ΚΟΥΙΖ

Ποιος ήταν χθες ο κουρασμένος επικεφαλής συνδυασμού που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την επιστροφή της εικόνας στον ιερό ναό Παναγίας Γιάτρισσας κι εγκατέλειψε την περιφορά στη συμβολή της κεντρικής λεωφόρου με την Παναγίας Γιάτρισσας; Πώς θα αντέξει να κάνει τόσο μεγάλη διαδρομή, προκειμένου να φθάσει ως τις δημοτικές εκλογές του 2014;
(080912)




Είπαν…

«Σπύρο Νικολάου και Θανάση Μουζάκη αποκαλέσατε τον τέως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Κακαβά ανέντιμο. Ο ανέντιμος που λέτε έχει προσφέρει τους μισθούς του στο δήμο Λουτρακίου ύψους € 36.000 περίπου. Εσείς που υποτίθεται ότι είστε έντιμοι αφού αποκαλέσατε τον Γιώργο Κακαβά ανέντιμο, μπορείτε να πείτε εάν έχετε καταθέσει μαζί με τον αρχηγό σας το 20% του μισθού σας στο ταμείο απόρων όπως προεκλογικά είχατε δημόσια δεσμευθεί δις;»
(080912)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ ΝΟΜΙΖΕΙ ΌΤΙ ΕΚΤΟΝΩΣΕ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΎ ΓΕΛΙΟ!..

Μία τελικά παραίτηση, από τις δύο που αρχικά είχαν προαναγγελθεί ότι θα πραγματοποιηθούν εντός της προσεχούς εβδομάδας, θα ολοκληρωθεί, ενώ η δεύτερη αναβάλλεται. Κι αυτό γιατί προέκυψε η δελεαστική χήρα έμμισθη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου που μπορεί να εξασφαλίσει μισθό μέχρι τέλους της θητείας -ο Θεός να την κάνει- δημοτικής αρχής. Η «αιφνιδιαστική» παραίτηση, λόγω αγανάκτησης και κινδύνων που διανοίγονται, του τέως προέδρου Γιώργου Κακαβά, συντελεί ενδεχομένως ο υπό παραίτηση δημοτικός σύμβουλος -που μόλις δημοσιοποιηθεί το ονοματεπώνυμό του θα προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση- να αναπροσαρμόσει τα σχέδιά του. Επιλέγει λοιπόν, να παραμείνει, ευελπιστώντας να του χαμογελάσει η τύχη ή να τον επιλέξει ο μέντορας, για νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο η εν λόγω θέση που αποτελεί και προκαλεί το ενδιαφέρον συγκεκριμένων «βαλσαμωμένων πουλιών», αλλά παράλληλα κι άλλοι στοχεύουν να βολευθούν, δεδομένου ότι η μεγαλομανία του μέντορα του Κώωτση δεν έχει προηγούμενο και χωρίς να έχει γνώση του «Καλλικράτη» σπέρνει φρούδες ελπίδες, μετατρέποντας τους μέχρι πρότινος «εχθρούς» ή πιο ορθά αυτούς που δεν ήθελαν να ακούνε για τον «αυτοκράτορα», σε πρόσκαιρους συμμάχους.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στη χθεσινή λιτάνευση της εικόνας της Μεγαλόχαρης, παρέστησαν δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι δεν συνήθιζαν να παρίστανται, ενώ πριν ακριβώς είκοσι τέσσερις νύχτες δεν είχαν παραστεί στον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου στη γενέτειρα του δημάρχου, λαμβάνοντας υπόψη ότι και ι Κώωτσης απουσίαζε, γυρνώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την πλάτη του στους συγχωριανούς τους.
Ι Κώωτσης, κατ’ εντολήν του μέντορά του έχει δεσμευθεί εκ νέου -τι σίριαλ κι αυτό;- σε συγκεκριμένο σύμβουλό του ότι θα τον χρήσει πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ-Π, κάτι που δεν είναι εφικτό να γίνει άμεσα. Προϋπόθεση για την αλλαγή φρουράς στην εταιρεία του δήμου, η ολοκλήρωση της θητείας του παρόντος προέδρου, ευεργέτη των αγνώμονων κι αχάριστων Κώωτση και του μέντορά του, που απολαμβάνουν με τον τίτλο που έλειπε από τη ζωή τους μια νιρβάνα…
Φυσικό, ήταν λοιπόν, ο δημοτικός σύμβουλος να εκστασιαστεί γιατί πίστεψε για άλλη μια φορά τον Κώωτση, που δεν του ξεκαθάρισε ότι η διαδοχή δεν θα είναι άμεση, αλλά θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του χρόνου. Γιατί μέχρι τότε ι Κώωτσης θα έχει προλάβει να έχει υποσχεθεί και σ’ άλλους -τι του κοστίζει άλλωστε;- οπότε κατά πάσα πιθανότητα ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος, αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι θα μείνει με τη χαρά, αρχίζοντας νέο κύκλο πολεμικής…
Μέχρι να φθάσουμε στο τέλος του χρόνου, ο πολιτικός χρόνος για τη δημοτική αρχή κι όσα θ’ αρχίσουν να αποκαλύπτονται είναι πολύ μακρύς και τεράστιος, με συνέπεια να περάσουν από σαράντα κύματα κι εκτός απροόπτου το μόνο που θα έχει απομείνει είναι η εικόνα πλήρους αποσύνθεσης.
Μέντορας και Κώωτσης κάνοντας λογαριασμούς χωρίς το ξενοδόχο, ευελπιστούν ότι τόσο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ-Π Χαράλαμπος Δοσσαράς, όσο και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου Γιώργος Μπάκος θα παραιτηθούν προς χάριν τους, αλλά και οι δύο σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press είναι αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν το έργο που οφείλουν έναντι των συμπολιτών τους και του δημοτικού συμβουλίου που του έδωσε την εντολή, ειδικότερα στον πρώτο.
Τα πράγματα είναι διαφορετικά στη Δημοτική Κοινότητα Λουτρακίου, που τα μέλη του μεταλλαγμένου συνδυασμού «Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω» επιδεικνύουν μεγαλύτερη ωριμότητα σε σχέση με τους δημοτικούς συμβούλους, με συνέπεια να αποπνέουν περισσότερη σοβαρότητα, αλλά και πολιτική πρακτική.
(080912)
Return top