ΚΟΥΙΖ

Ποιός αντιδήμαρχος, «εξαπτέρυγο» -φέρεται να του περισσεύει η ανθρωπιά- είπε μην ταΐζετε τα αδέσποτα και τον πήραν στο κυνηγητό κι όπου φύγει - φύγει;
(190312)




Είπαν…

«Πείτε στον Κώωτση να σταματήσει να διασύρει το δημοτικό του σύμβουλο και να διαδίδει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ότι τον πιέζει και του ζητάει έμμισθη θέση, γιατί κάτι τέτοιο είναι ψευδές, δεν το θέλει και δεν ενδιαφέρεται, γιατί απλά δεν εμπιστεύεται τον Κώωτση.»
(190312)




ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΩΩΤΣΗ;

Ι ΚΩΩΤΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΕ ΔΥΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

«Ι Κώωτσης χωρίς να ξέρει που πρέπει να κατευθυνθεί στρίβει δεξιά και βγάζει φλας αριστερό, νομίζοντας ότι θα του τη βγει του αρχικού μέντορά του, Μιχαλάκη και θα επιβάλλει αυτός τον υποψήφιο του ΣΥΝ στο Λουτράκι. Αν και ο ΣΥΝ στο Λουτράκι έχει ήδη αποφασίσει για τον υποψήφιό του στις βουλευτικές εκλογές, ωστόσο, ι Κώωτσης θέλει να προτείνει ως υποψήφιο σύμβουλό του από το συγκεκριμένο χώρο. Προς αυτή την κατεύθυνση τον επηρεάζει και ο πιο βλαξ του συνδυασμού, που κατά κακή τύχη του ΣΥΝ Λουτρακίου είναι και μέλος του κι εκεί τραβούν όλοι μαζί τα μαλλιά τους…
Ο μέγας πολιτικός Κώωτσης δεν σταματάει εκεί. Λέγεται ότι θέλει κι επιδιώκει να προωθήσει υποψήφιο δικής του επιλογής και στο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς! Πρόκειται για συνεπώνυμο του συμβούλου του, αλλά πιο μετρημένο, σοβαρό και κυρίως που διαφυλάττει την αξιοπρέπειά του.»
Κώωτση, παιδί μου, κατάλαβε ότι δεν είσαι «αυτοκράτορας». Ένας απλός δήμαρχος είσαι, που έχει επιτύχει να γελάει με τα καμώματά του ολόκληρη η Ελλάδα.
Κώωτση, από την παρέμβασή σου αυτή, σώθηκαν... όχι μόνον τα στελέχη των κομμάτων, αλλά και τα ίδια τα κόμματα…
(190312)




ΚΩΩΤΣΗ, ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΤΟ ΠΑΚΟΕ ΔΥΣΦΗΜΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΩΤΣΗ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Άλλη μια φορά βρίσκει το ΠΑΚΟΕ σε πλήρη αδράνεια τα «βαλσαμωμένα πουλιά» με επικεφαλής τον Κώωτση και ανενόχλητα διασύρει για άλλη μια φορά το φημισμένο νερό του και τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα ευεργετικά συστατικά του.
Είναι απορίας άξιο γιατί προεξάρχοντος του Κώωτση και οι ανεγκέφαλοι σύμβουλοί του αμείβονται, όταν δεν υπερασπίζονται με τις ενδεδειγμένες αντιδράσεις την προίκα του τόπου, παραχωρώντας ολόκληρο το πεδίο σε κάθε λογής συμφέροντα και σκοπιμότητες να διασύρουν ανενόχλητοι τον τόπο.
Ο λόγος και πάλι για το συνήθες ύποπτο ΠΑΚΟΕ που χτύπησε δυσφημώντας το Λουτράκι δια του προέδρου του Παναγιώτη Χριστοδουλάκη με συνέντευξή του που παραχώρησε σε εβδομαδιαία πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδα του αθηναϊκού Τύπου.
Κανείς δεν αμφισβητεί τις μετρήσεις που κάνει το «ευαίσθητο» ΠΑΚΟΕ στα εμφιαλωμένα νερά και καλώς πράττει.
Δεν μας λέει όμως πως καταγγέλλει το Λουτράκι (αυτό μας ενδιαφέρει) και το υπουργείο Υγείας, γιατί συνεχίζουν και γίνονται εξαγωγές στο φυσικό μεταλλικό νερό Λουτρακίου.
Ο Παναγιώτης Χριστοδουλάκης αναφέρεται σε δεκαπενταετείς έρευνες στα εμφιαλωμένα νερά ιδιωτικών εταιρειών, μεταξύ αυτών κι εταιρείες του Λουτρακίου, με παράλληλες αναφορές για τα νερά της Κορινθίας.

