ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, μπορείς να πεις αν από εκείνες τις επιταγές είχες προτείνει να πάρει κι άλλο άτομο μέσα στο ασανσέρ του δημαρχείου, αλλά επειδή ήταν και είναι έξυπνος εν αντιθέσει με σένα, σου αρνήθηκε να τις πιάσει στα χέρια του;
(070912)




Είπαν…

«Ο δημαρχιακός θώκος είναι προνόμιο μόνον για τον Παύλο Παύλου; Κανείς άλλος δεν έχει δικαίωμα να το προσεγγίσει; Γιατί άραγε έριξε το καρφί του για τον Γιώργο Κακαβά ότι πάει για δήμαρχος; Τρέμει μήπως θέσει υποψηφιότητα και φοβάται μήπως βλέπει την πλάτη του, ενώ θα του χαλάσει το όνειρο θερινής νυκτός ότι θα ξαναγίνει δήμαρχος;»
(070912)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΚΑΒΑ, Ι ΚΩΩΤΣΗΣ
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΧΑΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Άρχισε ήδη το πάρτι του χάους από τα μέλη του μεταλλαγμένου συνδυασμού «Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω», που συγκροτούν τη δημοτική αρχή του μπάχαλου και της διάλυσης ολόκληρης της επικράτειας του δήμου Λουτρακίου, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όλων ανεξαιρέτως, την αδυναμία τους να αντιληφθούν την ανεπανόρθωτη καταστροφή που προκαλούν.
Δεν εξηγείται αλλιώς… Ο μέντορας του Κώωτση κάτι πρέπει να ποτίζει τα «βαλσαμωμένα πουλιά», με συνέπεια ενώπιον των υποσχέσεων για προσωπική τους ανέλιξη και προοπτική να κάτσουν σε καρέκλα με συνεπακόλουθο το μηνιαίο μισθό -από παρορμητισμό έχουν καβαλήσει καλάμι- όντας διατεθειμένοι και ικανοί να κάνουν την οποιαδήποτε εναέρια ανάποδη κωλοτούμπα.
Ενώπιον της προοπτικής που ενδεχομένως να τους ανοίγεται, δεδομένου ότι υπάρχει ι Κώωτσης και πολύ περισσότερο ο μέντοράς του που φαίνεται να μην διαθέτει δράμι πολιτικό αισθητήριο αλλάζοντας απόψεις ως σημαία ευκαιρίας, με πολύ μεγάλη ευκολία αλλάζουν τις θέσεις τους, σαν να πρόκειται για παιδιά δημοτικού -«πολιτική παιδική χαρά» άλλωστε, ο δεύτερος όροφος της Ιάσωνος- που εκ των πραγμάτων λόγω έλλειψης γνώσης και πείρας δεν έχουν άποψη και πολύ περισσότερο αδυνατούν να την υποστηρίξουν και να επιχειρηματολογήσουν, με συνέπεια μόνο κριτήριο τους να είναι τα θέλω και ο καιροσκοπισμός που απορρέει. Εξαίρεση στην Ιάσωνος αποτελούν τα φασιστοειδή πρασινοκόκκινα «χμερ», όντα πολιτικά πιο πεπειραμένοι, δεν διστάζουν να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια για να υποστηρίξουν τις μηνιαίες αποδοχές τους.
Τα «βαλσαμωμένα πουλιά», αχάριστα κι αγνώμονες ως τον επικεφαλής τους, δεν δίστασαν να επιτεθούν κατά του ανθρώπου που έδινε το κύρος στο συνδυασμό τους και συνέβαλε τα μέγιστα για μια έξωθεν καλή μαρτυρία. Ο λόγος για τον τέως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Κακαβά, ο οποίος δεν άντεξε άλλο όλων αυτών που γινόταν καθημερινά μάρτυρας, με συνέπεια να σταματήσει να καταβάλλει οποιαδήποτε προσπάθεια, για ανθρώπους των οποίων δεν αλλάζει με τίποτα η νοοτροπία.

