ΚΟΥΙΖ
Κώωτση, είναι τελικά πλαστογραφημένη η υπογραφή Τσοβόλα στα δύο δικόγραφα ή όχι; Θα πεις Κώωτση την πραγματικότητα (σταματάει να διατυπώνεται η λέξη αλήθεια, επειδή είσαι τσακωμένος μαζί της) για να δημοσιοποιηθεί, να μαθαίνει και να ενημερώνεται ο κόσμος που νομίζεις ότι ακόμη εμπαίζεις;
(070312)
Είπαν…
«Εσκιμώους, μας έχει καταντήσει ι Κώωτσης, αναγκάζοντάς μας όλους τους υπαλλήλους του δήμου να κυκλοφορούμε μέσα στο δημαρχείο με τα μπουφάν γιατί κρυώνουμε… Πάντως θα πρέπει να επισημάνεται τον αγώνα δρόμου που κάνει όλη ημέρα ο Γιωργάκης για να βρει πετρέλαιο.»
(070312)
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΟΣΣΑΡΑΣ: Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
Όλοι θα πρέπει κι επιβάλλεται να αντιληφθούν ότι το φυσικό μεταλλικό νερό Λουτρακίου, η προίκα της φύσης σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο είναι ένα αγαθό που η δικαιοδοσία του ανήκει εξ’ ολοκλήρου στο δήμο Λουτρακίου και κανείς δεν έχει δικαίωμα είτε να παίζει μαζί του, είτε να μην το προστατεύει ως κόρη οφθαλμού, ειδικότερα αυτή την περίοδο που έχει βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα ιδιωτικών συμφερόντων και ιδιοτελών σκοπιμοτήτων. Δυσφημείται μεθοδευμένα με στόχο να υποτιμηθεί η αξία του, η συκοφαντική υποβάθμισή του να γίνει συνείδηση των πολιτών - καταναλωτών, οπότε ως μόνη διέξοδος να είναι η εκχώρησή του σε κάποιους ιδιώτες (αν προσέξει κανείς τη διεθνή δραστηριότητα, εύκολα μπορεί να οδηγηθεί σε συμπεράσματα), δεδομένου ότι θα απαιτούνται θεωρητικά τεράστια κεφάλαια για δήθεν καθαρισμό και εξυγίανσή του, λαμβανομένου υπόψη ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ως εκ τούτου όλα τ’ άλλα είναι εκ του περισσού που δεν ωφελούν τον τόπο, αλλά το κέρδος κάποιων επιχειρηματιών.
Το φυσικό μεταλλικό νερό Λουτρακίου δεν είναι όπως όλα τα άλλα νερά, π.χ. της ΕΥΔΑΠ ή της ΕΥΑΘ και ούτω καθ’ εξής… Στο πλαίσιο αυτό, ορθώς, ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλος Παύλου είχε προχωρήσει προ ετών στη σύσταση της κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λουτρακίου Περαχώρας, με αρμοδιότητα τη διαχείριση του νερού, την επέκταση κι εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης, την επέκταση κι αναβάθμιση του δικτύου αποχέτευσης, καθώς επίσης και την επίβλεψη της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού Λουτρακίου.
Κοινωφελής ο σκοπός λειτουργίας της ΔΕΥΑΛ
Όλως περιέργως, σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο κι ατυχώς, ο Παύλος Παύλου φαίνεται να είχε ξεχάσει το σκοπό σύστασης της ΔΕΥΑΛ, ισχυρίσθηκε ότι η εταιρεία είναι κερδοσκοπική, δηλαδή γνώμονάς της είναι το κέρδος, εν αντιθέσει με τον πραγματικό της σκοπό που είναι η κοινωφελής της αποστολή. Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki-press, όταν εξήλθε της αιθούσης του δημοτικού συμβουλίου προσπάθησε να διορθώσει όσα είχε πει και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.
