ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ




ΚΟΥΙΖ


Κώωτση, θα εξηγήσεις ποίου ήταν το στεφάνι που έμεινε αμανάτι χθες στην Περαχώρα; Πόσο μικροπρέπεια και φτήνια ψυχής πρέπει να υπάρχει στην Ιάσωνος;
(011012)




Είπαν…

«Ι Κώωτσης το πρόβλημα δεν θα το έχει από τους αντιπάλους του. Από τους δικούς του ανθρώπους θα το βρει, που θα του πετάνε ότι βρεθεί μπροστά τους!»
(011012)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΣΤΟ ΣΧΙΝΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΝ ΚΩΩΤΣΗ
ΝΑ ΠΕΙ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ!

Στο «σταυρόνημο φίλιων πυρών» βρίσκεται ι Κώωτσης, όπως προκύπτει από επιστολή καταγγελτική με… το γάντι που του απέστειλε ο φίλα σ’ αυτόν προσκείμενος πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σχίνου «Τα Γεράνεια» Αλέξανδρος Κινδιλίδης, με αφορμή την καταλληλότητα ή μη για δευτερεύουσα χρήση του νερού του δικτύου υδροδότησης.
Πέραν της επιστολής, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το παρασκήνιο που υπάρχει κι όπως αυτό μεταδόθηκε στο loutraki-press, γεγονός που σε σημαντικό βαθμό καταμαρτυρεί και την ανησυχία που έχει αρχίσει να κυριεύει και τους φίλα προσκείμενους στον Κώωτση, τοπικούς παράγοντες του χωριού.
Όπως τονίσθηκε από πολίτες του Σχίνου, πρόθεση μ’ αφορμή την αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξύ Κώωτση - ΔΕΥΑΛ-Π και του Ενεργούς Πολίτες Σχίνου, ο Αλέξανδρος Κινδιλίδης έχοντας πεισθεί από τις μετρήσεις της ΔΕΥΑΛ-Π, προκειμένου να «αδειάσει» και τους αντιπάλους του, ανέλαβε πρωτοβουλία να πάρει δείγμα κι αυτός με τη σειρά του και να επιδείξει στο χωριό ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα.
Το αποτέλεσμα των μετρήσεων -για να είναι απόλυτα σίγουρος έστειλε το δείγμα νερού για ανάλυση σε δύο πιστοποιημένα χημεία, τα οποία έδωσαν ταυτόσημη μέτρηση- ωστόσο, τους διέψευσαν σύμφωνα μ’ αυτό που ανέμεναν, μ’ αποτέλεσμα να αρχίσει να επικρατεί έντονη ανησυχία, την οποία πλέον έπρεπε να εκφράσουν και να μην κάθονται άλλο με σταυρωμένα τα χέρια, εμπιστευόμενοι απολύτως τι τους μεταφέρεται από τον Κώωτση.
Ενδιαφέρον έχει πως εξελίχθηκε το χρονικό μετά τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος και η κοροϊδία που γινόταν για μία περίπου εβδομάδα σε βάρος κατοίκων, επαγγελματιών και παραθεριστών.
Κατ’ αρχήν ο Αλέξανδρος Κινδιλίδης, υποστηριζόμενος πλέον από μία ισχνότατη ομάδα, απευθύνθηκε μ’ επιστολή στον Κώωτση, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Πισίων Γιάννη Γκίκα και τη ΔΕΥΑΛ-Π από τις 10 Σεπτεμβρίου -ακριβώς μόλις του γνωστοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των δύο αναλύσεων για το ίδιο δείγμα- επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία στον πληθυσμό του Σχίνου, λόγω των αυξημένων τιμών μετρήσεων σε κάποια στοιχεία που εμπεριέχονται στο νερό του δικτύου υδροδότησης της ΔΕΥΑΛ-Π.
Με την ίδια επιστολή ζητάει από τον Κώωτση και τους επιστημονικούς συμβούλους του δήμου Λουτρακίου ν’ απαντήσουν στα ερωτήματα των πολιτών, ενώ θεωρεί επιτακτική την ανάγκη της υλοποίησης της δέσμευσης του Κώωτση να υδροδοτηθεί ο Σχίνος από τα Πίσσια, όπως άλλωστε συνεφωνήθη (έχει υπογράψει συμβόλαια με το λαό ι Κώωτσης) στη συνάντηση της 20/8/2012 στο δήμο Λουτρακίου.
Αβίαστα εδώ προκύπτουν τρία ερωτήματα:
1 Έχει ελεγχθεί το νερό των Πισσίων αν είναι ασφαλές για τη δημόσια υγεία και πληροί τις προϋποθέσεις ή θα γίνει το έργο και μετά θα αναδειχθεί κι αυτό ακατάλληλο;
2 Επαρκεί το νερό των Πισσίων ή η υπερχείλιση για να καλύψει τις ανάγκες στο Σχίνο;
3 Μήπως θα πρέπει να γίνουν νέες έρευνες και γεωτρήσεις για την ύπαρξη νερού; Μέχρι τα μέσα Αυγούστου τα Πίσσια υδροδοτούντο από υδροφόρες, ενώ λύση δόθηκε από γεώτρηση που είχε χαθεί το νερό τα προηγούμενα χρόνια. Αν χαθεί και πάλι το νερό τι θα γίνει;
Κατά δεύτερο λόγο κάτοικοι του Σχίνου καταγγέλλουν στο loutraki-press τον Αλέξανδρο Κινδιλίδη ότι κι αν γνώριζε τα αποτελέσματα της εν λόγω ανάλυσης από τις 9 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, νομίζοντας ότι έπαιζε «κρυφτούλι» με τη νοημοσύνη τους τελικά τα ανακοίνωσε στις 23 Σεπτεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, αρχικά είχε υποσχεθεί ότι θα αναρτηθούν άμεσα. Μετά είπαν για την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου. Μετά, πάλι ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα αναρτηθούν την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου και τελικά αναρτήθηκαν την Κυριακή στις 23 Σεπτεμβρίου.
Αξιοσημείωτο είναι, επισημαίνεται, ότι οι αναλύσεις από τις κοινόχρηστες βρύσες ανακοινώθηκαν αμέσως, ενώ για τρεις εβδομάδες ανακοίνωναν αναλύσεις μόνον από τις κοινόχρηστες βρύσες.
Το προσεχές Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 11:00 στο Σχίνο, σε ανοιχτή του συνεδρίαση το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σχίνου έχει προσκαλέσει Κώωτση και ΔΕΥΑΛ-Π από τους οποίους ζητά να φέρουν και ειδικούς επιστήμονες προκειμένου να καθησυχάσουν τους έντονα ανησυχούντες πολίτες, επαγγελματίες και παραθεριστές.
Εκτιμάται κι όπως φθάνουν  οι πληροφορίες στο loutraki-press, η προσέλευση θα είναι αρκετά μεγάλη, δεδομένου ότι οι πολίτες θέλουν κι επιθυμούν να ενημερωθούν από υπεύθυνα χείλη.
Ως μότο οι κάτοικοι του Σχίνου έχουν: «Ότι είναι νόμιμο δεν σημαίνει ότι είναι και ηθικό, ούτε κανείς μπορεί να διασφαλίζει ότι ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα…»
(011012)
Return top