ΚΟΥΙΖ

Τι θα πράξει σήμερα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς; Θα υπερψηφίσει ή όχι τη σύσταση θυγατρικής εταιρείας της Λουτράκι Α.Ε.; Τα ερωτήματα αυτά δέχεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το loutraki-press, καθώς επίσης και ο γράφων, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες.
(270312)




Είπαν…

«Άμα τον έχει εγκαταλείψει και ο εξάδελφος που θέλει να γνωρίζει για τους πάντες και τα πάντα στην Ιάσωνος, σε τι μπορεί να προσδοκά ι Κώωτσης; Ι Κώωτσης, έχει απομείνει πλέον με τα τρία "εξαπτέρυγα" και μ’ αυτούς που πάνε να ρίξουν τη Λουτράκι Α.Ε. στο γκρεμό…»
(270312)




ΚΩΩΤΣΗ, ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΠΕΙΛΕΙ
ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τη Δευτέρα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Ιάσωνος με αντικείμενο το δέον γενέσθαι με την τύχη του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου.
Όχι. Δεν πήρε ξαφνικά τον Κώωτση ο πόνος για την προάσπιση των συμφερόντων της δημοτικής περιουσίας, που ούτως ή άλλως την έχει γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων του, αφού γι’ αυτόν δεν υπάρχει άμεσο αντίκρισμα…
Στη συγκεκριμένη σύσκεψη ι Κώωτσης σύρθηκε εκόν άκον από τους επιχειρηματίες του τουρισμού, οι οποίοι στα πλαίσια των προσπαθειών τους να διατηρήσουν ανοικτές και υγιείς τις επιχειρήσεις τους, ασχολούνται να καλύψουν και το πολιτικό έλλειμμα όχι που αφήνει πίσω της, αλλά κι αυτό, το νέο, που παράγει ι Κώωτσης με τους ανεγκέφαλους σφουγγοκολάριούς του.
Στη σύσκεψη που σύρθηκε ι Κώωτσης και προκλήθηκε από τον Loutraki Tourism Organization (LTO), παρευρέθησαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος Σπύρος Καραβούλης και Δημήτρης Παπάς, η ψυχή του Ποσειδώνα, ο αειθαλής Γιάννης Λαζαρίδης, εκπρόσωποι του Ναυταθλητικού Συλλόγου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων Θανάσης Κόρκας, Άκης Ροντογιάννης, Γιώργος Μπέλλος, η υπάλληλος του δήμου Λουτρακίου Αθηνά Στεργίου και ο Τάκης Ρέππας (με ποία αλήθεια αρμοδιότητα προσεκλήθη σε μια τέτοια σύσκεψη;)
Αντικείμενο της εν λόγω σύσκεψης ήταν πως θα δοθεί προς χρήση σε συγκεκριμένες τουριστικές μονάδες το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου, καθ’ ότι έχουν υπογράψει συμβόλαια με ρωσικές κολυμβητικές ομάδες, προκειμένου να έλθουν για προετοιμασία το διάστημα 5 - 25 Απριλίου, λαμβανομένου υπόψη ότι η φετινή χρονιά είναι και ολυμπιακό έτος.
Λόγω της ανικανότητας, απραξίας και επικινδυνότητας του Κώωτση και των σφουγγοκολάριών του, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου με τίποτε δεν μπορεί να δοθεί σύννομα -παράβαση καθήκοντος- στις εν λόγω τουριστικές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να απειλούνται με οικονομική καταστροφή, αν δεν μπορέσουν να εξυπηρετήσουν την πελατεία τους, καθ’ ότι έχουν υπογραφεί συμβόλαια, αλλά θα υπάρξει και δυσφήμιση του τόπου.
