ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, ποιά βόμβα θα σκάσει σήμερα, γιατί η βλακεία δεν έχει κέρατα; Κάτι γέλια που έχουν να γίνουν, γιατί οι έμπιστοι άνθρωποί σου, αντί να σπεύσουν να σε καλύψουν, σ’ εκθέτουν ακόμη περισσότερο;..
(120612)




Είπαν…

«Κώωτση, άσε τα φύκια και τις μεταξωτές κορδέλες για φεστιβάλ νερού -έχουν περάσει πλέον έξι μήνες από τότε που το εκστόμισες για να απαντήσεις στον Αλέκο Πνευματικό- κι αφού προφασίζεσαι το θεσμικό σου ρόλο (αλήθεια που το έχεις ακούσει, ξέρεις τι είναι αυτό που διαλαλείς;) και να ασχοληθείς στην ουσία με τη θωράκιση και προστασία του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Λουτρακίου, προβάλλοντας κι αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματά του, έναντι όλων των άλλων εμφιαλωμένων νερών. Γιατί Κώωτση θα πρέπει να αντιληφθείς κι εσύ ότι το νερό Λουτρακίου, δεν είναι ένα απλό νερό που βγαίνει από μια πηγή κι εμφιαλώνεται. Επιτέλους, ξυπνήστε…»
(120612)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΤΟ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ
«ΑΣΠΙΔΕΣ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΚΑΒΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΛΟΗ!

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου - η «ασπίδα Νο 1» του Κώωτση Γιώργος Κακαβάς, βρέθηκε χθες στο στόχαστρο συμβούλων, όχι μόνον της αντιπολίτευσης, αλλά και της πλειοψηφίας.
Ένθεν κακείθεν, σύμβουλοι τον κατηγορούσαν ότι πάρα πολλές φορές στερεί το λόγο, με γνώμονα να προστατέψει το «αφεντικό του» (αγκαλιά έχετε πιάσει πάτο) για να μην βρεθεί εκτεθειμένος σε ερωτήματα συμβούλων, μετά τα συνήθη ψέματά του ή σε διαφορετική περίσταση όταν η ερώτηση δεν αρέσει στον Κώωτση, βγάζει μόνος του τα κάστανα από τη φωτιά, λέγοντας ότι δεν απαντώ -όπως συνέβη και χθες σε ερώτημα του επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλου Παύλου για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου- λόγω του μεγαλοϊδεατισμού του, γιατί νομίζει ότι είναι «αυτοκράτορας» κι επομένως αυτός αποφασίζει κι επιλέγει πότε του αρέσει να καταδεχθεί ν’ απαντήσει.
Στο δήμο Λουτρακίου θα πρέπει όλοι να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει λόγω των «πρασινοκόκκινων» στελεχών του Κώωτση έντονο πρόβλημα Δημοκρατίας και στην περιδίνηση αυτή έχει παρασυρθεί εντονότατα και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς. Ένας πρόεδρος, που κάθε φορά που πηγαίνει σε γνωστό καφέ της πόλης, οι φίλοι του δεν διστάζουν να του τα σύρουν κι απλά κουνάει μοιρολατρικά το κεφάλι του.
Χθες, στο πλαίσιο ι Κώωτσης να εντυπωσιάσει τα πλήθη, αποκάλυψε ότι έχει στήσει «μαγαζάκι» με την «ασπίδα» Νο 2, τον πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος «Προμηθέα» Νίκο Λόη για να διοργανωθεί το φεστιβάλ νερού που είδε τ’ όραμα ι Κώωτσης. Από αυτή την πρωτοβουλία έχει εξαιρεθεί και δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη για το ρόλο του ο αρμόδιος φορέας -«εχθρός» κατά τον Κώωτση!..- η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λουτρακίου Περαχώρας (ΔΕΥΑΛ-Π). Αλήθεια Κώωτση, αφού απέδειξες και μας έπεισες ότι είσαι ανίκανος να υπερασπισθείς το νερό του τόπου στη δυσφήμιση που δέχθηκε, τώρα τι επιδιώκεις; Επειδή τη γκάφα ολκής θα την κάνεις σίγουρα, θέλεις να δυσφημισθεί το πολυτιμότερο αγαθό του τόπου και να επικαλούνται τα λόγια του δημάρχου της πόλης; Μην παίζεις Κώωτση μ’ αυτά τα πράγματα.
Από τις παρεμβάσεις στη Φιλαρμονική κοντεύεις να τη διαλύσεις, λαμβανομένου υπόψη ότι μέχρι πρότινος πετούσες πισώπλατες μαχαιριές στο Νίκο Λόη. Άσε τις παρεμβάσεις σου για το νερό, ν’ αναλάβει να το κάνει ο αρμόδιος φορέας, η ΔΕΥΑΛ-Π σε συνεργασία με τον «Προμηθέα». Κώωτση, για όνομα του Θεού. Μείνε μακριά!

