ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, χθες στο υπουργείο Πολιτισμού είχαν έλθει οι δημοσιογράφοι και τους έκανες δηλώσεις ή τις δηλώσεις τις έκανες σε «εξαπτέρυγα και αυλικούς» σου για να επιδεικνύεις την αυταρέσκειά σου; Γιατί σ’ αυτές τις περιπτώσεις πέραν του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού, μετά βίας ο Πέτρος Τατούλης να έκανε δηλώσεις, καθ’ ότι παλαιός γνώριμος στους συναδέλφους του συγκεκριμένου ρεπορτάζ…
(260912)




Είπαν…

«Η αλαζονεία που διακρίνει τον κατά τη φαντασία του "αυτοκράτορα" δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά. Αν διαβάσει κανείς το χθεσινό δελτίο Τύπου του δήμου Λουτρακίου για την επίσκεψη Κώωτση στο υπουργείο Πολιτισμού θα διαπιστώσει του λόγου το αληθές. Αν και πέμπτος στην ιεραρχία έχει βάλει τ’ όνομά του πρώτο και καλύτερο. Δεν γνωρίζουν μαζί με το μέντορά του ότι πρέπει να τηρούνται στοιχειωδώς οι κανόνες ευγενείας; Το θέμα είναι ότι τα κάνετε αυτά για την αυταρέσκειά σας και να βαυκαλίζεσθε, αλλά λόγω διαδικτύου, τα δελτία Τύπου τα διαβάζουν κι άλλοι και γελάνε με το δήμο Λουτρακίου. Λίγη προσοχή δεν βλάπτει, γιατί αν εσάς δεν σας καίγεται καρφί, ο δήμος δεν χρωστάει τίποτα…»
(260912)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ι ΚΩΩΤΣΗΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ
ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΙΝΟΥ!

Εκεί στην Ιάσωνος το πρόβλημα είναι ανυπέρβλητο για τον μέντορα και τον Κώωτση, καθώς καθιστούν ένα δίδυμο άκρως επικίνδυνο, που δεν διστάζει να παίξει και με το φυσικό κάλλος της περιοχής και να μεταβληθεί σε κρανίου τόπος.
Στο στόχαστρο των μέντορα και Κώωτση, τώρα όλα δείχνουν ότι φαίνεται να έχει περάσει εξ αντανακλάσεως λόγω ανοησίας και η καταστροφή του περιβάλλοντος, ο φυσικός πλούτος του τόπου, το πράσινο στολίδι του Κορινθιακού. Εκεί παραπέμπει η εντελώς ανεξήγητη και χωρίς καμία απολύτως βάση λογικής απόφασή τους προκειμένου να ικανοποιήσουν την εμπάθεια και τον εγωκεντρισμό τους και να εκδικηθούν -νομίζουν τους κατοίκους- ενώ στην ουσία ανοίγουν διάπλατα το δρόμο να προκληθεί τεράστια οικολογική καταστροφή στον τόπο!
Ο λόγος για τη βορεινή πλευρά των Γερανείων και κυρίως τη δασώδη με πυκνή βλάστηση έκταση πάνω από το Σχίνο, από την οποία ι Κώωτσης και μέντορας αποσύρουν το πυροσβεστικό όχημα της Λουτράκι Α.Ε. καθιστώντας όλη αυτή την πλευρά ανοχύρωτη κι εκτεθειμένη σε κάθε είδους επίδοξους εμπρηστές, αλλά και ανεύθυνους περαστικούς που με μεγάλη ευκολία είτε πετούν το τσιγάρο στο δρόμο, είτε άλλοι με μεγάλη ευκολία ανάβουν φωτιές για να ψήσουν.
Όπως εκτιμούν οι Ενεργοί Πολίτες Σχίνου, πρόκειται, επισημαίνουν στο loutraki-press, «για μία καθαρά εκδικητική απόφαση σε βάρος του χωριού μας, καθ’ ότι είμαστε τα ίδια πρόσωπα που πέραν από την επιδίωξή μας να πίνουμε καθαρό νερό και ασφαλές για την υγεία μας, τρέχουμε και σβήνουμε φωτιές, φροντίζουμε όσο είναι δυνατόν για την ασφάλεια κατοίκων και περιουσιών, προστατεύουμε και διατηρούμε καθαρό το περιβάλλον».
Ο παραλογισμός μέντορα και Κώωτση δεν έχει προηγούμενο, αν σκεφθεί κανείς ότι στη γενική συνέλευση του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σχίνου είχε δεσμευθεί ενώπιον όλων των μελών -απουσίαζε, όμως, ο μέντοράς του- ότι το συγκεκριμένο πυροσβεστικό αυτοκίνητο θα παραμείνει στο χωριό να παρέχει προστασία για παν ενδεχόμενο. Τότε, όμως, η υπόθεση και η ανησυχία κατοίκων κι Ενεργών Πολιτών Σχίνου για το νερό δεν είχε λάβει τις διαστάσεις που έχει λάβει σήμερα και συσπειρώνει διαρκώς όλο και μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων, επαγγελματικών και παραθεριστών.
Για την ιστορία το πυροσβεστικό όχημα της Λουτράκι Α.Ε. από την αρχή του χρόνου έχει επέμβει σε πυρκαγιές εννέα φορές και τις έχει προλάβει εν τη γενέσει τους, γιατί διαφορετικά αυτό το πανέμορφο πράσινο επικλινές χαλί θα είχε μετατραπεί σε κρανίου τόπο.
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δαπάνες κίνησης -πετρέλαια και λάδια- σε συνδυασμό με τη συντήρησή του και τις φθορές -κυρίως σχίσιμο ελαστικών- που προκαλούνται στο αυτοκίνητο από τη διείσδυσή του σε απρόσιτα σημεία για να προσεγγίζονται εστίες της φωτιάς, καλύπτεται από δαπάνες των Ενεργών Πολιτών Σχίνου. Η μόνη δαπάνη για τη Λουτράκι Α.Ε. είναι η ασφάλισή του για ζημίες σε τρίτους.
Επισημαίνεται ότι για να κατέλθει πυροσβεστικό όχημα στο Σχίνο στην περίπτωση που βρίσκεται στα Πίσια απαιτούνται τουλάχιστον είκοσι λεπτά κι αν αυτό ξεκινήσει από το κλιμάκιο της Περαχώρας τουλάχιστον μισή ώρα. Χρόνος μέσα στον οποίο τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη περίπτωση αν έχει ξεσπάσει πυρκαγιά θα έχει κάνει στο πέρασμά της τα πάντα παρανάλωμα.
Προς τι λοιπόν αυτή η απόφαση του Κώωτση να πάρει σήμερα το πυροσβεστικό όχημα, όταν η αντιπυρική περίοδος λήγει στο τέλος Οκτωβρίου, ενώ η έναρξή της εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να ξεκινήσει από το μήνα Απρίλιο;
Μέντορας και Κώωτσης έχουν ενδείξεις ότι το παίρνει κάποιος το αυτοκίνητο, την περιουσία του δήμου για ιδιωτική του υπόθεση και πάει για κυνήγι ή ψάρεμα ή μεταβαίνει στο Λουτράκι ή τα Μέγαρα για βόλτα;
Μήπως το χρησιμοποιεί κάποιος το πυροσβεστικό όχημα για να πηγαίνει ρομαντική βόλτα με τη φιλενάδα του και να απολαμβάνουν μέσα στο δάσος το τοπίο;
Στην κυριολεξία, αυτές δεν είναι ενέργειες και πρωτοβουλίες που χαρακτηρίζουν σοβαρούς ανθρώπους κι αυτός είναι ο λόγος που κανείς πλέον δεν σας παίρνει και ούτε πρόκειται από εδώ και στο εξής να σας λάβει υπ’ όψιν του στα σοβαρά στο δήμο Λουτρακίου.
Παίζεται με το πράσινο των Γερανείων και την καταστροφή του τόπου, για να εκδικηθείτε όποιον βρίσκεται απέναντί σας;