Προχθές, στη συνεδρίαση του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου, ο Παύλος Παύλου προσήλθε αυθορμήτως να παραστεί, προκειμένου να έχει ιδία άποψη για τη συζήτηση που θα γινόταν, ενώ ως απεσταλμένος του Κώωτση -δήθεν δεν μπορούσε να παραστεί, αν και είχε κληθεί από το πρωί όπως τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ- παραβρέθηκε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς. Σύμφωνα με παριστάμενο στη συνεδρίαση, σκοπός ήταν η έγκριση από το σώμα, εισήγησης του προέδρου της ΔΕΥΑΛ Χαράλαμπου Δοσσαρά, με την οποία εκφραζόταν η αγωνία του Δ.Σ. για το νερό, καθώς επίσης και οι ενέργειες που έχουν γίνει και παραπεμπόταν το θέμα ορθώς στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου, προκειμένου να συζητηθεί και να ληφθούν συγκεκριμένα, στοχευμένα και αποδοτικά μέτρα.
«Έδιναν την αίσθηση "δεκανικιών" του Κώωτση»
Σύμφωνα πάντοτε με την πηγή του loutraki-press η παρουσία τόσο του Παύλου Παύλου όσο και του Γιώργου Κακαβά με τις παρεμβάσεις τους, έδινε περισσότερο την αίσθηση ότι λειτουργούσαν ως «δεκανίκια» του Κώωτση, παρά ότι ενδιαφερόντουσαν πραγματικά για την αντιμετώπιση αυτού του μείζονος προβλήματος που βιώνει ο τόπος, με τη δημοτική αρχή και τους ταγούς της να το παρακολουθούν με παθητική στάση.
Πάρα πολύ καλή και προς την ορθή κατεύθυνση ήταν στην εισήγησή της η σύμβουλος της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Εβίτα Κούτμου, προτρέποντας την ανάδειξη του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, ρωτώντας επ’ ευκαιρία λόγω της παρουσίας του και το Γιώργο Κακαβά τι έχει κάνει ο δήμος προς αυτή την κατεύθυνση, με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να αναφέρεται στις ενέργειες που έγιναν, οι οποίες στην ουσία ήταν για το θεαθήναι και κανείς δεν τις έλαβε υπόψη του.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Κακαβάς ρώτησε με διερευνητικό ύφος σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η ΔΕΥΑΛ για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος, ενώ ζήτησε αν έχουν σκοπό να παραπέμψουν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο «θα πρέπει να έρθει ο φάκελος κομπλέ», όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Πρόταση» για αναβολή λόγω απουσίας Κώωτση
Από την πλευρά του ο Παύλος Παύλου ανησύχησε που δεν είδε παρόντα τον Κώωτση και διερωτήθηκε μήπως θα έπρεπε να αναβληθεί το διοικητικό συμβούλιο, κάτι που ήθελε διακαώς ι Κώωτσης, ενώ προέτρεψε να μην έλθει το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, εκεί που έχει ξεχασθεί, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος να πεταχθεί και κάποιος πολίτης και να πει ότι έχει βρει βρωμιές…
Έτσι, αντέτεινε στον Χαράλαμπο Δοσσαρά ότι αν ήμουν εγώ στη θέση σου θα έπιανα τον ταύρο από τα κέρατα… με τον πρόεδρο να του απαντά ότι εμείς από αυτή τη θέση δεν μπορούμε να ασκήσουμε πολιτική κι αυτό ανήκει καθαρά στο δήμο.
Ο Παύλος Παύλου ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί για τη θέση της εταιρείας πάνω στο ειδικό θέμα της παραχώρησης νέων παροχών στον υδροφόρο ορίζοντα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ να τον παραπέμπει στο δήμο, δεδομένου ότι αυτή είναι καθαρά απόφαση της Ιάσωνος.
Υπέρ της μη μεταβίβασης του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο τάχθηκε και ο διευθυντής της εταιρείας Τάσος Μαστραντωνάκης, ο οποίος παράλληλα ζήτησε αν αποφασισθεί να σταλούν, να μην σταλούν δια της επισήμου οδού τα έγγραφα - πρωτόκολλα αποστολής από ΔΕΥΑΛ και παραλαβής από το δήμο Λουτρακίου.
