ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, γιατί έπνιξες τη γνωμοδότηση Τσοβόλα, έτσι ώστε να μην ωφεληθεί, αλλά αντίθετα να ζημιωθεί η Λουτράκι Α.Ε. και ο δήμος Λουτρακίου αν και για κακή τύχη αυτού του τόπου, είσαι εσύ που βρίσκεσαι στο τιμόνι τους; Έχεις φαντασθεί ότι αυτό ενδεχομένως μπορεί να ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία;
(200912)




Είπαν…

«Κώωτση, ακόμη και ο μέχρι πρότινος(;) "πολιτικός σου συνεταίρος" Παύλος Παύλου είπε ότι είσαι ο χειρότερος δήμαρχος όλων των εποχών που πέρασε από το δήμο Λουτρακίου. "Σούργελο" θα γινόσαστε συνεχώς από εδώ και πέρα. Η επιλογή του μέντορα έσπασε ήδη όλα τα καντράν… Άλλαξε το μέντορα όσο είναι καιρός και στείλτον σπίτι του…»
(200912)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




«ΚΩΔΩΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ» ΣΕ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ
ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Επιτακτική είναι η ανάγκη της άμεσης, αλλά κι επίσημης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την περιφέρεια Πελοποννήσου και από τη διαχειριστική αρχή του ΠΕΠ Πελοποννήσου προς την ΕΡΓΟΣΕ για την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου.
Αυτό επισημαίνεται σε ανοικτή επιστολή της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, με την οποία εμμέσως πλην σαφώς επικρίνεται για διάφορους λόγους ολιγωρίας και χωρίς πραγματική αιτία ο χρόνος που ήδη έχει χαθεί.
Από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ σύμφωνα με πληροφορίες κτυπούν κώδωνα κινδύνου, καθ’ ότι τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον ασφυκτικά, με συνέπεια το έργο να κινδυνεύει πολύ σοβαρά να χαθεί, δεδομένου ότι δεν θα καταστεί εφικτή η ένταξή του στο ΕΣΠΑ.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press εντός της προσεχούς εβδομάδας με πρωτοβουλία της περιφέρειας Πελοποννήσου κατεβαίνουν στην έδρα της περιφέρειας ο διοικητής του ΟΣΕ συνοδευόμενος από κλιμάκιο κορυφαίων στελεχών για τη χάραξη του χρονοδιαγράμματος και την επίσπευση όλων ανεξαιρέτως των διαδικασιών για την επίσπευση του έργου και την ένταξή του στο ΕΣΠΑ διαχειριστικής περιόδου 2007 - 2013, δεδομένου ότι είναι πλέον ώριμο.

Η ανοικτή επιστολή της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λουτρακίου
Στο πλήρες κείμενό της η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, αναδεικνύει τη σπουδαιότητα του έργου ειδικότερα σε τούτη την αρνητική οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα.
«Αξιότιμε κύριε περιφερειάρχα,
σε συνέχεια της συνεργασίας μας και με μόνο γνώμονα το συμφέρον του δήμου Λουτρακίου, τη διεξοδική σας ενημέρωση και την αποτροπή της παραπληροφόρησης σας, επιθυμούμε με την παρούσα ανοικτή επιστολή να σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα.
Σε διαλογικές συζητήσεις που είχε τόσο ο γράφων όσο και οι τεχνικοί σύμβουλοι της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι με ανώτερα στελέχη της (ΕΡΓΟΣΕ), μας υπογράμμισαν την αναγκαιότητα της άμεσης -χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή- κι επίσημης γραπτής εκδήλωσης του ενδιαφέροντος της περιφέρειας Πελοποννήσου και της διαχειριστικής αρχής του ΠΕΠ Πελοποννήσου ως προς την ένταξη του έργου επέκτασης της κύριας γραμμής του Προαστιακού Σιδηροδρόμου από τη διακλάδωση στον Ισθμό προς το κέντρο της πόλης του Λουτρακίου, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι σχετικές μελέτες, προκειμένου να καταστεί επιτεύξιμος, ο κοινός μας στόχος.
Επιπλέον δε, απαιτείται η άμεση επικοινωνία της ομάδας στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ, που θα ασχοληθεί μελετητικά με το έργο, με την διαχειριστική αρχή του ΠΕΠ Πελοποννήσου, προκειμένου να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες για το απαιτούμενο επίπεδο ωρίμανσης των μελετών, ώστε το έργο να θεωρείται επιλέξιμο και να προκηρυχθεί η ανάθεση κατασκευής του.
Λαμβανομένων υπόψη των προαναφερομένων καθίσταται πλέον σαφές ότι είναι πλέον κατεπείγουσα η ανάγκη της διεξαγωγής συνάντησης μεταξύ ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, και διαχειριστικής αρχής ΠΕΠ Πελοποννήσου που εκκρεμεί εδώ και 9 μήνες, προκειμένου να διευκρινιστούν επίσημα όλα τα ανωτέρω.

Κύριε περιφερειάρχα,
όπως αντιλαμβάνεσθε, λόγω της τρέχουσας αρνητικότατης οικονομικής συγκυρίας, για τη χειμαζόμενη κοινωνία του Λουτρακίου έχουν εξαντληθεί οι αντοχές, θεωρώντας ως σανίδα σωτηρίας την έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο κέντρο της πόλης του Λουτρακίου, καθ’ ότι το εν λόγω έργο έχει πλέον καταστεί ώριμο για ένταξη προς χρηματοδότηση και υλοποίηση εντός του εξελισσόμενου ΕΣΠΑ διαχειριστικής περιόδου 2007 - 2013.
Η επιχειρηματική κοινότητα του Λουτρακίου προσβλέπει κι αναμένει από σας την άμεση προώθηση της υλοποίησης του εν λόγω έργου αφενός για να συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας του Λουτρακίου -αύξηση επισκεπτών και τουριστών από την Αθήνα, το αεροδρόμιο, τα μεγάλα λιμάνια Πειραιά και μελλοντικά της Πάτρας- και της κυκλοφοριακής ανακούφισης του κέντρου της πόλης, αφετέρου στον εξαναγκασμό ολοκλήρωσης κι εφαρμογής του θεσμοθετημένου σχεδίου πόλης.
Παράλληλα, η έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο κέντρο της πόλης του Λουτρακίου, θα εξισορροπήσει τις επιπτώσεις στη μείωση της επισκεψιμότητας λόγω της συνεχούς αύξησης της τιμής των καυσίμων, ενώ δεν θα επιβαρύνει με δυσανάλογο κόστος συμπολίτες είτε που μεταβαίνουν καθημερινά στην πρωτεύουσα της χώρας, είτε την επισκέπτονται για διάφορες επείγουσες ανάγκες, λόγου χάρη υγείας.
Η σύνδεση της πόλης του Λουτρακίου με την Αθήνα δια μέσω του πλέον συγχρόνου συγκοινωνιακού μέσου, του ηλεκτροκίνητου προαστιακού σιδηροδρόμου, θα δώσει την ευκαιρία σε χιλιάδες ανθρώπους να προσεγγίζουν καθημερινά το Λουτράκι με τρόπο οικονομικό, αξιόπιστο, και ασφαλή συμβάλλοντας στην αναζωογόνηση της οικονομίας της πόλης μας ολόκληρο το χρόνο.

Αξιότιμε κύριε περιφερειάρχα,
περιμένουμε λοιπόν άμεσα να ενημερωθούμε για τις δικές σας κινήσεις σχετικά με τα ανωτέρω.
(200912)
Return top