ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, μήπως ξέρεις κάτι, μήπως έχεις ακούσει για κάποιο σύλλογο που ο πρόεδρος πήρε τις καταθέσεις του και τις κατέθεσε σε δικό του λογαριασμό για να απολαμβάνουν υψηλοτέρου επιτοκίου, αλλά όταν παρέδωσε την εξουσία επέστρεψε το κεφάλαιο χωρίς τόκους;
(110612)




Είπαν…

«Κάποιος από τους ανθρώπους του Κώωτση διαθέτει και βίαια αισθήματα και τα εκδήλωσε μάλιστα κατά συγχωριανού του και συγγενούς του με συνέπεια να του έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη. Μάλιστα ο εν λόγω θύτης τυγχάνει να έχει και "συγγενική" σχέση μ’ "εξαπτέρυγο" του Κώωτση. Το θύμα σήμερα θα υποστεί την Πέμπτη κατά σειρά εγχείρηση, δεν μπορεί να δουλέψει κι έχει ανάγκη τα χρήματα που του οφείλει ο δήμος. Μέχρι και την Παρασκευή Κώωτσης κι "εξαπτέρυγο" του υπόσχονταν ότι θα εισπράξει κανονικά τα χρήματα του για να μπορέσει να πληρώσει ο άνθρωπος το νοσοκομείο και το γιατρό του, αλλά κατά την προσφιλή τους τακτική δεν είχαν κάνει τίποτε προς αυτή την κατεύθυνση και τον ενέπαιζαν. Φυσικά, να μπορέσει να γίνει καλά πρώτα απ’ όλα ο άνθρωπος και μετά θα πέσει το πάρα πολύ μεγάλο γέλιο…»
(110612)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ € 20.000 + 20.000 ΣΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ…

Όπως είχε προαναγγελθεί τώρα θα αναδειχθεί το πρώτο «σκάνδαλο»(;) και το μεσημέρι το δεύτερο, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να υπάρχει κι επικαιρότητα στη συνεδρίαση.
Ως γνωστόν, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, ο συνδυασμός του Κώωτση Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω, έκοψαν από τα δυνητικά κονδύλια για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό του προϋπολογισμού του δήμου Λουτρακίου, περίπου το 1,5% που ανέρχεται σ’ ένα ποσό της τάξης των € 40.000 κι είπαν ότι θα το διαθέσουν για τις ανάγκες της Παιδείας.
Ωστόσο, οι ανάγκες στην τοπική Παιδεία της επικράτειας του δήμου Λουτρακίου είναι αυτές όπως την αντιλαμβάνεται και τις ερμηνεύει η δημοτική αρχή κι επειδή τα € 40.000 που εξοικονομήθηκαν δεν προβλέπονταν στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, αποφασίσθηκε να διατεθούν κατά το δοκούν.
Έτσι, το κονδύλι έσπασε στα δύο και πήραν από € 20.000 η πρωτοβάθμια και € 20.000 η δευτεροβάθμια επιτροπή του δήμου Λουτρακίου. Μέχρις εδώ, θα μπορούσε να ισχυρισθεί και ο πιο κακοπροαίρετος ότι όλα είναι αγγελικά πλασμένα. Το πρόβλημα, ωστόσο, αρχίζει από εδώ και κάτω.
Τα χρήματα οι πρόεδροι των δύο επιτροπών, ο αντιδήμαρχος -παιδί του συνεργάτη του Κώωτση- Γιώργος Δέδες και η δημοτική σύμβουλος -οικογενειακή φίλη του Κώωτση- Σταυρούλα Λέζου, απεφάσισαν ο καθένας ξεχωριστά να αναθέσουν τα λογιστικά βιβλία της κάθε σχολικής επιτροπής σε ξεχωριστά λογιστικά γραφεία. Τα έσοδα των δύο επιτροπών μπορεί να απαιτούν σ’ ετήσια βάση δύο τρία παραστατικά με τις ανάλογες εγγραφές στο βιβλίο εσόδων - εξόδων και πολύ περισσότερα μπορεί να είναι τα τιμολόγια των δαπανών για διάφορες εργασίες και κάποια απρόβλεπτα έξοδα, τα οποία επίσης επιβάλλεται ν’ εγγραφούν στο βιβλίο εσόδων - εξόδων της κάθε σχολικής επιτροπής.
Γι’ αυτή την εργασία η αμοιβή του κάθε λογιστικού γραφείου ανέρχεται στις € 20.000, όταν Α.Ε. ή ΕΠΕ με λίγη δουλειά, ισολογισμούς κι εξαμηνιαίες καταστάσεις καταβάλουν από € 2.000 με χαμηλή δραστηριότητα και μέχρι € 5.000 εταιρείες που παράγουν πολύ εργασία για το λογιστικό γραφείο.
Επομένως, προκύπτει αβίαστα το ερώτημα, με ποια κριτήρια δαπανώνται για κάθε σχολική επιτροπή ως λογιστικά έξοδα € 20.000, όταν για παράδειγμα ο δήμος Κιάτου για όλα τα σχολεία του η λογιστική δαπάνη ανέρχεται στα € 1.500 ετησίως;
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press λέγεται ότι αυτό κονδύλι για να δικαιολογηθεί δεν είναι απαραίτητο να ελεγχθεί από τον αρμόδιο επίτροπο, ενώ δεν απαιτείται και διαγωνισμός, γιατί το ποσό είναι κάτω από τις € 25.000.
Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός, ότι υπάρχουν ΣΔΟΕ κι Επιθεωρητές Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης,
Το loutraki-press, αν έχει υποπέσει σε λάθος από κακεντρέχεια ή παραπληροφόρηση, είναι στη διάθεση του Κώωτση και της δημοτικής αρχής του για να δημοσιοποιήσει τη διάψευσή τους και να προβάλλει την πραγματικότητα που θα προβάλλουν.
(110612)




Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ
ΥΔΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ;

Γράφει ο conpater*

Κάποιες φορές πρέπει να αφήνουμε στην άκρη τις «στρογγυλοποιήσεις, τις ωραιοποιήσεις, τα σεις και τα σας και να λέμε τα πράγματα όπως πρέπει να ειπωθούν.
Μέσα στο γενικό χαμό μεταξύ μνημονίων, μεσοπροθέσμων, εκλογών και προεκλογικών αλαλαγμών, μας διαφεύγουν κάποια πραγματάκια, τα οποία είναι σοβαρότατα και καλό θα ήταν να δώσουμε βάση πριν βρεθούμε προ απροόπτου -όπως πάντα.
Πέρυσι, στις 10/06/2011 «πέρασε» η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 150559. Φέτος, στις 12 Απριλίου έγινε τροποποίηση αυτής της απόφασης. Δεν έχω την απαίτηση να γνωρίζει ο καθένας τι αποφάσισαν και τι τροποποίησαν. Εδώ ο κόσμος καίγεται, δεν είναι δυνατόν να ξέρει ο οποιοσδήποτε τι περνάνε και τι όχι στην Βουλή. Έχω την απαίτηση, όμως, από τους Κορίνθιους βουλευτές, να ενημερώνουν τους αρμόδιους φορείς, τους δήμους κι όποιον άλλον εμπλεκόμενο, για το τι συμφώνησαν στην Βουλή, εν αγνοία του κόσμου. Ο 150559 αφορά τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Από μόνο του αυτό, δεν λέει και πολλά, από πίσω, όμως, κρύβεται ένα ολόκληρο παρασκήνιο που αφορά, εν τέλει, για το ποιος θα έχει δικαίωμα να πίνει νερό!..
Επιβάλλεται πλήρης έλεγχος, από τις πηγές και τις αρδεύσεις μέχρι και την κατανάλωση. Με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας Υγείας, πούλησαν τους υδάτινους πόρους οι Έλληνες βουλευτές σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Έχει ενημερωθεί ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες; Ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης; Ο ομόλογός του της Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός; Γιατί γνωρίζω πολύ καλά, πως ο Πέτρος Τατούλης είναι ενημερωμένος και καλά μάλιστα.
Υπάρχει περίπτωση οι Πάνος Μπεγλίτης, Αικατερίνη Φαρμάκη Γκέκη και Κώστας Κόλλιας, να μην έχουν ενημερώσει κανέναν για αυτό το σκάνδαλο;
Πιθανόν, λέω εγώ. Αν όμως, έχουν ενημέρωση και μια που έχουμε δικό μας νερό, ας ασχοληθούμε με το δήμο μας!
Έχει γνώση τί σημαίνει αυτή η υπουργική απόφαση ο Κώστας Λογοθέτης; Κάποιος άλλος από ’κει μέσα;
Γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε πλέον με το νερό της πόλης και των δημοτών, χώρα τα έσοδα εμπορίας του. Περνάει η διαχείριση και των πηγών, αλλά και της διαχείρισης του προϊόντος στα χέρια ιδιωτών, που θα ελέγχουν αυτοί πλέον ποιοί θα έχουν δικαίωμα να καλλιεργούν και να ποτίζουν, ποιοι θα εμπορεύονται και τελικά, ανάλογα και με τη χρέωση ποιοι θα πίνουν!..
Μαντζαβίνος - Μπολογιώργης ήταν το δίδυμο διαχείρισης του νερού τη δεκαετία του ’70 στο Λουτράκι. Φυσικά, δεν υπήρχαν προβλήματα τότε, όπως προκύπτουν σήμερα, αλλά το κράτος πήρε αυτό το φυσικό αγαθό από τους ιδιώτες και το διαχειρίσθηκε μόνο του. Με βάση λοιπόν αυτή την υπουργική απόφαση, τι ενέργειες έχει κάνει ο δήμος Λουτρακίου για να εξασφαλίσει ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε δικό μας νερό; Γιατί το νερό είναι δικό μας!..
Γιατί υπάρχει και προέκταση όσον αφορά το βιολογικό καθαρισμό που με την περάτωση της τριτοβάθμιας επεξεργασίας, τα νερά θα είναι κατάλληλα για αρδεύσεις και καλλιέργειες που θα χρησιμοποιούνται, εκεί που σήμερα χρησιμοποιείται το πόσιμο νερό. Αν όλο αυτό πάει πακέτο σε ιδιώτες, τότε ποιός αγρότης θα έχει τη δυνατότητα να καταβάλει αυτά τα υπέρογκα ποσά που θα απαιτήσει η ιδιωτική εταιρεία εκμετάλλευσης; Ποιος θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα πηγάδιά του, αφού κι αυτά θα περάσουν στον έλεγχο των εταιρειών;
Στην Αμερική, σε κάποιες πολιτείες που έχει δοθεί η διαχείριση και η εκμετάλλευση σε εταιρείες απαγορεύθηκε δια νόμου, ακόμη και η χρησιμοποίηση βρόχινου νερού για πότισμα των κήπων στα σπίτια!.. Με τα πρόστιμα να πέφτουν «βροχή».
Έχει κάποιος από τη ΔΕΥΑΛ-Π ασχοληθεί μ’ αυτό το θέμα ή το μόνο που τους νοιάζει είναι ποιός θα είναι πρόεδρος και πόσα λεφτά παίρνει; Και δεν θα ρίξω το φταίξιμο της μη ενημέρωσης μόνον στο δήμαρχο. Γι’ αυτό υπάρχουν οι αντιδήμαρχοι κι ένα πλήθος συμβούλων πέριξ αυτού.
Εν κατακλείδι, ξέρουν κάτι για όλα αυτά ή πρώτη φορά τα’ ακούνε;
Αν δεν ξέρουν να ενημερωθούν από τους Πάνο Μπεγλίτη, Αικατερίνη Φαρμάκη Γκέκη και Κώστα Κόλλια, τάχιστα.
Αν, όμως, ξέρουν και δεν κάνουν τίποτε, μη νομίζουν ότι θα ξεχασθεί το θέμα;

* Ο conpater, είναι φίλος αναγνώστης του loutraki-press.
(110612)
Return top