ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, ο μέντορας και οι «αυλικοί» σου τι κάνατε επί είκοσι ένα μήνες για το Μουσείο της Περαχώρας και νομίζετε επειδή πήγατε χθες στο υπουργείο Πολιτισμού, ότι στο χωριό θα καταπιούν την καραμέλα σου; Κούνια που σας κούναγε…
(260912)




Είπαν…

«Ας φύγει ο Παύλος Παύλου και μαζί του τρεις τέσσερις παλαιοί από το ψηφοδέλτιο κι αυτό θα βράζει από τη ζωντάνια, ενώ θα πετάει και από τη φρεσκάδα των παιδιών. Αλλιώς, με τους παλαιούς καταδικάζονται νέοι και νέες που ήταν όλοι τους καλοί…»
(260912)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΚΟΣΙ ΜΗΝΩΝ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΩΤΣΗ!..

Το… σούργελο των μέντορα και Κώωτση θα βιώσουμε από τούδε και στο εξής μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής, αν δεν έχουν προκάμει να σκάσουν άλλα πράγματα, οπότε μπορεί να δρομολογηθούν διαφορετικές από τις αναμενόμενες εξελίξεις…
Αυτό επισήμαιναν συνομιλώντας με το loutraki-press δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην θεσμικοί παράγοντες δημοτικοί παρατηρητές, μ’ όσα συμβαίνουν στον τόπο, χαρακτηρίζοντας τον «αυτοκράτορα» Κώωτση και την κουστωδία του ως τη χειρότερη δημοτική αρχή που πέρασε στην ιστορία του τόπου.
Αξιοσημείωτη είναι η επισήμανση πρώην κορυφαίου θεσμικού παράγοντα που τόνισε: «Μην σας κάνει έκπληξη, αν ι Κώωτσης καταφέρει τελικά και συγκροτήσει ψηφοδέλτιο ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2014, να καταφέρει οριακά, να εκλεγεί μόνον ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος, αν και είναι ο νυν δήμαρχος του τόπου μας!»
Οι συνομιλητές του loutraki-press έχοντας ιδία πείρα μ’ όσα έχουν συμβεί στους είκοσι ένα μήνες της θητείας μέντορα - Κώωτση, ισχυρίζονται ότι από την αναβλητικότητα και την αναποφασιστικότητα θα περάσουμε στην πλήρη αδράνεια και την παραλυσία του δήμου και των φορέων του και τα πάντα θα λειτουργούν στον αυτόματο πιλότο και την ευσυνειδησία του προσωπικού.
Δημοτικοί παρατηρητές από τους Αγ. Θεοδώρους σχολιάζοντας την επιλογή του μέντορα να επιβάλλει ως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου τον Σπύρο Νικολάου, προκειμένου να κερδίσει χρόνο και βλέποντας τι θα γίνει, για να εκτονώσει την υπερφορτισμένη κατάσταση και να αποτρέψει ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην παρούσα φάση, επέλεξε να βάλλει ένα «φίδι» στον κόρφο του Κώωτση.
Διευκρινίζεται ότι ο ορισμός «φίδι» δεν τίθεται υβριστικά ή μειωτικά, αλλά να αποτυπώσει την αντίδραση που θα εισπράξει από τον Σπύρο Νικολάου στο επόμενο διάστημα, εκτός αν συμβεί κάποιο απρόοπτο… Συγκεκριμένα, οι δημοτικοί παρατηρητές υποστήριζαν ότι ο Σπύρος Νικολάου δεν θα μπορέσει να ανεχθεί για πολύ χρονικό διάστημα τα πίσω μπρος του μέντορα, ο οποίος επίσης λόγω έλλειψης νου αδυνατεί να σταθμίσει και να λάβει την ενδεδειγμένη ή και συγκεκριμένη απόφαση, με συνέπεια να τα βροντήξει στον Κώωτση. Ούτε πρόκειται ο Σπύρος Νικολάου υποστήριζαν να ανεχθεί επί πολλού παραβατικές συμπεριφορές που επισύρουν και ποινικές ευθύνες, γιατί τουλάχιστον το όνομά του το έχει καθαρό και δεν έχει ακουστεί ποτέ το παραμικρό σε βάρος του.
Έτσι, χωρίς να θέλουν να γίνουν μάντεις κακών προβλέψεων, μετά μεγάλης βεβαιότητας υποστηρίζουν ότι Σπύρος Νικολάου, μέντορας και Κώωτσης, από τα χαχανητά της εξουσίας, θα γίνουν σύντομα μαλλιά κουβάρια.
Οι ίδιοι δημοτικοί παρατηρητές υπενθύμιζαν ακόμη ότι για το Σπύρο Νικολάου το μέτωπο με το συγχωριανό του Δημήτρη Δέδε παραμένει ανοικτό κι από τη σημερινή πλεονεκτική θέση που κατέχει θα προσανατολισθεί ενδεχομένως για την αποπομπή του. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι ηγείται του μετώπου των δημοτικών συμβούλων ορμώμενων εξ Αγ. Θεοδώρων, στο δίλημμα που έχει τεθεί στον Κώωτση ή αυτός ή εμείς.
Οι δημοτικοί παρατηρητές καταλήγουν δε, λέγοντας στο loutraki-press ότι ο Σπύρος Νικολάου είναι ένας άνθρωπος που όταν δεν τα βρίσκει τα πράγματα όπως τα φαντάζεται, δεν έχει σε τίποτα να υποβάλλει την παραίτησή του και να πέσουν νέα γέλια σε βάρος των μέντορα και Κώωτση.
Στους περίπου είκοσι μήνες που υπολείπονται μέχρι τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, έχει να πέσει πάρα πολύ γέλιο με το δίδυμο μέντορα - Κώωτση, αλλά και κλάμα μ’ όσα δυσάρεστα θα διαδραματίζονται σε βάρος του τόπου.
(260912)




ΚΑΛΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ

Την ορειβατική του χρονιά ξεκινάει από την προσεχή Κυριακή με την κλασσική του διαδρομή στο πράσινο μονοπάτι των Γερανείων, ο Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου.
Το loutraki-press τους εύχεται καλές και ασφαλείς πορείες και ποτέ στο διάβα τους να μην υπάρξουν απρόοπτα.
Το πρόγραμμα μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους, έχει ως ακολούθως:
Κυριακή30 Σεπτεμβρίου 2012
Γεράνεια όρη
Ω.Π. (4) Β.Δ. (1)
Αρχηγοί: Διοικητικό Συμβούλιο Τηλ. 6932981010
Έναρξη της ορειβατικής περιόδου με την κλασσική (όπως κάθε χρόνο) πεζοπορική διαδρομή στα Γεράνεια
Εύκολη πεζοπορική διαδρομή στο πράσινο μονοπάτι.
Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012
Όρος Μαίναλο
Ω.Π. (5 & 7) Β.Δ. (1 & 2 )
Αρχηγοί: Παύλου Χρήστος Τηλ. 6974604690
      Στογιαννόπουλος Στέφανος 6947722887
Από Αλωνίσταινα πορεία μέχρι το καταφύγιο του Μαινάλου (προαιρετική ανάβαση στην Οστρακίνα) και κατάβαση στο Λεβίδι
Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012
Χελμός - Ύδατα Στυγός
Ω.Π. (6 & 8) Β.Δ. (1 & 2 )
Αρχηγοί: Στογιαννόπουλος Στέφανος 6947722887 
      Παύλου Χρήστος 6974604690
Έναρξη διαδρομής από Ζαρούχλα και αφού περάσουμε από τα ύδατα της Στυγός, Μαυρολίμνη, Ψηλή Κορφή θα τερματίσουμε στο χιονοδρομικό των Καλαβρύτων.
Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012
Γεράνεια όρη
Ω.Π. (4 ) Β.Δ. (1)
Αρχηγοί: Μάτζιου  Έλλη 27440656967 - 6992571971
      Καραχρίστος Δημήτριος 2744066779 - 6936676798
Πορεία σε νέα διαδρομή με ανάβαση στη Μεγάλη Ντουσία και κατάβαση στο Σχοίνο
Κυριακή 11Νοεμβρίου 2012
Ταΰγετος
Ω.Π. (5) Β.Δ. ( 1)
Αρχηγοί: Δρίτσας Άλκης 6976083824
        Νικολού Δημήτριος 2744023703 
Διαδρομή στον όμορφο Ταΰγετο. Ξεκινώντας από Αγ. Ιωάννη θα καταλήξουμε στον Μυστρά, περνώντας από Αναβρυτή, Περγανταίικα, Σέλα και Ταϋγέτη.
Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012
Όρος Κτενιάς
Ω.Π. (5) Β.Δ. ( 2)
Αρχηγοί: Φαρσαράκης Γιάννης 6945492690
      Καραχρίστος Δημήτριος 2744066779  -  6936676798
Ανάβαση από Τουρνίκι στον Κτενιά και αφού περάσουμε από το, μοναδικό στην νότια Ελλάδα, δάσος με τους εναπομείναντες  Ίταμους θα καταλήξουμε στον Αχλαδόκαμπο
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012
Μαίναλο
Ω.Π. (7) Β.Δ. (2)
Αρχηγοί: Γλυκοφρύδη Μαρίνα 6937516941
      Στογιαννόπουλος Στέφανος 6947722887
Από Κάψια ανάβαση στον Αϊντίνη και κατάβαση στον Καρδαρά ή διάσχιση της Μουρτζιάς και κατάληξη στο χιονοδρομικό.
Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012
Όρος Πατέρας
Ω.Π. (4) Β.Δ. (1)
Αρχηγοί: Καραχρίστος Δημήτριος
Τηλ 2744066779 - 6936676798
Διάσχιση του όρους Πατέρας
Ω.Π. = Ώρες Πορείας,
Β.Δ. = Βαθμός Δυσκολίας

