ΚΟΥΙΖ

Ι Κώωτσης θα μετατρέψει τελικά το δημοτικό συμβούλιο σε circo medrano ή όχι με το σχέδιο που φαίνεται να μεθοδεύει ο «αυτοκράτορας»;
(160312)




Είπαν…

«Πόσο ανέντιμο είναι με σκοπιμότητα δύο καλούς φίλους να τους βάζεις να τσακωθούν; Ο λόγος για τον Κώωτση που προωθεί για αντικαταστάτη του προέδρου της ΔΕΥΑΛ-Π Μπάμπη Δοσσαρά, το φίλο του Δημήτρη Πέτρου, με τον οποίο συναντώνται και πίνουν καθημερινά μαζί καφέ.»
(160312)




ΚΩΩΤΣΗ, ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;




ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ
ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΙΛΗΣ

Με πολύ γλαφυρό ύφος και τρόπο, στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Συνένωση Προόδου - Νέα Πορεία Παναγιώτης Φίλης ανέδειξε το απόλυτο μηδέν όχι μόνο σε θέματα που η δημοτική αρχή Κώωτση που θεωρούσε ήσσονος σημασίας, αλλά και σε θέματα που θεωρούσε μείζονος σημασίας, αποτέλεσμά της είναι -όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν- το κόλλημα του σκάφους στο βυθό, αφού προηγουμένως το χτύπαγε βράχο - βράχο νομίζοντας ότι ο γιαλός είναι στραβός, αλλά ούτε κι αυτό το αντιλαμβανόταν…
Κύριε πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, κύριες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, αγαπητοί συνδημότες, υπάρχουν πολλοί τρόποι να έρθει ένα θέμα στο Δ.Σ., να παρουσιαστεί με όμορφα και ωραία λόγια με σκοπό να πείσει τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και τους δημότες ότι όντως έτσι είναι το σωστό και έτσι πρέπει να γίνει.
Θα πρέπει αφενός τα λεγόμενα του εισηγητή να είναι αληθή και όχι υποσχεσιολογίες με «θα και θα» και αφετέρου να αποδείξει ότι τα έχει μελετήσει, είναι πραγματοποιήσιμα και μπορούν να γίνουν σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Μπούχτισε ο κόσμος από παχιά λόγια, ψεύτικες υποσχέσεις που δυστυχώς σας ακολουθούν από την προεκλογική περίοδο κ. δήμαρχε.
Συγκεκριμένα, σχεδόν επιγραμματικά, θα αναφερθώ σε μείζονα θέματα που απασχολούν το δήμο μας όπως:
1 Γ.Π.Σ.: Σε επανειλημμένες ερωτήσεις του κ. Πετρίτση ο κύριος αντιδήμαρχος έχει απαντήσει κατά καιρούς, τον Ιούνιο έρχεται, τον Σεπτέμβριο έρχεται, τέλος χρόνου κ.ο.κ. Δικαιολογίες αφελέστατες και συγχρόνως επικίνδυνες.
2 Είπε ο αντιδήμαρχος στις αρχές καλοκαιριού του 2011: Ξεκινάμε άμεσα τις παρεμβάσεις στους Αγ. Θεοδώρους στα Πευκάκια, ενώ δεν υπήρχε καμία μελέτη και προφανώς δεν γνώριζε το ιδιοκτησιακό καθεστώς που αφορά την μίσθωση από το συγκεκριμένο επαγγελματία αλλά και το δασικό χαρακτήρα του. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. «Το έφερα για να αναδειχθεί το θέμα» όπως είπε ο ίδιος στο τέλος. Επιτέλους σοβαρευτείτε.
3 Θα πρέπει να ζηλεύει κανείς κ. δήμαρχε τις προσπάθειες που έχετε κάνει για 2 μείζονος σημασίας θέματα, όπως τη διαφήμιση του ΣΠΑ αλλά και για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου, προφανώς δεν έχουν προηγούμενο σε κανένα άλλο δήμο της χώρας.
4 Επιχειρησιακό πρόγραμμα: Τι είν’ τούτο; Κατά τη δική μου άποψη από τα σοβαρότερα θέματα που θα πρέπει να απασχολεί τη δημοτική αρχή και η έλλειψή του καταδεικνύει την ανεπάρκειά σας. Τέλος Νοέμβρη δημοτικός σας σύμβουλος μου είπε ότι το 70% του προγράμματος είναι έτοιμο.
5 Ειπώθηκε κ. δήμαρχε τέλος του 2011 ότι τελείωσαν τα αρχιτεκτονικά σχέδια για το νέο Λύκειο και ερωτώ εσάς προσωπικά. Πότε υπολογίζετε περίπου να αρχίσει το συγκεκριμένο έργο. Θέλω πραγματικά η απάντηση που θα δώσετε να διαψεύσει στο μέλλον πλήρως αυτό που πιστεύω ότι πρόκειται να γίνει τελικά.
6 Φέρατε στο προηγούμενο Δ.Σ. το θέμα για τη μεταφορά του ΚΤΕΛ. Ναι στη μεταφορά του ΚΤΕΛ, αλλά η προχειρότητα κι όπως απεδείχθη και η μεθόδευση με την οποία ήρθε το θέμα χωρίς μελέτη, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές, αλλά και χωρίς συνεννόηση με τους υπεύθυνους του ΚΤΕΛ, τους οποίους και καλέσατε στο Δ.Σ. ήταν από την πλευρά σας γκάφα ολκής, κ. δήμαρχε, γιατί γνωρίζατε τις απόψεις του ΚΤΕΛ, με αποτέλεσμα ο καθένας μετά έλεγε και μία διαφορετική άποψη. Κύριε αντιδήμαρχε, η αντιπολίτευση γενικώς και ειδικά όσον αφορά το συνδυασμό μας και εμένα προσωπικά δεν ενστερνίστηκε και δεν υποστήριξε καμία άποψη κανενός ανθρώπου του ΚΤΕΛ, επεσήμανε και ανέδειξε για άλλη μια φορά την προχειρότητα με την οποία φέρατε το θέμα και όχι μόνο.
7 Πάρκο Δεξαμενής: Για πάνω από ένα χρόνο το απόλυτο μηδέν.