Εκεί ο Χαράλαμπος Δοσσαράς του είπε ότι και την περασμένη Παρασκευή που στείλαμε την ανακοίνωση για δημοσιοποίησή της μέσω του γραφείου Τύπου του δήμου Λουτρακίου, τον ρώτησε αν είδε κάτι να έχει δημοσιοποιηθεί; (Μην αγωνιάτε. Κοιμούνται ομαδικώς τον ύπνο του δικαίου, άσχετα αν είναι όρθιοι...)
Μόνιμη επιστημονική επιτροπή
Το λόγο πήρε και η ψυχή της ΔΕΥΑΛ, ο Μιχάλης Αντωνίου, ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι επιβάλλεται πλέον να συσταθεί μια επιτροπή από μόνιμο πλέον εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που θα παρακολουθεί το φυσικό μεταλλικό νερό Λουτρακίου.
Με την άποψη αυτή λέγεται ότι συμφώνησε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Χαράλαμπος Δοσσαράς η εισήγηση του οποίου υπερψηφίσθηκε τελικά ομόφωνα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Πάνω στη συζήτηση ο πρόεδρος της εταιρείας είπε: «Γι’ αυτό ισχυρίζομαι ότι ο δήμαρχος δεν μπορεί να είναι ούτε πρόεδρος στη ΔΕΥΑΛ, ούτε πρόεδρος στη Λουτράκι Α.Ε. Δεν μπορεί ο ελέγχων να είναι και ελεγχόμενος…»
Το υπουργείο Υγείας ελέγχει 49 στοιχεία του φυσικού μεταλλικού νερού
Ο Χαράλαμπος Δοσσαράς ενημέρωσε τους παρισταμένους ότι από τον προϊστάμενο ελεγκτικό φορέα που είναι η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Υγείας, έχουν σταλεί δύο επιστολές, η μία από τον περασμένο Μάιο και η άλλη από τον περασμένο Ιούνιο, στην οποία τα στοιχεία που ενδιαφέρουν ανέρχονται σε 49. Μέχρι σήμερα, τόνισε ο πρόεδρος της εταιρείας ουδέποτε έχει δημιουργηθεί πρόβλημα, δεδομένου ότι η σύσταση του φυσικού μεταλλικού νερού μας κινείται μέσα στα όρια. Στα δύο έγγραφα επισημαίνεται ότι αν υπάρχει πρόβλημα κόβεται αμέσως το νερό και αναλαμβάνεται δράση για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του προβλήματος.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Χαράλαμπος Δοσσαράς υποστήριξε ότι η εταιρεία πρέπει να λειτουργεί ως αρωγός του δήμου και η υπόθεση του φυσικού μεταλλικού νερού Λουτρακίου αντιμετωπίζεται συλλογικά κι απαιτεί συστράτευση όλων ανεξαιρέτως των δυνάμεων, έτσι ώστε αν χρειασθεί να ξεσηκωθεί η πόλη να βρίσκονται όλοι επί σκοπόν…
Η εισήγηση του προέδρου της ΔΕΥΑΛ ψηφίσθηκε ομόφωνα, ενώ ο Χαράλαμπος Δοσσαράς έδειξε από τις τοποθετήσεις του ότι είναι άκρως κι ενδελεχώς ενημερωμένος, προβληματισμένος κι έχει τις προτάσεις για να αντιμετωπίσει η πόλη συλλογικά το μείζον θέμα του τόπου.
Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι στο Λουτράκι πρέπει να συσταθεί μια πατριωτική επιτροπή, η οποία θα χαράζει ενιαία πολιτική για το νερό και δεν είναι μόνο το φυσικό μεταλλικό. Είναι ακόμη το ιαματικό, καθώς επίσης και οι ποσότητες επεξεργασμένου ύδατος δευτερεύουσας χρήσης, που θα προέρχονται από την αναβάθμιση κι εκσυγχρονισμό του παρόντος εργοστασίου βιολογικού καθαρισμού.
