ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, πότε θα ξεκινήσει ένα φρεσκάρισμα της πόλης, να δείχνει προσεγμένη κι έτοιμη να δεχθεί τους επισκέπτες; Μπαίνουμε στο δεύτερο μήνα του καλοκαιριού...
(250612)




Είπαν…

«Ώρα είναι ι Κώωτσης να βάλει άλλον συγγενή του ως αντιπρόεδρο στη Λουτράκι Α.Ε. για να επικρατεί κουκούλωμα στις ενέργειες και κανείς να μην γνωρίζει τι συμβαίνει στη διαχείριση της εταιρείας…»
(250612)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΚΩΩΤΣΗ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
ΤΙΣ ΑΝΟΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.

Θλιβερή επέτειος η χθεσινή ημέρα για τον Κώωτση, το ταμείο της Λουτράκι Α.Ε. και το δημοτικό χρήμα.
Ακριβώς πριν ένα χρόνο η εκπρόσωπος της ομάδας Τσοβόλα, νομικός Αθηνών Αρετή Μαργαρίτη παρέδιδε στον Κώωτση και την τότε ηγεσία της Λουτράκι Α.Ε. τη γνωμοδότηση Τσοβόλα, η οποία με τους ενδεδειγμένους χειρισμούς μπορούσε να αποφέρει στα ταμεία της εταιρείας μαζί με τους τόκους μέχρι και € 10.000.000!
Ωστόσο, ι Κώωτσης, αν και στο τιμόνι του τόπου, δεν έπραξε το αυτονόητο. Να προβεί σ’ όλες εκείνες τις διαδικασίες προκειμένου να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του τόπου. Απεναντίας, «έπνιξε» τη γνωμοδότηση Τσοβόλα να μην ενοχλήσει τους μεγαλομετόχους της Club Hotel Loutraki S.A. εκ των οποίων με τον μεν ένα, τον Yigal Zilkha είχε ξεκινήσει τις επαφές, ενώ με εξ απορρήτων του ενδεχομένως σχεδίαζαν την προσέγγιση του έτερου δε μεγαλομετόχου Moshe Bublil.
Σ’ αυτή την τακτική του Κώωτση μόνο μια φωνή αντίδρασης είχε ακουσθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου από το συνδυασμό της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης, αλλά κι αυτή επνίγη! «Αν δεν ακολουθήσετε τις προβλεπόμενες διαδικασίες μας αναγκάζετε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, δίνοντας τότε περιθώριο ενός μηνός».
Τελικά, όπως αποδείχθηκε, σύσσωμη η αντιπολίτευση ανύπαρκτη, κανείς δεν συγκινήθηκε με τη γνωμοδότηση Τσοβόλα την οποία εύκολα ι Κώωτσης «έθαψε» και κανείς στο Λουτράκι να μην αντιδράει. Δυστυχώς, αυτή είναι η συμπεριφορά των ταγών του τόπου για την προάσπιση και υπεράσπιση των συμφερόντων του τόπου, προεξάρχοντος του Κώωτση, που υποτίθεται ότι το δήθεν «καλό παιδί» θα αποκάλυπτε όσα κατήγγειλε σε βάρος των προκατόχων του και θα απευθυνόταν στη Δικαιοσύνη εμπεριστατωμένα υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της εταιρείας που προΐστατο, διεκδικώντας παράλληλα και τους πόρους που δικαιούτο ο τόπος. Ενέργειες που θα εξασφάλιζαν τη διαφάνεια στο έπακρο.
Έναντι αυτών, κατέθεσε μετά από πιέσεις, αόριστα στην Εισαγγελία Κορίνθου τη γνωμοδότηση Τσοβόλα, θεωρώντας έτσι, στην ουσία ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των «ιθαγενών» ότι δήθεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα του τόπου.
Αντί λοιπόν να πράξει τα δέοντα ως όφειλε ι Κώωτσης ή κάποιος από την αντιπολίτευση, όλοι ανεξαιρέτως εποίησαν την νήσσαν και δυστυχώς για όλους αυτούς, τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανέλαβε ο γράφων καταθέτοντας στην εισαγγελία Κορίνθου εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη μηνυτήρια αναφορά στις 18 Νοεμβρίου 2011.
Η τακτική αυτή του Κώωτση έχει γεννήσει και προκαλέσει μια φιλολογία και παραφιλολογία που έχει αναδείξει ένα προφανές ερώτημα:
«Απεμπολείς διεκδίκηση € 10.000.000 με ποια ανταλλάγματα; Υπάρχουν ή όχι; Αν υπάρχουν ποιά είναι αυτά;»
Αυτές τις απαντήσεις θα πρέπει κι επιβάλλεται να δώσει ι Κώωτσης στη γενική συνέλευση της Λουτράκι Α.Ε. για να πληροφορηθούν οι «ιθαγενείς της μπανανίας του αυτοκράτορα» το λόγο για τον οποίο δεν έσπευσε να πράξει όλες εκείνες τις νόμιμες ενέργειες που υποδεικνύονταν, προκειμένου να διεκδικηθούν για τα συμφέροντα του τόπου κονδύλια που ανήκουν στη Λουτράκι Α.Ε.
(250612)




ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ
ΕΠΕΣΥΡΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Σε δημαρχιακό φέουδο έχει μετατραπεί η διοίκηση του δήμου από την παράταξη των «πόντιων πιλάτων» με την υπέρτατη και επαναλαμβανόμενη ανεπάρκεια του πολυθρήνητου δημάρχου Κώστα Λογοθέτη. Ο οποίος επί της ουσίας σπάει το φρόνημα των πολιτών αφού όχι μόνο δεν διαθέτει κανένα πεδίο σύγκλησης και συναίνεσης με τις κοινωνικές ανάγκες, όχι μόνο δεν προστατεύει τα κοινωνικά δικαιώματα, αλλά στην κυριολεξία βδελύσσεται την κοινωνία που χειμάζεται και διαρρηγνύει την κοινωνική συνοχή προκαλώντας ασφυξία και κοινωνική κατακραυγή.
Η εικόνα που αποκάλυψε η πραγματικότητα στους πολίτες για τον ξεκούδουνο δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη και τους κακόηχους συνεργάτες που τον πλαισιώνουν και θυμίζουν κωμειδύλλιον είναι πως στο ναρκοπέδιο της πολιτικής αξιολόγησης έχει πλήρως πρυτανεύσει η πολιτική υποκρισία, η κοινωνική αναλγησία, που μεγαλώνουν το κακόφημο πολιτικό τους όνομα. Κι αυτό γιατί η δίγλωσσή δημοτική αρχή Λογοθέτη με την διαφορετική εκφορά λόγου, τη διαφορετική επιχειρηματολογία και το διαφορετικό δια ταύτα, προεκλογικά είχε υποσχεθεί πως μέρος των οικονομικών απολαβών που θα εκ λάμβαναν τα στελέχη της που θα ακροβολίζονταν σε έμμισθες θέσεις θα όδευε προς συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα.
Σήμερα 18 μήνες μετά την αναρρίχηση τους στους θώκους της εξουσίας όχι μόνο και αυτή η προεκλογική δέσμευση παραπέμφθηκε στις Ελληνικές καλένδες, αλλά ο χαμηλής πολιτικής προσωπικότητας που ντροπιάζει τον δήμο Κώστας Λογοθέτης, βγαίνοντας από τα όρια της αξιοπρέπειας και της ανθρωπιάς σε μια κίνηση ανεπίδεκτης πάσης λογικής υφάρπαξε επιταγές απόρων. Επιταγές που προσφέρθηκαν ευγενικά από μεγάλη χημική βιομηχανία της περιοχής μας, για να παραδοθούν από το δήμαρχο σε συμπολίτες μας που την είχαν ανάγκη για να επιβιώσουν. Ενώ κεφαλαιώδη ερώτημα κυοφορείται τι θα συνέβαινε αν ο Κώστας Λογοθέτης δεν γίνονταν γρήγορα αντιληπτός τι ενδεχομένως θα γινόταν σ’ άλλες περιπτώσεις που δεν θα ήταν γνωστή σε τρίτους μια φιλανθρωπική ενέργεια;
Οι δυσβάστακτες καταστάσεις, η πλαγιοκόπηση και ο πολιτικός Γολγοθάς των πολιτών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς από τον δηκτικό για το τι πρεσβεύει Κώστα Λογοθέτη. Ο οποίος όχι μόνο μετέτρεψε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις σε λόγια χωρίς αντίκρισμα, όχι μόνο φορτίζει την πολιτική ένταση, αλλά κυρίως δεν υλοποιεί και δεν σέβεται την πανθομολογούμενη κοινωνική απαίτηση για την υλοποίηση κοινωνικού παντοπωλείου (υπερέβη και την ενάτη ώρα) που θα στηρίξει τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και κατ’ ουσία δεν συμμετάσχει καθόλου στην κοινωνική αλληλεγγύη.
Ο θιασώτης δήμαρχος δεν σταματά όμως εδώ. Παραβρίσκεται σε δημόσιες εκδηλώσεις με τους ομογάλακτους βουλευτές που ψήφισαν νόμους που ως τραγικό αποτέλεσμα έχουν όχι μόνο να λιποθυμάνε ελληνόπουλα στα σχολεία από την πείνα, αλλά και να αυτοκτονούν χιλιάδες συμπολίτες μας από την οικονομική ανέχεια και ο Κώστας Λογοθέτης να τους χειροκροτεί.
Τα προαναφερόμενα αποτυπώνουν γλαφυρά πως μόνο έμφυτη δεν είναι η ευγένεια του Κώστα Λογοθέτη, ενώ δικαιώνει και πρώην συνεργάτες του που αποχώρησαν από τον συνδυασμό του και έκαναν λόγο για ψευτοηθική.
Η αμφισημία, η απροσμέτρητη θεατρικότητα και φαιδρότητα της σημερινής διοίκησης του δήμου, αποκαλύπτουν αφενός πως ο καμβάς των αβελτηριών τους είναι ανεξάντλητος, αφετέρου και την πραγματική τους στοχοπροσήλωση.
Η κυρίαρχη περιρρέουσα άποψη είναι πως η σημερινή διοίκηση συμβάλει στην αύξηση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων μεταξύ των πολιτών, ενώ αποτελεί και το μόνιμο θεσμικό απόστημα που πρέπει να σπάσει και να ανακοπεί πάση θυσία η προδιαγραφόμενη πορεία της τοπικής κοινωνίας προς τον εξανδροπισμό, αίροντας εσπευσμένα οι πολίτες την εμπιστοσύνη από τη δημοτική αρχή.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(250612)
Return top