XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ




ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, αν ενδεχομένως γνωρίζεις ή αν έχεις ακούσει κάτι, μπορείς να εξηγήσεις πώς και γιατί κάποιοι τη μίζα, τη βαφτίζουν επιστροφή δανεικών; Αυτό μπορεί να συνδέεται με κάποιο τοπικό πολιτικό γεγονός;
(090912)




Είπαν…

«Κώωτση και "βαλσαμωμένα πουλιά" ο σεβασμός στους υπαλλήλους, το προσωπικό, τους συνεργάτες δεν επιβάλλεται. Κερδίζεται από το ήθος, την εντιμότητα, την ακεραιότητα, τη συμπεριφορά. Εσείς όλοι, όχι μόνον δεν θα μπορέσετε να τον κερδίσετε, αλλά ούτε και να τον επιβάλλεται!»
Υπάλληλος δήμου Λουτρακίου.
(090912)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΑΝΗΣΥΧΙΑ - ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΣΧΙΝΟΥ,
ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Η ΔΕΥΑΛ-Π

Φόβος, αγανάκτηση, οργή, αβεβαιότητα είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν σε κατοίκους, επαγγελματίες και παραθεριστές κατά του Κώωτση, στο δημοτικό διαμέρισμα Σχοίνου.
Αιτία, η ποιότητα του νερού που τρέχει στο δίκτυο και φθάνει στη βρύση του κάθε καταναλωτή, το οποίο θεωρούν ακατάλληλο για οικιακή χρήση κι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Το θεωρούν δε, ακατάλληλο ακόμη και για το πότισμα καλλιεργειών στον κήπο οικιών.
Στο συμπέρασμα αυτό έχουν καταλήξει όχι αυθαίρετα, αλλά επικαλούμενοι αποτελέσματα μετρήσεων σε μια συγκεκριμένη γεώτρηση και στη βρύση οικιακού καταναλωτή.
Οι φοβισμένοι καταναλωτές, λαμβάνοντας δείγμα από τις δύο προαναφερόμενες πηγές, το υπέβαλαν για εξέταση κι ανάλυση σε πιστοποιημένο - αναγνωρισμένο χημικό εργαστήριο, προκειμένου να αποφανθεί για την ποιότητα του νερού.
Όπως ισχυρίζονται σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έλαβαν αυτό είναι ακατάλληλο όχι μόνο για πόση, αλλά για το πλύσιμο του σώματος, τροφίμων, ειδών ένδυσης, ενώ γίνονται επιφυλακτικοί όσων αφορά την καταλληλότητά του αν αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πότισμα καλλιεργειών.
Οι καταγγέλλοντες κάνουν μνεία στο γεγονός ότι όλες ανεξαιρέτως οι γεωτρήσεις που πέφτουν στο δίκτυο, βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από οικιακούς βόθρους.
Λένε γιατί να πληρώνουμε ένα προϊόν το οποίο είναι εντελώς ακατάλληλο και απαιτούν ι Κώωτσης -ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι το πρόβλημα, λαμβανομένου υπ’ όψη ότι και ο ίδιος το χαρακτήρισε ακατάλληλο στη συνέλευση του συλλόγου και δεσμεύθηκε ότι υπάρχει η λύση και θα τη δώσει (μακάρι να μην αποδειχθεί μια δέσμευση σαν αυτές που δίνει αφειδώς, καθ’ ότι ο άνθρωπος έχει μάθει να  μην σέβεται ούτε την υπογραφή του)- να προχωρήσει στην υλοποίηση της δέσμευσής του και να δοθεί λύση, γιατί εκεί οι άνθρωποι λένε το νερό νεράκι και τρέχουν στους δρόμους και τις κοινόχρηστες βρύσες με τις κανάτες, τα παγούρια και ενίοτε με τα μπιτόνια.

Ακίνδυνο το νερό κατά τη ΔΕΥΑΛ-Π
Παρά το γεγονός ότι χθες ήταν Σάββατο βράδυ τα στελέχη της Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λουτρακίου - Περαχώρας (ΔΕΥΑΛ-Π) ανταποκρίθηκαν να δώσουν την οποιαδήποτε διευκρίνιση στο loutraki-press, προκειμένου να αποκατασταθεί ο συγκεκριμένος φόβος και ανησυχία.
Όπως ισχυρίσθηκαν, η τελευταία μέτρηση από τη ΔΕΥΑΛ-Π έγινε τον περασμένο Ιούλιο και δόθηκε στον τοπικό σύλλογο προκειμένου να αναρτηθεί και να μην δημιουργείται ανησυχία σε κατοίκους, επαγγελματίες και παραθεριστές.
Τα στελέχη της ΔΕΥΑΛ-Π προσκαλούν να προσκομίσουν τους έχοντες και κατέχοντες τα στοιχεία των μετρήσεων που διαθέτουν κι επικαλούνται, να δώσουν τις σχετικές πληροφορίες για τα σημεία λήψης των δειγμάτων, έτσι ώστε να προχωρήσει άμεσα στις ενδεδειγμένες ενέργειες αντιμετώπισης του προβλήματος η ΔΕΥΑΛ-Π κι αν το πρόβλημα δεν αποκαθίσταται, αν παραστεί ανάγκη δήλωσαν κατηγορηματικά στο loutraki-press, ότι θα το κόψουν χωρίς δεύτερη συζήτηση.
Τα στελέχη της ΔΕΥΑΛ-Π επικαλούνται την κείμενη όχι μόνον ελληνική, αλλά και την ευρωπαϊκή - φυσικά δεν γίνεται λόγος για την αμερικανική που έχει διπλάσια περιθώρια, υποστηρίζοντας ότι κινούνται μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και πολύ χαμηλότερα από τα όρια ασφαλείας που προβλέπονται.
Πάντως, εκτός απροόπτου, πρόθεσή τους είναι αύριο πρωί - πρωί να στείλουν στο Σχοίνο την αρμόδια επιστημονική υπάλληλο, έτσι ώστε να προβεί στις ενδεδειγμένες μετρήσεις μαζί με τους εκεί υπευθύνους, να σταλούν σε πιστοποιημένο εργαστήριο, προκειμένου να ανασταλούν οι όποιοι φόβοι κι ανησυχίες.
(090912)
Return top