ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, πότε θα ανακοινώσεις στα «βαλσαμωμένα πουλιά» ποιό πρόσωπο έχει επιλέξει ο μέντοράς σου για να είναι ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου; Ή θα το κάνεις πριν τη συνεδρίαση για να τους αιφνιδιάσεις, να μην μπορούν να πληροφορηθούν τι σημαίνει για τον τόπο η επιλογή του και κατά συνέπεια να μην εκδηλωθούν αντιδράσεις;
(180912)




Είπαν…

«Ι Κώωτσης, νομίζει ότι θα μας στείλει όλους στο ψυχίατρο!.. Τολμάει και κάνει αναφορά για μη επαρκή άσκηση των καθηκόντων από τον Χαράλαμπου Δοσσαρά ως προέδρου της ΔΕΥΑΛ-Π, ο άνθρωπος που έχει αναδειχθεί ο πιο επικίνδυνος στην ιστορία του τόπου. Νομίζει με τον καταιγισμό ψεμάτων και εμφανιζόμενος με το θεατρινίστικο στιλάκι του ότι μπορεί ακόμη και πείθει την τοπική κοινωνία; Δεν θα του πει κανείς ότι τον έμαθαν πια και στην τελευταία ρούγα;»
(180912)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΤΑ… ΦΩΤΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ, ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Την ευχή να μην εξελιχθεί σε φαρσοκωμωδία η αυριανή εκλογή προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, καθ’ ότι ο τόπος έχει μπλέξει και πρέπει να υπομένει για ακόμη δύο περίπου χρόνια έως ότου αποσυρθεί ο κακόγουστος ηθοποιός, διατυπώνουν δημοτικοί παρατηρητές.
Μονότονα επαναλαμβάνουν ότι δεν είναι η ανικανότητα και η επικινδυνότητα του Κώωτση, αλλά το γεγονός ότι και ο μέντοράς του είναι πολύ κατώτερος των περιστάσεων και κυρίαρχα πρέπει να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο, εκτός από την πολιτική σε οποιαδήποτε επίπεδο, καθ’ ότι του λείπει ακόμη και ο στοιχειώδης νους.
Μοιραίο είναι με το κενό που παρουσιάζεται, επισημαίνουν στο loutraki-press κάποια σαΐνια τόσο από τα μέλη του διαταραγμένου μεταλλαγμένου συνδυασμού «Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω», όσο και κάποιοι άλλοι παρατρεχάμενοι πηγαίνουν κι οδηγούν κατά το δοκούν έναν άνθρωπο, του οποίου μεταξύ των κυριοτέρων μειονεκτημάτων του είναι η εμφανής και διαπιστωμένη αδυναμία να αξιολογήσει, να επιλέξει και να αποφασίσει.
Έτσι, πρώτος ο μέντορας τον οποίο έχουν μάθει και πλησιάζουν οι παρατρεχάμενοι, του επιβάλλει με πολύ μεγάλη άνεση κι ευκολία ότι θέλει, πάντοτε, όμως, με προσανατολισμό πώς θα φθάνουν εγγύτερα σε πρωτοβουλίες που θα έχουν εμπλοκή με οικονομικό αντικείμενο (παράδειγμα η ζημίωση της Λουτράκι Α.Ε. με περίπου € 10.000.000 έχει γίνει άνευ ανταλλαγμάτων;)
Ο μέντορας κατά πάσα πιθανότητα -διατυπώνεται μ’ επιφύλαξη γιατί μπορεί να υπάρχουν κάποιοι παράμετροι που δεν διακρίνονται σε τούτη τη χρονική στιγμή- θα προχωρήσει σ’ επιλογή προσώπου που θα έχει τη δυνατότητα να συγκαλύπτει όταν απαιτείται παρεμβαίνοντας και προλαβαίνοντας να μην παίρνουν έκταση οι ανομίες του Κώωτση, ενώ θα μπορεί να έχει τη δυνατότητα να τον φέρει κοντά σε υποθέσεις με οικονομικό αντικείμενο. Παράλληλα, το συγκεκριμένο πρόσωπο θα πρέπει να ανοίγει το δρόμο, αμέσως ή εμμέσως στο παιχνίδι με τις παράνομες υδροδοτήσεις, ενώ δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας η αναγκαιότητα της εδαφικής επέκτασης της ΔΕΥΑΛ-Π και προς τους Αγ. Θεοδώρους με τις πολλές αμαρτίες από το παρελθόν στις υδροδοτήσεις.
