ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, ξέρεις ποιός δημοτικός σύμβουλος είχε δώσει το λόγο του ότι θα παραιτηθεί, αν επιλεγεί για πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου πρόσωπο που θα υποτιμά ακόμη περισσότερο την εικόνα του δήμου Λουτρακίου;
(190912)




Είπαν…

«Επειδή ξέρουν ότι τα ελληνικά μου είναι καλά με ρώτησαν αν οι λέξεις ταγάρι, μέντορας και παντόφλα είναι συνώνυμες. Απάντησα ότι ως λέξεις όχι. Όμως, ως έννοιες, μπορεί να είναι!..»
(190912)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΟΙ ΔΙΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΒΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ
ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥ ΘΕΣΗ

Με το Σπύρο Νικολάου εξ ευωνύμων στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου -σύμφωνα με την απόφαση του μέντορα- θα πορευθεί ι Κώωτσης μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του, όπως φαίνεται να του δεσμεύθηκε στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις για να καταλήξουν να είναι ο πρόεδρος του σώματος για τα υπόλοιπα περίπου δύο έτη.
Ωστόσο, για την τύχη του Σπύρου Νικολάου, όλα θα εξαρτηθούν στις διημερησίες, ανάλογα με τα διαπιστευτήρια που θα έχει δώσει από τη μέχρι τότε θητεία του ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και κατά πόσο έχει συμβάλλει ι Κώωτσης να προωθήσει και να υπερψηφίσει θέματα που θα εγείρουν ερωτήματα νομιμότητας.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο μέντορας για τον Κώωτση ως εναλλακτική λύση έχει τον έμπιστό του από τους Αγ. Θεοδώρους Δημήτρη Δέδε, ο οποίος του εγγυάται ότι οι Αγ. Θεόδωροι θα τον αναδείξουν εκ νέου δήμαρχο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Η επιλογή του Σπύρου Νικολάου ως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, που αφήνει χήρα την αντιδημαρχεία Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών, αναμένεται ενδεχομένως να προκαλέσει καραμπόλες με μετακινήσεις προσώπων, ενώ εκκρεμεί η μείωση κατά μία των θέσεων των αντιδημάρχων, μετά και την απογραφή του πληθυσμού το 2011. Εικάζεται ότι σ’ αυτή την περίπτωση θα συγχωνευθεί η εν λόγω αντιδημαρχεία με την αντιδημαρχεία του Γιώργου Δέδε και ο νεαρός αντιδήμαρχος θα τεθεί επικεφαλής μέχρι τις διημερησίες.
Στους είκοσι ένα πλέον μήνες της θητείας του στην αντιδημαρχεία Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών ο Σπύρος Νικολάου δεν έχει να επιδείξει κάποιο έργο όχι μόνον σ’ ολόκληρη την επικράτεια του δήμου Λουτρακίου, αλλά κυρίαρχα στον τόπο καταγωγής του τους Αγ. Θεοδώρους. Οι συγχωριανοί του τον θεωρούν άνθρωπο που διακρίνεται από την αδυναμία του να πάρει αποφάσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τώρα έμπλεξαν (εννοώντας τον Κώωτση), αποφάσεις θα λαμβάνονται μόνον Χριστούγεννα και Πάσχα - αν θα τον βρει να εξακολουθεί να παραμένει πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου».
Ενδιαφέρον, πάντως, θα έχει να δούμε από τούδε και στο εξής πώς θα αντιδρά ο Σπύρος Νικολάου σε βάρος του συγχωριανού του αντιδημάρχου Δημήτρη Δέδε, λαμβανομένου υπόψη ότι ήταν αυτός που έσερνε το χορό και παρακινούσε και τους άλλος δημοτικούς συμβούλους από τους Αγ. Θεοδώρους. Οι συνομιλητές του loutraki-press, χθες το βράδυ δεν δίσταζαν να διακινδυνέψουν την πρόβλεψη ότι ι Κώωτσης θα αγανακτήσει σύντομα μαζί του και στις διημερησίες θα τον αντικαταστήσει. «Θα δουν πολλά τα μάτια μας υποστήριζαν…»

Πώς εξελίχθηκε η διαδικασία
Τελικά ο μέντορας του Κώωτση, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα είχε να επιλέξει για το νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου μεταξύ των δύο αντιδημάρχων εξ Αγ. Θεοδώρων. Όλοι οι άλλοι ήταν κομμένοι και καμένοι προκειμένου να μένει ζωντανό το όνειρο για την επανεκλογή του Κώωτση το 2014 από τους Αγ. Θεοδώρους. Έτσι, επέλεξε να παίξει με τη σημειολογία, επιλέγοντας για τη δεύτερη τη τάξη θεσμική θέση του δήμου εκπρόσωπο από τους Αγ. Θεοδώρους.
Την ώρα που ξεκίνησε η συνάντηση των δημοτικών συμβούλων του διαταραγμένου μεταλλαγμένου συνδυασμού «Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω», το λόγο πήρε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος ιατρός Λουκάς Λούκας.
Ο γιατρός, πρότεινε ως υποψήφιο πρόεδρο τον πρόεδρο του «Προμηθέα» Νίκο Λόη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η πρόταση τον τιμά, αλλά πρέπει να ακούσουμε και την πρόταση του Κώωτση, ο οποίος πρότεινε τον Σπύρο Νικολάου και τελικά υπερψηφίσθηκε από τους παρόντες 14 δημοτικούς συμβούλους.
Αίσθηση προκάλεσε, ότι μετά τη λήξη της διαδικασίας όλοι ξαφνικά αναγνώριζαν το έργο του Νίκου Λόη. Τα ίδια πρόσωπα δηλαδή που έξω τον κατηγορούν από την ανάληψη της θητείας του για πράγματα που δεν έχουν σχέση και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Θετικό σχολιασμό για τον παρ’ ολίγο αντίπαλό του έκανε και ο υποψήφιος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπύρος Νικολάου.
(190912)




ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΩΩΤΣΗ!

