ΚΟΥΙΖ

Ποιός είναι ο λόγος από τη ΔΕΥΑΛ-Π που ανεβάζουν τους τόνους και σκληραίνουν τη στάση τους βάζοντας ταμπέλες σε παρατηρητές, εχθρών ή φίλων;
(150912)




Είπαν…

«Κώωτση, έλα να τα βρούμε, έχω τη συνταγή να γυρίσεις το κλίμα, για να σταματήσει η καταστροφή του τόπου…»
(150912)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΤΑ ΚΑΛΠΙΚΑ ΚΙ ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ
ΚΩΩΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!

Άλλη μία φορά που η δημοτική αρχή του Κώωτση προβάλλει από μόνη της ότι είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων.
Ι Κώωτσης, επιδιώκοντας να παραστήσει και να πείσει ότι είναι πολιτική οντότητα με κύρος, την ίδια ώρα ξεχνάει πώς είναι εκφραστής της πρώτης τη τάξει θέσης του θεσμού της πρωτοβάθμιας θεσμικής αυτοδιοίκησης.
Εκ των πραγμάτων οι δύο αυτές συμπεριφορές δίκην Ιανού δεν συμβαδίζουν, ούτε είναι ανεκτές από την κοινωνία συμπεριφορές Λερναίας ύδρας, ανάλογα με την περίσταση.
Ο δήμαρχος ή οι θεσμικοί φορείς στην αντιπαράθεσή τους με τον πολίτη δεν είναι αυτοί που πρέπει να επιδίδονται στην κοκορομαχία, αλλά επειδή έχουν όλη το υπόβαθρο στα πόδια τους, είναι αυτοί που επιβάλλεται να επιδιώκουν τους σώφρονες και χαμηλούς τόνους.
Προχθές, ι Κώωτσης, για το αυτονόητο, κράδαινε τη ρομφαία κατά της «Ν. Προβής Α.Ε.» απειλώντας τους πάντες και τα πάντα, υπονοώντας ακόμη ότι η εταιρεία απολαμβάνει συγκάλυψης αξιωματούχων, υψηλότερων αυτού ισταμένων.
Κώωτση, απλά ερωτήματα:
Την περασμένη εβδομάδα, ανέλαβες τα καθήκοντά σου, έχοντας πέσει στον τόπο ως αλεξιπτωτιστής;
Τόσα χρόνια που ζούσες;
Ποτέ δεν είχες ακούσει τίποτα;
Στους είκοσι μήνες της παρουσίας σου, κανείς δεν σ’ ενημέρωσε και δεν είχες γνώση τι συμβαίνει πραγματικά με το πολυτιμότερο αγαθό του τόπου και πώς συμπεριφέρονται οι εταιρείες που διαχειρίζονται τον πρεσβευτή του Λουτρακίου ανά τη οικουμένη ή τουλάχιστον όπου φθάνει το μοναδικής για τα συστατικά του παγκοσμίως νερό Λουτρακίου;
Γιατί αν πραγματικά είχες γνώση κι είχες ενημερωθεί από τη ΔΕΥΑΛ-Π -γιατί όποιος έχει μιλήσει με στελέχη της εταιρείας κάνει λόγο για γνώση των προβλημάτων από την προπερασμένη δεκαετία που συγκαλύπτονταν(!)- για τα προβλήματα που υπάρχουν συγκάλυπτες ένα έγκλημα σε βάρος του τόπου, χωρίς να γνωρίζει κάποιος τα κίνητρα;
Όπως άλλωστε, συνηγορείς στο βούλιαγμα της Λουτράκι Α.Ε. και της ανεπανόρθωτης καταστροφής στον τόπο που δεν διεκδικείς από την Club Hotel Loutraki S.A. περίπου € 10.000.000 τόκους και κεφάλαιο, χωρίς κι εδώ να υπάρχει γνώση τι κίνητρα ή ανταλλάγματα μπορεί να υπάρχουν;

