ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, πότε θα κάνετε δημοτικό συμβούλιο ή κρίνετε ότι δεν είναι αναγκαίο, για να μην βγουν κι άλλα άπλυτα… στη φόρα;
(280912)




Είπαν…

«Κώωτση, μην ανέβεις σήμερα στην Περαχώρα και να πεις ότι καθάρισες για την κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας… Άλλη μια φορά, κατά την προσφιλή σου τακτική θα έχεις πει ψέματα. Προς ενημέρωση των συγχωριανών σου κατά κύριο λόγο η συνάντηση στο υπουργείο Πολιτισμού για το Αρχαιολογικό Μουσείο Περαχώρας, μεθοδεύτηκε από το βουλευτή Κορινθίας Χρίστο Δήμα και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη. Εσύ Κώωτση, άλλη μια φορά, σύρθηκες ουραγός, πίσω από τις εξελίξεις…»
(280912)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΕΞΩΣΥΜΒΑΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ
ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΣΤΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Με έγκλημα καθοσιώσεως (crimen majiestatis) ισοδυναμεί πλέον η διοίκηση του δημάρχου με το ανύπαρκτο πολιτικό θάμπος Κώστα Λογοθέτη, αφού όχι μόνο στερείται μορφοποιημένου σχεδίου, διαισθητικής αντίληψης και υπολογίσιμης ειλικρίνειας αλλά στην ολότητα των περιπτώσεων λειτουργεί πνικτικά για τα συμφέροντα του τόπου και δεν δύναται a priori να τα ωφελήσει στο ελάχιστο και να διαπράξει το υπερβατικό.
Ειρήσθω εν παρόδω, για ιδιοτελείς λόγους επιδιώκει μέσα από τον πολιτικό της ζόφο να επιβάλει άλλου είδους σκοπιμότητες, βαφτίζοντας τις «αναγκαίες», για να τις καθαγιάσει στα μάτια των δημοτών της, ώστε να αμβλύνει το πολιτικό κόστος.
Ταυτόχρονα, εγκυμονούν μέγιστα δεινά ακόμη και για την πολιτική ελευθερία του πολίτη, αφού δεν δίστασε με απροσμέτρητο πολιτικό θράσος, που καταντάει ύβρη για τον πολίτη, να μεθοδεύσει την εγκαθίδρυση ενός ολοκληρωτικού συστήματος ελέγχου των ειδήσεων που φτάνουν στον πολίτη με βάση τις δικές της αυτάρεσκες μυθολογίες, τις δικές της πλανητικές πολιτικές και πληροφορίες με κορωνίδα των προσπαθειών της την λαθρομεταφορά (δεν έχει εγκριθεί από το εκλογικό σώμα), όλων των βοθρολυμάτων της Βόχας στην ιστορική μας λουτρόπολη.
Κραυγαλέα παραδείγματα των εξωνημένων πολιτικών της αποτελούν το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου, η δημοτική επιχείρηση Λουτράκι Α.Ε., η υπόθεση της έλευσης του προαστιακού σιδηροδρόμου, η πίεση για την κατασκευή του Τουριστικού Λιμένα Λουτρακίου, η υποβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη, αλλά και η απομάκρυνση του ΚΤΕΛ σε σημείο που είναι απρόσιτο για την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών και τους αναγκάζει κάτω από την βιαιότητα των οικονομικών συνθηκών να δαπανήσουν υπερβολικά ποσά, με μόνο κι αποκλειστικό γνώμονα η δημοτική αρχή να εξυπηρετήσει τους εξωθεσμικούς φίλους της.