Προκειμένου να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λόγω της αχρηστίας της δημοτικής αρχής, εφευρέθη, μεθοδεύεται και θα καλλιεργηθεί ένα μύθευμα, το οποίο θέλει τα κολυμβητικά τμήματα των δύο συλλόγων του δήμου Λουτρακίου, να μπαίνουν το προαναφερόμενο διάστημα στην πισίνα ως προκάλυμμα, με πρόσχημα να τη δοκιμάσουν αν ικανοποιεί κι ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις κορυφαίων αθλητών, ενώ από το πλάι θα εισέρχονται για προετοιμασία και οι αποστολές. Οι πληροφορίες του loutraki-press θέλουν ο Γιάννης Λαζαρίδης να αρνήθηκε αυτή τη συμπαιγνία σε βάρος των συμφερόντων του τόπου, ενώ θετικά ανταποκρίθηκαν οι εκπρόσωποι του Ναυταθλητικού Συλλόγου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press συγκεκριμένος επιχειρηματίας φέρεται να αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου το λειτουργικό κόστος μαζί με το κόστος του καυσίμου θέρμανσης του νερού, προκειμένου να μην υποστεί σημαντική οικονομική ζημία από την αδυναμία του να ανταποκριθεί των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει.
Το loutraki-press σε καμία περίπτωση δεν στρέφεται κατά των επιχειρηματιών, αλλά εδώ το πρόβλημα είναι βαθιά πολιτικό, λόγω του πιο ανίκανου ανθρώπου που βρέθηκε στο τιμόνι του δήμου και δεν είναι άλλος από τον Κώωτση.
Καλώς ή κακώς, πρέπει κι επιβάλλεται να βρεθεί λύση, να μην υποστούν ζημία οι τουριστικές επιχειρήσεις, λαμβανομένου υπόψη η πόλη του Λουτρακίου διαθέτει δύο πολύ καλές αθλητικές υποδομές και με λίγη αναβάθμιση του υπάρχοντος κλειστού θα μπορεί να αναλάβει, λόγω και του κλίματος, τα σκήπτρα στον αθλητικό τουρισμό.
Το loutraki-press πριν από μήνες είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο πρόβλημα που είχε καταγγελθεί από επιχειρηματία, για απώλεια που είχε υποστεί δεκάδων χιλιάδων διανυκτερεύσεων, με συνέπεια αθλητικές αποστολές της αλλοδαπής σε κορυφαίο επίπεδο τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στην κολύμβηση, ενώ αρχικά ξεκινούσαν για την προετοιμασία τους στο Λουτράκι, τελικά κατέληγαν σ’ άλλο μέρος εντός Ελλάδος ή στην Κύπρο, στερώντας από το Λουτράκι πολύτιμα έσοδα.
Οι λόγοι γνωστοί. Η παρέα ανικάνων του Κώωτση που διοικούν το δήμο Λουτρακίου και αδυνατούν να κοστολογήσουν το λειτουργικό κόστος των εγκαταστάσεων, έτσι ώστε να πωληθούν ώρες σε ξένες ομάδες.
Το θέμα, θα πρέπει να συζητηθεί σήμερα στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και να ληφθεί απόφαση.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες του loutraki-press ι Κώωτσης έχει δεσμευθεί προς τους επιχειρηματίες ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη να τους δώσει να λειτουργήσουν παράνομα το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στη ζήτηση της πελατείας τους.
Αλήθεια, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου είναι προσωπικό περιουσιακό στοιχείο του Κώωτση κι αναλαμβάνει την ευθύνη κατά το δοκούν;
Λειτουργώντας και φιλοξενώντας παράνομα αθλητές το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου, αν συμβεί ένα ατύχημα, χαθεί μια ζωή ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο; Ο δήμος Λουτρακίου;
Ο δήμος Λουτρακίου για τη συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση έχει δαπανήσει περισσότερα από € 4,5 εκατ. Δεν θα πρέπει διαθέτοντας τη συγκεκριμένη εγκατάσταση να απολάβει κάποιων εσόδων τα οποία θα λειτουργήσουν ανταποδοτικά της εν λόγω επένδυσης;
(270312)




ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΟΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΤΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.
ΑΠΟ ΤΟ «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΖΗΜΙΟΓΟΝΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