Κοκορομαχία και για το νερό του Σχίνου
Οι εκτιμήσεις στο Σχίνο, συγκλίνουν ότι τα ευρήματα των αναλύσεων από τις δειγματοληψίες της ΔΕΥΑΛ-Π την περασμένη Τετάρτη, δεν παρουσιάζουν, όπως άλλωστε γι’ αυτούς αναμενόταν κάποιο πρόσθετο πρόβλημα κι άνετα μπορούν να ισχυρίζονται ότι κινούμεθα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας.
Ένεκα αυτού του λόγου, αναμένουν θριαμβολογίες του Κώωτση και κύκλο απειλών κατά της αιρετής Επιτροπής Νερού από τα μέλη του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σχίνου, τα μέλη της οποίας τυγχάνει να είναι και μέλη των Ενεργών Πολιτών Σχίνου, για τα δήθεν ευρήματα που παρουσιάζουν και δημιουργούν πανικό στους κατοίκους.
Η μομφή της ΔΕΥΑΛ-Π είναι ότι την Τετάρτη που εκτάκτως κατέβηκαν στο Σχίνο κανείς από την Επιτροπή Νερού, τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σχίνου ή πολίτης δεν παρευρέθηκε στην πλατεία όπως τους καλούσαν και προέβησαν στις δειγματοληψίες μ’ τα ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία.
Οι Ενεργοί Πολίτες Σχίνου από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι δεν ειδοποιήθηκαν, καθ’ ότι έχουν δημοσιοποιήσει και κοινοποιήσει προς κάθε αρμόδιο φορέα του δήμου ότι η οποιαδήποτε επικοινωνία γιατί δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, θα γίνεται επίσημα στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση. Χθες, για το θέμα της ποιότητας του νερού ύδρευσης του Σχίνου, συνεδρίασε η τοπική κοινότητα Πισσίων - Σχίνου, με τους Ενεργούς Πολίτες Σχίνου να ισχυρίζονται ότι και πάλι δεν ειδοποιήθηκαν.
Εξάλλου, πριν δύο ώρες, πραγματοποιήθηκε για το νερό, άτυπη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σχίνου.
Επίσης, για αύριο, η φημολογία θέλει, χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση των κατοίκων, ότι στο Σχίνο έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί ημερίδα από ειδικούς επιστήμονες για την ποιότητα του νερού και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση ή οικιακή χρήση. Αυτό η πληροφορία μεταφέρεται μ’ επιφύλαξη, καθ’ ότι επίσημα δεν υπάρχει τέτοια ενημέρωση.

Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων κι αφήστε τους εγωισμούς!
Καλόν θα είναι ι Κώωτσης και θεσμικά όργανα να αντιληφθούν στο μέτρο που αυτό είναι δυνατόν, ότι είναι έξω από κάθε συντεταγμένη λογική να συμπεριφέρονται, ως να αντιπαρατίθενται στα καφενεία κι επιδιώκουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις.
Σίγουρα, υπάρχει, είναι γνωστό, δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική, ότι ι Κώωτσης κι ο δήμος κατ’ ουσίαν δεν έχουν επικοινωνιακό επιτελείο και πολύ περισσότερο άνθρωπο που να έχει γνώση και να μπορεί να διαχειρισθεί την κατάσταση. Είναι μια σημαντική παράμετρος, άσχετα αν πληρώνονται δύο άτομα για να «βουλώσουν» στόματα και να μην υπάρχουν αντιδράσεις.
Κατά συνέπεια, δήμος Λουτρακίου και ΔΕΥΑΛ-Π θα έπρεπε κι επιβαλλόταν να κρατούν πάρα πολύ χαμηλούς τόνους και με τις οξύτατες συμπεριφορές τους να μη ρίχνουν λάδι στη φωτιά και προκαλούν περισσότερες και πιο οξυμένες αντιδράσεις.
Επειδή σ’ αυτήν την κόντρα αντικείμενο είναι το πλουσιότερο και μοναδικό κληροδότημα της φύσης στον τόπο, το φυσικό μεταλλικό του νερό, οι θεσμικοί φορείς θα πρέπει να αφήσουν τον προσωπικό τους εγωισμό κι ενδεχόμενη αλαζονεία στην άκρη, να επιδείξουν υπέρμετρη ανοχή, να προσκαλέσουν ή πιο ορθά να πάνε στο Σχίνο, να συζητήσουν χωρίς αποκλεισμούς μ’ όλους τους εμπλεκόμενους το δέον γενέσθαι με το νερό, να επιμείνουν να εξευρεθεί η από κοινού συναποδεχθείσα λύση και να τελειώσει η οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση στο θέμα.
Ήδη τα φώτα της δημοσιότητας έχουν ανάψει πάνω από τον τόπο, έρχονται και οι κάμερες και η καταστροφή είναι εδώ. Καθ’ ότι ι Κώωτσης διαθέτει ένα ειδικό προσόν στο συγκεκριμένο τομέα, θα πρέπει να βγουν μπροστά πιο σώφρονες και πιο ψύχραιμοι, όπως για παράδειγμα ο Γιώργος Κακαβάς και με μία τακτική διαιτητού να οδηγήσουν τα πράγματα στη μέλη λύση. Δεν συμφέρει απολύτως κανένα, το θέμα να πάρει παραπάνω δημοσιότητα, παρά μόνον επιχειρηματικά συμφέροντα κι όποιοι από τούδε και στο εξής συμπεριφέρονται διαφορετικά μόνον αυτή την πρόθεση θα έχουν…
Κώωτσης και ΔΕΥΑΛ-Π είναι επιβεβλημένο, αφήνοντας στην  άκρη λεονταρισμούς κι εγωισμούς να βρουν τον τρόπο που θα πείσουν τους διαφωνούντες ή αντιδρούντες, γιατί η προσφυγή στη Δικαιοσύνη θα βγάλει τελικό αποτέλεσμα ενδεχομένως σε δέκα χρόνια, αλλά η καταστροφή στον τόπο θα έχει συντελεσθεί.
Μην παίζετε πλέον άλλο, με το πολυτιμότερο αγαθό του τόπου.
Πάνος Ηλιακόπουλος
(150912)
Return top