Τα προαναφερόμενα παραδείγματα και τόσο άλλα, όχι μόνο όζουν και δημιουργούν απορρύθμιση νομικών και πολιτικών σχέσεων, αλλά φαλκιδεύουν ευθέως τα συμφέροντα των πολιτών και την λαϊκή κυριαρχία, ενώ στην κυριολεξία «μιζάρουν» την βιωσιμότητα του δήμου.
Ο… καίσαρας της -κολοβής πλέον- δημοτικής αρχής, Κώστας Λογοθέτης και τα μίσθαρνα όργανα του με τον ορατό μιμητισμό και την εμφανή ελλειμματική πολιτική προσωπικότητα, από την χαραυγή της θητείας τους έδειξαν τις προθέσεις τους και δεν σταμάτησαν ποτέ να λειτουργούν παρασιτικά, παρακωλυτικά, παραλυτικά και επιζήμια για τα συμφέροντα του τόπου, ενώ πέταξαν τα πάντα μέσα σε ένα θανατηφόρο πολιτικό αμάλγαμα.
Συλλήβδην στη δημοτική αρχή, άλλα έλεγαν προεκλογικά κι άλλα έπραξαν μετεκλογικά, καθιστώντας εαυτούς δημοτική αρχή αλλ’ αντ’ άλλων. Οι συνέπειες των βυθιζόμενων στο φάσμα των συναλλαγών πολιτικών της με προσδοκώμενα οφέλη πολιτικά ή και άλλα για τους ίδιους, είχαν έως τώρα κοινωνιοκτόνες συνέπειες και πολλαπλάσια καταστροφικά αποτελέσματα για τον τόπο. Ενώ ο Κώστας Λογοθέτης με το χάρισμα της ευγλωττίας και τις άγονες σκέψεις αμφίβολης εφαρμοσιμότητας, δεν μπορεί πλέον να κρύψει το επιζήμιο καταστροφικό του πέρασμα με λόγια ραφιναρισμένα προς τέρψη του ακροατηρίου, ενώ ευτυχώς κάθε εξύφανση ψεμάτων αποκάλυψε πρόωρα την πραγματική πολιτική του εικόνα, που σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει σε τίποτα την τοπική κοινωνία.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Κώστας Λογοθέτης πανικοβλημένος από την κατάρρευση της παράταξης του, το μπαράζ αποσχίσεων πρώην πλέον στελεχών του και υπό το βάρος όλων των παραπάνω είναι ωσεί παρών και δεν τολμά να εμφανισθεί σε δημόσια θέα, κρύβεται και έχει μεταμορφωθεί σε πολιτικό «φαντομά». Αναμένοντας τι άλλο πλέον, την άμβλυνση της καταλαλιάς των πολιτών, αλλά και τους τίτλους τέλους του πολιτικού του βίου, αφού είναι ανεπίδεκτο πάσης παρερμηνείας πως δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα δεσμευτικό ενδιαφέρον από την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας για αυτόν.
Στη δημοτική αρχή, έχουν πλέον αντιληφθεί ότι είναι αναλώσιμοι, έχουν αποχαλινωθεί και προκαλούν πολιτική ασφυξία στο σύντομο και συγκυριακό πέρασμα τους από τον δημαρχιακό θώκο, ενώ δεν διστάζουν να τορπιλίσουν ακόμη και την δωδεκάτη, κάθε υπεσχημένη μεταρρύθμιση.
Ο λόγος για τον οποίο η δημοτική αρχή Λογοθέτη είναι σύμφυτη με τους όρους ανεπάρκεια και επικινδυνότητα καθ’ όσον παραμένουν αδιαχώριστες, είναι προφανείς και συνδέονται με την καθιέρωση νέων κέντρων και πεδίων υποπολιτικής, τα οποία βρίσκονται πέρα από θεσμούς και τις μορφές της Δημοκρατίας, ενώ είναι σίγουρο πως δεν μπορούν να αποτελέσουν ορθολογική επιλογή για κανένα εχέφρονα και ενημερωμένο πολίτη.

Υ.Γ.: Αν σε ένα μικρό έργο αποδειχθεί  ο άνθρωπος μικρός τότε το κακό είναι μικρό. Αν όμως σε μεγάλο έργο αποδειχθεί ο άνθρωπος μικρός τότε το κακό είναι πολύ μεγάλο.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(280912)
Return top