Παταγώδης αποτυχία στα τρία μεγάλα θέματα
Είναι σίγουρο και γίνεται σαφές από όλους ότι θα μπορούσα να αναφερθώ και σε άλλα μείζονος σημασίας θέματα όπως για παράδειγμα την Λουτράκι Α.Ε., για τις ελλείψεις στα σχολεία, για τα αδέσποτα όπου έπεσα κι εγώ θύμα επίθεσης και άλλα και βασικά, για την πλήρη έλλειψη σχεδιασμού αυτής της δημοτικής αρχής που θεωρώ ως βασικό και απαραίτητο εργαλείο στα χέρια του κάθε δημάρχου.
Εδώ κι ένα χρόνο λοιπόν, ως δημοτική αρχή, ασχολείστε σχεδόν αποκλειστικά και μόνο με το πόρισμα Τσοβόλα, με τις δικαστικές διαμάχες με το καζίνο και τη Σουσσάκι Logistics, δυστυχώς με αποτυχία και στα 3 αυτά θέματα.
Δυστυχώς για το Λουτράκι και τους Αγ. Θεοδώρους, δυστυχώς και πάλι δυστυχώς για τους πολίτες αυτού του Δήμου.
Και φυσικά υπάρχουν απαντήσεις από την πλευρά σας γι’ αυτά τα θέματα. Φυσικά και θα απαντήσετε. Είναι αυτό που κάνετε τόσο καιρό τώρα, να απαντάτε επιλεκτικά, με ωραία λόγια, με τρόπο που θα τον ζήλευε κάθε πολιτικός, σαν κι αυτούς που έφεραν αυτή τη χώρα σ’ αυτήν την κατάσταση, να κοροϊδεύετε τους πάντες και τα πάντα, όπως τον απλό πολίτη, τον κάθε εργολάβο, να δίνετε υποσχέσεις που δεν μπορούν αλλά και δεν μπορείτε να τις υλοποιήσετε. Το ωραίο στην όλη υπόθεση είναι ότι ξέρουμε και τις απαντήσεις, ξέρουμε τι θα πείτε, ξέρουμε τι έχετε κάνει και τι πρόκειται να κάνετε.
Τελειώνοντας θα ήθελα να πω κάτι σημαντικό κατά την άποψή μου. Το λογικό και το πρέπον είναι να αλλάξουμε συμπεριφορά και τρόπο σκέψης οι κυβερνώντες, στην προκειμένη περίπτωση εσείς και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας για να ανατρέψετε προς το καλύτερο την όλη κατάσταση. Οι δείκτες οι οικονομικοί και ειδικά της ποιότητας ζωής θα αλλάξουν μόνο αν αλλάξουν συμπεριφορά και τρόπο σκέψης αυτοί που ανέλαβαν στα χέρια τους το μέλλον και την τύχη αυτού του τόπου, γιατί; Γιατί είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι: είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν απ’ αυτά που μας χωρίζουν.
(160312)




