ΚΟΥΙΖ

Ποιος είναι ο λόγος που αν και ο Παναγιώτης Βαρελάς του έκανε τη χάρη να χτυπήσει πολιτικά τον Γιώργο Γκιώνη, ι Κώωτσης γιατί τον διασύρει και τον υποτιμάει;
(300312)




Είπαν…

«Ποιός τελικά θα μπορέσει να πιστέψει τον Κώωτση, όταν μετέρχεται ψεμάτων για να διαψεύσει πολιτικό του αντίπαλο και πριν αλέκτωρ λαλείσαι… αποκαλύπτονται τα ψέματά του…»
(300212)




ΚΩΩΤΣΗ, ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΓΟΣΑΛΕΥΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ
ΤΙΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Μετουσιώνοντας για την περίσταση τα εναγώνια και απελπισμένα λόγια του τότε πρωθυπουργού της χώρας αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, δεκαετίες αργότερα εμείς οι πολίτες του Λουτρακίου ως η μόνη ουδέτερη δύναμη με την ίδια αγωνία και απελπισία ρωτάμε: «Ποιός κυβερνάει επιτέλους αυτόν τον δήμο;»
Γιατί η κατάσταση που κυοφορεί η απείθαρχη δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη, δεν φανερώνει μόνο την αδυναμία της συνεννοήσεως μεταξύ των υπευθύνων παραγόντων του δήμου, αλλά και την προστιθέμενη εις μιαν αναρχική αντίληψη η οποία πάει να επιβληθεί στην τοπική κοινωνία, δημιουργώντας τον έσχατο κίνδυνο για να αλωθεί ο δήμος από τα εξωθεσμικά πάσης φύσεως συμφέροντα.
Οι ανεκτέλεστες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και η κινητικότητα ενάντια σ’ αυτές από τον «πεπλοφόρο» δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη, καθιστούν τη δημοτική αρχή του, αρχή ευεπίφορη προς τον φασισμό!.
Χωρίς κοινό σημείο με τις ηθικές αρχές των πολιτών του δήμου Λουτρακίου, οι οποίοι βουβοί και άθυμοι παρακολουθούν τις εξελίξεις, αλλά θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι θα αντιδράσουν και θα επέμβουν μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες για να αποτρέψουν την πορεία του τόπου προς τον γκρεμό.
Η δημοτική αρχή Λογοθέτη, δεν σταματά μόνον εδώ. Δίνει πληροφορίες και κρύβεται πίσω από καταγέλαστους δημοσιογράφους που πάνε μ’ όλα και διευκολύνουν τις αλλαγές που αυξάνουν τα αποικιοκρατικά προνόμια συντεχνιακών συμφερόντων φέρνοντας το δήμο στο μεγαλύτερο αδιέξοδο της ιστορίας του.
Εν ασκήσει των καθηκόντων της η δημοτική αρχή Λογοθέτη, κινείται με διαδικασίες πέραν του διαλόγου και της Δημοκρατίας, μ’ αποκλειστικό σκοπό την ταχύτατη παράδοση της εξουσίας του δήμου εις χείρας αλλότριων συμφερόντων που αργοσαλεύουν πίσω από τις κουρτίνες του παρασκηνίου του Κώστα Λογοθέτη.
Οι πολίτες σ’ όλα τα μήκη και πλάτη του δήμου, ενθουσιώδεις, ζωντανοί και ανυποχώρητοι, πρέπει να συνεχίσουν τη μάχη της Δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης, που είναι αποκτήματα μόνιμου αγώνα δια την εξαφάνιση του πυρήνα της όλης αναταραχής που προέρχεται κατ’ εξοχήν από τη δημοτική αρχή Λογοθέτη.
Το παρελθόν ορισμένων εξ αυτών, είναι θεληματικό, σκοτεινιασμένο και κρύβει μακριά από το πεδίο μάχης συνεργασίες με άδηλα κέντρα εξουσίας.
Εκπροσωπώντας μονάχα τους εαυτούς τους και με δεδομένη την αντίθεση των πολιτών, μεγαλώνουν τον καρπό της ένωσής τους με εξωθεσμικά κέντρα που συμβάλλουν στη διαιώνιση των προβλημάτων των πολιτών.
Ο άγραφος μαφιόζικος νόμος λέει πέθανε εν σιωπή κι αυτοί με την αδράνεια τους στον νου τους αυτό τον νόμο έχουν βαθαίνοντας τις ρίζες της κακοδαιμονίας θυμίζοντας συνωμοτική ομάδα με σχέδιο νοθείας των ειδήσεων που θυμίζει έντονα το περιβόητο σχέδιο της χούντας Περικλής.