(070312)
Ο LOUTRAKI TOURISM ORGANIZATION ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Την 1η ημερίδα για την τουριστική ανάπτυξη του Λουτρακίου διοργάνωσε ο Loutraki Tourism Organization στις 2 Μαρτίου, στο «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.
Μια ημερίδα που έρχεται να αναδείξει το πλήρες έλλειμμα της δημοτικής αρχής του Κώωτση, για την κυριότερη, βασικότερη και ουσιαστικότερη πηγή ανάπτυξης για το δήμο Λουτρακίου, έτσι ώστε να μπορέσουν οι πολίτες του να επιβιώσουν με ανθρώπινες συνθήκες τα επόμενα δύσκολα χρόνια, μετά την καταστροφή που έφεραν στη χώρα οι πολιτικοί της ταγοί.
Αφού ο τουρισμός στο Λουτράκι, τουλάχιστον σε κεντρικό σχεδιασμό κι επίπεδο έχει πιάσει πάτο, οι τοπικοί παράγοντες του τουρισμού πήραν πλέον την κατάσταση στα χέρια τους, έτσι ώστε να δημιουργήσουν νέες βάσεις και να χαράξουν πορείες ανταποκρινόμενες στις επιταγές του επιχειρείν, δεδομένου ότι και ο πλέον αδαής αντιλαμβάνεται ότι ο τόπος έχει πέσει, δυστυχώς, στα χέρια του πλέον ακατάλληλου κι επικίνδυνου ανθρώπου.
Στην 1η ημερίδα του LTO συμμετείχαν 180 στελέχη από διάφορους κλάδους της τουριστικής βιομηχανίας και αποτελεί μέρος μιας σειράς από ενέργειες και δράσεις που υλοποιεί ο οργανισμός, συνεπής στο χρονοδιάγραμμα που έθεσε το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας πλέον την υποστήριξη εξειδικευμένης ομάδας στελεχών.
Στην ημερίδα έγινε και η επίσημη παρουσίαση του branding του Λουτρακίου ως τουριστικός προορισμός.
Επίσης, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους.
Σκοποί της ημερίδας
• Η παρουσίαση των βασικών σκοπών δημιουργίας του Οργανισμού (επιγραμματικά: κατάλληλος στρατηγικός σχεδιασμός, η απόκτηση μιας ισχυρής ταυτότητας προορισμού, η ανάδειξη των διαφόρων ειδικών μορφών τουρισμού, το υψηλό επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών, οι στοχευμένες ενέργειες μάρκετινγκ, η στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό σχετικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η win - win συνεργασία όλων των εμπλεκομένων του τουρισμού).
• Η ενημέρωση για την πορεία των ενεργειών του Οργανισμού έως σήμερα.
• Η προβολή του action plan.
• Οι ομιλίες ειδικών στα θέματα τουρισμού.
• Ο ανοικτός διάλογος με τουριστικούς εκπροσώπους και φορείς.
Θέματα που ανέπτυξαν οι ομιλητές
Στο πάνελ συμμετείχαν ομιλητές που κάλυψαν μια ευρεία θεματολογία για την ανάπτυξη της περιοχής μέσω του τουρισμού.
