ΚΟΥΙΖ

Πότε θα επιλεγεί ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, για να ζήσουμε ένα πρωτοφανές σώου;
(140912)




Είπαν…

«Κώωτση, το μέντορά σου πότε θα τον "πουλήσεις", γιατί όλους τους άλλους τους έχεις "πουλήσει";»
(140912)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




Ι ΚΩΩΤΣΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Όλα έχουν τα όριά τους, ακόμη και η ανοχή στη νέα ρομφαία Κώωτση, που αν είχε αίσθηση και διέθετε δυνατότητα αντίληψης στο τι έχει συμβεί επί των ημερών του σε βάρος του πολυτιμότερου αγαθού του τόπου, δεν θα τολμούσε να αρθρώσει λέξη.
Ο λόγος για το φυσικό μεταλλικό νερό Λουτρακίου, που έχει δυσφημισθεί όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία, γεγονός που έχει επιπτώσεις και για τη φήμη του ίδιου το τόπου, καθ’ ότι είναι ο καλύτερος πρέσβης του στον πλανήτη.
Το νερό του τόπου, αν και απόλυτα ασφαλές για την υγεία των καταναλωτών, από οργανωμένα και μη συμφέροντα που πίσω τους υποκρύπτονται και τα επιχειρηματικά, με παγκόσμιες, αλλά κι εγχώριες στρατηγικές, έχει δεχθεί καταιγισμό επιθέσεων ειδικότερα στον τελευταίο χρόνο.
Όλο αυτό το διάστημα ι Κώωτσης είτε παραμένει θεατής, είτε οι παρεμβάσεις του έχουν αρνητικό χαρακτήρα, καθ’ ότι αναδεικνύουν προβλήματα που ήταν πίσω από το παραβάν ή δεν ήταν γνωστά, με συνέπεια, μοιραία, ως είναι φυσικό τα φώτα της δημοσιότητας να στραφούν στον τόπο και η δυσφήμισή του να μην έχει προηγούμενο.
Λαμβάνοντας τη χθεσινή ανακοίνωση του δήμου Λουτρακίου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην κυριολεξία έμεινα άφωνος από το θράσος του Κώωτση που τολμάει να κραδαίνει τη ρομφαία, λες κι απευθύνεται σε χαχόλους, ιθαγενείς, ανόητους κι ούτω καθ’ εξής.
Ξέχασε ι Κώωτσης, ότι επί έξι και πλέον μήνες το φυσικό μεταλλικό νερό Λουτρακίου δυσφημείτο από συγκεκριμένο έντυπο πανελλαδικής κυκλοφορίας και μόνη αντίδρασή του ήταν να στείλει ένα εξώδικο κι αυτό με συστημένη επιστολή κι όχι να επιδοθεί με δικαστικό κλητήρα ως είθισται, όταν ο συγγενής «κουμπάρος» του και το γραφείο του μη σύννομα αμείβονται για λογαριασμό της Λουτράκι Α.Ε. από την Club Hotel Casino Loutraki με το ποσό των € 5.000 μηνιαίως, χωρίς στην ουσία αντικείμενο που να δικαιολογεί τέτοιου είδους αμοιβή!
Ξέχασε ι Κώωτσης, ότι από τη ΔΕΥΑΛ-Π, πριν καν ο ΕΦΕΤ μπλοκάρει παρτίδες συγκεκριμένου εμφιαλωτηρίου για την ακαταλληλότητα του προϊόντος, του υποδεικνυόταν να προχωρήσει στην προσωρινή αναστολή της άδειας λειτουργίας του, μ’ εκείνον να καλεί τους ιδιοκτήτες της εταιρείας στο γραφείο του να το διαπραγματευθεί;
Ξέχασε ι Κώωτσης, στο ναό της Δημοκρατίας, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, ο Νικόλαος Προβής να αποκαλύπτει αποσπάσματα του διαλόγου που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, με τον υιό του Δημήτρη Προβή να φωνασκεί: «Πατέρα μη τα λες αυτά», ενώ ο Νικόλαος Προβής τον προκαλούσε: «Αν φοράς παντελόνια πες δημόσια τι μας έλεγες να απολύσουμε το χημικό της εταιρείας και να πάρουμε την υπόθεση πάνω μας»; Όλο αυτό, αφενός εξέπληξε όλους τους παρισταμένους πλην «βαλσαμωμένων πουλιών» που δεν κατάλαβαν τι γινόταν, αφετέρου τόσο από πρώην κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες, όσο και ιστολόγιο, χαρακτηρίσθηκε ότι πρόκειται για γεγονός που αντιστοιχεί με τον «ορισμό της διαπλοκής».
Για το θέμα αυτό, ι Κώωτσης προκαλείται καθημερινά από το ιστολόγιο Loutraki 1, αλλά ποιεί την νήσσαν ή κάνει πώς δεν καταλαβαίνει. Έλα, όμως, που καταλαβαίνουμε κι αντιλαμβανόμεθα όλοι οι υπόλοιποι!
Ξέχασε ι Κώωτσης, που παρευρέθη στις 5 Αυγούστου 2012 στη γενική συνέλευση του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σχίνου, όπου ο ίδιος αποκάλυψε ότι το νερό του δικτύου ύδρευσης που διαθέτει η ΔΕΥΑΛ-Π είναι ακατάλληλο όταν όλοι μιλούν για υφάλμυρο, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για ιδιωτικές έρευνες, που όλα δείχνουν ότι έχουν προσελκύσει το όμματα ατόμων που αναδεικνύουν και προβάλλουν τα θέματα αυτά, με συνέπεια ο δήμος Λουτρακίου να δυσφημισθεί πανελλαδικά. Πρέπει να θεωρείται υπέρ του δέοντος σίγουρο, καθ’ ότι από τη χειρότερη δυνατή διαχείριση που μπορούσε να γίνει, από επικίνδυνους συμβούλους που συγκροτούν το ανύπαρκτο, δίκην επικοινωνιακού επιτελείου team, θα δούμε η υπόθεση να παίζει τις επόμενες ημέρες στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας. Αυτή τη ζημία σε βάρος του τόπου ποιος θα τη μαζέψει;

