ΚΟΥΙΖ

Μήπως ήλθε η ώρα, ωριμάζουν οι συνθήκες, να λάμψει η αλήθεια τι γινόταν πραγματικά στην πολύπαθη πρώην ΔΑΕΤ, καθώς και τι έχει γίνει στους είκοσι ένα μήνες, ως Λουτράκι Α.Ε.;
Όλα θα βγουν στο φως… Ο κύβος ερρίφθη, τώρα που έχουν φορτώσει και οι ανώτατοι δικαστικοί!
(210912)




Είπαν…

«Κώωτση, σταμάτα το… μυξόκλαμα σαν τις γυναικουλίτσες γιατί θα πάρουν τα "ζουμιά" ακόμη και το φιλοθεάμον κοινό και θα γεμίζουν οι κουβάδες. Φυσικά, μετά να μην αδειάζονται, αλλά να ρίχνονται στα παρτέρια…»
(210912)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΧΑΜΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΛ-Π ΓΙΑ ΣΧΙΝΟ,
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΔΟΣΣΑΡΑ

Εντός των ορίων της κείμενης νομοθεσίας για το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης, με εξαίρεση τα χλωριούχα ιόντα που μετρήθηκαν στην ιδιωτική γεώτρηση Σιάνου σε 521 mg/lt, τιμή υψηλότερη από το σχετικό όριο των 250 mg/lt, βρέθηκαν οι αναλύσεις στα 5 δείγματα νερού από το Σχίνο, που ελήφθησαν από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευση Αποχέτευση Λουτρακίου Περαχώρας (ΔΕΥΑΛ-Π) στις 12/9.
Αυτό τονίζεται σε χθεσινή ανακοίνωση της ΔΕΥΑΛ-Π, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι το ολικό χρώμιο στο δίκτυο πόσιμου νερού (κοινόχρηστες βρύσες) βρέθηκε 1,96 μg/lt, η δε τιμή του σε όλα τα δείγματα είναι κάτω από το θεσπισμένο όριο των 50 μg/lt.
Στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΛ-Π επισημαίνεται ότι τα δείγματα εστάλησαν για πλήρη χημική ανάλυση σε εξωτερικό εργαστήριο με διαπίστευση για τις περισσότερες παραμέτρους παρακολούθησης πόσιμου νερού.
Τα αποτελέσματα των αναλύσεων ταυτίζονται με τις αναλύσεις της ΔΕΥΑΛ-Π και τις εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν στην από 17/9 σχετική ανακοίνωση.
Η ΔΕΥΑΛ-Π χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα των αναλύσεων ιδιαίτερα ενθαρρυντικά (κυρίως ως προς τις πρώτες προσπάθειες εμπλουτισμού του υδροφορέα Σχίνου), γεγονός που της δίνει βάσιμη αισιοδοξία για την οριστική επίλυση των προβλημάτων υδροδότησης του οικισμού.