Επιθέσεις που προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση
Ο Γιώργος Κακαβάς δέχθηκε -απών ων- από τέσσερα πέντε άτομα μια πρωτοφανή κι ανοίκεια επίθεση, γεγονός που αποδεικνύει την έλλειψη στοιχειώδους ευπρέπειας, πολιτισμού κι αξιοπρέπειας, των οποίων οι συμπεριφορά δεν αρμόζει με πρόσωπα που από τη θέση τους εκ των πραγμάτων δίνουν το παράδειγμα και χαράσσουν δρόμους σε μια κοινωνία.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η επίθεση που δέχθηκε από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας -γι’ αυτό βρωμάει και ζέχνει ολόκληρη η επικράτεια του δήμου Λουτρακίου- Θανάση Μουζάκη, για τη «γούνα» του οποίου ουκ ολίγα υπάρχουν!
Την πιο σκληρή επίθεση ο Γιώργος Κακαβάς τη δέχθηκε από τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρο Νικολάου, που αν αποκαλυφθεί ενέργειά του της περασμένης εβδομάδας θα γελάσει ο κάθε πικραμένος στο Λουτράκι, γιατί στους Αγ. Θεοδώρους τον γνωρίζουν πάρα πολύ καλά. Αξιοσημείωτο είναι, ότι ο Σπύρος Νικολάου δεν δίστασε να υπονοήσει ότι οι διαρροές από το δήμο Λουτρακίου γίνονταν από το γραφείο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου για να υποσκάψει το έργο της δημοτικής αρχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες από φιλικά πρόσωπα του Γιώργου Κακαβά που συνομιλεί μαζί τους σε γνωστό καφέ της κεντρικής λεωφόρος, είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση που τήρησε και την αναίτια επίθεση που δέχθηκε κατά την κρίση του από τον πρόεδρο της «Μέριμνα» Λουκά Λούκα. Πραγματικά, το γεγονός αυτό είναι απορίας άξιο κι εκπλήσσει λόγω της ευπρέπειας και του ήθους που έχει επιδείξει ο γιατρός.
Κάποιες άλλες επιθέσεις, ήταν χαμηλότερης έντασης, απλά για να χαϊδέψουν τα’ αυτιά του κατά φαντασίαν λόγω του μεγαλοϊδεατισμού του «αυτοκράτορα», ενώ αξιοσημείωτη -συζητήθηκε θετικά στην πολιτική πιάτσα- είναι η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Γιώργου Δέδε, ο οποίος όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την παραίτηση Κακαβά, παρά τις προηγούμενες σφοδρές επιθέσεις, ισχυρίσθηκε ότι αν δεν ακούσω τον ίδιο και τους λόγους που επικαλείται δεν μπορώ να τοποθετηθώ. Την ίδια άποψη εξέφρασε όταν ζητήθηκε η άποψή του, λίγο πριν ανακοινώσει ι Κώωτσης την απόφαση του μέντορά του για καρατόμηση του Γιώργου Μπάκου.
Όπως  αντιλαμβάνεται πλέον ο κάθε εχέφρων πολίτης, ο δήμος Λουτρακίου μ’ όλους αυτούς που έχουν εναπομείνει στο τιμόνι του, βρίσκεται σ’ επικίνδυνη κατηφορική τροχιά, μ’ ορατό πλέον τον κίνδυνο για τον τόπο να τον εύρουν συμφορές.
Φυσικά, ευθύνες έχει και τις αναλογούν πάρα πολλές και η αντιπολίτευση. Κυρίως, όμως, όσοι έχουν αφανώς συμπράξει με τον Κώωτση, κατ’ ουσία ποιούν την νήσσαν γιατί έτσι τους συμφέρει και τους εξυπηρετεί, ενώ οι όποιες αντιδράσεις τους είναι για το θεαθήναι και να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη.
(070912)
Return top