ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, σκέφτεσαι τη «βόμβα» που νομίζεις ότι θα βάλεις, να σκάσει στα χέρια σου; Ε, κάτι γλέντια που έχουν να γίνουν…
(260312)




Είπαν…

«Ακόμη και τα λυκόπουλα της τοπικής δημοτικής σκηνής καθόντουσαν μακριά από τον Κώωτση, μην τους συνδυάσει μαζί του στο υποσυνείδητό της η τοπική κοινωνία κι αύριο τρέχουν και δεν βρίσκουν ούτε τη ψήφο τους…»
(260312)




ΚΩΩΤΣΗ, ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;





ΠΡΙΝ ΣΑΡΑΝΤΑΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΙΤΣΗΣ ΕΧΕΙ
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΩΩΤΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.!

Ο κόμπος έφθασε στο χτένι και πλέον δεν μπορούμε να ομιλούμε ότι ι Κώωτσης δεν διαθέτει τον απαιτούμενο νου να αντιληφθεί, ούτε ότι η αναποφασιστικότητά του είναι αυτή που δεν του επιτρέπει να λάβει αποφάσεις για να μην υποστεί ο τόπος καταστροφή.
Ο λόγος για την επιχειρούμενη προσπάθεια του Κώωτση να προχωρήσει στη σύσταση -με την πλήρη ανοχή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου Γιώργου Κακαβά- μιας παράνομης εταιρείας, που θα υποκαταστήσει τη Λουτράκι Α.Ε., για να μην αναδειχθεί ότι επί δεκατέσσερις μήνες ως δημοτική αρχή δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε και το μόνο που ενδιέφερε ήταν η μοιρασιά χρημάτων;
Η μέχρι σήμερα πρακτική του Κώωτση, ειδικότερα όσον αφορά τη Λουτράκι Α.Ε., μετά τα γελοία ασφαλιστικά μέτρα, τη νέα αγωγή με σκοπό να χαθούν χρήματα του τόπου, το θάψιμο στην κυριολεξία της γνωμοδότησης Τσοβόλα, παραπέμπουν σε οργανωμένο σχέδιο των συμβούλων του -που υπηρετούν αλλότρια από την εταιρεία και το δήμο συμφέροντα - να ρίξουν στο γκρεμό την εταιρεία του δήμου.
Κώωτση, ο γράφων να δεχθεί και το πιστεύει ότι το loutraki-press δεν το διαβάζεις πλέον, αφού γνωρίζεις ότι είναι σκληρά απέναντί σου γιατί οδηγείς με μαθηματική βεβαιότητα τον τόπο στην καταστροφή.
Όμως, Κώωτση, δεν μπορείς να αρνηθείς ότι δεν άκουσες στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τόσο τον πρώην δήμαρχο κι επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλος Παύλου, όσο και ο επικεφαλής της Συνένωση Προόδου - Νέα Πορεία Γιώργος Πετρίτσης σε προέτρεψαν να αποφύγεις το έγκλημα κατά του τόπου που είσαι έτοιμος να κάνεις με τη βλακώδη ιδέα να συσταθεί θυγατρική εταιρεία κι όχι να ην προσπαθήσουμε να διασωθεί αυτή καθ’ εαυτή η Λουτράκι Α.Ε.
Αξιοσημείωτη είναι, αν κι έχουν παρέλθει σαράντα πέντε ημέρες, η επιστολή του Γιώργου Πετρίτση με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2012 που σου υποδεικνύει, το αυτονόητο δηλαδή, για παίδες της πολιτικής, τι μπορεί να γίνει για να σωθεί η Λουτράκι Α.Ε.
Ο γράφων μπορεί να γίνεται κουραστικός με την επανάληψη του ίδιου θέματος, αλλά όμως, οι ώρες είναι πάρα πολύ κρίσιμες, γιατί δεν είναι υπερβολή ότι η καταστροφή είναι μπροστά μας, με τον Κώωτση που κρατάει στα χέρια του το τιμόνι του τόπου κι έχει δυστυχώς για το δήμο Λουτρακίου τον τελευταίο λόγο.
Ευελπιστείται, όχι μόνον από την αντιπολίτευση, αλλά και από την πλειοψηφία, κάποιοι κύριοι δεν θα επιδοθούν στο γνωστό άθλημα της πόλης, την κωλοτούμπα, για λόγους που μόνον οι ίδιοι γνωρίζουν για να εξυπηρετηθούν άνομα συμφέροντα και δούμε να υπερψηφίζεται η θυγατρική και με τη ψήφο τους, γιατί τα «βαλσαμωμένα πουλιά» είναι δεδομένα, αφού δεν καταλαβαίνουν και θα σπρώξουν στο γκρεμό τη Λουτράκι Α.Ε.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής Πετρίτση
Λουτράκι, 10 Φεβρουαρίου 2012