Να προσκομίσουν τις τεκμηριωμένες μελέτες τους
Έχει ενδιαφέρον λοιπόν ο Παναγιώτης Χριστοδουλάκης να προσκομίσει τις τεκμηριωμένες επιστημονικές του έρευνες που έχει πραγματοποιήσει στον υδροφόρο ορίζοντα του φυσικού μεταλλικού νερού Λουτρακίου, καθώς επίσης και σε γεωτρήσεις απ’ όπου αντλείται το φυσικό μεταλλικό νερό Λουτρακίου.
Έχει ενδιαφέρον ο Παναγιώτης Χριστοδουλάκης να παρουσιάσει αν οι τιμές του εξασθενούς χρωμίου είναι σταθερές ή μεταβαλλόμενες, γιατί αν συμβαίνει το δεύτερο, αυτό θα είναι αποτέλεσμα από επιβάρυνση ανθρώπινης δραστηριότητας και τότε να δεχθούμε την «εύλογη» ανησυχία του που διατυπώνεται σήμερα.
Ακόμη ο Παναγιώτης Χριστοδουλάκης έχει ενδιαφέρον να μας πει αν υπάρχει αλλοίωση του φυσικού μεταλλικού νερού Λουτρακίου και διαφορετικά ευρήματα μετρήσεων, από την πρώτη φορά μέχρι σήμερα.

Αμφισβητείτε χωρίς τεκμηρίωση τα στάνταρς της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Η Ευρωπαϊκή Ένωση για το εξασθενές χρώμιο που καταγγέλλει ο Παναγιώτης Χριστοδουλάκης με το ΠΑΚΟΕ, έχει θεσπίσει όρια που δεν αφορούν μόνο του το εξασθενές χρώμιο, αλλά το ολικό χρώμιο κι αυτό διαμορφώνεται στα 50 mgr/l, μέσα στην περιεκτικότητα του οποίου υπάρχει και το εξασθενές χρώμιο.
Οι μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ στη μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας νερού στο Λουτράκι, διαμορφώνονται στα 19 - 21 mgr/l και αφορά ολικό χρώμιο, χωρίς να είναι γνωστό αν οι μετρήσεις έχουν γίνει σε αποστειρωμένο αντιδραστήρα. Τέλος πάντων, αυτές είναι και οι παραδεκτές μετρήσεις του Λουτρακίου για τις οποίες δεν υπάρχει διάθεση αντιδικίας. Επίσης σε μια μικρή εταιρεία, οι τιμές συναντώνται στο 60% των ορίων που έχει θεσπίσει η Ε.Ε.
Τώρα, αν στόχος του ΠΑΚΟΕ είναι να μειωθούν οι παραδεκτές τιμές τις Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατ’ επέκταση του ελληνικού υπουργείου Υγείας, χωρίς να έχουν μετρηθεί και να υπάρχουν επιστημονικά μακροχρόνια ερευνητικά αποτελέσματα για τις επιπτώσεις στην Υγεία από τη συνάρτηση της περιεκτικότητας με την κατανάλωση, αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο αναθεώρησης μιας ευρωπαϊκής πολιτικής. Να αναλογισθεί δε κανείς, ότι ο Οργανισμός Τροφίμων των ΗΠΑ που είναι πολύ πιο αυστηρός από τον ευρωπαϊκό, έχει θεσπίσει όριο στα 100 mν gr/l.
Γιατί αν επιδιώκεται η μείωση μέχρι ολικής απομάκρυνσης του χρωμίου, αυτό προϋποθέτει την εγκατάσταση εξειδικευμένων μηχανημάτων τα οποία μία ή δύο εταιρείες στην Ελβετία κατασκευάζουν.