Κριτήριο η στάση της διοίκησης της εταιρείας
Το δείγμα γραφής τους και το επίπεδο των ικανοτήτων τους αν μπορούν να διαχειρισθούν την κρίση που έχει ξεσπάσει στο Σχίνο με τις αντιδράσεις που εκφράζονται από τους Ενεργούς Πολίτες Σχίνου και την Επιτροπή Νερού του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου, για την ποιότητα του νερού υδροδότησης του δικτύου θα επιδείξουν πολιτική διοικητική ηγεσία της ΔΕΥΑΛ-Π.
Τα στελέχη της ΔΕΥΑΛ-Π, με τα επίπεδα των μετρήσεων που έχουν στα χέρια τους, σε συνδυασμό και μ’ αυτά που θα παραλάβουν -κατά πάσα πιθανότητα θα είναι επίσης θετικά- από τις υδροληψίες που πραγματοποίησε η διεύθυνση Υγιεινής της περιφερειακής ενότητας Κορίνθου, βρίσκονται σε θέση ισχύος και για το λόγο αυτό θα πρέπει να είναι αυτοί που θα επιδιώξουν την επικοινωνία και την εκτόνωση της κατάστασης.
Η Ιάσωνος έχει επιδείξει ότι σίγουρα δεν καταλαβαίνει και δεν μπορεί να διαχειρισθεί τέτοιου είδους καταστάσεις, ωστόσο, αποτελεί λαμπρή ευκαιρία για τον πρόεδρο της εταιρείας Χαράλαμπο Δοσσαρά να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εκτονώσει με αποτελεσματικό τρόπο την ένταση που επικρατεί μεταξύ μεγάλης μερίδας πολιτών στο Σχίνο.
Ο Χαράλαμπος Δοσσαράς από την πλεονεκτική θέση με εφόδιο τα ευρήματα των αναλύσεων, αν θέλει να επιδείξει ότι είναι ηγετική φυσιογνωμία και μπορεί να περιμένει κάτι η κοινωνία από αυτόν, που του έχει εμπιστευθεί μια νευραλγική θέση, θα πρέπει να είναι αυτός με την πρωτοβουλία που θα αναλάβει να προσκαλέσει στο τραπέζι του διαλογισμού Επιτροπή Νερού κι Ενεργούς Πολίτες Σχίνου και θα τους πείσει για της προθέσεις της ΔΕΥΑΛ-Π, ενώ παράλληλα θα τους καθησυχάσει διαβεβαιώνοντας τους, ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για την υγεία όλων ανεξαιρέτως των καταναλωτών.
Ο Χαράλαμπος Δοσσαράς επιδεικνύοντας ψυχραιμία, ευελιξία χειρισμών και υψηλό πολιτικό status, επιβάλλεται και θα πρέπει να σβήσει την ένταση την που εκδηλώνεται στο Σχίνο, καθ’ ότι διαχειρίζεται το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης που έχει προικοδοτήσει τον τόπο. Είναι η χρήση του ευκαιρία για τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ-Π να επιδείξει ότι είναι υψηλοτέρου επιπέδου πολιτική προσωπικότητα έναντι του Κώωτση, δεδομένου ότι ι Κώωτσης λόγω της ανεπάρκειας κι ανικανότητάς του, σε συνδυασμό με την έλλειψη κατανόησης της σημασίας, αλλά και της άσκησης πολιτικής για το νερό, έχει παραχωρήσει στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ-Π πεδίον δόξης λαμπρό.
Το στοίχημα για τον Χαράλαμπο Δοσσαρά είναι να διαφυλάξει σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο τη φήμη για το νερό του Λουτρακίου και να μην επιτρέψει σε κάθε λογής συμφέροντα, όπως συχνά υποστηρίζεται, να το δυσφημίσουν που ο αντίκτυπος και οι επιπτώσεις είναι άμεσες για τον τόπο. Σε καμία των περιπτώσεων ο Χαράλαμπος Δοσσαράς δεν θα πρέπει να εκχωρήσει πεδίο στους «εχθρούς» του Λουτρακίου να παίξουν με τη φήμη, το νερό και τον ίδιο τον τόπο.
Προκειμένου λοιπόν να μη δούμε να δημιουργείται κάποιο μέτωπο το επόμενο διάστημα, λαμβανομένου υπόψη ότι οι Ενεργοί Πολίτες Σχίνου μ’ επικεφαλής τον Δημήτρη Δεσύλλα, καθώς και η Επιτροπή Νερού στην οποία έχουν εκλεγεί ο Δημήτρης Δεσύλλας και Κωνσταντίνος Δρυμούσης συναντήθηκαν με το επιστημονικό προσωπικό του Δικτύου Ασωπού για να ενημερωθούν και να συμβουλευθούν το πλαίσιο δράσης τους.
Ως εκ τούτου, ο Χαράλαμπος Δοσσαράς, για να επιδείξει ότι είναι πολιτική προσωπικότητα υψηλών επιδόσεων, θα πρέπει να κατέβει στο Σχίνο με τους συνεργάτες του και να εξεύρουν τη χρυσή τιμή έτσι ώστε να εκτονωθεί η κρίση που έχει ξεσπάσει.
Άλλως, αν επιφέρει τ’ αντίθετα αποτελέσματα, θα κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί χειρότερος από τον Κώωτση, ενώ μόνος του θα διαγράψει τις θετικές εντυπώσεις που απεκόμισε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
(210912)




ΤΙΜΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ
ΤΟΥ ΞΕΡΙΖΩΜΟΥ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Τιμή στη μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του ξεριζωμού από τις πατρογονικές εστίες τους χιλιάδων προσφύγων από τη Σμύρνη, τον Πόντο, την Καππαδοκία και άλλες περιοχές, αποτίει ο δήμος Λουτρακίου.
Στο πλαίσιο των 90 χρόνων από τη γενοκτονία και το ξεριζωμό ΤΟΥ 1922, διοργανώνεται την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στο Συνοικισμό Λουτρακίου με ομιλία για την Μικρασιατική καταστροφή και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια, σκοπούς και χορούς από όλη την περιοχή της Μικράς Ασίας.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου και Ο Σύλλογος Αγίων Θεοδώρων «Το Πράθι».
(210912)
Return top