Η εγκληματική πρόκληση του Κώωτση
Σίγουρα, το προς πώληση προϊόν της «Ν. Προβής Α.Ε.», καθώς επίσης και η αντίκρουση με τους ισχυρισμούς της, άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου για ελέγχους από τον ΕΦΕΤ και τη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κορινθίας και στα άλλα δύο εργοστάσια εμφιάλωσης του Λουτρακίου.
Οι επαΐοντες, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι τα άλλα δύο εργοστάσια πληρούν όλους απολύτως τους κανόνες υγιεινής για την ασφάλεια των καταναλωτών. Φυσικό κι επόμενο ήταν στους διαγενομένους έλεγχους να μην ανιχνευθεί τίποτα το μεμπτό και τα δύο εμφιαλωτήρια να συνεχίσουν κανονικότατα την παραγωγική τους διαδικασία.
Όσον αφορά την «Ν. Προβής Α.Ε.» η υφέρπουσα φημολογία στην πιάτσα του Λουτρακίου, άλλα καταμαρτυρούσε και η προσωρινή αναστολή λειτουργίας της δεν προκάλεσε έκπληξη σε πάρα πολλούς, αντίθετα μάλιστα κάποιοι επιδόθηκαν και σε αρνητικότατα σχόλια.
Ι Κώωτσης, παραλαμβάνοντας τα θετικά αποτελέσματα, μετά τα όσα είχαν προηγηθεί τόσο στο γραφείο του, όσο και στο δημοτικό συμβούλιο, επισείει τη ρομφαία κατά της «Ν. Προβής Α.Ε.», απειλώντας ταυτόχρονα Θεούς και δαίμονες, γράφοντας χαρακτηριστικά στην εν λόγω ανακοίνωση: «Είμαι αποφασισμένος για την επιβολή της νομιμότητας και της διαφάνειας σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα στο δήμο. Όσο και εάν αντιστέκονται οι κύκλοι της αδιαφάνειας και του σκοταδισμού, θα τους πολεμήσω με κάθε νόμιμο μέσο, όσο ψηλά και εάν βρίσκονται.»

Το τζούφιο πανηγυράκι Κώωτση
Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η δημοτική αρχή του Κώωτση για να επιδείξει ότι δήθεν κόπτεται για το νερό, αναφέρει τα’ ακόλουθα:
«Ύστερα από διαπίστωση μικροβιολογικών προβλημάτων που οδήγησαν στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου εμφιάλωσης Ν. Προβής, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι, από τον ΕΦΕΤ και τη διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κορινθίας, στα άλλα δύο εργοστάσια που εμφιαλώνουν το φυσικό μεταλλικό νερό του δήμου μας (ΥΔΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΝΕΡΑ & PEPSICO-HBH). Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις 4 & 5/9/2012 και περιελάμβαναν δειγματοληψίες τόσο από τη Γραμμή Παραγωγής (είσοδος εργοστασίου, πριν το γεμιστικό, αλλά και φιάλες έτοιμου προϊόντος), όσο και στις Πηγές Υδροληψίας (γεωτρήσεις ΔΕΥΑΛ-Π δήμου).
Τα δείγματα εστάλησαν για ανάλυση στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που κοινοποιήθηκαν σε εμάς, με τα Α.Π. 3601, 3602 και 3603 έγγραφα της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, όλες οι μετρήσεις παρουσιάζουν απόλυτη έλλειψη οποιουδήποτε μικροβίου και πληρούν τους όρους που καθορίζονται από την κείμενη νομοθεσία για τα εμφιαλωμένα φυσικά μεταλλικά νερά.
Οι απαντήσεις αυτές αποτελούν την πιο ξεκάθαρη επιστημονική απάντηση σε όσους προσπαθούν να βλάψουν τη φήμη και την ιστορία του Πρώτου Φυσικού Μεταλλικού Νερού της Ελλάδας.
Είμαι αποφασισμένος για την επιβολή της νομιμότητας και της διαφάνειας σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα στο δήμο. Όσο και εάν αντιστέκονται οι κύκλοι της αδιαφάνειας και του σκοταδισμού, θα τους πολεμήσω με κάθε νόμιμο μέσο, όσο ψηλά και εάν βρίσκονται. Θα ακολουθήσει συνεχής αναλυτική ενημέρωση για όλες τις ενέργειες μας προς αυτή την κατεύθυνση.»
Κώωτση, άφησε κατά μέρος τους λεονταρισμούς, γιατί θα σκίσεις καμιά κάλτσα και πράξε το αυτονόητο. Πανηγυρίζεις γιατί; Για το αυτονόητο; Σιγά τα ωά!
Φρόντισε να υπερασπίζεσαι αυτοστιγμή το νερό Λουτρακίου, γιατί προκάτοχός σου πριν τέσσερις δεκαετίες, γιατί προστάτευσε το αγαθό του τόπου του, δεν δίστασε υπερασπιζόμενος αυτό, ούτε να εκπέσει του αξιώματός του, αλλά πολύ κυριότερα δεν φοβήθηκε ακόμη και τη φυλακή.
Όπως προφανώς θα γνωρίζεις, αυτός ήταν ο Αλκβιάδης Γκιώνης, πατέρας του αδικαιολογήτως κι αναιτίως εχθρού σου!
(140912)
Return top