Επιστολή στον πρωθυπουργό, τον υπουργό και τον υφυπουργό Εσωτερικών, προκειμένου να εξαιρεθεί η Λουτράκι Α.Ε. του νόμου που οδηγεί στη διάλυση δημοτικές επιχειρήσεις μετά τρεις ζημιογόνες χρήσεις, απέστειλε με ημερομηνία 23/3/2012 ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του «Προμηθέα» Νίκος Λόης.
Στην επιστολή του, ο πρόεδρος του «Προμηθέα» ισχυρίζεται τα αυτονόητα, κάτι που αδυνατεί να αντιληφθεί ι Κώωτσης με τους ανεγκέφαλους συμβούλους του, οι οποίοι απ’ ότι φαίνεται οδηγούν με σκοπιμότητα στην καταστροφή με το ρίξιμο στο γκρεμό τη Λουτράκι Α.Ε.
Αξίζει να επισημανθεί ότι η επιστολή είναι γραμμένη πρόχειρα, ενώ θα έπρεπε να είναι πιο άρτια δομημένη και τεκμηριωμένη, έτσι ώστε και οι παραλήπτες τους να μπορέσουν να εμβαθύνουν με μεγαλύτερη αρτιότητα στο θέμα.
Το κείμενο της επιστολής, έχει ως ακολούθως:
«Τροποποίηση της παραγράφου 8 του άρθρου 265 του Ν.3463/2006, η οποία επιβάλλει την υποχρεωτική λύση των Α.Ε. ΟΤΑ όταν είναι ζημιογόνες κατά τρεις συνεχόμενες χρήσεις, με νομοθετική ρύθμιση. Ειδικότερα - στην περίπτωση της Α.Ε. του δήμου μας - είναι ζημιογόνες οι χρήσεις της Α.Ε. (του δήμου μας) διότι πραγματοποίησε τα αμέσως τέσσερα προηγούμενα έτη επενδύσεις σε έργα που εντάχθηκαν και στον αναπτυξιακό νόμο, όπως το γνωστό ανά τον κόσμο υδροθεραπευτήριο, συνολικής αξίας άνω των € 20.000.000! Οι επενδύσεις είναι το ζητούμενο και δεν πρέπει να ισχύει το εν λόγω άρθρο στην περίπτωση αυτή και πρέπει να ρυθμιστεί νομοθετικά ότι για τουλάχιστον 5 έτη από την ολοκλήρωση της επένδυσης και την αδειοδότησή της, δεν θα έχει εφαρμογή η διάταξη αυτή. Έναρξη του χρόνου των ζημιογόνων χρήσεων μετά την εκπνοή της πενταετίας από την ολοκλήρωση της επένδυσης.
Αξιότιμε κε πρωθυπουργέ,
αξιότιμοι κε υπουργέ και κε υφυπουργέ,
απευθυνόμαστε σε εσάς με την προσδοκία να κατανοήσετε το πραγματικό λόγο της υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος που αφορά την παρακάτω υπόθεση:
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα σχέδιο νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση, την αποκεντρωμένη διοίκηση και τη μεταναστευτική πολιτική - ενσωμάτωση οδηγίας 2009/50/ΕΚ» για διαβούλευση στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ),την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας(ΕΝ.ΠΕ.) και τα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Με το νομοσχέδιο αυτό, θα ρυθμιστούν και θα αντιμετωπιστούν μία σειρά από θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της.
Η Επιτροπή Θεσμών της ΚΕΔΕ, σε έκτακτη συνεδρίασή της, τη Δευτέρα 6/2, προέβη σε μία πρώτη αξιολόγηση του νομοσχεδίου αυτού, σε σχέση με το συνολικό πλαίσιο των προτεινόμενων από αυτή προτάσεων για νομοθετική ρύθμιση και δημοσιοποίησε τις παρατηρήσεις της πάνω στο νομοσχέδιο.
Την Τετάρτη 8/2, υπήρξε κοινή συνάντηση του προεδρείου της ΚΕΔΕ και της ΕΝ.ΠΕ., με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, με αντικείμενο τις ενστάσεις και τις διαφωνία τους με τις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου.
