ΚΟΥΙΖ

Ι Κώωτσης τι κατάλαβε χθες το βράδυ στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ-Π, γιατί όπως μεταφέρεται ήταν στον κόσμο… του θεάματος;
(120912)




Είπαν…

«Αν προτείνουν για πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου τη δημοτική σύμβουλο Αγ. Θεοδώρων Μαρία Στάμου, ψάξε να βρεις την παραίτησή της η οποία μπορεί να μην έγινε δεκτή, όμως δεν έχουμε καμία ενημέρωση σε κανένα Δ.Σ. Απλώς ήλθε και στρογγυλοκάθισε χωρίς να πει κουβέντα…»
(120912)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΣΤΟ ΣΧΙΝΟ ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ Η ΔΕΥΑΛ-Π, ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ
ΤΟΥΣ «ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» ΚΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Ανοιχτή πρόσκληση στους «Ενεργούς Πολίτες Σχίνου» απευθύνει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λουτρακίου Περαχώρας (ΔΕΥΑΛ-Π) προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού το πρόβλημα που προβάλλουν για την καταλληλότητα της ποιότητας του νερού του δικτύου ύδρευσης, με σκοπό να βάλουν φρένο στην ανησυχία των κατοίκων.
Έτσι, γενικός διευθυντής και η χημικός της εταιρείας, Τάσος Μαστραντωνάκης και Νικολέττα Γέρου αντίστοιχα στη 1 μ.μ. σήμερα, θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία του Σχίνου, για ενημέρωση αφενός του ανησυχούντος κι όχι μόνον κοινού, αφετέρου να προβούν μαζί με τους «Ενεργούς Πολίτες Σχίνου» στη λήψη δειγμάτων, τόσο από τα ίδια σημεία που ελήφθησαν τα τρία δείγματα, όσο και από την ευρύτερη περιοχή του Σχίνου.
Στην ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΛ-Π στέλνει και μήνυμα προς κάποιους άλλους «ανησυχούντες» ότι εταιρεία και δήμος Λουτρακίου δεν είναι επιχειρήσεις με κερδοσκοπικό χαρακτήρα, αλλά κοινωφελείς οργανισμοί που προέρχονται από τους πολίτες, με σκοπό την πλήρη και επιστημονική ενημέρωση των καταναλωτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να συγκρίνονται και να συγχέονται ότι συμβαίνει στο Σχίνο μ’ ότι σ’ άλλες περιοχές στην Ελλάδα, που τα πάντα γίνονται στο βωμό των επιχειρηματικών συμφερόντων με όχημα και πρόσχημα δήθεν το συμφέρον της δημόσιας υγείας.
Χθες, εξάλλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ-Π αμφισβητήθηκαν τα αποτελέσματα της μέτρησης που έφθασαν εμμέσως στα χέρια της ηγεσίας της εταιρείας από τον κατ’ ουσίαν τέως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Κακαβά, ο οποίος αξιολόγησε την κρισιμότητα της κατάστασης κι έσπευσε να ενημερώσει για να προβεί η εταιρεία στις δέουσες ενέργειες.

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΛ-Π
«Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ-Π σε έκτακτη συνεδρίαση του συζήτησε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ύστερα από τα πρόσφατα δημοσιεύματα για το νερό στο Σχίνο.
Κατά τη συνεδρίαση κατατέθηκε στο Δ.Σ. από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γεώργιο Κακαβά έκθεση δοκιμών εργαστηρίου χημικών αναλύσεων που αφορά μετρήσεις μόνο για εξασθενές χρώμιο τριών δειγμάτων νερού από τον Σχίνο.
Η παραπάνω ανάλυση, που μεταξύ άλλων παραδόθηκε στον Γιώργο Κακαβά από τους «Ενεργούς Πολίτες Σχίνου» και επέδειξε την ευαισθησία να την γνωστοποιήσει άμεσα στην επιχείρηση, αποτελεί την μόνη ενημέρωση για το θέμα που, έστω και μ’ αυτόν τον έμμεσο τρόπο, ήρθε σε γνώση της ΔΕΥΑΛ-Π ή του δήμου Λουτρακίου.
Η παραπάνω έκθεση δοκιμών παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις και αποκλίσεις από την ενδεδειγμένη μορφή που πρέπει να έχουν τέτοιες αναλύσεις που αποτελούν επιστημονικό κείμενο. Ιδιαίτερα ο σχολιασμός - ερμηνεία των μετρήσεων εγείρει σοβαρά ζητήματα τόσο της επιστημονικής εγκυρότητας της έκθεσης δοκιμών όσο και της εργαστηριακής πρακτικής που τηρεί το εργαστήριο.
Για τους λόγους αυτούς το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ-Π αποφάσισε:
1 Την υποβολή των παραπάνω αντιρρήσεων που αφορούν στο εργαστήριο προς τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για τις άμεσες ενέργειες τους.
2 Για την περαιτέρω τεκμηρίωση των απόψεων της, η ΔΕΥΑΛ-Π προτίθεται να προβεί σε άμεση και έκτακτη δειγματοληψία τόσο από τα παραπάνω 3 σημεία όσο και από την ευρύτερη περιοχή του Σχίνου και ανάλυση των δειγμάτων, τόσο στο Χημείο της, όσο και σε διαπιστευμένο εξωτερικό εργαστήριο.
3 Η ΔΕΥΑΛ-Π και ο δήμος Λουτρακίου δεν είναι επιχειρήσεις με κερδοσκοπικό χαρακτήρα, αλλά κοινωφελείς οργανισμοί που προέρχονται από τους πολίτες, με σκοπό την πλήρη και επιστημονική ενημέρωση των καταναλωτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε κάθε προσπάθεια ενημέρωσης και συνεργασίας με όλους τους καταναλωτές.
Γι’ αυτό καλούμε για τελευταία φορά τους «Ενεργούς Πολίτες Σχίνου», με τους οποίους πιστεύουμε ότι έχουμε κοινούς στόχους, να συνεργαστούν με το επιστημονικό προσωπικό της ΔΕΥΑΛ-Π που θα βρίσκεται σήμερα 12/9/2012 και ώρα 13:00 στην Πλατεία του Σχίνου, υποδεικνύοντάς τους τα σημεία απ’ όπου έλαβαν τα δείγματα και τους καλεί να παραστούν στη δειγματοληψία που θα διενεργήσει.»
(120912)
Return top