ΚΟΥΙΖ

Κώωτση γιατί στη Λουτράκι Α.Ε. δεν προωθείς την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου που ελήφθη τους πρώτους μήνες της θητείας σου, στην εντολή της γενικής συνέλευσης - δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου να ζητήσετε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Πελοποννήσου οικονομικοτεχνική μελέτη για το κόστος του δημαρχείου Λουτρακίου; Όλοι δεν θυμούνται ότι η υπέρβαση στον προϋπολογισμό του έργου έφθασε το 65%; Η διαφάνεια δεν ήταν το προεκλογικό σου σύνθημα; Γιατί την έχεις κάνει κουρελόχαρτο; Τι παίζεται και τι κρύβεις;
(240912)




Είπαν…

«Ι Κώωτσης με το Σχίνο άνοιξε μόνος του τον ασκό του Αιόλου και τώρα τα νερά του θα τον πνίξουν. Η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη σε βάρος του τόπου κι εσείς επιδίδεσθε στην επίδειξη δύναμης λόγω της ισχύος που σας δίνει η εξουσία. Σκέφτεσθε -αν είναι δυνατόν να το κάνετε γιατί πρέπει να υπάρχει κι ο στοιχειώδης νους- στις 6 Οκτωβρίου στην ανοιχτή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σχίνου να έχουν προσκληθεί και να παρευρίσκονται και οι επιστήμονες από το δίκτυο Ασωπού; Θα τους πετάξετε έξω με την αλαζονεία που σας διακρίνει ή απλά φέρνετε την καταστροφή;..»
(240912)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΥ ΚΩΩΤΣΗ - ΝΙΚΟΛΑΟΥ!

Οι πλέον αρνητικές που θα μπορούσαν να τύχουν, είναι οι εκτιμήσεις για το νέο δίδυμο που επέτυχε να επιβάλλει στην ηγεσία του δήμου Λουτρακίου ο μέντορας του Κώωτση, ο οποίος κατ’ ουσίαν στα κορυφαία θέματα, λαμβάνει τις αποφάσεις, δίνει τις εντολές και διοικεί κατά το δοκούν, χωρίς να είναι αιρετό πρόσωπο το δήμο Λουτρακίου.
Γι’ αυτό το γεγονός και το ρόλο που παίζει ο μέντορας δίπλα σ’ ένα άβουλο κι αναποφάσιστο δήμαρχο, κανείς δεν φαίνεται να δίνει σημασία και η κριτική στην πόλη του Λουτρακίου, όσο και στους Αγ. Θεοδώρους, έχει περάσει στο τι μπορούμε όχι να περιμένουμε, αλλά να συμβεί από Κώωτση και το νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σπύρο Νικολάου.
Νερό στο μύλο της αμφισβήτησης και για τους δύο κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες έριξε ο δημοτικός σύμβουλος -που εξακολουθεί να είναι μέλος- του διαταραγμένου και μεταλλαγμένου συνδυασμού «Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω» και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λουτρακίου Περαχώρας Χαράλαμπος Δοσσαράς, με την παρέμβασή του στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου για την εκλογή προέδρου του σώματος.
Η τοπική κοινωνία του Λουτρακίου, ειδικότερα η Περαχώρα, αλλά και οι Αγ. Θεόδωροι έχουν γνώση ότι δεν μπορούν να περιμένουν απολύτως τίποτα, ο δήμος Λουτρακίου θα βουλιάζει συνεχώς σε μεγαλύτερα βάθη κι απλά, όσο υπήρχε η παρουσία Γιώργου Κακαβά όλοι έλεγαν να ολοκληρωθεί η παρούσα θητεία της δημοτικής αρχής με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες και καταστροφές.
Όπως ισχυρίζονταν τοπικοί παρατηρητές στο loutraki-press, ο μέντορας φαίνεται να παίζει πλέον πολύ επικίνδυνα παιχνίδια κι όλα δείχνουν από πλευράς νοημοσύνης είναι κατά πολύ χειρότερος ακόμη και του Κώωτση, ενδεχομένως να είναι μωρότατος! Δεν εξηγείται αλλιώς, υποστήριζαν, να προωθούσε για μια τόσο νευραλγική θέση έναν άνθρωπο, που τουλάχιστον δημόσια, έφθασε στο σημείο να αμφισβητήσει και να αδειάσει ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό, ενώ μετά από καιρό χωρίς απολύτως εξήγηση να επιδοθεί σε μία άνευ προηγουμένου εναέρια κωλοτούμπα και να αμφισβητήσει για δεύτερη φορά τον εαυτό του, υπενθυμίζοντας την περίπτωση με την αναβάθμιση κι εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος βιολογικού καθαρισμού Λουτρακίου, για τον οποίο βρήκαν κάποιοι την ευκαιρία να τον μετατρέψουν σε μια γιγαντιαία κι αδικαιολόγητη μονάδα -η σκαταποθήκη του Κορινθιακού κόλπου ή άλλως το… καφέ όνειρο του Κώωτση- μ’ ορατό τον κίνδυνο να καταδικάσουν για πάντα έναν κατ’ εξοχήν τουριστικό προορισμό.
Ακόμη οι τοπικοί παρατηρητές σε Λουτράκι και Αγ. Θεοδώρους κάνουν λόγο για:
Το ανύπαρκτο επί είκοσι ένα μήνες έργο του παρά τις βαρύγδουπες κι άνευ αντικρίσματος - κενού περιεχομένου εξαγγελίες του.
Το πρόχειρο στην κυριολεξία στο πόδι των εισηγήσεών του στο δημοτικό συμβούλιο, ως αντιδήμαρχος Πολεοδομίας - Τεχνικών Υπηρεσιών.
Η αδυναμία του να πάρει απόφαση κι όπως συνέβη σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ζητούσε την άποψη μελών του σώματος για να διαμορφώσει άποψη και στη συνέχεια να προτείνει.
Η έλλειψη οργάνωσης και μεθοδικότητας, ειδικότερα από τα νέα του καθήκοντα που απαιτούν και παραπάνω παρουσία κι εργασία έναντι αυτής που είχε στους είκοσι ένα μήνες.
Μικρή ομάδα δημοτικών παρατηρητών, που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν πολύ καλά τον Σπύρο Νικολάου, έκαναν λόγο για μια πρωτοβουλία του που όχι μόνον την έκοψε στη μέση, αλλά με άλλη μία εναέρια κωλοτούμπα, άλλαξε κι άποψη!
Ποιός άραγε να είναι ο λόγος;
Η ίδια ομάδα των τοπικών παρατηρητών κάνει λόγο για δημιουργία αίσθησης στην τοπική κοινωνία, όταν θα αποκαλυφθεί το συγκεκριμένο περιστατικό…
Πάντως, καλόν είναι να μην λησμονείτε της μνήμης, ότι ο Σπύρος Νικολάου είναι ο άνθρωπος που συνοδεύει τον Κώωτση στις επισκέψεις του σε μεγάλη επιχείρηση από την πλευρά του Σαρωνικού…
(240912)




Ο ΤΡΙΗΜΕΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή θα διαρκέσουν οι εκδηλώσεις στην πλατεία Ταξιαρχών Περαχώρας, τιμώντας τη μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Περαχώρας το Σεπτέμβριο του 1822, που θεσμοθέτησε η δημοτική κοινότητα Λουτρακίου Περαχώρας με πρωτοβουλία του προέδρου της Γεωργίου Μπάκου, αναγορεύοντάς την ως τοπική εθνική εορτή!.
Κατά την διάρκεια του τριήμερου εορτασμού θα πραγματοποιηθούν οι κάτωθι εκδηλώσεις:
- Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00: Θεατρική παράσταση «η Δίκη του Κολοκοτρώνη», από τον θίασο Ελληνική Αυλαία.
- Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00: Δημοτική βραδιά με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας.
- Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30: Δοξολογία στον Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Θα ακολουθήσουν ομιλίες - χαιρετισμοί και κατάθεση στεφάνων στο παρακείμενο μνημείο του Ι. Ναού.
Η Μάχη της Περαχώρας πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1822 και ήταν μια από τις πιο καθοριστικές μάχες για την θετική έκβαση του μεγάλου αγώνα, αφού απέκοψε τον εφοδιασμό των τουρκικών στρατευμάτωναπό την Στερεά Ελλάδα, και ουσιαστικά αποτέλεσε τον καθοριστικό ρόλο για τον αφανισμό της περίφημης στρατιάς του Δράμαλη.
Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας Γεώργιος Μπάκος, κατόπιν της εισήγησης του και της ομόφωνης απόφασης από το συμβούλιο, θεμελίωσε το 2011 τον εορτασμό και την καθιέρωση του με την επισημότητα που αναλογεί στη μνήμη των πεσόντων.
Πρόσφατα, η εισήγηση του προέδρου Γ. Μπάκου στο δημοτικό συμβούλιο οδήγησε στην ομόφωνη απόφαση για την καθιέρωση της Μάχης της Περαχώρας ως εθνικής τοπικής εορτής.
Φέτος με την αιγίδα του δήμου, καθιερώνεται ο τριήμερος εορτασμός για την επέτειο της Μάχης της Περαχώρας.
(240912)
Return top