ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, γιατί το έγγραφο της περιφέρειας Πελοποννήσου με ημερομηνία 24/2/12 δεν το πρωτοκόλλησες στα εισερχόμενα του δήμου και γιατί το απέστειλες στη ΔΕΥΑΛ την 1η Μαρτίου για να ενεργήσει;

(080312)




Είπαν…

«Στην Ιάσωνος μήπως φταίνε τα δενδρύλλια κι έχουν ξεφύγει; Μήπως τους έχουν δώσει κάποια άλλη ποικιλία που δημιουργεί παραισθήσεις κι όχι μικρά πεύκα;»

(080312)




ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΙ ΑΝΤΕΓΚΛΗΣΕΙΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ»
ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ ΣΤΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε., ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ!


Σε υψηλούς τόνους και μ’ έντονες αντεγκλήσεις συνεδρίασε προχθές Τρίτη το διοικητικό συμβούλιο της Λουτράκι Α.Ε. με κυριότερο θέμα του τη σύσταση θυγατρικής εταιρείας, καθώς επίσης και την τύχη των εργαζομένων σ’ αυτήν με τους σχεδιασμούς στον αέρα στην κυριολεξία χωρίς καμία απολύτως νομική βάση.
Αυτό που έκανε εντύπωση, ήταν ότι στην αντιπολιτευτική του τακτική και τις καίριες παρεμβάσεις του επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλου Παύλου, στο στόχαστρο δεν ήταν ι Κώωτσης, αλλά πότε ο -εξάδελφος κατά Κώωτση, το απορρίπτει ο ίδιος- αντιπρόεδρος της εταιρείας Δημήτρης Λογοθέτης κι άλλοτε ο «συγγενής» κουμπάρος έγκριτος νομικός με μαϊμουδιά στη μηνιαία πάγια αντιμισθία του Δημήτρης Κονομόδης.
Παρά το γεγονός ότι είναι παράνομη η σύσταση της θυγατρικής εταιρείας, ωστόσο, οι άνθρωποι δεν φείδονται, λόγω της ανικανότητάς τους προ ουδενός, προχωρούν σε σύσταση με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να εξαπατήσουν τον επίτροπο κι όταν τους αντιληφθούν τι πραγματικά πάνε να κάνουν, να γίνει προσφυγή στη Δικαιοσύνη επενδύοντας στους αργούς ρυθμούς της και μέχρι την τελεσίδικη απόφαση να έχει επιτευχθεί η οικονομική της αναστροφή, οπότε η εταιρεία θα γλυτώσει το λουκέτο.
Εμμέσως πλην σαφώς, με τις ακολουθούμενες πρακτικές τους δηλώνουν ευθαρσώς ότι είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα κατά μέτωπο και να δώσουν ρηξικέλευθες λύσεις υπερβαίνοντας τα προβλήματα, επιλέγοντας κατ’ ουσίαν bypass μεθόδους για να αποφύγουν σε πρώτο χρόνο την καταστροφή μεταθέτοντας το πρόβλημα σε ύστερο χρόνο και μαζί τη γενική κατακραυγή.
Όλα οφείλονται, όπως επισημαίνουν δημοτικοί παρατηρητές στην ανικανότητα του Κώωτση και των ανθρώπων του να αντιληφθούν τη σημασία και τη σπουδαιότητα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έναν χρόνο πριν, στύλωναν τότε τα πόδια, ι Κώωτσης λόγω της εγγενούς αδυναμίας του να αντιληφθεί και να επιλέξει την ενδεδειγμένη λύση, φοβήθηκε την άκαμπτη στάση του συμβούλου του κι επέλεξε τη χειρότερη δυνατή λύση για την τύχη της εταιρείας.

