ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, με ποια εχέγγυα έχεις υποσχεθεί πόσιμο νερό τόσο στα Πίσσια όσο και στο Σχίνο; Όταν θα αρπαχτούν οι δύο πρόεδροι -αν και αυλικοί σου- τότε θα δεις τ’ αποτελέσματα από τις άνευ αντικρίσματος μεγαλοστομίες σου…
(220912)




Είπαν…

«Καλός ήταν ο Χαράλαμπος Δοσσαράς στην παρέμβαση του στη συνεδρίαση εκλογής του νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, αλλά έκλεισε την ομιλία του χωρίς να ολοκληρώσει. Είπε αλήθειες, αλλά δεν έφθασε στο δια ταύτα…»
(220912)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΣΥΝΝΟΜΗ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Καθ’ όλα σύννομη ήταν τελικά η διαδικασία που ακολουθήθηκε κι όπως εξελίχθηκε στην εκλογή του νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου Σπύρου Νικολάου.
Μια διαδικασία που κρίθηκε σύννομη, μετά πολλών ερμηνευτικών εγκυκλίων του υπουργείου Εσωτερικών, εξ’ ου και η καθυστέρηση ανακοίνωσης του νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, κατά τουλάχιστον 36 ώρες.
Τα κομβικά σημεία που έκριναν σύννομη τη διαδικασία ήταν:
Κατ’ αρχήν το γεγονός ότι ο παραιτηθείς τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς είχε προαναγγείλει την πρόθεσή του για ανεξαρτητοποίηση, μη αφήνοντας το περιθώριο στο σώμα να αποφασίσει αν κάνει αποδεκτή ή όχι την παραίτησή του. Έτσι, πολύ ορθά τον αντικατέστησε για τη διεξαγωγή της διαδικασίας ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας του διαταραγμένου και μεταλλαγμένου πλέον συνδυασμού «Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω» Λουκάς Λούκας.
Κατά δεύτερο και μείζονα λόγο, για τον οποίο η ψηφοφορία εκλογής του νέου προέδρου κρίθηκε παράνομη κι ως τέτοια την παρουσίασε και την πρόβαλε το loutraki-press, αυτό οφειλόταν στην ερμηνεία πρώην κορυφαίων θεσμικών παραγόντων, οι οποίοι λόγω εμπειρίας και γνώσης υποστήριζαν και πρόβαλαν το μυστικό έναντι του φανερού που εξελίχθηκε η διαδικασία.
Το στοιχείο, όμως, που κατέστησε σύννομη τη διαδικασία, σύμφωνα και με την ερμηνεία της νομοθεσίας από τις αρμόδιες διευθύνσεις του αρμοδίου υπουργείου είναι ότι αφενός το σώμα μπορεί να επιλέξει αν συμφωνεί και τη φανερή ψηφοφορία, αφετέρου ο έτερος υποψήφιος του Σπύρου Νικολάου, Νίκος Λόης, δεν πρόβαλε τουλάχιστον αντίρρηση για το φανερό της διαδικασίας, έτσι ώστε εκ των υστέρων να μπορεί να την προσβάλλει.
Κατά συνέπεια και πάνω σ’ αυτή τη λογική η ετυμηγορία του σώματος, παρά τη φανερή ψηφοφορία δεν μπορεί να καταπέσει, από οποιαδήποτε προσφυγή.
Έτσι, χωρίς κανένα άγχος ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, καθ’ ότι πολιτικά «πεφωτισμένος», μπορεί απερίσπαστα να ασκήσει τα καθήκοντά του, λαμβανομένου υπόψη ότι παρέλαβε κι ενημερώθηκε από τον προκάτοχό του Γιώργο Κακαβά.
Το loutraki-press και ο γράφων εύχονται στον Σπύρο Νικολάου καλή επιτυχία -για να είναι προς όφελος ολόκληρου του δήμου Λουτρακίου κι όχι του μέντορα και του Κώωτση- στα νέα του καθήκοντα και να είναι πρόεδρος όλων των συνδυασμών του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου.
Στη χθεσινή ανακοίνωση -επιπέδου γνώσεων δημοτικού- του δήμου Λουτρακίου αναφέροντα τ’ ακόλουθα:
«Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη, έγινε αποδεκτή η παραίτηση του κ. Γιώργου Κακαβά  από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και εκλέχθηκε ως νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Αντιδήμαρχος πολεοδομίας κ. Νικολάου Σπύρος.»

Υ.Γ.: Αν μάθετε κάποτε να συντάσσετε ανακοινώσεις, θα σημάνουν τα σήμαντρα των ιερών ναών σ’ ολόκληρη την επικράτεια του δήμου Λουτρακίου. Κατά τ’ άλλα σας μάρανε να διατείνεσθε ότι είσθε κι επικοινωνιολόγοι!.. Αξιοσημείωτο είναι ότι τεσσάρων αράδων ανακοίνωση την έκαναν λάθος κι απέστειλαν επαναληπτική!..
(220912)




ΣΥΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΡΑΜΜΩΝ ΕΚΡΥΨΕ ΕΚ ΝΕΟΥ
ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΟΥΡΑΝΌ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ...

Νέες συζητήσεις και σχόλια πυροδότησε στην πόλη μας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, το πολυδαίδαλο σκηνικό που δημιούργησαν οι περίεργες και ύποπτες γραμμές, οι οποίες «αυλάκωσαν» προχθές το μεσημέρι, τον καταγάλανο ουρανό της περιοχής μας.
Προς επίρρωσιν των ανωτέρω, υπάρχει αναρτημένη αποκαλυπτική φωτογραφία που αποθανατίζει το φαινόμενο στο ιστολόγιο www.loutrakitv.blogspot.com καθιστώντας ευδιάκριτη τη διαφορά μεταξύ των εν λόγω γραμμών και τις γραμμές που αφήνουν πίσω τους τα αεροσκάφη, καθώς διασχίζουν τον ουρανό πάνω από την πόλη μας.
Υπενθυμίζεται, πως εξίσου αποκαλυπτικές φωτογραφίες είχαν αναρτηθεί για τον ίδιο φαινόμενο πριν λίγο καιρό στο ιστολόγιο dimotika.sxolia.blogspot.com του δήμου Λουτρακίου Αγ. Θεοδώρων.
Κατόπιν παρότρυνσης συμπολιτών μας, χωρίς διάθεση δημιουργίας σύγχυσης και φοβικού συνδρόμου, γίνεται η απαραίτητη μνεία για το φαινόμενο, ξεφεύγοντας για λίγο από το γνωστό μας μότο… Προβάλουμε μια σκέψη που κάποτε έμοιαζε περισσότερο ως αιρετική, αλλά τώρα όλο και πιο συχνά, ο λογισμός μας οδεύει προς αυτή.
Μήπως λοιπόν, ήρθε η ώρα να ασχοληθεί σοβαρά κάποιος από τον δήμο Λουτρακίου και την περιφέρεια Πελοποννήσου για το θέμα;
Δ. Κ.
(220912)
Return top