ΚΟΥΙΖ

Το ράδιο του Loutraki Thermal Spa ή τίποτε σκόνες έχουν χτυπήσει τους ανεγκέφαλους συμβούλους του Κώωτση και λένε αυτά που λένε; Σε περίοδο περαιτέρω βύθισης της ύφεσης αυξάνουν 50% το εισιτήριο των λούσεων και προσβλέπουν σε άνοδο του κύκλου εργασιών; Κώωτση, θα μας πεις τι πίνεις και δεν μας δίνεις;..
(310312)




Είπαν…

«Το service στο Loutraki Thermal Spa την περσινή χρονιά ήταν απαράδεκτο. Αυτό είπαν Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες στους απεσταλμένους του Loutraki Tourism Organization στην μεγάλη τουριστική έκθεση της Μόσχας.»
(310312)




ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΩΩΤΣΗ;

ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ
ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;

Κώωτση το Δημοτικό Κολυμβητήριο είναι η επιχείρησή σου; Με ποιο δικαίωμα, αλλά και με μια παράνομη τουλάχιστον απόφαση δημοτικού συμβουλίου ή έστω άτυπα των επικεφαλής των συνδυασμών και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, έδωσες τη δυνατότητα σ’ ένα επιχειρηματία να τοποθετήσει στις δεξαμενές του Δημοτικού Κολυμβητηρίου καύσιμα αξίας € 10.000 ή 15.000; Αυτές οι ενέργειες, δεν παραπέμπουν σε σκέψεις ότι από πίσω μπορεί να υπάρχει διαπλοκή; Όταν μάλιστα, οι δύο "συγγενείς" σου που αμείβονται από τη Λουτράκι Α.Ε., είναι αμειβόμενοι συνεργάτες του συγκεκριμένου επιχειρηματία για την παροχή υπηρεσιών τους;
(310312)




ΚΩΩΤΣΗ, ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




Ή ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ
Ή ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Αν ι Κώωτσης επικεφαλής της σάρας και της μάρας, πολιτικά, που έχει μαζέψει γύρω του, δεν έχουν πρόθεση να καταστρέψουν τη Λουτράκι Α.Ε. -ειλικρινά ο γράφων με τίποτε δεν θέλει να το πιστέψει, αλλά είναι αυτοί που κάνουν τα πάντα για να τον πείσουν- τότε είναι τόσο ανίκανοι, τόσο ανόητοι και τόσο επικίνδυνοι για τον τόπο, που δεν θα έπρεπε να φύγουν αύριο, αλλά να έχουν φύγει πολύ καιρό πριν!
Επειδή, (συγνώμη για το πρώτο πρόσωπο) πάντοτε στο Λουτράκι γράφω πρώτα με την καρδιά και μετά με το νου, όλους αυτούς με επικεφαλής τον Κώωτση, από τα μέχρι σήμερα δείγματα γραφής τους, δεν θα τους εμπιστευόμουν να μου ταΐσουν, το σκύλο και τη γάτα. Φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται, να τους εμπιστευθείς να μοιράσουν δύο γαϊδουριών άχυρα…
Αιτία αυτής της αγανάκτησης είναι ο υπερβλακώδης σχεδιασμός και οι ηλίθιες φαντασιώσεις για τις ουτοπικές προσδοκίες στα έσοδα του Loutraki Thermal Spa, για το 2012, όταν μόνοι τους οι άνθρωποι αδυνατούν να αντιληφθούν τα στοιχεία που επικαλούνται, σε ποια αποτελέσματα παραπέμπουν…
Το θέμα δε, δεν φθάνει μόνον εκεί. Είναι και κουτοπόνηροι. Τις πολιτικές αποφάσεις, τις αναθέτουν να τις παρουσιάσει το υπαλληλικό προσωπικό, νομίζοντας ότι θα βγάλουν την ουρά τους απ’ έξω, νομίζοντας ότι έχουμε τα χάλια τους και δεν αντιλαμβανόμεθα τι γίνεται;
Σίγουρα, το ράδιο του ιαματικού νερού πρέπει να τους έχει βαρέσει κατακούτελα. Ήταν στραβό το κλίμα, το χάλασε και το ράδιο…
Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε., μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η εμπορική πολιτική της Λουτράκι Α.Ε. την οποία δεν παρουσίασε κάποιο μέλος από το διοικητικό συμβούλιο ή ο εμπνευσμένος αντιπρόεδρος «εξάδελφος» -τον αποκαλεί ι Κώωτσης, τον απορρίπτει ο ίδιος- Δημήτρης Λογοθέτης, αλλά το ανέθεσαν στον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας.
Γιατί, αν αυτή είναι μελέτη και συμπεράσματα του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας θα πρέπει να απολυθεί άμεσα, ως άκρως επικίνδυνος για τα συμφέροντά της. Εκτός πλέον, αν προσωπικά έχει κάνει συμφωνίες με μεγάλους tour operator που έχει εξασφαλίσει την προσέλευση υψηλού οικονομικού status επισκεπτών. Οπότε να ανακαλέσουμε και να του βγάλουμε το καπέλο.