Όροι συμμετοχής
Στις εκδρομές μας συμμετέχουν τα μέλη του συλλόγου μας. Εάν δεν είστε μέλος, γίνεστε την πρώτη φορά που θα συμμετάσχετε σε εκδρομή του συλλόγου, συμπληρώνοντας την Αίτηση Μέλους και πληρώνοντας την ετήσια συνδρομή ύψους 10 ευρώ.
Οι αναγραφόμενες ώρες πορείας είναι ενδεικτικές, αναφέρονται σε καλή φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων, σε ομαλές καιρικές συνθήκες και σε συνήθη κατάσταση βουνού για τη συγκεκριμένη εποχή.
Ο Αρχηγός της ανάβασης έχει δικαίωμα να τροποποιήσει ή και να ματαιώσει τμήμα της ή και όλη την ανάβαση, εάν κατά την κρίση του οι τοπικές συνθήκες καιρού - βουνού δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια της ομάδας. Επίσης δικαιούται να αποκλείσει άτομο ή άτομα, που κατά την κρίση του δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας (ελλιπή ή ακατάλληλα εφόδια, κακή φυσική κατάσταση, ανυπακοή κλπ). Όλοι οι συμμετέχοντες αποδέχονται ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους και φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος εξ' υπαιτιότητάς τους.

Πληροφορίες - εξοπλισμός - εφόδια
Μία ή δύο μέρες πριν την ανάβαση επικοινωνήστε με τον αρχηγό, ώστε να πληροφορηθείτε τις πιθανές καιρικές συνθήκες, τις δυσκολίες της διαδρομής και τον απαραίτητο εξοπλισμό – εφόδια.

Ενημέρωση
Ενημερώνουμε, τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας ότι ομαδικές φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις μας δημοσιεύονται στις σελίδες μας στο διαδίκτυο και δυνατόν να δημοσιευτούν σε περιοδικά ή εφημερίδες.

Διευθύνσεις στο διαδίκτυο
e-mail: osl@otenet.gr
(260912)
Return top