Δεν θέλει φιλοσοφία, ούτε να είσαι σπουδαίο μυαλό (που τέτοια τύχη στη δημοτική αρχή του Κώωτση) για να καταλάβεις ότι από τη θέση της εξουσίας κι εκμεταλλευόμενος την ισχύ της, ο απλός πολίτης όταν νομίζει ότι έχει δίκιο αντιδρά ανεξέλεγκτα, προσφεύγει οπουδήποτε για να το βρει.
Εκεί οδηγήσατε, όπως άλλωστε το είχε προβλέψει και το loutraki-press με τη ρομφαία που κραδαίνατε και τις απειλές για μηνύσεις, τους Ενεργούς Πολίτες Σχίνου, οι οποίοι αναζήτησαν καταφύγιο στους επιστήμονες -θα αμφισβητήσετε και τις γνώσεις τους ή θα ακούσουμε ότι εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα;- που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση της ρύπανσης του Ασωπού ποταμού.
Οι εν λόγω επιστήμονες όπως είναι φυσικό έχουν πίσω τους μια στρατιά δημοσιογράφους ευαισθητοποιημένους σε θέματα περιβάλλοντος, γεγονός που υποδηλοί ότι ο Σχίνος θα τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και το χωριό θα γεμίσει κάμερες και τηλεοπτικά συνεργεία που θα πηγαινοέρχονται.
Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της ανικανότητάς σας και της ελλείψεως αυτοσυγκράτησης και σκέψης με σύνεση, που θα έθετε ως προτεραιότητα τον κατευνασμό των αντιδράσεων και την προσέγγιση όλων ανεξαιρέτως των πολιτών του χωριού. Αντ’ αυτού, ι Κώωτσης, επέλεξε τη διαίρεση του χωριού, προσεγγίζοντας τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σχίνου, την πλειοψηφία του οποίου πλέον έχει χάσει κι του έχει μείνει με ενδοιασμούς ο πρόεδρος, δύο τρεις το πολύ καταστηματάρχες και σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι είναι απέναντί τους, όπως μεταφέρεται στο loutraki-press.
Σε χθεσινή τους ανακοίνωση οι Ενεργοί Πολίτες Σχίνου προαναγγέλλουν τη συνάντησή τους γι’ αύριο στις 19:00 στην Αθήνα, με τους γνωστούς επιστήμονες Θανάση Παντέλογλου, Τάσο Κεφαλά, Γιάννη Ζαμπετάκη, τον παπα-Γιάννη Οικονομίδη και το νομικό Αθηνών γνωστό από ανάλογες υποθέσεις, Λεωνίδα Χαμόδρακα.
Όπως αντιλαμβάνεται ο κάθε ανυποψίαστος, η δυσφήμιση του τόπου ξεκινάει! Τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης θα παίζουν ακατάλληλο το νερό Λουτρακίου κι όλα τα γνωστά σχετικά, με το δήμο Λουτρακίου να αντιδρά μέσω συστημένων επιστολών για την καθαρότητα και την ασφάλεια του νερού.
Ποιος λοιπόν θα πληρώσει το κόστος από τη ζημιά που θα γίνει σε βάρος του τόπου, όταν αντί για σωφροσύνη και χαμηλούς τόνους η Ιάσωνος πρότασσε την κοκορομαχία;
Μπορεί να καταλάβει ι Κώωτσης και οι συν αυτώ τί ζημιά προξενούν στον τόπο τώρα, την πιο δύσκολη περίοδο, δεδομένου ότι οι μηνύσεις στις δικαστικές αίθουσες θα συζητηθούν μετά από μια πενταετία;
Πότε, τελικά, ι Κώωτσης έχει σκοπό να βάλει φρένο στην ανεξέλεγκτη καταστροφή του τόπου;
Στο χθεσινό δελτίο Τύπου των Ενεργών Πολιτών Σχίνου, αφήνεται να εννοηθεί ξεκάθαρα ότι θα ακολουθήσουν ενέργειες σε συνεννόηση και συντονισμό με τους προαναφερόμενους επιστήμονες και τον έχοντα γνώση των κινήσεων νομικό.
Καταλήγοντας θα πρέπει να γίνει αντιληπτό και να καταστεί σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι το νερό του Σχίνου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το νερό από τον υδροφόρο ορίζοντα του Λουτρακίου.
Οι πληροφορίες του loutraki-press θέλουν δημοσιογράφοι από πανελλαδικής εμβέλειας έντυπα να αναζητούν τηλέφωνα των Ενεργών Πολιτών Σχίνου για να αναδείξουν και να δώσουν διάσταση στο θέμα.
(190912)
Return top