ΚΟΥΙΖ

Γιατί μ’ εντολή του Κώωτση έκλεισαν οι τρεις κοινοτικές βρύσες μεταξύ Σχίνου και Στραβών; Μήπως αιτία είναι η εκδίκηση στον ένα εκ των δύο ευεργετών του Κώωτση;
(200612)




Είπαν…

«Είναι πρωτοφανές, ένας δήμαρχος, εν προκειμένω ι Κώωτσης, να έχει διχάσει τον κόσμο μεταξύ Λουτρακίου κι Αγ. Θεοδώρων κι όπως επισημαίνεται ένθεν κι ένθεν ουδέποτε είχε γίνει αυτό.»
(200612)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΩΤΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Η ανυπαρξία του Κώωτση και της δημοτικής αρχής του, σε συνδυασμό με τις παρελκυστικές τακτικές τους, αλλά και τις αλλεπάλληλες εγκληματικές τους γκάφες, έχουν σημάνει συναγερμό στις τοπικές επιχειρήσεις ολόκληρης της επικράτειας του δήμου Λουτρακίου, που από τη μία βλέπουν το δήμο πλήρως εγκαταλελειμμένο στην τύχη του και από την άλλη στους δεκαοχτώ μήνες της δημοτικής αρχής αδυνατούν να καταγράψουν έστω και μία προωθητική ενέργεια που να έχει πραγματοποιηθεί, προκειμένου να καταστήσει τον τόπο ελκυστικό σ’ επισκέπτες.
Οι επιχειρηματίες, καθ’ ότι άνθρωποι της πιάτσας και του μεροκάματου, υποψιασμένοι όπως είναι φυσικό, αυτό που διακρίνουν από τις ενέργειες ανθρώπων της δημοτικής αρχής, αυτό που διαπιστώνουν να τους ενδιαφέρει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι το ιδιοτελές όφελος είτε περιορίζεται σε μικροπράγματα, είτε στο μηνιαίο μισθό, είτε σε μεγάλα. Οι επιχειρηματίες, αυτόν που έχουν σημαδέψει και στιγματίσει και δεν διστάζουν να το επισημάνουν, απευθυνόμενοι στο loutraki-press ως χαρακτηριστικό παράδειγμα φέρουν τον ίδιο τον Κώωτση.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους τονίζουν ιδιαίτερα ότι ι Κώωτσης δείχνει και συμπεριφέρεται ως να μην υπάρχει δήμος, ως να μην τον ενδιαφέρει τίποτε άλλο, ει μη μόνον πως θ’ αποκτήσει και θ’ εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή πρόσβαση και παγίωσή του στην Club Hotel Casino Loutraki (CHCL).
Μάλιστα, δεν διστάζουν να μπουν στη διαδικασία σύγκρισης με τη συμπεριφορά των προκατόχων του οι οποίοι αν και είχαν σχέσεις με τους διοικούντες, κανείς τους δεν αποπειράθηκε να σκεφθεί να θέλει να φθάσει στη διαχείριση της CHCL! Αυτό το προνόμιο, λένε, ανήκει αποκλειστικά και μόνον στον Κώωτση. Όπως επίσης του καταμαρτυρούν τον προκλητικό τρόπο, στάση και τακτική του απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα κι ως τρανταχτό παράδειγμα φέρνουν την υπόθεση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου, για το οποίο αν και ρωτήθηκε πρόσφατα από τον επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλο Παύλου, εποίησε την νήσσαν.