Πιο συγκεκριμένα:
Ο πρόεδρος του LTO Σπύρος Καραβούλης, παρουσίασε τον οργανισμό και τους σκοπούς του και δήλωσε ότι «Όραμα του Loutraki Tourism Organization είναι η καθιέρωση του Λουτρακίου ως ένας από τους πλέον επιτυχημένους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας και της Ευρώπης. Το Λουτράκι και η ευρύτερη περιοχή διαθέτουν σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, τα οποία μαζί με τον κατάλληλο στρατηγικό σχεδιασμό, την αξιοποίηση των ευκαιριών, τις στοχευμένες ενέργειες μάρκετινγκ και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων του τουρισμού της περιοχής, θα συνεισφέρουν στην επιτυχή υλοποίηση του οράματός μας»
Ο εκπρόσωπος του Rally Acropolis Λάμπρος Αθανασούλας, αναφέρθηκε στην διοργάνωση του αγώνα σαν μοχλό τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Παρουσίασε έρευνα σχετικά με την διοργάνωση, τα αποτελέσματα της οποίας ήταν πολύ ενδιαφέροντα: 100.000 θεατές παρακολούθησαν τις ειδικές διαδρομές του αγώνα και περίπου 5.000 θεατές παραβρέθηκαν στην τελετή εκκίνησης. Η αξία της τηλεοπτικής προβολής της πόλης του Λουτρακίου μέσα από τις από τις πλατφόρμες επικοινωνίας του Rally Acropolis ήταν $510.125. Το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών κανονίζει τις διακοπές του έτσι ώστε να συμπέσουν με τον αγώνα και ξοδεύει χρήματα στην περιοχή που σε άλλες περιπτώσεις δεν θα ξόδευε ποτέ. Ο Λάμπρος Αθανασούλας δήλωσε επίσης: «Είναι πολύ σημαντικό όμως, ο επισκέπτης να νοιώσει ότι τα χρήματα που πληρώνει τού παρέχουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες», κάτι που, όπως τόνισε, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς του τουρισμού, το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών ήταν υψηλό.
Ο εκπρόσωπος της διαφημιστικής εταιρείας Adel Saatchi & Saatchi Κριστιάν Λαζόπουλος, παρουσίασε τα αποτελέσματα της μελέτης για το Branding & την εταιρική ταυτότητα του Λουτρακίου ως τουριστικός προορισμός. Σχετικά με την τοποθέτηση του προορισμού στην τουριστική αγορά δήλωσε: «Βασίζεται σε τέσσερις αξίες και μια καρδιά. Για μια περιοχή που μπορεί να προσφέρει τόσες πολλές θεματολογίες και attractions σε σχέση με διαφορετικές μορφές τουρισμού, το εύρος της τοποθέτησης της πρέπει να είναι μεγάλο, για να μπορέσει να αντέξει όλο αυτό το κοινό. Να είναι ευέλικτο και να εμπνεύσει διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικές ηλικίες και στάδια ζωής, ενδιαφέροντα. Θέλουμε επίσης να δείξουμε ότι ο προορισμός είναι προσιτός όλο το χρόνο».
Προτάσεις και απόψεις για την ανάπτυξη του τουρισμού στο Λουτράκι
Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού, καθώς και εκπρόσωποι 20 τουριστικών γραφείων που εξειδικεύονται στον εισερχόμενο τουρισμό, οι οποίοι εξέφρασαν απόψεις και προτάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού στο Λουτράκι.
Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ Ιωάννης Ρέτσος, χαιρέτησε την πρωτοβουλία δημιουργίας του LTO, και μίλησε για την ανάγκη μακροπρόθεσμης επικοινωνιακής στρατηγικής της χώρας.
Επίσης, η operations manager της TUI Hellas σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Στέλλα Χρόνη, τόνισε τα περιθώρια βελτίωσης που έχει το Λουτράκι, αξιοποιώντας τα σχόλια των τουριστών.
(070312)
ΨΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ;
Της Τόνιας Μ*
Η πρωτεύουσα του νομού μας σταδιακά γεμίζει με καφετέριες και ταχυφαγεία ως αποτέλεσμα της εκτεταμένης πεζοδρόμησης.
Παράλληλα, η ανεργία αυξάνεται συνεχώς. Τι μας προτείνουν τελικά οι αρχές της Κορίνθου; Να αφήσουμε τις σπουδές μας και να γίνουμε γκαρσόνια και ψήστες;
Πλέον όπου κι αν πας, σε όποιο σημείο της Κορίνθου και να σταθείς, θα βρίσκεσαι πολύ κοντά σε μια μικρή καφετέρια από αυτές τις αμέτρητες που «ανοιγοκλείνουν» στην Κόρινθο. Πιστεύω πως οι ιθύνοντες μας ωθούν μ’ έναν σχεδόν υπόγειο τρόπο να γίνουμε γκαρσόνια και να μην σπουδάσουμε! Εδώ που τα λέμε, δε νομίζω να μπορέσουμε να σπουδάσουμε με την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα.