Ι ΚΩΩΤΣΗΣ, ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ Σ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΣΤΗ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ!

Η απέχθεια που νιώθει κι αισθάνεται ι Κώωτσης έναντι συγχωριανών του, συνδημοτών του και συμπολιτών του καταγράφεται ανάγλυφα στην πρωινή ανάρτηση που έκανε σήμερα το πρωί στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου - Περαχώρας Γιώργος Μπάκος.
Πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Μπάκος έχει κάνει ένα flash back στη δημοτική αρχή του Κώωτση από την ανάληψη των καθηκόντων της κι αποτυπώνεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο η νοοτροπία που διέπει τον Κώωτση.
Η καταγραφή των παρακάτω γεγονότων συγκεντρωτικά, αναδεικνύουν συμπερασματικά τις «κάλπικες» υποσχέσεις Κώωτση, ο οποίος για το μόνο που ενδιαφέρεται, όπως αποδεικνύεται είναι η τακτοποίηση προσωπικών του υποσχέσεων.
Καλόν θα είναι, οι απλοί πολίτες που εναποθέτουν τις ελπίδες τους λόγω και της παρούσας οικονομικής κρίσης στις υποσχέσεις του Κώωτση να μην τον πιστεύουν, γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποδειχθούν φρούδες και θα χάσουν πολύτιμο χρόνο αναμένοντάς τον, δεδομένου ότι κυρίαρχα και πάνω απ’ όλα δεν διαθέτει καμία απολύτως δυνατότητα λόγω ΑΣΕΠ. Επίσης να μη δίνουν βάση και να μην τον πιστεύουν για υποσχέσεις που έχει γίνει γνωστό ότι μοιράζει για προσλήψεις μέσω της υπό «σύσταση» παράνομης θυγατρικής της Λουτράκι Α.Ε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες και όσα έχουν γίνει γνωστά στο loutraki-press υπόσχεται προσλήψεις στο Loutraki Thermal Spa, διαβεβαιώνοντας ότι θα παρακάμψει το ΑΣΕΠ, ενώ όπως σχολίαζε πρώην κορυφαίος δημοτικός παράγοντας: «Όσο η υπόθεση "σύστασης" της θυγατρικής πηγαίνει πίσω και το λογικό είναι να μην γίνει ποτέ, ι Κώωτσης στο τέλος θα έχει όλο το Λουτράκι να αναμένει πότε θα διορισθεί».
Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον το μάζεμα που έχει κάνει και ποιους έχει ενδιαφερθεί για να διορίσει ι Κώωτσης, λες και Λουτρακιώτες δεν υπάρχουν να καλύψουν αυτές τις απαιτήσεις.