Ιδιαίτερη αναφορά και προβληματισμός γίνεται για την ένοχη σιωπή και τη σχέση που έχει αναπτύξει με τον αντιδήμαρχο των Αγ. Θεοδώρων Δημήτρη Δέδε, με τον οποίο φαίνεται κι όλα δείχνουν από τις αντιδράσεις, ι Κώωτσης να είναι απόλυτα ενημερωμένος για τα πάντα, γιατί άλλως θα εκπλήσσετο από ορισμένα που αναδεικνύονται ακόμη και σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Εν εξελίξει πλέον της θερινής περιόδου οι επιχειρηματίες σ’ ολόκληρη την επικράτεια του δήμου Λουτρακίου έχουν αντιληφθεί και συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτε απολύτως από τη σημερινή δημοτική αρχή που θα μπορέσει να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός θετικού κλίματος για τον τόπο.
Αυτό που ζητούν, ως ελάχιστο, το στοιχειώδες, αφορά ένα πρόχειρο φρεσκάρισμα στα πλέον τουριστικά του μέρη, απ’ όπου διέρχεται και ο περισσότερος κόσμος, οι περισσότεροι επισκέπτες στην επικράτεια του δήμου Λουτρακίου.
Ζητούν, δηλαδή, για τις περιοχές Λουτρακίου, Αγ. Θεοδώρων, Ισθμίας, να βαφτούν οι διαγραμμίσεις με τη συγκεκριμένη διαδικασία, καθώς επίσης οι κάδοι απορριμμάτων να πλένονται σε πιο σύντομη χρονική περίοδο, δεδομένου ότι αναβλύζουν δυσοσμίες.
Το κυριότερο και το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν πάρει απόφαση ότι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτε από το δήμο Λουτρακίου κι αυτό που προβληματίζονται είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να καταβάλλουν δημοτικά τέλη, λαμβανομένου υπόψη δεν λειτουργούν ανταποδοτικά, όλοι ανεξαιρέτως καθημερινά βρίσκονται σ’ ένα δήμο που βασιλεύει το μπάχαλο κι ως εκ τούτου θεωρούν προτιμότερο και πιο σκόπιμο να πάρουν τις υποχρεώσεις του δήμου στα χέρια τους και να αναλάβουν οι ίδιοι το έργο του, τουλάχιστον στο γύρω περιβάλλοντα χώρο τους. Δηλαδή, απλά να υπάρχει καθαριότητα και να αποπνέει ο τόπος κάποιου είδους φρεσκάδα.
Είναι κοινό μυστικό μεταξύ τους ότι ο δήμος Λουτρακίου έχει να μετρήσει ακόμη άλλα δύο χαμένα χρόνια.
(200612)




ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΑΓΑΡΑ

Του Δημήτρη Καραπατά*

Συνειρμική συσχέτιση του πρώην νομάρχη με τις εικόνες οικονομικής καταστροφής της χώρας κυοφορούνται στους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες από την αποκάλυψη της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας για τα αστρονομικά ποσά που κατασπαταλούσε όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και το σχετικό δελτίο Τύπου, για τις δημόσιες σχέσεις του ο πρώην νομάρχης και συνιστούν κόλαφο.
Επί της ουσίας ο Νίκος Ταγαράς διασαλεύει με τέτοιες επιλογές το κοινό περί δικαίου αίσθημα, προκαλεί και κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών που τον ψήφισαν για να σώσει την χώρα ως βουλευτής από σπατάλες σαν και τις δικιές του;
Άμεσα και χωρίς καθυστέρηση θα πρέπει ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δέδες να δρομολογήσει θρυαλλίδα εξελίξεων και να δώσει στο φως της δημοσιότητας τα χρήματα που συνολικά κατασπατάλησε και τα 8 έτη της θητείας του για το επικοινωνιακό προφίλ της διοίκησης του ο πρώην νομάρχης Νίκος Ταγαράς. Αυτό επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί πάση θυσία, ακόμα και αν χρειαστεί να κληθούν οι Επιθεωρητές Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. Μ’ αυτά τα στοιχεία θα αποδειχθεί περίτρανα ποιά τοπικά ΜΜΕ δεν πρέπει να βαπτίζονται αχειραγώγητα, αλλά κυρίως να αποκαλυφθεί στους πολίτες πως με αυτά τα χρήματα θα μπορούσε επί νομαρχίας  Νίκου Ταγαρά να είχε πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο του Λουτρακίου που είναι η σύνδεση της πόλης μας με τον νέο ηλεκτροκίνητο προαστιακό σιδηρόδρομο.
Ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δέδες, ίσως άθελα του, βοήθησε στο να εξαπατηθεί το εκλογικό σώμα και να εκλεγεί βουλευτής ο Νίκος Ταγαράς, αφού θα έπρεπε να είχε δώσει πολύ πιο πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου τα συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία στην κρίση του κορινθιακού λαού. Ενώ είναι μαθηματικά βέβαιο πώς πολλοί ψηφοφόροι του Νίκου Ταγαρά θα διαφωνούσαν με την πολιτεία του και δεν θα τον έστελναν ως βουλευτή στην εθνική αντιπροσωπία για να τους εκπροσωπήσει.
Ο πρώην νομάρχης έχει ήδη περάσει στην πολιτική ιστορία για το φράγμα του Ασωπού αφού επί 8 συναπτά έτη μαζί με αυτούς που συναγελάζονταν δημοσιογραφικά μαζί του, συλλήβδην βομβαρδίζανε επικοινωνιακά τον κορινθιακό λαό με μακέτες και φωτογραφίες για το σχετικό έργο και παρά ότι επί των ημερών Ταγαρά μεσολάβησαν ισχυρές κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, εντούτοις δεν άρχισε ούτε η θεμελίωση του.
Το φράγμα του Ασωπού με καταλυτική προσωπική παρέμβαση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη βρίσκεται στην φάση της υλοποίησης και μάλιστα ο ανώτατος θεσμικός άρχων της Πελοποννήσου το επισκέφθηκε πρόσφατα για να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών.
Να λοιπόν γιατί η χώρα έφτασε σε αυτό το σημείο. Να γιατί κόβονται μισθοί, συντάξεις, μεγαλώνει η ανεργία, η εγκληματικότητα, αυτοκτονεί κόσμος από την οικονομική ανέχεια και λιποθυμάνε ελληνόπουλα στα σχολεία από την πείνα.
Οι πολίτες εν μέσω σφύρας και άκμονος πρέπει να αξιώνουν όχι απλά την θέσπιση αποφάσεων, αλλά την εν τη ουσία εφαρμογή αυτών και να είναι επιθετικά δύσπιστοι στις φαραωνικές προπαγάνδες. Τέτοια πολυσήμαντα γεγονότα που είναι κραυγαλέα δείγματα κακής πολιτικής γραφής δεν αξίζουν συγχωροχάρτια, ενώ πρέπει να είναι δυνητικά απορρίψημα από τους πολίτες και να ξεθεμελιώνονται άμεσα από το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου μας.
Αυτές οι πολιτικές εκφάνσεις κάτω και από την βιαιότητα των οικονομικών συνθηκών, σίγουρα δεν είναι ενδεδειγμένες, δεν δείχνουν ρεαλισμό κι υπευθυνότητα, ενώ προκαλούν αναβρασμό στις τάξεις των πολιτών, οργή και πόλωση. Οι συγκρίσεις είναι εξόφθαλμες και καταδεικνύουν το εύλογο της όλης επιχειρηματολογίας ενώ είναι ανεπίδεκτο πάσης παρερμηνείας πώς αυτά τα κακέκτυπα μας οδήγησαν στο σημείο η ελληνική κοινωνία να χειμάζεται. Οι θιασώτες πολιτικοί πρέπει κάποια στιγμή να αποτελέσουν είδος εν ανεπαρκεία από την πολιτικά σκηνή ώστε να μπει τέλος στο επιστέγασμα της πιο αμφιλεγόμενης πολιτικής περιόδου στην χώρα με το πιο άθλιο εξαγώγιμο προϊόν.

Ω βασιλεύ του κόσμου, ορκίζομαι σε σε, στη γνώμη των τυράννων, να μην έλθω ποτέ. Μήτε να τους δουλεύσω, μήτε να πλανηθώ στα ταξίματά τους, για να τους παραδοθώ!
Ρήγας Φεραίος

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(200612)
Return top