ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, ο Δοσσαράς σου φταίει και του επιτέθηκες μόλις μπήκες στο έκτακτο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ-Π για το μπάχαλο που έχεις δημιουργήσει στο Σχίνο, μετά τα όσα αποκάλυψες για ακατάλληλο νερό;
(130912)




Είπαν…

«Το άκρον άωτον της ανοησίας. Τα "βαλσαμωμένα πουλιά" του Κώωτση, χαρακτηρίζουν κι αποκαλούν τον Πάνο Ηλιακόπουλο υβριστή του δημάρχου, γιατί τους ξεσκεπάζει κι αποκαλύπτει όσα πάνε να κουκουλώσουν και βλάπτουν τον τόπο!»
Π. Π.
(130912)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΤΕΣΣΕΡΙΣ «ΓΑΜΠΡΟΙ» ΚΑΙ ΜΙΑ «ΝΥΦΗ» ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το νερό του Σχίνου αποπροσανατόλισε και απομάκρυνε τα φώτα από τη ζοφερή πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η σημερινή δημοτική αρχή του Κώωτση στο δήμο Λουτρακίου.
Ο Σχίνος μπορεί ο κατά φαντασίαν «αυτοκράτορας» ότι είναι μια επαρχία του βασιλείου του, αλλά ι Κώωτσης πυροδότησε από το πουθενά μια βόμβα που θα τους «πνίξει» σύντομα όλους.
Τα προβλήματα σ’ ολόκληρη την επικράτεια του δήμου Λουτρακίου, κάθε ημέρα που περνάει οξύνονται, ωστόσο, στην Ιάσωνος παραζαλισμένοι, ασχολούνται με τη διεκπεραίωση μόνον προσωπικών τους υποθέσεων.
Το θεσμικό όργανο του δήμου Λουτρακίου, το δημοτικό συμβούλιο, παραμένει ακέφαλο, με το μωρό μέντορα του Κώωτση να μην μπορεί να αποφασίσει ποιός, γιατί και για ποιούς λόγους είναι ο καταλληλότερος, έτσι ώστε να τον επιβάλλει στα «βαλσαμωμένα πουλιά» για να μπορέσουν έστω κι ασθμαίνοντας να συρθούν στο τέλος της διαδρομής.
Καλόν είναι λοιπόν, να εξετάσουμε μία προς μία τις περιπτώσεις, δεδομένου ότι η θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι μια απλή υπόθεση, όπως πολλοί θέλουν να τη βλέπουν, αλλά στην ουσία από εκεί διοικείται ο δήμος με το δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τα νομικά πρόσωπα να εκτελούν τις εντολές του σώματος και μόνον κι όχι ν’ ασκούν προσωπικές πολιτικές.
Η εν λόγω θέση λοιπόν, απαιτεί κατ’ αρχήν γνώση και διαρκή ενημέρωση, κατά δεύτερο λόγο πολλή δουλειά, προκειμένου τα θέματα που εισάγονται να εξυπηρετούν την κοινωνία να είναι αποδεκτά απ’ όλους τους συνδυασμούς και να μην απορρίπτονται ακόμη κι από την πλειοψηφία, γιατί ήταν στο πόδι διαμορφωμένα κι ατεκμηρίωτα, με συνέπεια να αναβληθούν.

Δυσαναπλήρωτη η αποχώρηση του Γιώργου Κακαβά
Ο ουσιαστικά -όχι τύποις- παραιτηθείς κι ανεξαρτητοποιηθείς τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς, μπορεί εκ του αποτελέσματος να κριθεί ως ένας επιτυχημένος πρόεδρος που σήκωσε πάρα πολύ τον πήχη έναντι του προκατόχου του, παρά το γεγονός ότι είχε από κάτω στα έδρανα μια σύνθεση συμβούλων σαφώς χαμηλοτέρου επιπέδου έναντι της προηγούμενης τετραετίας, με αξιοσημείωτο ότι το μειονέκτημα το διαμόρφωνε η σύνθεση των προσώπων που προέρχονταν από την πλειοψηφία.
