ΚΟΥΙΖ

Ποιό είναι το νέο πρόσωπο, θηλυκού γένους, που επ’ εσχάτοις εμπλέκεται με τα του πολιτισμού και από απλοί γνώριμοι με τον πρόεδρο του «Προμηθέα» Νίκο Λόη τείνουν να συσφίξουν τις κοινωνικές τους και μόνον σχέσεις;
(240312)




Είπαν…

«Ώρα είναι τώρα, ι Κώωτσης να μας ξεφουρνίσει -δεν το ’χει σε τίποτα άλλωστε- ότι η βεβαίωση καταλληλότητας του φυσικού μεταλλικού νερού Λουτρακίου από το υπουργείο Υγείας, οφείλεται στον ίδιο, λόγω των επισκέψεών του στην Αθήνα το προηγούμενο διάστημα. Όπως όλοι καταλαβαίνουν, άμα πει κι αυτό ο ρέκορντμαν της καπηλείας έργων άλλων, τότε είναι σίγουρο ότι η πόλη θα πέσει λιπόθυμη…»
(240312)




ΚΩΩΤΣΗ, ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΩΡΑ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ
ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.

Επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε η άμεση και δραστική παρέμβαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, να απορρίψει παράνομη απόφαση -στην απευκταία περίπτωση που ληφθεί (η «κωλοτούμπα» πάει γόνα» στο Λουτράκι)- του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου για ενδεχόμενη σύσταση θυγατρικής εταιρείας της Λουτράκι Α.Ε.
Ι Κώωτσης με τους ανεγκέφαλους συμβούλους του λόγω αδυναμίας να αντιληφθούν και πολύ περισσότερο να σκεφθούν, επιμένουν σε μια «φόλα» που κάποιος τους σερβίρισε με ορατό τον κίνδυνο να τινάξουν στον αέρα τα συμφέροντα της πόλης. Ενδεχομένως, αυτός που έδωσε την ιδέα να το έχει κάνει με απόλυτη σκοπιμότητα και πολύ πριν αντιληφθεί κανείς στο Λουτράκι τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τα περιουσιακά στοιχεία του τόπου. Ωστόσο, η πρόκριση αυτής της λύσης είναι άκρως εγκληματική κι οδηγεί τα συμφέροντα του τόπου στην καταστροφή, με κυρίαρχα την άδεια του casino Λουτρακίου και κατά δεύτερο το ιδιόκτητο και πολυτελέστατο, ίσως και από τις τελευταίες κατασκευές στον κόσμο, του Loutraki Thermal Spa.

Γιατί πετάνε τα € 9.000.000 περίπου της γνωμοδότησης Τσοβόλα;
Θα περίμενε κανείς ότι οι άνθρωποι θα είχαν άγχος και αγωνία προκειμένου να προστατέψουν τα συμφέροντα και τα περιουσιακά στοιχεία του τόπου, αλλά εις μάτην… Έχουν πείσει πλέον για τις προθέσεις τους τόσο με τη διαδικασία που ακολούθησαν για το αίτημα των ασφαλιστικών μέτρων, όσο και με τη νέα αγωγή που υπέβαλαν κι έχουν οριστικά κι αμετάκλητα απολεσθεί τόκοι ύψους € 664.000 περίπου, υπέρ των συμφερόντων της Club Hotel Loutraki S.A.
Χαρακτηριστικότερο όλων είναι ότι απορρίπτουν μετά βδελυγμίας τη γνωμοδότηση Τσοβόλα, που ως χρυσοτόκος μπορεί να προσθέσει στο ταμείο της Λουτράκι Α.Ε. περί τα € 9.000.000 και να βγάλει την εταιρεία οριστικά κι αμετάκλητα από το αδιέξοδο, λύνοντάς της όλες ανεξαιρέτως τις οικονομικές υποχρεώσεις, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα και στον Κώωτση να προσλάβει έναν στρατό δικηγόρων.
- Ποιά παιχνίδια λοιπόν, παίζουν ι Κώωτσης με τους ανεγκέφαλους συμβούλους του και δεν το κάνουν;
- Ποίων, ποιά και γιατί τα συμφέροντα θέλουν να εξυπηρετήσουν και με ποιό αντάλλαγμα;
Δύο πάρα πολύ κρίσιμα και καυτά ερωτήματα για τα οποία ι Κώωτσης δεν τολμάει να αρθρώσει λέξη, αλλά η τοπική κοινωνία επιβάλλεται να τα γνωρίζει και να γνωρίζει ποιά παιχνίδια παίζονται σε βάρος των συμφερόντων του τόπου.