Aποφασίστηκε η σύσταση μιας μικτής επιτροπής, η οποία θα προχωρήσει στις συμφωνημένες και απαραίτητες διορθώσεις, με βάση τις προτάσεις της ΚΕΔΕ και της ΕΝ.ΠΕ. και θα υποβάλλει έως την Παρασκευή 10/2, τις προτάσεις της για τα επιμέρους θέματα του νομοσχεδίου.
Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών, αποτελεί το επιστέγασμα, όπως η πολιτική ηγεσία του διακηρύττει, των αμέτρητων και συνεχόμενων διορθωτικών παρεμβάσεων του νόμου 3852/2010, (δηλ. του σχεδίου «Καλλικράτης»), μετά την εφαρμογή του.
Αναφέρομαι στην παράγραφο 8 του άρθρου 265 του Ν.3463/2006 (τρίτη ζημιογόνος χρήση που επιβάλλει την υποχρεωτική λύση των Α.Ε. ΟΤΑ).
Η λύση της εταιρείας, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, εγκυμονεί άμεσους κινδύνους για το δήμο μας, που έχουν σχέση τόσο με το εργασιακό μέλλον των 1700 εργαζομένων, όσο και με τη συμμετοχή του, με ποσοστό 16 % ,στην κοινοπραξία με την Club Hotel Loutraki S.A., στην άδεια της οποίας συμμετέχει και η Α.Ε. του δήμου μας Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε..
Επειδή η Α.Ε. του δήμου μας Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. , η οποία συμμετέχει στην κοινοπραξία Club Hotel Casino Loutraki και θα κινδυνέψει η άδεια λειτουργίας του καζίνο Λουτρακίου, αφού έχει για τρεις συνεχείς χρήσεις ζημιογόνες λόγω των επενδύσεων στις οποίες έχει πραγματοποιήσει τα αμέσως τέσσερα προηγούμενα έτη επενδύσεις σε έργα που εντάχθηκαν και στον αναπτυξιακό νόμο, όπως το γνωστό ανά τον κόσμο Υδροθεραπευτήριο συνολικής αξίας άνω των € 20.000.000 ευρώ! Οι επενδύσεις είναι το ζητούμενο και δεν πρέπει να ισχύει το εν λόγω άρθρο στην περίπτωση αυτή και πρέπει να ρυθμιστεί νομοθετικά.
Για τους λόγους αυτούς ζητώ.
Να γίνει δεκτή η αίτησή μου.
Να γίνει τροποποίηση της παραγράφου 8 του άρθρου 265 του Ν.3463/2006, η οποία επιβάλλει την υποχρεωτική λύση των Α.Ε. ΟΤΑ όταν είναι ζημιογόνες κατά τρεις συνεχόμενες χρήσεις, με νομοθετική ρύθμιση. Ειδικότερα - στην περίπτωση της Α.Ε. του δήμου μας - είναι ζημιογόνες οι χρήσεις της Α.Ε. (του δήμου μας) διότι πραγματοποίησε τα αμέσως τέσσερα προηγούμενα έτη επενδύσεις σε έργα που εντάχθηκαν και στον αναπτυξιακό νόμο, όπως το γνωστό ανά τον κόσμο Υδροθεραπευτήριο, συνολικής αξίας άνω των € 20.000.000 ευρώ! Οι επενδύσεις είναι το ζητούμενο και δεν πρέπει να ισχύει το εν λόγω άρθρο στην περίπτωση αυτή και πρέπει να ρυθμιστεί νομοθετικά ότι για τουλάχιστον 5 έτη από την ολοκλήρωση της επένδυσης και την αδειοδότησή της δεν θα έχει εφαρμογή η διάταξη αυτή. Έναρξη του χρόνου των ζημιογόνων χρήσεων μετά την εκπνοή της πενταετίας από την ολοκλήρωση της επένδυσης.»
Ευελπιστείται, ότι μετά την επιστολή ο Νίκος Λόης δεν θα παρακινηθεί και παρασυρθεί από τον Κώωτση να υπερψηφίσει τελικά τη σύσταση της θυγατρικής εταιρείας.

(270312)
Return top