ΚΟΥΙΖ

Κώωτση πριν ένα μήνα ζητούσες την κεφαλή επί πίνακι του Τάσου Μαστραντωνάκη. Ξαφνικά, που οφείλεται αυτός ο «έρωτας» και μέμφεσαι τρίτους ότι τον εκθέτουν, όταν τον έχεις βγάλει πρόγραμμα;
(130912)




Είπαν…

«Στα κινητά τηλέφωνα όλοι γνωρίζουν ότι τα στοιχεία, είτε του καλούντος, είτε του κληθέντος μένουν αποτυπωμένα στη συσκευή ενός εκάστου. Οπότε το ψέμα δεν γνώριζα το τηλέφωνό του, καταρρίπτεται αυτοστιγμή κι όποιος προβάλλει τέτοιους ισχυρισμούς, προσπαθεί ν’ ανταγωνισθεί τον Κώωτση; Αυτό το πρότυπο εζήλωσε όποιος προβάλλει τέτοιου είδους δικαιολογίες - αστειότητες;»
(130912)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΩΩΤΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑΤΟΣ
ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ 5 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Πώς πέτυχε τη συσπείρωση των «βαλσαμωμένων πουλιών» ι Κώωτσης και παρουσιάσθηκε σχεδόν ομοψυχία στο διαταραγμένο μεταλλαγμένο συνδυασμό «Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω», είναι το ερώτημα που συζητείται στην πολιτική πιάτσα του Λουτρακίου και των Αγ. Θεοδώρων;
Η απάντηση είναι απλή, χαρακτηρίζει την έτερη φύση του Κώωτση και οι υποτακτικοί του, όπως ήταν αναμενόμενο και δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη δυσκολία, τσίμπησαν!
Με την παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση του τέως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Κακαβά, ι Κώωτσης άδραξε την ευκαιρία που ζητούσε, προκειμένου να μπορέσει να ποδηγετήσει τους μονίμως αντιδρούντες, καθ’ ότι δεν τους δίνει και μεγάλη σημασία. Θεωρεί ότι τους έχει υπό απόλυτο έλεγχο, ότι ώρα θέλει δηλαδή τους έχει μαζί του, αφού έχει επίγνωση για το γλειφιτζούρι που τα γιατρεύει όλα, με συνέπεια να μην του συνιστούν πρόβλημα, όπως για παράδειγμα οι Γιώργος Κακαβάς (που ομολογουμένως κόντεψε να κάνει το κρασί του θάλασσα), Χαράλαμπος Δοσσαράς και Γιώργος Μπάκος.
Ι Κώωτσης ως δόλωμα τους έριξε τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, που αν επιλέξει συγκεκριμένο άτομο θα εκδηλωθούν πρόσθετες εκπλήξεις, καθώς επίσης και τη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΛ-Π.
Έτσι τη θέση την έταξε σε πέντε άτομα, σε άλλους αμέσως και κατηγορηματικά και σ’ άλλους εμμέσως πλην σαφώς, εξασφαλίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο κάλπικη σιωπή κι ομοψυχία. Επίσης, το ίδιο συμβαίνει και με τη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΛ-Π που την έχει τάξει σε δύο τουλάχιστον άτομα, έχοντας ως αποφασισμένο και τελεσίδικο να αδειάσει τον Χαράλαμπο Δοσσαρά.
Από τα πέντε αρχικά άτομα Δημήτρης Δέδες, Σπύρος Νικολάου, Γιώργος Γλυκοφρύδης, Νίκος Λόης και Μαρία Στάμου, οι πληροφορίες για την οποία θέλουν το τελευταίο χρονικό διάστημα να εγκαταλείπει την ιδέα και να φλερτάρει πιο πολύ με τη θέση του προέδρου του «Προμηθέα».
Αξιοσημείωτο είναι ότι η χήρα θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου έλκει το ενδιαφέρον και νεώτερων συμβούλων του μεταλλαγμένου συνδυασμού, που ναι μεν για τους ίδιους είναι θεμιτές οι φιλοδοξίες, ωστόσο, το παλτό είναι βαρύ για τις πλάτες τους και ειδικότερα με τις απαιτήσεις του Κώωτση. Στο πλαίσιο αυτό, κατά μία πληροφορία που ελέγχεται για τη θέση έχει κάνει συζήτηση και με τον Γιάννη Κακούρο, ενώ μετά από αυτό δεν είναι απίθανο να ανοίξει και η όρεξη του έτερου «πολυδιάστατου και πολυσχιδούς» νεαρού Γιώργου Δέδε, αλλά μ’ αυτόν τα πάντα είναι υπό έλεγχο.
Όσον αφορά τις υποσχέσεις του για τη ΔΕΥΑΛ-Π, στην ουσία είναι άνευ αντικρίσματος και περιεχομένου, δεδομένου ότι πρέπει να καταθέσει μομφή σε βάρος του προσώπου του Χαράλαμπου Δοσσαρά για πολύ σοβαρό ποινικό και πειθαρχικό λόγο, έτσι ώστε να τον καθαιρέσει το δημοτικό συμβούλιο, που είναι το μόνο αρμόδιο, καθ’ ότι αυτό τον διόρισε. Οι λόγοι εκλείπουν κι αυτούς που θα προβάλλει ο μέντορας του Κώωτση για να τους εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, θα είναι ελαφρώς για τα πανηγύρια…
Επιπρόσθετα, από την αντιπολίτευση, μόνον σε μία ψήφο (κι αυτή με δυσκολία) μπορούν να ελπίζουν μέντορας και Κώωτσης.
Μέντορας και Κώωτσης θέλουν να παίξουν ψηφοθηρικά με τη ΔΕΥΑΛ-Π ενόψει της εκ των πραγμάτων εδαφικής της επέκτασης και προς Αγ. Θεοδώρους. Ένα εγχείρημα που αν έχει στο τιμόνι της πρόσωπο από τους Αγ. Θεοδώρους θα μπορέσει σε ισχνότατο βαθμό να βελτιώσει την εικόνα του μεταλλαγμένου συνδυασμού στο χωριό.
Αυτή η οπτική, αφήνει εκτός νυμφώνος για άλλη μία φορά τον συγχωριανό δημοτικό σύμβουλο του Κώωτση, Παναγιώτη Βαρελά, στον οποίο οι πληροφορίες θέλουν να του έχει τάξει την εν λόγω θέση. Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, αν δεν υλοποιηθεί η νέα δέσμευση, θα πρέπει να αναμένουμε νέο κύκλο αντιδράσεων έως ότου να φθάσουμε έρποντας στη λήξη της θητείας της πρωτοφανούς καταστροφικής για τον τόπο δημοτικής αρχής.
Όλο αυτό το παρασκήνιο έχει φέρει σε αδιέξοδο μέντορα και Κώωτση, γιατί τώρα θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ οι υποσχέσεις και με την ανακοίνωση της επιλογής του μέντορα, θα αρχίσουν και τα… όργανα στο μεταλλαγμένο και διαταραγμένο συνδυασμό «Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω».
(130912)




ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Μ’ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΩΩΤΣΗ
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΧΙΝΟΥ

Περισσότερο από ένα μήνα ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σχίνου, ανέμενε τον Κώωτση ν’ αντιδράσει μετά τη δημόσια εξαγγελία του στη γενική συνέλευση του συλλόγου στις 5 Αυγούστου 2012, ότι το νερό του δικτύου ύδρευσης στο Σχίνο είναι ακατάλληλο.
Οι γνωρίζοντες άριστα το παρασκήνιο, υποστηρίζουν ότι ο νέος πρόεδρος του συλλόγου Αλέξανδρος Κινδιλίδης βρίσκεται σ’ αγαστή συνεργασία με τον Κώωτση και ταυτίζεται μαζί του όσον αφορά τις προτιμήσεις προς τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης.
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του loutraki-press η επιστολή εστάλη, όταν πλέον άρχισε να γίνεται αισθητή η πίεση από τη δημιουργία της κίνησης Ενεργοί Πολίτες Σχίνου, που είχαν σκοπό να καλύψουν κενά που είχαν διαφανεί ότι αρχίζουν να δημιουργούνται. Μεταξύ των κενών αυτών περιλαμβανόταν η αδρανής στάση του συλλόγου στο τόσο σοβαρό πρόβλημα που είχε αποκαλύψει ι Κώωτσης.
Επισημαίνεται ότι η πρώτη μέτρηση που έγινε τον Ιούλιο κι όσες ακολούθησαν γνωστοποιήθηκαν στον Κώωτση και τη ΔΕΥΑΛ-Π, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Αυγούστου 2012 βράδυ στην Ιάσωνος, με τη συμμετοχή του προεδρείου του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σχίνου, δεν επετράπη να παραστούν κι απέκλεισαν τα αιρετά μέλη της Επιτροπής Νερού του συλλόγου, εκ τω οποίων μάλιστα, ο ένας είναι και μέλος του Δ.Σ.!

Η επιστολή στον Κώωτση μετά την πίεση…
«Σας αποστέλλουμε έκθεση αναλύσεων φυσικοχημικής ανάλυσης νερού στις οποίες προέβη ο Σύλλογος έπειτα από καταγγελία οικιστή ότι το νερό του Σχίνου περιέχει αυξημένες ποσότητες εξασθενούς χρωμίου και είναι ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση.
Ο κωδικός δείγματος Νο1 αφορά νερό δείγματος που ελήφθη από βρύση οικίας οικιστή ,ο κωδικός δείγματος Νο2 αφορά δείγμα από τις κοινόχρηστες βρύσες.(πόσιμο νερό από τις πηγές). Στο δείγμα Νο2 βλέπουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα μετρήσεων ενώ στο δείγμα Νο2 παρατηρούνται αυξημένες τιμές εξασθενούς χρωμίου. Επειδή είναι γνωστό ότι το εξασθενές χρώμιο προκαλεί συγκεκριμένες παθήσεις είναι εύλογη η έντονη ανησυχία των κατοίκων.
Από τα προαναφερόμενα κρίνεται επιτακτική και αναγκαία να προχωρήσετε με ταχύτερους ρυθμούς για την υλοποίηση της υπόσχεσης σας της υδροδότησης του Σχίνου με πόσιμο νερό έως τον Μάιο του 2012. Σας τονίζουμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους του Σχίνου στην οποία θα πρέπει να απαντήσετε εσείς και οι επιστημονικοί σύμβουλοι του Δήμου.
Σας καλούμε να παραβρεθείτε στο τακτικό Δ.Σ. στις 06/10/2012 και ώρα 11:00 όπου θα υπάρξει ανοιχτή συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής για αυτό το τόσο σοβαρό για την Δημόσια Υγεία θέμα.»
Υπενθυμίζεται ότι ι Κώωτσης αντέδρασε θετικά, επισημαίνοντάς τους ότι θα παραστεί στη συγκεκριμένη συνεδρίαση με το γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΛ-Π Τάσο Μαστραντωνάκη, παρακάμπτοντας κι αδειάζοντας στην κυριολεξία τον εκλεγμένο από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου πρόεδρο της εταιρείας Χαράλαμπο Δοσσαρά.
(130912)
Return top