ΚΟΥΙΖ

Γιατί πέφτει τελευταία πολύ γέλιο με τα καμώματα του Κώωτση σ’ ολόκληρη την Κορινθία, που θεωρεί με το μεγαλοϊδεατισμό του ότι είναι αυτός ο «αυτοκράτορας» χώνει τη μούρη του, ακόμη και στο πολιτικό γίγνεσθαι;
(200312)




Είπαν…

«Ενόψει της έκτακτης γενικής συνέλευσης στη Λουτράκι Α.Ε., ι Κώωτσης κάνει το καλό παιδί νομίζοντας ότι θα αποσπάσει την παράνομη υπερψήφιση για σύσταση θυγατρικής εταιρείας, απ’ όπου πιστεύει ότι θα εξαπατά τον κόσμο υποσχόμενος διορισμούς και θα διαχειρίζεται κατά το δοκούν κι ανεξέλεγκτα το δημοτικό χρήμα. Φυσικά, για τη συνέχεια, έχει πάρει απόφαση για καρατομήσεις, προκειμένου να κόψει και να ράψει τη διοίκηση του δήμου στα μέτρα της δικής του ανικανότητας κι ανεπάρκειας.»
(200312)




ΚΩΩΤΣΗ, ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




Ι ΚΩΩΤΣΗΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ
ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την απόλυτη αποκοίμιση της ενεργούς τοπικά κοινωνίας στα δημοτικά πράγματα, επιδιώκει να επιβάλλει ι Κώωτσης, έτσι ώστε να μετριάσει τη δυσφορία και κυρίως να εκτονώσει τις αντιδράσεις, στην υπέρ του δέοντος προκλητική δημοτική αρχή του, που εγείρει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, παρά την ανεπαρκή αντιμετώπιση κι εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Η πλειοψηφία των ενασχολουμένων με τα τοπικά πολιτικά πράγματα, χθες αναζητούσαν αν συμβαίνει κάτι, ποιό είναι το καινούργιο κατόρθωμα του Κώωτση, αν κινείται κάτι στη δημοτική αρχή και ούτω καθ’ εξής...
Πάρα πολλοί ήταν κι αυτοί που επικοινώνησαν με το loutraki-press, προκειμένου να πληροφορηθούν αν υπάρχει κάποιο νέο στην τοπική πολιτική πραγματικότητα. Η απάντηση ήταν: Ευθεία γραμμή. Δηλαδή, όπως σ’ ένα νεκρό οργανισμό, το καρδιογράφημα ή το εγκεφαλόγραφημα είναι μια ευθεία γραμμή, έτσι ακριβώς αποτυπώνεται και η συμπεριφορά της δημοτικής αρχής.
Όμως, κανείς δεν θα πρέπει να παραβλέπει ότι η δημοτική αρχή έχει στο τιμόνι της έναν Κώωτση, ο οποίος με τίποτε δεν θέλει να μας αφήσει να πλήξουμε. Ι Κώωτσης θα κάνει το θαύμα του και θα μας γεμίσει και πάλι με περιέργεια για να μάθουμε άλλο ένα κύκλο αρνητικών κατορθωμάτων της δημοτικής αρχής.
Πάντως, υπάρχει ένα θέμα, αρκετά σοβαρό, το οποίο θα προβληθεί μόλις το loutraki-press με τους πολλούς φίλους του καταφέρουν να «σπάσουν» αυτόν που το γνωρίζει, να αποκαλύψει τις γνώσεις του και τότε ι Κώωτσης θα τιναχθεί μέχρι το ταβάνι…
Υπομονή, όμως, γιατί τίποτε δεν είναι εύκολο και το συγκεκριμένο θέμα αρκετά σοβαρό που εκτιμάται ότι θα… κόψει τον Κώωτση στα δύο, χάνοντας ακόμη όχι μόνον το δήθεν μειλίχιο ύφος του, αλλά και τη σπαραξικάρδια έκφρασή του.
Γιατί πρόκειται για ένα άκρως δύσκολο θέμα από αυτά που έχει τολμήσει να αγγίξει και να αναδείξει μόνον το loutraki-press, όπως είναι ο ορυμαγδός των ψεμάτων που λέει ι Κώωτσης, η υπεξαίρεση από τον ίδιο δύο επιταγών απόρων προκειμένου να τις καταβάλλει ως έναντι προσωπικών οικονομικών του υποχρεώσεων, τα € 550.000 που ήθελε να βάλει στο χέρι από την Club Hotel Casino Loutraki για να τα διαχειρίζεται κατά το δοκούν και να τα μοιράζει όπως ο ίδιος θέλει, οι πλαστές υπογραφές πάνω σε δύο δικόγραφα και ούτω καθ’ εξής…
Υπομονή κι όλα θα έλθουν στο «φως» για να γνωρίζει ο κόσμος που οδηγεί τον τόπο ο πρώτος πολίτης του, αλλά και ποιός είναι ο ρόλος του καθενός επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής υπολείπονται και δεν ανταποκρίνονται των συνταγματικά κατοχυρωμένων υποχρεώσεών τους, έναντι της αποστολής τους κι εφ’ ώ ετάχθησαν από το εκλογικό σώμα.
(200312)




Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΕ ΤΑ «ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΕΝΑ»
ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ

Αξιότιμε δήμαρχε,
δια της παρούσας επιστολής επιθυμώ να σας κάνω γνωστό ότι με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πώς την 16-03-2012 η δημοτική σας αρχή, απουσία της συντριπτικής πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης, προχώρησε σε λήψη απόφασης με θέμα: «Ονομασία πλατείας στο Λουτράκι σε πλατεία αδελφών Λιάσκα. Εις μνήμη του αγωνιστή και πεσόντα της εθνικής Αντίστασης και καπετάνιου Πελοπίδα Λιάσκα».
Η εν λόγω απόφαση ψηφίστηκε ομόφωνα από το τοπικό συμβούλιο του Λουτρακίου Περαχώρας κατόπιν αιτήσεως της Π.ΕΑ.ΕΑ. παραρτήματος Λουτρακίου - Περαχώρας που πρόσκειται στο Κ.Κ.Ε.
Ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, η απόφαση αυτή του ανωτέρου θεσμικού οργάνου του δήμου, εγείρει εύλογα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα και την ομόφωνη στήριξη από την παράταξης σας, καθώς υπόνοιες και σκέψεις για την απουσία πολλών μελών της αντιπολιτεύσεως για ένα θέμα που κατά την γνώμη μου έπρεπε να τοποθετηθεί ευθαρσώς.
Κύριε δήμαρχε, είναι ευρέως γνωστό σε όλους, πως στην παραλία της πόλης μας υπάρχει το μνημείο πεσόντων της Εθνικής Αντίστασης 1940-1944 και το οποίο κατά γενική παραδοχή θεωρείται αρκετό. Είναι αυτονόητο κι ευλόγα παραδεκτό, πως ότι κάνει κανείς για την πατρίδα του δεν είναι ρουσφέτι, αλλά καθήκον ιερό και αποτελεί για τον κάθε Έλληνα πολίτη χρέος. Αλίμονο, αν η πατρίδα ήταν υποχρεωμένη να ονοματίζει δρόμους και πλατείες με τα ονόματα κάθε ένα Έλληνα που έκανε το καθήκον του. Δεν θα μας έφταναν οι δρόμοι και οι πλατείες ολόκληρης της Ευρώπης για την πραγματοποίηση τέτοιων ιδεών. Ο καπετάν Πελοπίδας όπως γνωρίζεται από την ιστορία εφονεύθη στην Αμφίκλεια το 1948, έχοντας ενεργό δράση κατά την περίοδο του εμφύλιου πολέμου και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας κατέβαλε προσπάθεια για το εθνικό συμφέρον να ξεχαστούν αυτά.
Χωρίς ίχνος διάθεσης για κομματική αντιπαράθεση το ΚΚΕ για δικούς του λόγους προσπαθεί να μονοπωλήσει και να οικειοποιηθεί την Εθνική Αντίσταση.
Εσείς, όμως, κύριε δήμαρχε πουθενά δεν μας είπατε στις προεκλογικές σας δεσμεύσεις ότι θα προβείτε μετεκλογικά σε αποφάσεις που ζωντανεύουν θλιβερές μνήμες και έριδες και θα διασαλεύσουν ευθέως το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Πιθανώς, να διαφεύγει της προσοχής σας ότι περιπτώσεις όπως του πρώην αντιδημάρχου Παναγιώτη Μπολέτη, ο αδερφός Γεώργιος εφονεύθη κατά την περίοδο επιχειρήσεων στο Γράμμο και ουδέποτε σκέφτηκε να θέσει για τον αδελφό του τέτοιο θέμα. Συνεπώς, τέτοιες αποφάσεις που αντιβαίνουν σε δημοκρατικές αρχές και εγείρουν αδικίες, αποτέλεσμα θα έχουν μόνο να διχάσουν και να διασπάσουν κοινωνικές ομάδες ξυπνώντας άσχημες καταστάσεις.
Πριν προβείτε σε τέτοιες αμφιλεγόμενες και αψυχολόγητες αποφάσεις, είστε υποχρεωμένος να γνωρίζεται ότι η υλοποίηση αυτής της απόφασης φέρνει στις μνήμες μας αδελφοκτόνες μάχες όπως της Άμφισσας, Δημήτρης Ψαράς διοικητής 542 τάγματος ευζώνων 17-4-1944, η μάχη του Μελιγαλά της Μεσσηνίας 13-09-1944, η μάχη στο Λεωνίδιο Αρκαδίας 19-01-1949, η μάχη του Αχλαδόκαπμου Σεπτέμβριος του 1944 και τόσα άλλα.
Κύριε δήμαρχε, ανεξαρτήτως συνθηκών και λόγων που οδήγησαν στην λήψη αυτής της άστοχης κατά την γνώμη μου απόφασης, φρονώ ότι πρέπει να ανακληθεί το ταχύτερο δυνατό. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να σημαδέψει τη θητεία σας σαν δήμαρχος και το όνομα σας να συνδεθεί με αδικίες.
Κλείνοντας θα ήθελα να μου γνωστοποιήσετε σαν πολίτη του Λουτρακίου που 3 εκ των 4 μελών της οικογένειας του ψηφίζουν στο Λουτράκι, ποιά θα είναι η στάση σας αν αύριο η Π.Ε.Α.Ε.Α ζητήσει την ονομασία δρόμου ή άλλης πλατείας του δήμου μας σε Ιωσήφ - Βισαριάνοβιτς - Στάλιν, θα την αποδεχτείτε;

Υ.Γ.: Μπρος στην ανάγκη, κάθε ιδεαλισμός είναι απάτη.
Μετά τιμής

Στυλιανός Προβατάρης
Συνταξιούχος
(200312)
Return top