Οι πολίτες του δήμου, παρακολουθούν την ανείπωτη πολιτική φρίκη του Λογοθέτη να γιγαντώνεται και δεν δέχονται να τους μυήσουν σ’ αυτή.
Δεν μπορούνε να αφήσουμε αυτόν που έχει την αρμοδιότητα και να στραφούμε στον ανεύθυνο που δεν μπορεί να αντιταχθεί. Γι’ αυτό δεν συνταυτιζόμαστε με την άμορφης μάζας και λουλακιάς απόχρωσης δημοτική αρχή Λογοθέτη και το παραδημοσιογραφικό της κύκλωμα που δεν ξεχωρίζει τίποτα καλό, έχοντας στο τιμόνι της έναν δήμαρχο «τύραννο» ή τυραννικό, αφού ποτέ δεν απέδειξε την ικανότητα επιβολής της τάξης και της προώθησης των συμφερόντων των πολιτών.
Θεμελιώδες παράδειγμα, αυτό των «ατάσθαλών» βουλευτών. Ο Κώστας Λογοθέτης δεν έσπευσε προς βοήθεια των πολιτών και των παραγωγικών φορέων της πόλης, έτσι ώστε να ανακτήσουν υπό ομαλές συνθήκες την ένωση των δυνάμεων για να επιτευχθεί το ποθητό αποτέλεσμα, αλλά προτίμησε και πρόκρινε τη διαίρεση, αντίθετα με τα συμφέροντα της πόλης, συμπράττοντας με τους βουλευτές, επειδή εσφαλμένα πιστεύει, ότι η δημοτική του αρχή θα γίνονταν πιο ισχυρή, αλλά χωρίς να το αντιλαμβάνονται, απλώς έγινε τραχύτερη, χωρίς να γίνει πιο ισχυρή.
Σ’ εμάς τους αμύητους, προκαλούν εντύπωση τέτοιου είδους επιλογές, που δεν παρέχουν καμία εγγύηση για εξομάλυνση των κινδύνων του τόπου. Περίπλοκες και αντίστοιχες απορίες αυτού του τύπου κυοφορούνται:
- Τι σας κάνει να προσχωρείτε σε τέτοιου είδους κινήσεις που την κάνουν άγνωστοι για τα κίνητρά τους πολιτικοί και για τους οποίους όπως λέτε δεν τους ξέρετε και δεν έχετε κανένα εχέγγυο για την καλή τους πίστη, φοβάστε κι αρνείστε την ένωση των δυνάμεων σας με αυτές των πολιτών και των φορέων της πόλης;
Κι επειδή άλλο πράγμα η ανησυχία κι άλλο η επέμβαση…
- Για ποιό λόγο αφού δεν υπηρετείται συμφέροντα εξωθεσμικά, δεν βρέθηκε ένας από τη δημοτική αρχή να ταυτιστεί με τους πολίτες;
Τα γεγονότα ξέφτισαν τη δημοτική αρχή Λογοθέτη και δεν πρόκειται για μια υγιή αλλαγή στην πολιτική ηγεσία του τόπου, αλλά για μια αρρωστημένη και ξαναγυρίζουμε τον ίδιο κύκλο κι έξοδο δεν έχουμε από αυτόν. Θετικό είναι το γεγονός ότι καίγονται πρόωρα και οι τελευταίες εφεδρείες της φθαρμένης και φοβισμένης πλέον δημοτικής αρχής. Κι επειδή ο τίτλος του άρχοντα και η μορφή διακυβέρνησης του δήμου έχουν μεγάλη σημασία για τον γράφοντα και δεν μπορούν επ’ ουδενί να θυσιάζονται τα συμφέροντα του δήμου σε οικονομικά συμφέροντα που ενδεχομένως «εκπροσωπεί;» ο Κώστας Λογοθέτης, με φανατισμό καθ’ ολοκληρία ανιδιοτελώς, ο γράφων, θα συνεχίσει το συνειδησιακό του καθήκον και μακριά από «δημοσιογραφικά» ανθρωπάκια του Κώστα Λογοθέτη θα μεταφέρει τα πραγματικά πολιτικά τεκταινόμενα του δήμου.
Γιατί οι πόρτες που βρήκαν ανοικτές οι εχθροί του τόπου και μπήκαν, πρέπει να κλείσουν και να πεταχτούν έξω μαζί μ’ αυτούς που τους τις άνοιξαν.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(300312)








ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Το loutraki-press ζήτησε από τον Δημήτρη Καραπατά να μην δημοσιοποιηθεί ή να εξοβελισθεί το συγκεκριμένο κείμενο, δεδομένου ότι είναι ιδιαίτερα αιχμηρό και καταγγελτικό για συγκεκριμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής. Ο Δημήτρης Καραπατάς ζήτησε να μπει ως έχει κι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη και σ’ οποιοδήποτε μέτωπο, δεδομένου ότι οι εξελίξεις και δυσβάσταχτα γεγονότα σε βάρος του τόπου και των πολιτών να αναδεικνύονται, όταν μάλιστα υπάρχει διαθέσιμη και η τεκμηρίωσή τους.
(300312)
Return top