Καρατομούν δικαιώματα και στέλνουν στην ανεργία εργαζομένους
Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ήταν η μεταφορά της εκμετάλλευσης και διαχείρισης του «Αλεξάνδρειου» Συνεδριακού Κέντρου από τη Λουτράκι Α.Ε. στην υπό σύσταση θυγατρική, καθώς επίσης και η μεταφορά όλου του προσωπικού από τη μία στην άλλη εταιρεία.
Σ’ αυτό το σημείο παρενέβη ο Παύλος Παύλου και είπε στον αντιπρόεδρο Δημήτρη Λογοθέτη ότι με τις μεθοδεύσεις που ακολουθούν δεν λένε την αλήθεια στους εργαζομένους και το κυριότερο δεν εξασφαλίζουν την εργασία του προσωπικού. Και τούτο, γιατί αν οι εργαζόμενοι υπογράψουν την απόλυσή τους και την αυτόματη πρόσληψή τους από τη θυγατρική εταιρεία με την αναγνώριση όλων ανεξαιρέτως των δικαιωμάτων τους, αν κλείσει η θυγατρική εταιρεία, που αυτό φαίνεται και το πιο πιθανό, δεν θα έχουν πλέον κανένα απολύτως δικαίωμα επιστροφής στη Λουτράκι Α.Ε., παρά μόνον μέσω ΑΣΕΠ, αν επιλεγούν βάσει κριτηρίων.
Έτσι, ο Παύλος Παύλου πρότεινε ως λύση την ενοικίαση των εργαζομένων της Λουτράκι Α.Ε. από τη θυγατρική εταιρεία για 18 μήνες, με το «συγγενή» κουμπάρο Δημήτρη Κονομόδη να ισχυρίζεται ότι νομικά αυτό δεν μπορεί να γίνει. Μάλλον, εννοώντας ότι δεν μπορείς να προχωράς στη σύσταση μιας εταιρείας της οποίας το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο και καταδικασμένο.
Με την άποψη του Δημήτρη Κονομόδη συντάχθηκε και ο Δημήτρης Λογοθέτης ο οποίος με τη σειρά του ισχυρίσθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει ενοικίαση εργαζομένων και τον Παύλο Παύλου να τον «καρφώνει» λέγοντάς του ότι: «Μας έγινες και νομικός;»
Ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλου Παύλου ρώτησε το νομικό σύμβουλο της Λουτράκι Α.Ε. Δημήτρη Κονομόδη -που κρατάνε κρυφή την άτυπη και παράνομη πρόσληψή του- γιατί δεν υπάρχει γραπτή του και υπογεγραμμένη εισήγηση όπως του είχε υποσχεθεί και δεν του την έδωσε… Ο Παύλος Παύλου τη ζήτησε εκ νέου και ο Δημήτρης Κονομόδης αποκρίθηκε ότι δεν είναι έτοιμος κι εκείνη την ώρα έγινε χαμός. Το αξιοπερίεργο είναι, σύμφωνα πάντοτε με τις πληροφορίες του loutraki-press ότι ο Παύλος Παύλου δεν άγγιξε καθόλου τον κατ’ εξοχήν υπεύθυνο για όλη αυτή την κατάσταση και κατάντια της εταιρείας, Κώωτση.
Στο απυρόβλητο ο άνθρωπος που καταστρέφει την εταιρεία. Ωραίου τύπου αντιπολίτευση.

Στο 20% το... ψαλίδι στις αμοιβές των δικηγόρων
Ι Κώωτσης περιχαρής, θεωρώντας ότι έκανε κατόρθωμα ανακοίνωσε ότι οι αμοιβές των δικηγόρων μειώνονται από τις € 25.000 με την κατάθεση και € 25.000 στη συζήτηση ότι μειώνονται στις € 20.000 για την κάθε φορά.
Ι Κώωτσης, ισχυρίσθηκε ότι ο Δημήτρης Τσοβόλας λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορεί να συμμετάσχει στην ομάδα των νομικών. (Κώωτση λες αλήθεια; Γιατί του γράφοντος άλλη είναι η πληροφόρηση, μόλις έμαθε ο έγκριτος νομικός για τις πλαστές υπογραφές;)
Ακόμη, ι Κώωτσης ισχυρίσθηκε ότι ο Φίλλιπος Στάμου θα πάρει αμοιβή € 2.000 για κάθε έτος Χ 5 έτη (αγωγές για τα έτη 2006, 2007, 2008, 2009, 2010) = € 10.000.
Ο Δημήτρης Κονομόδης δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να λάβει πρόσθετη αμοιβή για τις αγωγές, δεδομένου ότι λαμβάνει πάγια αντιμισθία € 5.000 από την Club Hotel Casino Loutraki, ξεκαθαρίζοντας ότι η εταιρεία θα επιβαρυνθεί μόνον με τα έξοδα κατάθεσης των δικογράφων. Αφού ο Φίλιππος Στάμου λέτε θα εισπράξει € 10.000 τα υπόλοιπα € 10.000 ποιος θα τα εισπράξει;
Αλήθεια Κώωτση, για τα έτη 1996 - 2005, δέκα ολόκληρα έτη, τις διαφορές που προκύπτουν σύμφωνα πάντοτε με τη γνωμοδότηση Τσοβόλα τις χαρίζεις.
- Είναι χρήματα της επιχείρησής σου κα τα πετάς από το παράθυρο, επιδεικνύοντας τη φιλανθρωπία σου;
- Γιατί δεν τα βάζεις κάτω προκειμένου να τα διαπραγματευθείς και να επιδιώξεις να τα εισπράξεις, έτσι ώστε να διασωθεί η Λουτράκι Α.Ε.;
- Γιατί μ’ αυτή την τακτική όλοι μαζί της πλειοψηφίας οδηγείτε στην καταστροφή τη Λουτράκι Α.Ε.;