Προς:
δήμαρχο Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων
πρόεδρο της Λουτράκι Α.Ε
κ. Λογοθέτη Κωνσταντίνο



Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,
η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα σχέδιο νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση, την αποκεντρωμένη διοίκηση και τη μεταναστευτική πολιτική - ενσωμάτωση οδηγίας 2009/50/ΕΚ» για διαβούλευση στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ),την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας(ΕΝ.ΠΕ.) και τα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Με το νομοσχέδιο αυτό, θα ρυθμιστούν και θα αντιμετωπιστούν μία σειρά από θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της.
Η Επιτροπή Θεσμών της ΚΕΔΕ, σε έκτακτη συνεδρίασή της, τη Δευτέρα 6/2, προέβη σε μία πρώτη αξιολόγηση του νομοσχεδίου αυτού, σε σχέση με το συνολικό πλαίσιο των προτεινόμενων από αυτή προτάσεων για νομοθετική ρύθμιση και δημοσιοποίησε τις παρατηρήσεις της πάνω στο νομοσχέδιο.
Την Τετάρτη 8/2, υπήρξε κοινή συνάντηση του προεδρείου της ΚΕΔΕ και της ΕΝ.ΠΕ., με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, με αντικείμενο τις ενστάσεις και τις διαφωνία τους με τις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου.
Aποφασίστηκε η σύσταση μιας μικτής επιτροπής, η οποία θα προχωρήσει στις συμφωνημένες και απαραίτητες διορθώσεις, με βάση τις προτάσεις της ΚΕΔΕ και της ΕΝ.ΠΕ. και θα υποβάλλει έως την Παρασκευή 10/2, τις προτάσεις της για τα επιμέρους θέματα του νομοσχεδίου.
Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών, αποτελεί το επιστέγασμα, όπως η πολιτική ηγεσία του διακηρύττει, των αμέτρητων και συνεχόμενων διορθωτικών παρεμβάσεων του νόμου 3852/2010,(δηλ. του σχεδίου «Καλλικράτης»), μετά την εφαρμογή του.
Εν όψει αυτών των εξελίξεων και με το δεδομένο αυτό, θεωρώ επιβεβλημένο και αναγκαίο, να τεθεί άμεσα υπόψη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, τεκμηριωμένα και στοιχειοθετημένα, η αδήριτη ανάγκη για τροποποίηση της νομοθετικής διάταξης που διέπει το καθεστώς λειτουργίας τη «Λουτράκι».
Αναφέρομαι στην παράγραφο 8 του άρθρου 265 του Ν.3463/2006 (τρίτη ζημιογόνος χρήση που επιβάλλει την υποχρεωτική λύση των Α.Ε. ΟΤΑ).
Η λύση της εταιρείας, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, εγκυμονεί άμεσους κινδύνους για το δήμο μας, που έχουν σχέση τόσο με το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων, όσο και με τη συμμετοχή του, με ποσοστό 16 % ,στην κοινοπραξία με την Club Hotel Loutraki S.A..