Τεράστιες οι επιπτώσεις στην πόλη του Λουτρακίου από τη δυσφήμιση
Το ΠΑΚΟΕ δια του προέδρου του Παναγιώτη Χριστοδουλάκη θα πρέπει να αντιληφθούν με τις αόριστες και χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση μελέτες, δεδομένου ότι οι μελέτες της επίσημης υπηρεσίας του δήμου Λουτρακίου, σε συνδυασμό και με θεσμοθετημένους φορείς παρουσιάζουν διαφορετικά στοιχεία, ότι μέχρι σήμερα φέρουν βαρύτατη ευθύνη για τη μείωση της επισκεψιμότητας στο Λουτράκι, λόγω της σύγχυσης που έχουν προκαλέσει από τη δυσφήμιση του πολύτιμου αγαθού του τόπου.
Επιπρόσθετα, έχουν δημιουργήσει σύγχυση και προβληματισμό στους ίδιους τους κατοίκους της πόλης του Λουτρακίου, με συνέπεια να τους έχει κυριεύσει η ανασφάλεια για το νερό που πίνουν κι αυτό που δίνουν στα παιδιά τους.
Ακόμη από την παρελκυστική τακτική τους, λόγω των μειώσεων στις πωλήσεις των εταιρειών, ο δήμος Λουτρακίου έχει υποστεί σημαντικότατες απώλειες εσόδων από το τέλος που εισπράττει.

Νέα σύνθεση υλικών εμφιάλωσης πόσιμων υγρών
Δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε, ότι πολύ μεγάλη εταιρεία εμφιάλωσης, αλλάζει τη σύνθεση του πλαστικού μπουκαλιού με βιοδιασπώμενο.
Το ΠΑΚΟΕ αν βρίσκει ευρήματα μέσα στα εμφιαλωμένα μπουκάλια, όπως ψευδομονάδες ή κολοβακτηρίδια ή αποικίες μικροοργανισμών, καλόν, ωφέλιμον και σκόπιμον για το ίδιο θα είναι να ασχολείται και να καταγγέλλει τις συγκεκριμένες εταιρείες κι όχι συλλήβδην το φημισμένο φυσικό μεταλλικό νερό Λουτρακίου και μαζί αυτόν τον προικισμένο τόπο.

Ας προσέχουν από τούδε και στο εξής οι «υπερευαίσθητοι» οικολόγοι
Ενδεχομένως, οι «υπερευαίσθητοι» οικολόγοι, να ξεφεύγουν κατά πολύ του αθώου απλού ενδιαφέροντός τους, γιατί μερικές πρακτικές τους παραπέμπουν σ’ άλλου είδους πράγματα και στοχεύσεις. Ας φροντίσουν από μόνοι τους να μην δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες για το αθώο του ενδιαφέροντός τους, γιατί οι καιροί είναι πονηροί…
(190312)




ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΣΠΙΡΑΛ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΗ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Παράδειγμα προς αποφυγή είναι η παρακάτω αναφερόμενη πλειάδα αβελτηριών του ανύπαρκτου εύρους δυνατοτήτων Κώστα Λογοθέτη, που καθιστούν την δημοτική του αρχή, σφηκοφωλιά κακοδιοίκησης κι αδιαφάνειας.
Η κινητικότητα του Κώστα Λογοθέτη ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών και στην έλευση του προαστιακού στο Λουτράκι, η μεταφορά όλων των βοθρολυμάτων της Βόχας στη φημισμένη λουτρόπολη μας, αλλά και η μεταφορά των λεωφορείων του ΚΤΕΛ μακριά από τον κεντρικό ιστό της πόλης (τα δυο προαναφερόμενα χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση καθώς δεν έχουν συμπεριληφθεί στο προεκλογικό πρόγραμμα του Λογοθέτη). Ακόμη, η ύποπτη και ενδεχομένη αδράνεια στο θέμα του φημισμένου νερού της πόλης μας που είχε σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη ατέρμονης παραφιλολογίας που προκάλεσε την κατασυκοφάντηση του πολύτιμου αγαθού του τόπου μας κι αναστάτωσε τους πολίτες, η… εκκωφαντική εγκατάλειψη του κεντρικού ιστού της πόλης μας που έχει σαν αποτέλεσμα την σταδιακή του υποβάθμιση και απαξίωση, όχι μόνο του ιστού, αλλά και όλων των ιδιοκτησιών ακινήτων των πολιτών, η βεβήλωση του περιφερειακού συμβουλίου δια της οχλοκρατίας και ο προπηλακισμός του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη την ώρα που ολόκληρος ο δήμος αποβλέπει στην υλοποίηση έργων υποδομής δια μέσου των κοινοτικών κονδυλίων που χειρίζεται η περιφέρεια. Και δεν σταματάμε εδώ, αφού το όνομα του Κώστα Λογοθέτη ακούστηκε δυσμενώς να φέρεται να έχει παρακρατήσει επιταγές απόρων, ενώ προσπαθεί να λυσσαλέα να χειραγωγήσει διαφορετικούς δημοσιογράφους για να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Τα πρακτικά συνεδριάσεων της Λουτράκι Α.Ε. δεν δίνονται στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ενώ οι επιλεκτικές οικολογικές ευαισθησίες του Κώστα Λογοθέτη καταδεικνύουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την προάσπιση συμφερόντων συγκεκριμένης εταιρείας χημικών, εις βάρος άλλης μικροτέρας εμβέλειας, τα κλεισίματα δρόμων και γραμμών του προαστιακού, αλλά και ο προπηλακισμός αθώων πολιτών εξαιτίας της ανύπαρκτης περιφρούρησης των κινητοποιήσεων, η απαγόρευση σε δημοσιογράφο της πολιτικής κριτικής και η κατάπτυστη επίθεση μέσα από δελτία Τύπου κατά φορέων και πολιτών του Λουτρακίου, αποτελούν τη θρυαλλίδα των δυσάρεστων εξελίξεων.
Το προσδοκώμενο κενό ενημέρωσης για τους πολίτες δεν κατέστη δυνατόν από τον Κώστα Λογοθέτη και τα φτηνά και ξεπερασμένα επικοινωνιακά κόλπα, αλλά και το εύηχο πλουμιστό περιτύλιγμα που μας σερβίρει η δημοτική αρχή προκειμένου να ωραιοποιήσει δυσμενείς και καταθλιπτικές καταστάσεις, είναι άνευ αντικρίσματος και δεν επιφέρουν κανένα αποτέλεσμα.
Κάτω από την βιαιότητα των συνθηκών που κυοφορούνται από τις επιλογές του Κώστα Λογοθέτη και των ομογάλακτων συνεργατών του, η εικόνα που εμπεδώνεται στους πολίτες, είναι της κατάρρευσης και της πλήρους αποσύνθεσης, χωρίς να αφήνει περιθώριο αισιοδοξίας, ενώ είναι μαθηματικά βέβαιο ότι με την πάροδο του χρόνου νέα δεινά θα ανακύπτουν για τον τόπο.
Η δημοτική αρχή στερείται αντικειμένου και νοήματος, συλλήβδην φέρουν ακέραια την ευθύνη για το συνονθύλευμα προβλημάτων που συσσωρεύονται και ταλανίζουν του τόπο. Η χροιά της είναι έντονα αντιδημοκρατική και δεν επιδιώκει την περιστολή των ανεπαρκών της πολιτικών και την ανασύσταση των πεπραγμένων.
Η στοχοπροσήλωση του Κώστα Λογοθέτη σε θέματα που δεν ενδιαφέρουν τον πολίτη, εγείρουν υπόνοιες και κεφαλαιώδη ερωτήματα.
Η αφοριστική πίεση των πολιτών, θα τους οδηγήσει σύντομα στην παύση των καθηκόντων τους και με αναγωγή διακρίνουμε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση ψήφου με αυξάνουσα δυναμική για τους ίδιους. Δικαίως λοιδορούνται και δικαίως βρίσκονται στα κάγκελα.
Επιβάλλεται η επόμενη δημοτική αρχή να αναμορφώσει και να εξορθολογήσει την διοικητική δομή του τόπου.

Υ.Γ. 1: Τις ακραίες στάσεις δεν τις διαδέχονται μετριασμένες στάσεις, αλλά αντίθετα ακραίες στάσεις.
Νίτσε
Υ.Γ. 2:
Δεν πρέπει να επιτίθεσαι στην εξουσία, αν δεν έχεις την σιγουριά ότι μπορείς να την καταστρέψεις.
Μακιαβέλι
Υ.Γ. 3: Η ανεξαρτησία είναι για μια μικρή μειοψηφία και είναι προνόμιο των δυνατών.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(190312)

Return top