Ι Κώωτσης φέρνει την καταστροφή αν κι έχει τη συνταγή διεξόδου…
Το θεματολόγιο που εξέδωσε για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την προσεχή Τρίτη 27 Μαρτίου 2012, ο πρόεδρος του σώματος Γιώργος Κακαβάς, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο, ότι ι Κώωτσης και οι περί αυτόν είναι αμετανόητοι και θέλουν σώνει και καλά να φέρουν την καταστροφή, γιατί η πόλη τους τίμησε με το ανώτερο αξίωμα.
Τόσο ο πρώην δήμαρχος κι επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλος Παύλου, όσο και ο επικεφαλής τα της ου συνδυασμού Συνένωση Προόδου - Νέα Πορεία Γιώργος Πετρίτσης, έχουν εισηγηθεί στον Κώωτση, να αναληφθεί πρωτοβουλία, έτσι ώστε με τροπολογία σε νομοσχέδιο -το νομικό περιεχόμενο θα το συντάξει η νομική υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών- να επιτευχθεί λόγω του ειδικού καθεστώτος της και των υψηλότατων περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη δημοτική εταιρεία που περιλαμβάνεται στο νόμο, εξαίρεση της Λουτράκι Α.Ε. και μέσω αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου να επιτευχθεί η εξυγίανσή της. Και οι δύο επικεφαλής των συνδυασμών, δεν ανακάλυψαν τον ομφαλό της Γης, αλλά λένε αυτό που θα σκεπτόταν και θα εξέφραζε ο κάθε νοήμων άνθρωπος, που διαθέτει νου (εσείς δεν διαθέτετε) κι αντιλαμβάνεται τη λειτουργία του πολιτικού γίγνεσθαι.
Είναι υπέρ του δέοντος σίγουρο ότι η εισήγηση αυτή θα γίνει αποδεκτή γιατί απλά έχει και στηρίζεται στη λογική -κάτι που δεν διαθέτουν ι Κώωτσης με τους ανεγκέφαλους συμβούλους του- και πρέπει να θεωρείται υπέρ του δέοντος σίγουρο ότι προς αυτήν την κατεύθυνση θα συμβάλλει αποφασιστικά και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Τουλάχιστον, ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται, πέραν του γεγονότος ότι είναι οξυδερκής.

Το χαρακίρι των εργαζομένων
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους σε καμία των περιπτώσεων δεν θα πρέπει να δεχθούν να κάνουν χαρακίρι στα συμφέροντά τους, προσυπογράφοντες τη μετάβασή τους σε μια εταιρεία με δεδομένη τη σύντομη ημερομηνία λήξης της, αλλά και ούτε αυτό το ενδεχόμενο θα πρέπει να υπερψηφισθεί από την αντιπολίτευση, καθώς επίσης και κάποιους μετρημένους στα δάχτυλα συμβούλους της πλειοψηφίας.
(240312)




ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΚΑΒΑ Η ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς θα πρέπει να αναλογίζεται της τεράστιες ευθύνες του που συνηγόρησε στα καμώματα του Κώωτση να παραιτηθεί από τη Λουτράκι Α.Ε. πριν οκτώ μήνες και σήμερα η εταιρεία να βρίσκεται πάνω στο χείλος του γκρεμού και ο τόπος στα πρόθυρα της καταστροφής.
Γιώργο Κακαβά, η περσινή σας απόφαση θα βαρύνει την πολιτική σας διαδρομή στα τοπικά πράγματα, γιατί για τον Κώωτση είχατε άποψη και όλοι είχαν αντιληφθεί περί τίνους πρόκειται και ποίες είναι οι πραγματικές στοχεύσεις του.
Επιβάλλεται να πάρετε θέση και να τα πείτε πλέον έξω από τα δόντια. Να πείτε τα πράγματα όπως τα γνωρίζετε, όπως τα έχετε αντιληφθεί και όπως σας έχει οδηγήσει η λογική σας με τους συνειρμούς στους οποίους έχετε καταλήξει.
Πρόκειται για απόψεις που είχατε εκφράσει περισσότερο από έναν χρόνο πριν…
Γιώργο Κακαβά, σας αναμένουμε να αρθείτε στο ύψος που απαιτούν οι αρκετά κρίσιμες και δύσκολες περιστάσεις για το δήμο Λουτρακίου.
Πάνος Ηλιακόπουλος
(240312)




ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Με τις ανεφάρμοστες μεγαλόστομες ανακοινώσεις εκδιώκει τους πολίτες, καθιστά την χρηστή διοίκηση άβατο και το δήμο ακέφαλο.
Οι ελπίδες των δημοτών κρυσταλλοποιήθηκαν από την ειδικού σκοπού κι όχι παντός σκοπού δημοτική αρχή Λογοθέτη η οποία πορεύεται δια της τεθλασμένης γραμμής και όχι της ευθείας, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα μιας πολύ μικρής μειοψηφίας και όχι του ευρύτατου συνόλου των πολιτών.
Το στελεχικό δυναμικό που αποτελεί τον πολιτικό καθρέφτη του Κώστα Λογοθέτη, δείχνει να μην έχει καμία απολύτως αίσθηση των καταστάσεων κι από την ανάληψη της εξουσίας δεν μπορεί να καυχιέται για τίποτα καλό.
Ελλείψει πατριωτισμού, ευθύβολης στόχευσης, ανιδιοτέλειας, ψυχικού σθένους και το κυριότερο πολιτικής ατζέντας, οδηγούν τον τόπο σε αδιέξοδο, δημιουργώντας στρατό αφυπνισθέντων που βλέπουν ότι περικυκλώθηκαν από στίφη καταστροφικών επιλογών. Μ’ έναν δήμαρχο διπλής ανάγνωσης και σημαιοφόρο της κακοδιοίκησης, που δεν είναι πλοηγός για την αντιμετώπιση προβλημάτων δικαιώνει τις σειρήνες που πρόωρα μας προειδοποιούσαν για το μέγεθος του κινδύνου που επαπειλούνταν.
Ο Κώστας Λογοθέτης κι αυτοί που των πλαισιώνουν, αποξενώνουν τους πολίτες του Λουτρακίου από δημόσια βασικά αγαθά όπως της μετακίνησης και τις εργασίας, ενώ το ακανόνιστο πλαίσιο που δρούνε δεν μπορεί να κρύψει την βαριά τραυματισμένη τους εικόνα.
Η στοχοπροσήλωση τους σε θέματα που δεν επιλύουν προβλήματα των πολιτών, φανερώνουν όχι μόνο ότι η ψυχή τους δεν πάλλεται όταν πρόκειται γι αυτά, αλλά και ότι δεν υπάρχει τίποτα υπεύθυνο και ολοκληρωμένο. Χωρίς πεδίο συνάθροισης και διαλόγου με την κοινωνία κι έχοντας αποκοπεί πρόωρα ιδεολογικά από αυτό που ευαγγελίζονταν προεκλογικά, το μέγεθος των προσαρτημένων τους πολιτικών επιλογών σε άδηλα κέντρα εξουσίας είναι κάτι παραπάνω από ορατό εγείροντας υποψίες για ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού με τα προσδοκώμενα οφέλη πολιτικά ή και άλλα.
Μ έναν Κώστα Λογοθέτη που αυτοχρήζεται σε παντογνώστη και διοικεί με πολιτική εκλαμψία κι ανεπεξέργαστες επιλογές καιροπετάει στο μέλλον τα οφέλη του τόπου, κουρσεύοντας τη λογική και τη σκέψη και μας οδηγεί συλλήβδην στη διάλυση και στο χειρότερο σημείο, καταρρακώνοντας τους πολίτες, οι οποίοι πρέπει να αναζητήσουν τον κατάλληλο εξάντα, για να μην αποπροσανατολιστούν από τα πραγματικά προβλήματα που έχουν κατά κράτος επικρατήσει.
Σε πείσμα των δικών τους προγνώσεων, φρονούμε πως οι πολίτες:
- Θα θωρακιστούν και θα τεθούν σε «διάταξη μάχης» μέσα από το πεδίο των καθαρών δημοκρατικών συγκρούσεων, θα αντιδράσουν και θα επιδιώξουν την επανεγκαθίδρυση της τάξης, τη ριζική ανατροπή αυτών που λυμαίνονται τη διοίκηση και νέμονται τα δημόσια συμφέροντα.
- Θα είναι ενάντια σε αυτούς που έχουν υποστείλει προ πολλού την σημαία της διαφάνειας, της νομιμότητας, της χρηστής διοίκησης και της Δημοκρατίας, ρίχνοντας πάνω τους τον βαρύ πέλεκυ της Δικαιοσύνης. Στη δημοτική αρχή Λογοθέτη που δεν έμαθε με τα παθήματα των άλλων και συνεχίζει με πολιτικό ίλιγγο να μπαίνει στο κάδρο με αυτούς που ο πολίτης καθημερινά αποδοκιμάζει και λοιδωρεί και που έφτασαν τον τόπο στο έσχατο σημείο.
- Θα είναι ενάντια με αυτούς που δεν κατανοούν ότι το γινάτι βγάζει μάτι.
- Θα είναι απέναντι στην δημοτική αρχή Λογοθέτη που λειτουργεί σαν «δαμόκλειος σπάθη» του τόπου.
Υ.Γ. 1: Την τιμή σας δε θα σας τη δώσει η καταγωγή σας αλλά το τέλος σας.
Υ.Γ. 2: Να έχετε εχθρούς που αξίζουν το μίσος κι όχι εχθρούς που αξίζουν την περιφρόνηση. Πρέπει να είσαστε υπερήφανοι για τους εχθρούς σας.
Υ.Γ. 3: Μόνο αυτός που χτίζει το μέλλον έχει δικαίωμα να κρίνει το παρελθόν.
Νίτσε

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.

(240312)
Return top