Εκτεθειμένο άφησε τον Παναγιώτη Σπανό
Ξεκρέμαστος, στον αέρα έχει μείνει στην κυριολεξία ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ισθμίας Παναγιώτης Σπανός. Αφού επείσθη να μην παραιτηθεί, χθες εισέπραξε νέα ψυχρολουσία, από τον διακρινόμενο για την αγνωμοσύνη του Κώωτση. Ι Κώωτσης, είχε υποσχεθεί στον Παναγιώτη Σπανό ότι θα επιλύσει το πρόβλημα της αποκομιδής των βοθρολυμάτων από τις εκτός σχεδίου κατοικίες της Ισθμίας. Ως γνωστόν η ΔΕΥΑΛ-Π τερμάτισε την εν λόγω πριμοδότηση της εν λόγω διαδικασίας προς χάριν της ισονομίας.
Ωστόσο, ο «αυτοκράτορας» παρενέβη και εγγυήθηκε δια του λόγου του -σεβαστέ πρόεδρε αυτός δεν σέβεται την υπογραφή του- ότι θα δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα. Φυσικά, ο πρόεδρος πήγαινε να σκάσει, αλλά τι να πεί; Προτίμησε τη σιωπή!
Πρόεδρε, μην παρεξηγείστε. Κώωτσης είναι αυτός κι υπόσχεται. Θα πρέπει να νιώθετε και τυχερός που σας υποσχέθηκε και δεν σας άφησε να περιμένετε πότε θα βρει το χρόνο ν’ αποφασίσει για να σας υποσχεθεί;
(120612)




ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΠΛΟ ΤΗΣ ΟΥΤΟΠΙΑΣ
ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Κρυπτόμενος πίσω από την λεοντή ενός δήθεν πατριωτισμού, χωρίς ιδεολογική πλατφόρμα, κορμό ευθύνης, πεδίο σύγκλησης με τα δημόσια συμφέροντα, αλλά με νοσηρές πολιτικές δομές, εμποτισμένες ακόμη και με ρεβανσισμό, μ’ ορατό σχέδιο αποσταθεροποίησης του τόπου και με κρυφή γλώσσα, υπονοούμενα, αποσιώπησης και ελλειπτικό λόγο, ο μάταιος δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης αυτομεγαλοποιείται αναίτια, ενώ η αποκρουστική πολιτικά δημοτική του αρχή μέσα σ’ ένα ντελίριο πανικού καταρρέει παταγωδώς.
Χωρίς πολιτικό απαύγασμα, το συντεχνιακό σκορποχώρι του Λογοθέτη κι όσων συναγελάζονται μαζί τους, μάταια προσπαθούν να κρυφθούν και να λυτρωθούν στην άνεση και την ασυλία των ψεμάτων καλλιεργώντας συλλήβδην αδιέξοδες θεωρίες συνωμοσίας για να τυφλώσουν την κοινή γνώμη.
Είναι ανεπίδεκτο πάσης παρερμηνείας πως σε όλες τις διαστρωματώσεις της και στην ολότητα της η παράταξη του αχαλίνωτου δημάρχου Κώστα Λογοθέτη επιχαίρει την αποδόμηση του δήμου και την επισπορά των ανεπιθύμητων πολιτικών εξαργυρώνοντας την λαϊκή εντολή για εξουσία.
Είναι κοινά παραδεκτό, πως δεν είναι αντισυστημική η σημερινή διοίκηση, δεν διακρίνεται από Όλυμπο ευθύνης, ενώ δυστυχώς εκλαμβάνει τον τόπο ως Ιφιγένεια που απαιτείται να θυσιαστεί για να πετύχει τις τυχοδιωκτικές της σκοπιμότητες που δεν διαθέτουν καμία τροχιά προσέγγισης με τα δημόσια. Διολισθαίνοντας στο έσχατο σημείο του συμβιβασμού, που αγγίζει τα όρια της προδοσίας και μάλιστα χωρίς ίχνος διαπραγμάτευσης προς δόξα της ψευδοδημοκρατίας, τορπιλίζει ακόμη και την νομιμότητα με σωρεία υποθέσεων που όζουν και δημιουργούν απορύθμιση νομικών σχέσεων.
Η πολιτική και ηθική τους κρίση παροξύνεται και γίνεται μέρος της ιδιοσυστασίας, της ιδιοσυγκρασίας της ή και της ιδιορρυθμίας της, διευρύνοντας  το φαύλο κύκλο της. Η πολιτική ένδεια του Κώστα Λογοθέτη, ο στελεχικός πυρήνας του και τα συντεχνιακά τους δίκτυα, επιχειρούν να ανακόψουν την οποιοδήποτε φιλοπρόοδο αλλαγή στον τόπο και διακηρύττουν την ακινησία, ενώ όταν ασχολήθηκαν με βραδύτητα, με βραδύνοια κι επιδερμικά με κάποιο πρόβλημα που διαπερνά κάθετα και οριζόντια την καθημερινότητα του πολίτη, ήταν μόνο για το θεαθήναι.
Η δημοτική αρχή Λογοθέτη, δεν κατατάσσεται στις υποστατές πολιτικές δυνάμεις και κάθε τέτοια συζήτηση θα ήταν από την φύση της αυτομάτως αυτοακυρούμενη, αφού είναι φανερό πως δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της και πρώτο της πρόταγμα δεν είναι οι ανάγκες του δήμου.
Η πολιτική της μονεταριστική, είναι διάχυτη και οι όποιες επεμβάσεις της στοίχισαν πολύ ακριβά στον τόπο, ενώ ταυτόχρονα ξεθεμελίωσαν τους πυλώνες των πολιτικών αλλαγών που απαιτούνται για να μοιάζει μια διοίκηση ενάρετη και αψεγάδιαστη. Ο επιμερισμός της ευθύνης από το πόπολο θα είναι βαρύς, αφού όλες οι εκφάνσεις τους οδηγούν τον δήμο σε αδιέξοδα.
Στην εποχή του επαναπροσδιορισμού των πολιτικών ταυτοτήτων, η σημερινή δημοτική αρχή στερείται εμβληματικών στελεχών και χωρίς πολιτική φιλοαναγνωσία συνεχίζει να οικοδομεί σε ψεύδη και μυθοπλασίες, εκλαμβάνοντας τους πολίτες ως πληβείους και συνεχίζει να εκφράζει ρηχές πολιτικές, ρίχνοντας τον πήχη των προσδοκιών στο βάραθρο, κλονίζοντας την ροή των επιθυμητών εξελίξεων.
Ο Κώστας Λογοθέτης κακό αντίγραφο - καρικατούρα πρώην πραγματικού δημάρχου, πνίγεται και πνίγει τον τόπο στον χείμαρρο της ανεπάρκειας κι επικινδυνότητας, χωρίς φυσικά να αποτελεί εγγενές στοιχείο, φέρνει τον τόπο προ τετελεσμένων γεγονότων.
Το νεκρό πολιτικό κουφάρι της σημερινής διοίκησης του αδυσώπητου Κώστα Λογοθέτη, δεν διαθέτει κανένα προγεφύρωμα με τις προεκλογικές τους εξαγγελίες κι έχει βάλει τον τόπο σε μια προγραφόμενη πορεία που οδηγεί σε αττόλες, γκρεμούς και αβαθή νερά. Για να σταθεί όρθιος ο δήμος Λουτρακίου, πρέπει να βρουν απέναντι τους όλο το φάσμα των ουδετέρων ανένταχτων και υγιώς σκεπτόμενων πολιτών που θα προσπαθήσουμε σε αγαστή συνεργασία με τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου να ιάσουμε όλες τις κακοφορμισμένες πληγές και να ανταποδώσουμε τα χτυπήματα στη σημερινή αμφιλεγόμενη διοίκηση του Κώστα Λογοθέτη για να τιμωρηθεί για τα σπαταλημένα και βασανιστικά χρόνια που επιφύλαξε στον τόπο.
Παράλληλα, να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο αναπνοής και νεκρό χρόνο να αναπλαστεί. Μέσα από δρακόντεια μέτρα επιτήρησης να γίνει η απαιτούμενη έφοδος στον άναρθρο ρόλο της και να μπει επιτέλους φραγμός στον επαμφοτερίζοντα χαρακτήρα της, καθώς επίσης και σ’ όλα τα σημαντικά που τα κάνει εκτός πολιτικού κάδρου και δίχως την συναίνεση των πολιτών κατά την προσφιλή θεματική του πάροχου Κώστα Λογοθέτη, ο οποίος για τα μείζονα ζητήματα του τόπου, έχει αφεθεί προ πολλού στην αγκαλιά του Μορφέα κι όχι μόνον...

Υ.Γ.: Ένας άνθρωπος, ένας λαός, ένα έθνος, δεν εξαφανίζεται μονάχα με τη φωτιά και με το σίδερο. Δεν εξαφανίζεται μονάχα με το χάσιμο της ζωής του. Εξαφανίζεται ριζικά, πιο τελειωτικά, όταν χάσει τη ψυχή του. Την ατομική και την ομαδική ψυχή του.
Στρατής Μυριβήλης
* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(120612)
Return top