Κατά πάσα η πιθανότητα στην επιλογή που έχει οδηγηθεί ή οδηγείται ο μέντορας θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην πόλη του Λουτρακίου και τη γενέτειρα του Κώωτση, καθ’ ότι θα ’χει υπερβεί από έλλειψη νου τα εσκαμμένα, ενώ μόνη περίπτωση για την αποτροπή ενός τέτοιου ενδεχομένου είναι να παρέμβει και να εισακουσθεί ο πρώτος εξάδελφος, που τουλάχιστον αντιλαμβάνεται και έχει πλήρη γνώση αυτών των ισορροπιών.
(180912)




ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΕΥΑΛ-Π ΓΙΑ ΣΧΙΝΟ,
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Με μετρήσεις, κατά πολύ κατώτερες έναντι αυτών που έχουν λάβει οι Ενεργοί Πολίτες Σχίνου, απαντά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λουτρακίου Περαχώρας (ΔΕΥΑΛ-Π), σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της που έχει πάρει από το χημείο που διατηρεί.
Σε χθεσινή απογευματινή ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΛ-Π τονίζει ότι «εκτός από το ζήτημα της υφαλμύρισης στο νερό που παρέχεται στα ακίνητα των καταναλωτών, δεν υφίσταται καμία άλλη απόκλιση ως προς τη σύσταση του, από εκείνες του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης».
Με την πρώτη ανάγνωση της ανακοίνωσης φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει διάθεση να πέσουν οι τόνοι πολεμικής που έχουν αναπτυχθεί τις προηγούμενες ημέρες και να επικρατήσουν οι ψυχραιμότερες κι ωριμότερες σκέψεις -αν υπάρχουν- δεδομένου ότι η σωφροσύνη σε τούτη τη στιγμή επιβάλλει χαμηλούς τόνους και μετάδοση κλίματος εμπιστοσύνης στους πολίτες.
Ενδεχομένως, η πολεμική του Κώωτση από νωρίς χθες το πρωί να έχει επηρεάσει και τα στελέχη της ΔΕΥΑΛ-Π, τα οποία με την ανακοίνωσή τους δεν φαίνεται να απευθύνονται στους πολίτες, αλλά κατ’ ουσίαν να απαντούν στους Ενεργούς Πολίτες Σχίνου σαν να είναι οι αντίπαλοί τους. Λογική που δεν συμβαδίζει με την αναγκαιότητα λόγω του θεσμικού χαρακτήρα της εταιρείας, να ρίξει τους τόνους πρώτη και να προσεγγίσει όλους τους πολίτες.
Παράλληλα, μήπως θα πρέπει να προβληματίσει το γεγονός ότι τα στελέχη της εταιρείας που κατέβηκαν την περασμένη Τετάρτη στο Σχίνο δεν βρήκαν ένα πολίτη να τους περιμένει. Μήπως αυτό έχει κάποια λογική εξήγηση -που ι Κώωτσης ούτως λη άλλως δεν μπορεί να την αντιληφθεί, αλλά κανείς άλλος δεν σκέφτεται;- γιατί οι δικοί μας άνθρωποι, τα «παπαγαλάκια» δεν απηχούν αντιπροσωπευτικό δείγμα;
Μήπως λοιπόν θα πρέπει να σκεφθεί κάποιος -αν είναι δυνατόν- ότι οι Ενεργοί Πολίτες Σχίνου διευρύνουν εντός κατοίκων, επαγγελματιών και παραθεριστών την επιρροή τους και τα εν λόγω αριθμητικά δεδομένα συνεχώς διευρύνονται;
Κατά την άποψη του loutraki-press η χθεσινή ανακοίνωση θα έπρεπε να περιορισθεί μόνον στα αποτελέσματα των μετρήσεων και σε τίποτα περισσότερο σε τούτη τη φάση. Με το περιεχόμενο που βγήκε στον αέρα, κατ’ ουσίαν ρίχνεται λάδι στη φωτιά και μακάρι να αποδειχθούν άνευ αντικρίσματος οι φόβοι ότι το θέμα θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, όπως υποδηλοί η στοιχειώδης λογική.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΛ-Π
«Σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης ΔΣ ΔΕΥΑΛ-Π στην έκτακτη συνεδρίαση της 11/9/2012, που γνωστοποιήθηκε με την υπ’ αριθ. 3110/12-9-2012 ανακοίνωση του προέδρου, το αρμόδιο προσωπικό της επιχείρησης μετέβη στο Σχίνο στις 13:00 την ίδια ημέρα για την ορισθείσα συνάντηση, στην οποία δυστυχώς δεν παρέστησαν οι «Ενεργοί Πολίτες Σχίνου».
