ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, πότε θα πας στην Club Hotel Casino Loutraki τον κανονισμό λειτουργίας του διαχειριστικού συμβουλίου γιατί τον περιμένουν μ’ αγωνία;
(170912)




Είπαν…

«Ι Κώωτσης, θα συνεχίσει την εγκληματική καταστροφική πορεία σε βάρος του τόπου, αν δεν επιλέξει πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου, από το Λουτράκι ή την Περαχώρα, ασχέτως αν θέλει να κάνει παιχνίδια μικροπολιτικής, που δεν μπορούν να του προσδώσουν κάτι. Ι Κώωτσης φρόντισε από μόνος του να κλείσει τον πολιτικό του κύκλο στο Λουτράκι μέσα στο πρώτο τετράμηνο της θητείας του…»
(170912)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΕΦΕΡΕ
ΝΕΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ!

Το Σάββατο το πρωί, άλλη μια φορά το Λουτράκι είχε την ατυχία να διαφημισθεί αρνητικά ή πιο ορθά να δυσφημισθεί από πανελλαδικής κυκλοφορίας οικονομική εφημερίδα, στο πολυτιμότερο αγαθό του που δεν είναι άλλο από το φυσικό μεταλλικό νερό του.
Επισημαίνεται ότι τον οικονομικό Τύπο τον διαβάζει αναγνωστικό κοινό με μέσο και πάνω νοητικό επίπεδο, διαθέτει γνώσεις, ενώ κι από πλευράς οικονομικής είναι ακόμη μακριά από το όριο της φτώχιας που έχει περιέλθει περισσότερο από το 70% περίπου των Ελλήνων. Έτσι, η συγκεκριμένη μερίδα αναγνωστών, αποτελεί ο καθένας εξ’ αυτών εν δυνάμει τουρίστα που μπορεί μεταξύ άλλων προορισμών του να επιλέξει και το Λουτράκι. Στον αναγνώστη που του έχει περάσει το συγκεκριμένο μήνυμα, το Λουτράκι τον έχασε οριστικά κι αμετάκλητα από επισκέπτη του.
Κατά συνέπεια έχει ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι που προκαλεί ζημία στον τόπο και τώρα πλέον για να αποκατασταθεί, το κόστος είναι αφενός δυσθεώρητο, αφετέρου αν είχε επικρατήσει λογική, ψυχραιμία και σύνεση, η κατάσταση δεν θα ήταν εκτός ελέγχου για να φθάσει εδώ που έφθασε… και τι αρνητικό σε βάρος του τόπου έχει ακόμη να γίνει.
Ο γράφων, στην ανάρτηση του Σαββάτου 15/09/2012 έγραφε χαρακτηριστικά για τον Κώωτση το ανύπαρκτο επιτελείο του και τους συμβούλους του ότι καλύτερο και προτιμότερο για τον τόπο είναι να επικρατήσει από τους θεσμικούς φορείς η ψυχραιμία και οι χαμηλοί τόνοι, λόγω των εν θερμώ αντιδράσεων και των αντεγκλήσεων που σημειώνονταν μέχρι εκείνη την ώρα για το νερό.
Στην εν λόγω ανάρτηση ζητείτο οι θεσμικοί φορείς να αφήσουν κατά μέρους τους προσωπικούς εγωισμούς, τις επιδείξεις ισχύος και να καθίσουν στο τραπέζι τους Ενεργούς Πολίτες Σχίνου, να τείνουν ευήκοον ους, να διαπιστώσουν τι ζητούν και να επιμείνουν σκληρά και μέχρι τέλους, έως ότου εξευρεθεί η κοινά αποδεκτή λύση που θα εξαφανίζει το πρόβλημα, για να κλείσει η υπόθεση.