Να συμπεριληφθεί έτσι το αίτημά μας, στο συνολικό πακέτο των προτεινόμενων από την ΚΕΔΕ προτάσεων προς το υπουργείο Εσωτερικών για νομοθετική ρύθμιση, να τεθεί υπό την αυτοδιοικητική της «oμπρέλα», ώστε να ενισχυθεί το πλαίσιο διεκδίκησης και να λάβει άλλο θεσμικό, πιο επίσημο χαρακτήρα, να αποκτήσει άλλη πολιτική βαρύτητα.
Επιπρόσθετα, για το θέμα αυτό, να ενημερωθεί άμεσα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και να πεισθεί για το δίκαιο του αιτήματος, έτσι ώστε να ενσωματώσει την πρόταση μας για τροποποίηση της υπάρχουσας νομοθετικής ρύθμισης στο τελικό σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή.
Να ενημερωθούν επίσης οι βουλευτές του νομού μας για να συμβάλλουν κι αυτοί με τις δικές τους δυνάμεις και δυνατότητές τους, σε πολιτικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο στην επίτευξη του στόχου μας, τόσο σε αυτό το στάδιο, κατά την οριστική διαμόρφωση του νομοσχεδίου, όσο και κατά τη συζήτηση και ψήφισή του στην Εθνική Αντιπροσωπεία.
Επιβάλλεται ως Δήμος να κινηθούμε άμεσα, έγκαιρα, θεσμικά και συγκροτημένα, χωρίς αυτοσχεδιασμούς, σε πολιτικό πλέον επίπεδο, όχι μεμονωμένα και αποσπασματικά, με τρόπο που θα παρέχει τα εχέγγυα για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, για τη βέλτιστη λύση.
Να αποτρέψουμε, με την τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας, τις δυσμενείς συνέπειες, που θα επιφέρει η εφαρμογή της υπάρχουσας διάταξης, η οποία προδικάζει και το δυσοίωνο μέλλον της «Λουτράκι Α.Ε.»
Στο πλαίσιο αυτό, η ανάληψη από το δήμο των συγκεκριμένων αυτών πρωτοβουλιών, ενταγμένων στο χρονοδιάγραμμα που περιέγραψα και με βάση τα όσα έχουν ακουστεί και συζητηθεί τόσο στο Δ.Σ. της εταιρείας όσο και στο δημοτικό συμβούλιο, πιστεύω ότι είναι η καλύτερη δυνατή πολιτική επιλογή.
Προς την κατεύθυνση αυτή, σας καλώ να προβείτε ως δημοτική αρχή του δήμου μας στις απαιτούμενες ενέργειες.
Είναι ώρες ευθύνης, δεν πρέπει να υπάρξει άλλη ολιγωρία, ίσως να μην υπάρξουν άλλες νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Εσωτερικών, στο χρονικό διάστημα που απομένει έως την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης νόμου.
«Οι καιροί ου μενετοί»…

Κοινοποίηση:
κ.κ. δημοτικούς συμβούλους
(μέσω του προέδρου του Δ.Σ.)

Με τιμή,


Γιώργος Π. Πετρίτσης
Δημοτικός σύμβουλος
δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων
μέλος του διοικητικού συμβουλίου της
«Λουτράκι Α.Ε.»

Μήπως κανείς αντελήφθη ι Κώωτσης να έχει κάνει κάποια ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση; Απολύτως καμία. Είναι προφανές ότι οι μεθοδεύσεις των συμβούλων του παραπέμπουν στην πρόθεσή τους για κλείσιμο της Λουτράκι Α.Ε.
Εδώ δεν χωράει, δεν ήξερες, δεν ρώταγες;
Ι Κώωτσης, είχε ενημερωθεί κι εγγράφως, αλλά προκρίνει την καταστροφή του τόπου;
Ίδωμεν…
(260312)
Return top