Λογική, που δεν της αξίζουν να πετάς ούτε σάπιες ντομάτες…
Από τα τηρούμενα στοιχεία των λούσεων που παρουσίασαν, διαπιστώνεται για το πρώτο δίμηνο μείωση 30 -35%, ενώ ο τρέχων μήνας κλείνει με μείωση 8% περίπου, που μάλλον απίθανο φαίνεται και θα είναι μεγαλύτερη.
Τέλος πάντων, από αυτά τα στοιχεία προκύπτει μεσοσταθμική μείωση των λούσεων 23 - 26%, γεγονός που παραπέμπει και στην αντίστοιχη μείωση των εσόδων. Δεν ομιλούμε περί λειτουργικού κόστους.
Ωστόσο, είναι σίγουροι και κατατέθηκε με περισσή βεβαιότητα για λογαριασμό τους, ότι στο τέλος της τρέχουσας χρήσης θα πετύχουν αύξηση εσόδων της τάξης του 20% περίπου. Ομιλούμε δηλαδή για την ανατροπή της υφιστάμενης οικονομικής θεωρίας.
Πώς θα επιτευχθεί αυτό; Θα προχωρήσουν στην αύξηση του εισιτηρίου κατά 50%. Δηλαδή, σε μια φάση που η οικονομική ύφεση θα βαθαίνει ακόμη περισσότερο, ακούσθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη του πρωθυπουργού, αυτοί οι άνθρωποι προχωρούν στη γιγαντιαία αύξηση του κόστους των παρεχομένων υπηρεσιών. Με άλλα λόγια, σκοπεύουν να διώξουν όλους όσους επισκέπτονται το spa για χαλάρωση και η επισκεψιμότητά του να περιορισθεί σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη τις λούσεις για λόγους υγείας. Κοινό της τρίτης ηλικίας, των οποίων τα έσοδα και οι διαθέσιμοι πόροι είναι σαφώς πιο περιορισμένα λόγω της οξύτατης οικονομικής κρίσης και του τέλους των επιδομάτων, με συνέπεια το γεγονός αυτό να έχει επιπτώσεις και στην προσέλευσή τους στο Λουτράκι φέτος το καλοκαίρι.
Στοιχειωδώς, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, τουλάχιστον αν δεν προχωρήσεις στη μείωση του κοστολογίου των υπηρεσιών σου, προχωράς σε πρόσθετες παροχές, έτσι ώστε να δελεάζουν τον επισκέπτη, αν κι αυτό που απαιτούν όλοι είναι μείωση του κόστους.
Πώς λοιπόν, κύριοι ανεγκέφαλοι κι επικίνδυνοι για τα συμφέροντα του τόπου θα επιτύχετε αύξηση των εσόδων;
Μήπως αναμένετε αύξηση των αφίξεων τουριστών;
Γιατί και σ’ αυτό το μέτωπο, τα πληροφορηθήκατε τα χάλια σας…
(310312)




