ΚΟΥΙΖ

Που μπλέχτηκε πάλι χθες το πρωί ι Κώωτσης και τα ’κανε μαντάρα;..
(220312)




Είπαν…

«Ομάδα όμορου νομού, ζήτησε το κλειστό γυμναστήριο για τη διεξαγωγή αγώνα στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεών της. Αυτό σημαίνει ότι το Λουτράκι, μιας και το επιλέγουν διεθνείς τουριστικοί πράκτορες ειδικευόμενοι στις μετακινήσεις αθλητικών αποστολών, διαθέτει υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις για προετοιμασία ομάδων που κάνουν πρωταθλητισμό. Στο πλαίσιο αυτό έχει ζητηθεί και το Θώδειο στάδιο, καθώς επίσης και το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου. Η δημοτική αρχή του Κώωτση, τροχονόμοι σ’ αυτά τα αιτήματα, μ’ αποτέλεσμα οι αποστολές να αναζητούν άλλα μέρη εντός της πατρίδας μας, όπως και στην Κύπρο. Αλήθεια, το κολυμβητήριο γιατί κατασκευάσθηκε; Νομίζει η δημοτική αρχή ότι οι δύο πισίνες είναι απέραντα πλυντήρια που μπορούν να ξεπλυθούν τα σκάνδαλά της;»
(220312)




ΚΩΩΤΣΗ, ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕ
Ο ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ!

Ο πάνσοφος λαός μας λέει: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!» Έτσι και η δημοτική αρχή του Κώωτση δεν μπορεί να για το φυσικό μεταλλικό νερό Λουτρακίου, καθ’ ότι το ’χει αφήσει εκτεθειμένο, έτσι ώστε ο κάθε τυχάρπαστος χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση να το δηλητηριάζει, με επιπτώσεις στην αξία και τη φήμη του, με επιπτώσεις στην επισκεψιμότητα της πόλης, με επιπτώσεις στην πρόκληση σύγχυσης για την ασφάλειά του, μεταξύ των κατοίκων.
Η ανυπαρξία της δημοτικής αρχής, της πόλης των νερών, δεν κάνει τίποτε άλλο από μόνη της να επιβεβαιώνει ότι κακώς επελέγη γι’ αυτό το ρόλο κι αφού οι πολίτες έκαναν το λάθος, ας πρόσεχαν και τώρα να πληρώσουν.
Η 22α Μαρτίου, είναι η παγκόσμια ημέρα για το νερό.
Η λογική λέει, κάθε και οποιαδήποτε ευρύθμως και συνετά λειτουργούσα δημοτική αρχή, από χθες θα είχε εκδώσει τη σχετική ανακοίνωση προαναγγέλλοντας τη σημερινή ημέρα και την ιδιαίτερη σημασία που έχει για τοπ δήμο μας. Ωστόσο, κι εδώ ο «αυτοκράτορας» με την αυλή του μας διέψευσαν οικτρά. Όχι μόνο δεν έσπευσαν να προαναγγείλουν τη σημερινή ημέρα, αλλά είναι προφανές ότι κάπου το άκουσαν και η σχετική ανακοίνωση έφθασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του loutraki-press στις 13:44.
Σ’ όλο αυτό τον πόλεμο που έχει υποστεί τους τελευταίους πέντε έξι μήνες το νερό Λουτρακίου, η δημοτική αρχή - θεατής του Κώωτση, το μόνο που κάνει ακόμη και σήμερα είναι να προβαίνουν σε διαπιστώσεις… Λες κι ο Κώωτσης με τα «βαλσαμωμένα πουλιά» του είναι παρατηρητές και δεν είναι υποχρέωσή τους να αντιδρούν καταλυτικά και ισοπεδωτικά όταν όλα τα στοιχεία - επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες, είναι με το μέρος αυτού του αγαθού της φύσης και του τόπου.
Στη σημερινή ανακοίνωση του δήμου Λουτρακίου, του δήμου των νερών, αυτό που έπρεπε να προβληθεί ήταν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και η σύσταση του φυσικού μεταλλικού νερού Λουτρακίου, που το καθιστούν ένα από τα καλύτερα νερά παγκοσμίως.
Αλλά, που να ξυπνήσει ι Κώωτσης με την ακολουθία του, όταν το μόνο που σκέπτονται κι ενδιαφέρονται είναι που θα βρουν τα € 550.000 που επεδίωκαν να βάλουν στο χέρι από την Club Hotel Casino Loutraki για να τα μοιράζουν(;) σε δικηγόρους…
(220312)




ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Με έξι θέματα στην ημερήσια διάταξή της συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα στις 19:00 η δημοτική κοινότητα Αγ. Θεοδώρων, στην πρώην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου.
Τα έξι θέματα που θα συζητηθούν είναι:
1 Προέγκριση άδειας ίδρυσης καταστήματος «Καφέ - σνακ μπαρ» της Στέλλας Δημητρουλάκου του Κωνσταντίνου, το οποίο θα λειτουργήσει επί της ΠΕΟΑΚ στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.
2 Εξέταση αιτήματος Αναστασίου Μπουμπαγετζόγλου του Φιλίππου, για τοποθέτηση φωτιστικού σώματος.
3 Αναγκαιότητα εκμίσθωσης τμήματος αιγιαλού στην Δημοτική Ενότητα Αγίων Θεοδώρων προς τοποθέτηση θαλασσίων μέσων αναψυχής.
4 Εξέταση αιτήματος Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας « Η Ανατολή».
5 Εξέταση αιτήματος Οικιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου «Λιονταριού» Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας.
6 Εξέταση αιτήματος Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Συλλόγων Οικιστών Αγ. Θεοδώρων.
Αλήθεια, ποια είναι τα αιτήματα, δεδομένου ότι εκ παραδρομής δεν έχουν δημοσιοποιηθεί…
(220312)




Ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΕΣΑ
ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟYΣ «4» ΤΟΥ CHALLENGE CUP ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Είναι πάρα πολύ καλό που η ομάδα του «γειτονικού» Άργους «Α. Ο. Διομήδης Άργους» επέλεξε την πόλη του Λουτρακίου και το κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος» προκειμένου να πραγματοποιήσει τον επαναληπτικό αγώνα της στο πλαίσιο της φάσης των «8» του ευρωπαϊκού κυπέλλου χάντμπολ «Challenge Cup».
Αντίπαλός της η ελβετική Kriens Λουκέρνης με την οποία στον πρώτο αγώνα ο Διομήδης απέσπασε την ισοπαλία 28 - 28 και την Κυριακή στις 18:30 επιδιώκει απλά τη νίκη για να προκριθεί στo final four της διοργάνωσης.
Αν θέλουμε το Λουτράκι, παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπάρχει από την ανύπαρκτη δημοτική αρχή κεντρικός σχεδιασμός, να μετατραπεί σε τόπο προσέλκυσης μεγάλων αθλητικών γεγονότων, αλλά κι έλευσης αθλητικών αποστολών για προετοιμασία ενόψει των ετήσιων αγωνιστικών ή διεθνών υποχρεώσεων των μεγάλων ομάδων του εξωτερικού, είναι πολύ σημαντικό το γήπεδο να γεμίσει.
Έχει πολύ μεγάλη σημασία οι παράγοντες των διεθνών ομοσπονδιών μέσω της τηλεοπτικής εικόνας που θα κάνει το γύρο του κόσμου, να βλέπουν ότι υπάρχει ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας και οι κερκίδες είναι γεμάτες, με τον αγώνα να πραγματοποιείται σε πολιτισμένο χωρίς έκτροπα επίπεδο.
Καλόν θα είναι λοιπόν, όσοι περισσότεροι μπορούν την Κυριακή στις 18:30 να μεταβούν στο «Γ. Γαλανόπουλος» και να παρακολουθήσουν αυτόν τον ευρωπαϊκό αγώνα.

(220312)
Return top