Το πυροσβεστικό του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου
Ως γνωστόν, πυροσβεστικό όχημα διαθέτει και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σχίνου το οποίο μαζί με το όχημα της Λουτράκι Α.Ε. πάνε στην έναρξη των πυρκαγιών και μέχρις στιγμής έχουν σώσει το δάσος.
Στη γενική συνέλευση του συλλόγου, ο απελθών πρόεδρος συνειδητός ενεργός πολίτης Δημήτρης Δεσύλλας, είχε προσφερθεί να παραδώσει τα κλειδιά του πυροσβεστικού οχήματος και το φορητό ασύρματο, με τον οποίο κοιμόταν μαζί τα βράδια. Ωστόσο, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Αλέξανδρος Κινδιλίδης του αντέτεινε να τα κρατήσει, κάτι που ελήφθη κι ως απόφαση από το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο.
Όμως, η εμπάθεια, η μικροψυχία και ο εγωκεντρισμός των μέντορα και Κώωτση σε απόλυτη συνεννόηση με το νέο πρόεδρο του συλλόγου Αλέξανδρο Κινδιλίδη, αποφάσισαν να αφαιρέσουν από τον Δημήτρη Δεσύλλα με το έτσι θέλω το πυροσβεστικό όχημα του συλλόγου.
Ο καθένας από τις ενέργειες και τις αυθαίρετες πρωτοβουλίες των μέντορα και Κώωτση μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του και να αντιληφθεί πόσο πιο επικίνδυνο γίνεται αυτό το ντουέτο για το δήμο Λουτρακίου στο επόμενο διάστημα μέχρι την απομάκρυνσή τους από το δημαρχιακό θώκο.
Ας ελπίσουμε ότι ο καλός Θεούλης θα προστατεύει τον τόπο και δεν θα συμβεί κάποια αναπάντεχη καταστροφή!..
(260912)
Return top