Οι λόγοι απουσίας των «Ενεργών Πολιτών Σχίνου» δεν είναι αναγκαίο να εξηγηθούν στη ΔΕΥΑΛ-Π, επιβάλλεται, όμως, η παροχή εξηγήσεων εκ μέρους τους προς τους κατοίκους του Σχίνου.
Παρά την απουσία των «Ενεργών Πολιτών Σχίνου» το προσωπικό της ΔΕΥΑΛ-Π προχώρησε στη διενέργεια δειγματοληψίας από 8 σημεία της περιοχής ως ακολούθως:
1 Κοινόχρηστη βρύση Parking πόσιμου νερού Σχίνου.
2 Μεσαία κοινόχρηστη βρύση πόσιμου νερού Σχίνου.
3 Κοινόχρηστη βρύση Αλμύρα πόσιμου νερού Σχίνου.
4 Γεώτρηση Α΄ Σχίνου.
5 Κεντρική δεξαμενή Σχίνου (παλαιά).
6 Δίκτυο Μπάφανι Σχίνου (οικία καταναλωτή).
7 Δίκτυο Σχίνου (ταβέρνα Δέδες παραλία).
8 Ιδιωτική γεώτρηση Σιάνου Σχίνος.
Για όλα τα δείγματα διενεργείται ήδη χημική ανάλυση στο χημείο της ΔΕΥΑΛ-Π, καθώς και μικροβιολογικές αναλύσεις για τα 3 πρώτα (πόσιμο νερό).
Παράλληλα, έχουν αποσταλεί σε εξωτερικό εργαστήριο (με διαπίστευση για τις περισσότερες παραμέτρους ενδιαφέροντός μας) τα υπ’ αριθ. 2, 4, 6, 7 και 8 δείγματα, για την διενέργεια πλήρους χημικής ανάλυσης.
Παρ’ όλο που δεν στάθηκε δυνατό να γίνει πλήρης ταυτοποίηση των παραπάνω δειγμάτων με τις αναλύσεις των «Ενεργών Πολιτών Σχίνου» (η οποία θυμίζουμε ότι παραδόθηκε σε μας με πρωτοβουλία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γεωργίου Κακαβά), καθώς λόγω της απουσίας τους τα εν λόγω σημεία δεν υποδείχθηκαν στη ΔΕΥΑΛ-Π, τα πρώτα αποτελέσματα από το χημείο της επιχείρησης, δείχνουν τιμές κατά πολύ κατώτερες απ’ αυτές των «Ενεργών Πολιτών Σχίνου».
Συγκεκριμένα οι πρώτες μετρήσεις δείχνουν πολύ μικρότερες συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις ιδιωτικές γεωτρήσεις η προς τα κάτω απόκλιση φτάνει στο 140%, ενώ στο δίκτυο πόσιμου νερού η μέτρηση είναι χαμηλότερη κατά 600%!.. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να περιμένουμε και τα αποτελέσματα του εξωτερικού εργαστηρίου, για τα οποία θα υπάρξει νεώτερη σχετική ανακοίνωση, για την οριστική σύγκριση των μετρήσεων.
Όσον αφορά τη μέτρηση του ιδιωτικού πηγαδιού (με κάθε επιφύλαξη για την ακρίβεια της) υποδηλώνει κατά την άποψη μας πηγή σοβαρής σημειακής ρύπανσης.
Γι αυτό είναι αναγκαίο να ενημερωθούν άμεσα οι αρμόδιες αρχές (Δ/νση Υγείας είτε μέσω του δήμου Λουτρακίου, είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο) για να πραγματοποιηθεί κατεπείγουσα υγειονομική αναγνώρισή της.
Τα παραπάνω στοιχεία παρέχουν μία πρώτη σαφή και ξεκάθαρη απάντηση σε όσα αστήρικτα αναφέρονται σε σχέση με την ποιότητα του παρεχόμενου νερού στο Σχίνο, για το οποίο, εκτός από το ζήτημα της υφαλμύρισης στο νερό που παρέχεται στα ακίνητα των καταναλωτών, δεν υφίσταται καμία άλλη απόκλιση ως προς τη σύσταση του από εκείνες του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.»
(180912)
Return top