Σαν παιδιά κι εμείς, όμως, δικαιούμαστε να κάνουμε όνειρα για το μέλλον, ακόμα κι αν ξέρουμε πως ό,τι και να ονειρευτούμε, δεν θα μπορέσουμε να το πραγματοποιήσουμε.
Κατά την άποψη μου δε νομίζω να υπάρχει κάποιο παιδί που να ονειρεύεται να γίνει σερβιτόρος/α. Όνειρο όλων θα ήταν να μεγαλώσουμε, να σπουδάσουμε, να αποκτήσουμε εφόδια και να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας.
Να έχουμε μια δουλειά και να μπορέσουμε να φτιάξουμε την οικογένειά μας.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα έχουμε δουλειά. Ό,τι και να γίνει, όσα πτυχία και να πάρουμε, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι αντί στην καφετέρια που θα μας προσλάβουν να πλένουμε τα ποτήρια, να παίρνουμε τις παραγγελίες.
Στην Κόρινθο έχουν κλείσει πολλά μαγαζιά. Όλα όσα έχουν κλείσει όμως έχουν αντικατασταθεί με ταχυφαγεία ή καφετέριες! Είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τρίτης ηλικίας ανθρώπους στις καφετερίες τις καθημερινές! Τώρα πια ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας πάει για καφέ αντί να είναι στην δουλειά του. Και αυτό γιατί; Γιατί ο κόσμος δεν έχει δουλειά και η μόνη φθηνή έξοδος είναι ο καφές.
Νομίζω πως η εκτεταμένη πεζοδρόμηση στην Κόρινθο έκανε τεράστια ζημιά. Έκανε ζημιά στη δουλειά όλων των μαγαζιών που βρίσκονται από τις γραμμές του τρένου του στρατοπέδου και κάτω. Η κυκλοφορία μέσα στην πόλη είναι αφόρητη υπόθεση και η κίνηση της πόλης στρέφεται είτε «προς τα πάνω», είτε «προς τα πέρα», σε κάθε περίπτωση, μακριά από την πόλη.
Η κατάσταση στην πόλη μας, όπως και γενικά στη χώρα μας είναι απαράδεκτη.
Κανείς δε νοιάζεται, κανείς δεν ασχολείται. Κανείς δε σκέφτεται ότι από τις κινήσεις που κάνει, πλήττονται άνθρωποι, οικογένειες, όνειρα και μετά κάνουν και εγκαίνια για να δούμε τα αγάλματα με φόντο τα κοτόπουλα που σιγοψήνονται στις σούβλες.
Γιατί οι αρχές της Κορίνθου δεν έχουν πάρει θέση σε αυτά τα θέματα;
Πως θα μπορέσουμε να ζήσουμε σε μια πόλη όπου δεν υπάρχουν κάποιες επιχειρήσεις και είναι γεμάτη φαγάδικα και μικρές καφετερίες;
Που θα δουλέψουμε κύριοι και κυρίες της κορδέλας;
Πολλοί λίγοι είναι αυτοί που θα μείνουν στην Κόρινθο αν δεν αλλάξει.
Τι θα κάνουν οι νέοι αν δεν βρουν δουλειά; Θα αναγκαστούν να φύγουν.
Οι αρχές της Κορίνθου την έχουν εγκαταλείψει από τη στιγμή που αφήνουν το μέλλον του τόπου στο αδιέξοδο. Από την στιγμή που η ανεργία έχει αυξηθεί τόσο πολύ, θα έπρεπε να γίνονται άλλες κινήσεις και όχι να εγκλωβίζονται οι άνθρωποι από τους πεζόδρομους. Εκτός αν αυτός ήταν ο στόχος από την αρχή…
* Η Τόνια Μ. είναι μαθήτρια α΄ λυκείου, σε σχολείο της Κορινθίας.
(070312)