Ερώτημα για τις «πλαστές;» υπογραφές στα δύο δικόγραφα
Ο Παύλος Παύλου απευθυνόμενος στον Κώωτση τον ρώτησε γιατί δεν παίρνετε θέση με τα γραφόμενα αυτού του κυρίου (εννοώντας μα απαξιωτικό ύφος το γράφοντα) και γιατί δεν βγαίνετε να του υποβάλλετε μία μήνυση;
Φυσικά, απάντηση δεν πήρε από τον Κώωτση που έμεινε αποσβολωμένος με το γνωστό του ύφος…
Παύλε Παύλου, θα είχε ενδιαφέρον να πληροφορήσετε την κοινή γνώμη αν η πολιτική γίνεται με μηνύσεις κι αγωγές;
Το ζητούμενο είναι Παύλε Παύλου να προτρέψετε τον Κώωτση να υποβάλλει στο γράφοντα μήνυση ή αγωγή ή να προσπαθήσετε να ρίξετε φως σε μια μείζονα υπόθεση πίσω από την οποία εξαρτώνται όχι μόνον τα συμφέροντα της Λουτράκι Α.Ε., αλλά και η ίδια η επιβίωσή της;
Παύλε Παύλου, αφού δεν ανακινείτε το θέμα προς διαλεύκανση, αλλά μάλλον προς εκφοβισμό, γιατί δεν υποβάλλεται ως μέλος του Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε. εσείς ο ίδιος τη δικαστική δίωξη του γράφοντος; Άλλωστε, δεν θα είναι η πρώτη φορά… Κι όχι μόνον στο γράφοντα, αλλά και σε τόσους που έχουν αντιμετωπίσει την πολιτική σας στις δικαστικές αίθουσες, είτε της Κορίνθου είτε του Ναυπλίου.
Ειλικρινά, στο γράφοντα κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι δηλώνατε μετανοιωμένος τις προσφυγές σας στη Δικαιοσύνη ισχυριζόμενος ότι έχετε πληρώσει πολιτικά -έχετε εισπράξει σε ρευστό- και κατά συνέπεια διαθέτετε… πλούσια εμπειρία.
Αν και βρίσκεσθε στο μισό της έβδομης δεκαετίας της ζωής σας κι ακόμη συζητάτε μετά από τόσα χρόνια για προσφυγές στη Δικαιοσύνη -αρχής γενομένης επί δημαρχίας Γιάννη Γιωτάκη που βρισκόσασταν στην αντιπολίτευση- ε, η όγδοη δεκαετία της ζωής σας θα σας βρει πήγαινε - έλα στις δικαστικές αίθουσες.
- Αλήθεια, Παύλε Παύλου, γιατί δεν ενεργείτε προσωπικά ο ίδιος με τον ανάλογο τρόπο στις καραμπινάτες παραβάσεις καθήκοντος του Κώωτση, οι οποίες συνοδεύονται και από κακουργηματικές πράξεις, όταν μάλιστα, αυτή η υποχρέωσή σας απορρέει από τα καθήκοντά σας ως αντιπολίτευση -έλεγχος στην εξουσία- και λογοδοσία στην κοινή γνώμη;
- Περισσότερο μέχρι σήμερα, δίνετε την αίσθηση ότι προστατεύετε τον Κώωτση, όταν είναι διαπιστωμένη η ικανότητά σας να τον διαλύσετε πολιτικά;

- Γιατί ακολουθείτε αυτή την τακτική;
- Τι υποκρύπτετε πίσω από αυτούς τους χαμηλούς τόνους που τηρείτε;
- Υπάρχει κάποια συμφωνία και κάποιοι συμβιβασμοί;

(080312)
Return top