Το μόνο που μπορεί να καταμαρτυρήσει κάποιος σε βάρος του ουσιαστικά ανεξάρτητου πλέον δημοτικού συμβούλου Γιώργου Κακαβά, είναι το γεγονός ότι πολλές φορές στην πρόθεση του να προστατέψει τον Κώωτση, ακόμη και σε άκρως δικαιολογημένες περιπτώσεις, υπερέβαλε εαυτόν και λειτουργούσε ως ασπίδα του, με συνέπεια να υποπίπτει μέχρι και σε παράβαση καθήκοντος.
Η παραίτησή του ή άλλως η πρόωρη αποχώρησή του καθ’ ότι ι Κώωτσης ήθελε κι επεδίωκε από την αρχή της θητείας του κιόλας να τον αντικαταστήσει(!), αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό, δεδομένου ότι κανείς δεν υπάρχει στο συνδυασμό τους ν’ ανταποκριθεί με την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα των υποχρεώσεων που έχει, αλλά και γεννά η δεύτερη τη τάξει θεσμική θέση ενός δήμου.

Ποία πρόσωπα απασχολούν το μέντορα
Μεταξύ πέντε προσώπων έχει να επιλέξει ο μέντορας για να δώσει την εντολή στον Κώωτση να τον χρήσει πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, όπου θα βρει να τον στηρίζουν μαζί με τα «βαλσαμωμένα πουλιά» του δύο ή τρία πρόσωπα από την αντιπολίτευση κατά περίσταση.
Δημήτρης Δέδες: Το κόκκινο πανί όχι μόνο στους Αγ. Θεοδώρους λόγω του κακουργηματικού σκανδάλου της αμαρτωλής ΔΗΚΕΠΑΘ κι άλλων πρωτοβουλιών του, αλλά κόκκινο πανί ακόμη και για τους συγχωριανούς του δημοτικούς συμβούλους του μεταλλαγμένου συνδυασμού «Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω». Μην ξεχνάμε ότι στις αρχές του καλοκαιριού έθεταν θέμα ή τον αποπέμπεις ή παραιτούμεθα όλοι μαζί, αλλά ι Κώωτσης επέτυχε να τους πείσει κι αυτοί τσίμπησαν…
Ο Δημήτρης Δέδες έχει καταφέρει κι έχει πείσει τον άνοα Κώωτση ότι είναι αυτός που από τους Αγ. Θεοδώρους θα του εξασφαλίσει την επανεκλογή του. Σημειωτέον ότι στους Αγ. Θεοδώρους ακούνε Κώωτσης και φτύνουν τον κόρφο τους. Τοποθετώντας τον λοιπόν στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, επιτυγχάνεται να αμβλυνθούν οι εντάσεις και παράλληλα να προωθηθεί στη θέση του αντιδημάρχου άλλος ένας δημοτικός σύμβουλος. Παράλληλα, με την επιλογή αυτή, ο μέντορας θεωρεί ότι θα έχει κάνει την ύψιστη τιμή στο χωριό, λαμβανομένου υπόψη ότι δεν τον θέλουν οι ίδιοι οι συγχωριανοί του. Και πώς να τον θέλουν άλλωστε, όταν οι Αγ. Θεόδωροι σ’ αυτούς τους είκοσι μήνες της θητείας του, έχουν γνωρίσει τη μεγαλύτερη εξαθλίωση της ιστορίας τους.
Επιπρόσθετα, είναι το μόνον πρόσωπο που όχι μόνον δεν θα φέρει αντίρρηση, αλλά θα κοιτάξει να διευκολύνει και να υποβοηθήσει τον Κώωτση σε παραβατικές συμπεριφορές έτσι ώστε να μην γίνει αντιληπτός.