ΑΙΤΗΜΑ ΡΙΖΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ
ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΙΟΥΤΩΝ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ…

Του Δημήτρη Καραπατά*

Λόγω εγγενών προβλημάτων που κυοφορεί η δημοτική αρχή Λογοθέτη δεν μπορεί να απαιτήσει από αυτή την ριζική ανανέωση της πολιτικής κατεύθυνσης του δήμου. Στους μελλοντικούς ανάδοχους όμως της δημοτικής εξουσίας που θα επανδρώσουν δίχως σύγχυση ρόλων την διοίκηση, θα είναι θεμελιώδης απαίτηση, που θα εποπτεύεται, ο ριζικός ανασχεδιασμός κι η βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Με διακριτούς ρόλους, παροχή αναβαθμισμένης ποιοτικής πολύγλωσσης ενημέρωσης του πολίτη και με μεσοβραχυπρόθεσμο σχέδιο αναδιοργάνωσης της σοβαρά βεβλαμένης από τη δημοτική αρχή Λογοθέτη, διοίκησης του δήμου. Ο στόχος αυτός για να επιτευχθεί προϋποθέτει πολύπλευρη προετοιμασία επιφορτισμένη με την αρτιότητα των υποδομών και όχι με άλλες αμφιπροέχουσες ασχολίες, αλλά με ευθύνες που στην πλήρη εφαρμογή της θα αναλαμβάνει την από κοινού δράση με συναρμόδιες υπηρεσίες και όμορες και ομορρόπου ροής δυνάμεις όπως π.χ. παραγωγικοί φορείς και ενεργούς πολίτες. Απλά και μόνο για την μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας του πολιτικού σχεδιασμού. Η τυχόν απόκλιση αυτού του σχεδίου από εμφάνιση διαμπερών ροών δυνάμεων, θα συνιστούσε αυτομάτως, κατάφωρη παραβίαση της βασικής φιλοσοφίας του εν λόγω σχεδιασμού, με αποτέλεσμα την δυστοκία στην πρόοδο και την υλοποίηση του.
Το πιλοτικό σε πρώτη φάση σύστημα - σχέδιο θα έχει σαν πρώτο και κύριο στόχο την οριζόντια γεφύρωση του κενού που άφησε η ατομικίστικής αντίληψη διοίκηση του Κώστα Λογοθέτη που δικαίωσε όλους τους σαρωτικούς αφορισμούς, ανάμεσα στη δημοτική εξουσία και τον πολίτη και κατά δεύτερο στόχο την πρόοδο υλοποίησης δεσμεύσεων που δεν θα πριμοδοτεί τα οργανωμένα συμφέροντα κάθε λογής εμπλεκομένων κυκλωμάτων.
Ιδού λοιπόν ένα θέμα που πρέπει να εξεταστεί μετά προσοχής από μελλοντικούς μνηστήρες της δημοτικής εξουσίας και θα αποτελέσει ένα εξάντα για τους πολίτες.
Το αίτημα της αλλαγής του πολιτικού σκηνικού του δήμου, πρέπει να προχωρήσει χωρίς να προβληματίζει σοβαρά κατά πόσο το νέο θα είναι πραγματικά καλύτερα από το παλαιό, αφού η φαραωνική αποτυχία της δημοτικής αρχής Λογοθέτη δεν αφήνει περιθώρια για τέτοιες συγκρίσεις.
Η επικινδυνότητα και η ανεπάρκεια του Κώστα Λογοθέτη έγινε κτήμα ολόκληρου του δήμου.

Υ.Γ.: Ζύγωνε ο πόλεμος για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και ο Ελευθέριος Βενιζέλος διακήρυττε: «Σκλάβοι δεν θα μπορέσουν ποτέ να ελευθερώσουν σκλάβους.»

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(310312)
Return top