Αντ’ αυτού επέλεξαν τους πολύ υψηλούς τόνους και τις απειλές, χωρίς να διαθέτουν κουκούτσι μυαλό ότι οι προσφυγές στη Δικαιοσύνη, καθ’ ότι επέλεξαν να απαντήσουν με σωρεία μηνύσεων κι αγωγών όπως διαδίδουν, δεν αποδίδουν άμεσα μέτρα που είναι και το ζητούμενο και οι συγκεκριμένες υποθέσεις θα τραβήξουν τουλάχιστον για μια πενταετία. Το κακό όμως έγινε σε πολιτικό επίπεδο του οποίου ο αντίκτυπος είναι άμεσος κι όλα δείχνουν ότι στο Σχίνο καταφθάνουν οι «σκληροί» των ευαισθητοποιημένων πολιτών από διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι οποίοι διαθέτουν τις γνωριμίες τους με Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης και μοιραία τα φώτα της δημοσιότητας θ’ ανάψουν πάνω στο χωριό.
Ακόμα χειρότερα τα πράγματα γίνονται γιατί πολίτες που διαθέτουν πηγάδια και γεωτρήσεις, όπου ο καθένας παίρνει δείγμα μόνος του για να προχωρήσει σε αναλύσεις τόσο σε πιστοποιημένο χημείο, όσο και σε μικροβιολογικό εργαστήριο. Η ενέργεια αυτή ξεκίνησε μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα κορυφωθεί μέσα στο επόμενο, λαμβανομένου υπόψη ότι δειγματοληψίες γίνονται και από τις οικιακές βρύσες, παρά το γεγονός ότι έχουν σταματήσει από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας οι γεωτρήσεις να τροφοδοτούν με νερό το δίκτυο υδροδότησης της ΔΕΥΑΛ-Π. Στόχος της Επιτροπής Πολιτών Σχίνου είναι να ληφθούν απ’ όσο το δυνατόν περισσότερα πηγάδια και γεωτρήσεις δείγματα κι αν είναι δυνατόν από όλα κι όλες ανεξαιρέτως, μήπως αντιληφθούν το πρόβλημα και τότε αποφασίσουν να ξεκινήσουν να το αντιμετωπίσουν.
Μπορεί να φαντασθεί κανείς τι έχει να γίνει, αν αύριο τα τηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης πληροφορηθούν ότι υπάρχουν προβλήματα με τα συστατικά και την καθαρότητα του νερού στο Σχίνο, βγαίνει κάθε ιδιοκτήτης πηγαδιού ή γεώτρησης και λένε ο ένας μετά τον άλλον ότι σύμφωνα με τις αναλύσεις είναι ακατάλληλο το νερό, τι διάσταση πρόκειται να πάρει το θέμα. Δεν θα μπορούσε να λυθεί το θέμα σιωπηρά, χωρίς και σε καμία των περιπτώσεων να παίζεις με την υγεία κατοίκων, επαγγελματιών, παραθεριστών κι επισκεπτών;
Αντί λοιπόν ι Κώωτσης με την αυλή του να έχουν ξαμολήσει τα «παπαγαλάκια» τους στο χωριό και να διαδίδουν ότι το πρόβλημα με το νερό είναι καθαρά πολιτικό, ενώ οι ισχυρισμοί και η φημολογία για δήθεν πρόβλημα στο νερό προέρχεται από αντίθετα πολιτικά στρατόπεδα, θα πρέπει έστω και την ύστατη ώρα, να πάψει, γιατί προδίδει ανόητους ανθρώπους.
Αυτό που μένει τώρα χωρίς να υπάρχει δεύτερη ευκαιρία ή επιλογή, Κώωτσης και ΔΕΥΑΛ-Π να συμβάλλουν αποφασιστικά και καταλυτικά να σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω από το Σχίνο. Όση ζημία πρόλαβε να γίνει είναι αρκετή κι αν κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται να σταματήσουν τους λεονταρισμούς, κάποιος θα πρέπει να τους μαζέψει, γιατί ο τόπος δεν χρωστάει τίποτα προς χάριν των προσωπικών εγωισμών κάποιων.
(170912)
Return top