Σπύρος Νικολάου: Ο κατ’ επανάληψιν, μέχρι και πρόσφατα με πρόθεση να παραιτηθεί αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών, είδε ενώπιον του να διανοίγεται μία ευκαιρία που θα τον διαχώριζε από τη μάζα των δημοτικών συμβούλων και θα του προσέδιδε πρόσθετο κύρος στο προσωπικό του πολιτικό προφίλ. Πρόκειται για άνθρωπο αυτοκαταστροφικό, όπως ισχυρίζονται οι συγχωριανοί του, που δεν θα επιδείξει στον Κώωτση τις ανοχές και τις διευκολύνσεις που θα απολαμβάνει από το Δημήτρη Δέδε. Τον θεωρούν άνθρωπο αναποφάσιστο, αλλά και μ’ οργανωτική έλλειψη, γεγονός που συμβάλλει να αδυνατεί να προωθήσει έργο, καθ’ ότι στηρίζεται κατά πολύ στη θεωρία και το θεαθήναι. Εξάλλου, μέχρι σήμερα από τη θέση που κατέχει, ούτε έργα έχουμε διαπιστώσει να προωθούνται, ούτε αυθαίρετες κατασκευές να αποτρέπονται, αντίθετα μάλιστα λέγεται έντονα ότι υπάρχει αυθαίρετη δόμηση ακόμη και επί του Υδροφόρου Ορίζοντα Λουτρακίου.
Μαρία Στάμου: Η παραιτηθείσα δημοτική σύμβουλος, που επέστρεψε στη θέση της χωρίς να συμβαίνει τίποτα, όπως της καταμαρτυρεί συγχωριανός της, διαθέτει τις περγαμηνές κι αξιολογείται από τοπικούς παρατηρητές ως προτιμότερη, έναντι των δύο προαναφερόμενων συγχωριανών της.
Η συνταξιούχος νομικός, με πρόσωπα που έχει συνεργασθεί, ομολογούν ότι είναι οργανωτική, μεθοδική και φέρνει αποτέλεσμα στην αποστολή της, ενώ διαθέτει το πλεονέκτημα έναντι των άλλων δύο, λόγω γνώσης της νομικής επιστήμης, ν’ ανταπεξέλθει ευκολότερα των υποχρεώσεων που απαιτεί η συγκεκριμένη θέση.
Σίγουρα, ως νομικός, σε καμία των περιπτώσεων η Μαρία Στάμου δεν θα ανεχθεί κι ούτε θα επιτρέψει παραβατικές συμπεριφορές του Κώωτση, καθ’ όσον γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι αν καταγγελθεί, παραπέμπεται σε Τριμελές Εφετείο. Το τελευταίο είναι ανασταλτικός παράγοντας για τους σχεδιασμούς του μέντορα που υλοποιούν ι Κώωτσης, με τα τρία κατ’ εξοχήν «εξαπτέρυγά» του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki-press η ίδια αν κι ενδιαφέρεται για την εν λόγω θέση, ωστόσο, προβληματίζεται με τις συμπεριφορές των επικεφαλής συνδυασμών της αντιπολίτευσης και ειδικότερα των Γιώργου Γκιώνη και Παύλου Παύλου.
Ενδεχόμενη, πάντως, επιλογή της ανοίγει το δρόμο και στη φίλη της οικογένειας του δημάρχου Σταυρούλα Λέζου, να θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για αντιδήμαρχος Αγ. Θεοδώρων.
Την Μαρία Στάμου, επίσης την ενδιαφέρει, ενδεχομένως και περισσότερο, αν εξακολουθήσει να υφίσταται ως νομικό πρόσωπο και η προεδρεία στον «Προμηθέα».
Γιώργος Γλυκοφρύδης: Τον τελευταίο καιρό κι όλως περιέργως, ο αναπληρωτής αντιδήμαρχος, έχει ενταχθεί στη στενή φρουρά του Κώωτση και προσπαθεί να κερδίσει πόντους στην εκτίμηση του μέντορα του Κώωτση, ενώ έχει εξασφαλισμένη τη θετική γνώμη του συγχωριανού τους εξαδέλφου του Κώωτση, Κώστα Δόσχορη.