Η πρωινή ανάρτηση του loutraki 1
«Δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη, τόση αγάπη και εμπιστοσύνη στο τόπο, στους ντόπιους επιστήμονες και εμπειρογνώμονες, και στους τεχνοκράτες δικά μας παιδιά, είναι συγκινητική και άξια συγχαρητηρίων!..
Εύγε. Είναι παράδειγμα προς μίμηση για άλλους δήμους. Λέω μάλιστα να το διαφημίσουμε κιόλας…
1 Και η σύμβουλος επικοινωνίας... Γηγενής δημότης Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων!..
2 Και η ιδιαίτερη σύμβουλος στην αρχή... Γηγενής δημότης Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων!..
3 Και η νομικός σύμβουλος στην αρχή... Γηγενής δημότης Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων!..
4 Και οι άλλοι νομικοί μαζί με τους 3 ανωτέρω (τα € 500.000 το χρόνο που λέγαμε ότι ζητήσαμε από τους συνεταίρους)... Γηγενείς δημότες Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων!..
5 Και το γραφείο νομικών των € 5.000 + 1.000 το μήνα... Γηγενείς δημότες Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων!..
6 Και ο νέος σύμβουλος συγκοινωνίας που έγινε διάσημος για τις επιλογές εκεί ψηλά στα καρντάσια... Γηγενής δημότης Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων!..
7 Και ο ιδιαίτερος σύμβουλος του δημάρχου... Γηγενής δημότης Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων!..
8 Και ο μυστικοσύμβουλος της Λουτράκι Α.Ε. που ξαφνικά άρχισε τις κυβιστήσεις(;) προς Μπούμπλιλ πλευρά με γεύματα και δείπνα... Γηγενής δημότης Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων!..
Δήμαρχε, ειλικρινά με σταματάνε οι δημότες, και μου ζητάνε να μεταφέρω τη συγκίνηση τους. (Ναι αυτοί που ακόμα περιμένουν τα έργα για την ανάπτυξη, για τον τουρισμό, για το SPA, για όλα αυτά που τους είχαν ταχθεί, για την κοινωνική συνοχή, για....)
Αμ, το άλλο; Σύσσωμοι οι επιστήμονες και οι τεχνοκράτες Λουτρακιώτες, Περαχωρίτες, Ισθμιώτες και εξ Αγ. Θεοδώρων αφήνουν τις δουλειές τους, τα σπίτια τους και αποφασίζουν να γυρίσουν στα πάτρια εδάφη για να συνδράμουν την προσπάθεια σου, γιατί επιτέλους βρέθηκε κι ένας δήμαρχος για να αναδείξει τους γηγενείς που μπορούν να βοηθήσουν το τόπο.
Τόση εμπιστοσύνη στους ντόπιους, πια καταντάει αηδία και απίστευτη μεροληψία.
Να δεις που θυμήθηκα εκείνο το «θέλω να σας κάνω όλους μια μεγάλη αγκαλιά» που είπε στους δημότες και κύλισε ένα δάκρυ συγκίνησης στο μάγουλο μου. Στους δημότες δυστυχώς πολλά περισσότερα, και έπεται συνέχεια.»
Γιώργο μου, μ’ όσα αναφέρεις κι τα’ έχουμε αποτυπώσει ανά γεγονός, σε συνδυασμό με το «θέλω να σας κάνω όλους μια μεγάλη αγκαλιά», με παραπέμπουν στην επισήμανση του συγχωριανού του που αποκαλεί τον Κώωτση «Παρλαπίπα και Ηθοποιό», λαμβανομένου υπόψη ότι είναι άνθρωπος αγράμματος, αλλά ευφυής, γιατί είναι άνθρωπος του μόχθου.
(160312)
Return top