Πολιτική αναβάθμιση για τον ίδιο, που συχνά πυκνά πολλές φορές έχει τύχει να συζητάει κι να εκθέτει πολύ υψηλότερες φιλοδοξίες. Αν και τον χρεώνουν μ’ έλλειψη οργάνωσης, απουσία αποτελεσματικότητας, ενώ συχνά εμφανίζεται κουρασμένος… όπως έχει καταμαρτυρηθεί πάμπολλες φορές στο loutraki-press, ευελπιστείται ότι με κάποια δυσκολία κι αν δεν εκδηλώνονται ισχυρότατες αντιδράσεις, θα μπορέσει με δυσκολία να τα φέρει σε πέρας. Και για τον ίδιο πρέπει να θεωρείται δύσκολο να εμπλακεί και να καλύψει παραβατικές συμπεριφορές του Κώωτση, ενώ θεωρείται αδύνατο να ελιχθεί με την ικανότητα, αλλά και να επιτύχει την αποτελεσματικότητα του συναδέλφου του Γιώργου Κακαβά.
Νίκος Λόης: Ακατάπαυστα εργατικός ο πρόεδρος του «Προμηθέα», δεν λυγίζουν τα γόνατά του, είναι πείσμων για να φέρει αποτέλεσμα, όπως αυτός αντιλαμβάνεται τα πράγματα και δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τους ορκισμένους αντιπάλους του Γιώργο Γκιώνη και Παύλο Παύλου. Ενδεχόμενη επιλογή του θα συμβάλλει να γίνουμε όλοι μάρτυρες θυελλωδών συνεδριάσεων, ειδικότερα με τα δύο προαναφερόμενα πρόσωπα.
Η παρουσία του εκεί είναι πολύ πιθανό να κάνει καλό στο συμφέρον του δήμου, δεδομένου ότι θα αγγίξει θέματα για τα οποία προκάτοχοί του φοβόντουσαν τον… μπαμπούλα, αλλά θα περιμένουν και δυσάρεστες εκπλήξεις τον Κώωτση, γιατί δεν πρόκειται με τίποτα να συμβιβαστεί όταν θίγεται το συμφέρον του δήμου, που ι Κώωτσης το ’χει αφημένο στις ορέξεις του κάθε επιβουλέα.
Στα αρνητικά του Νίκου Λόη είναι η οργανωτικότητα που για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της θα προστρέξει σε βοήθεια, ενώ με τίποτα δεν πρόκειται να ανεχθεί και να δεχθεί παραβατικές συμπεριφορές, δεδομένου ότι ως δικηγόρος γνωρίζει πάρα πολύ καλά ποιοί κίνδυνοι ελλοχεύουν…
Με τον «Προμηθέα» έχει αναπτύξει έξι χρόνια τώρα έναν ομφάλιο λώρο, τον οποίο με τίποτα δεν θέλει να κόψει, λαμβανομένου υπόψη ότι αντιπαρέρχεται δυσκολίες χωρίς να διαθέτει χρήματα. Κρίνεται ως μια αξιόλογη περίπτωση, αλλά με κάποιους της αντιπολίτευσης θα υπάρξουν σφοδρές συγκρούσεις, από τις οποίες με τίποτα δεν θα τις αφήσει να περάσουν έτσι και να μην είναι ο ίδιος ο νικητής.

Αδύνατη η πρόβλεψη λόγω έλλειψης πολιτικού κριτηρίου
Κανείς δεν θα πρέπει να παραβλέπει το γεγονός ότι τις αποφάσεις τις λαμβάνει ο μέντορας του Κώωτση, που δεν διαθέτει πολιτικό κριτήριο, ενώ και οι δύο δεν θα μπορούσε κανείς να ισχυρισθεί ότι διακρίνονται από ευφυΐα, αλλά μάλλον το αντίθετο… Κατά συνέπεια, είναι παρακινδυνευμένο να προχωρήσει κάποιος σε προβλέψεις, δεδομένου ότι η όποια επιλογή δεν θα γίνει με πολιτικά κριτήρια, αλλά και γνώμονα το συμφέρον του τόπου και μόνον. Ενδεχόμενο είναι, περισσότερο στην επιλογή του μέντορα να επικρατήσουν ταπεινά κριτήρια.
Μ’ αγωνία θα αναμένεται το κείμενο που θα αναγνώσει ι Κώωτσης για τους λόγους που του επέβαλαν να προταθεί το πρόσωπο που θα του έχουν επιλέξει και να υπερψηφίσουν αναντίρρητα τα «βαλσαμωμένα πουλιά» του μεταλλαγμένου συνδυασμού, «Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω».
(130912)
Return top