ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, γιατί κατηγορείς μαζί με τους μυστικοσυμβούλους σου τον «εξάδελφο» Δημήτρη Λογοθέτη ότι αυτός έφερε το δικηγόρο Νίκο Παπαχρονόπουλο για τις διαταγές πληρωμής και τ’ ασφαλιστικά μέτρα; Μήπως, τον έχει κάνει πάσα άλλος μυστικοσύμβουλος; Γιατί οι πληροφορίες του loutraki-press σε μυστικοσύμβουλο συγκλίνουν. Μόνο με τη λάσπη δεν μπορείς να εξιλεωθείς… Κώωτση, όποιος παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, το βάρος σήκωσε, πρωταγωνιστής ήταν, ο «συγγενής» κουμπάρος σου Δημήτρης Κονομόδης. Μην αποπροσανατολίζεις και μην ρίχνεις ευθύνες αλλού. Κοιτάξου και λίγο στον καθρέφτη, εκτός εάν δεν σ' αντέχει και σπάει...
(040612)




Είπαν…

«Πώς είναι δυνατόν η μεταφορά των βοθρολυμάτων να έχει μικρότερο κόστος κατασκευαστικό και παραγωγικό από το δήμο Βόχας - Βέλου στο Λουτράκι, όταν το Κιάτο είναι το ακριβώς διπλανό χωριό του Βέλου; Εκτός αν η Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύει κι αυτή στο μοναδικό αναπτυξιακό έργο δημαρχίας του Κώωτση που βασίζεται στα ούρα, στα κόπρανα και τα λύματα.»
(040612)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ;

Γράφει ο Conpater

Ανέκαθεν ο Έλληνας ήθελε κάποιον "προστάτη".
Κάποιον, που να του εξασφαλίζει πως ότι θέλει να κάνει, θα έχει τα νώτα του καλυμμένα.
Κάποιον που να τον θεωρεί υπεύθυνο σε μια αποτυχία.
Κάποιον που να αποφασίζει αυτός, στα δύσκολα.
Άμα ρίξεις ευθύνη στον Έλληνα, έγινες ο χειρότερος εχθρός του. Κάτι σαν τον διάολο με το λιβάνι...
Από το 1821 κρατάει αυτή η συνήθεια. Θα `λεγε κάποιος πως με το πέρασμα των ετών θα του έφευγε… Τουναντίον, μάλιστα, έγινε δευτέρα φύση.
Κάπως έτσι φθάσαμε και στα νεώτερα χρόνια Από τους Άγγλους, Γάλλους και Ρώσους του ’21, περάσαμε στους Άγγλους και Ρώσους του 1944, οι Γάλλοι είχαν μεν άλλα να ασχοληθούν και καταλήξαμε στους Αμερικανούς και Ρώσους.
Κάπως έτσι έπαιξε το έργο μετά το 1974, με την επαναφορά της Δημοκρατίας στη χώρα μας -αυτό θέλει συζήτηση, αλλά δεν είναι του παρόντος- όπου, όπως όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσε ένα δίπολο ξένων δυνάμεων, έτσι και στην εγχώρια αγορά ξεχώριζε το δίπολο ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.
Όταν αυτά τα δύο κόμματα μαζί συγκέντρωναν το 75% του εκλογικού σώματος μέχρι και πριν 3 χρόνια, τότε μιλάμε για κάτι που υπάρχει στο DNA του... Πάντοτε ψήφιζε για να φύγει ο προηγούμενος κι όχι για να έλθει ο επόμενος. Να φύγει αυτός που του έταξε και δεν το ’κανε, για να έλθει ο άλλος που θα τον "τακτοποιήσει". Η ιστορία αυτή δεν θα τελείωνε, αν δεν συνέβαιναν κοσμοϊστορικά γεγονότα, άσχετα με την Ελλάδα και τον κάτοικο αυτής της χώρας. Φθάσαμε αισίως στις εκλογές του Μαΐου, όπου ο Έλληνας τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη Ν.Δ. Δύο κόμματα που τα θεωρεί υπεύθυνα -και καλώς- για την κατάσταση που τον έχουν φέρει.
Άμοιρος ευθυνών βέβαια, δεν είναι κανείς. Δεν εξελέγονταν τόσα χρόνια από μόνοι τους. Στις εκλογές, όμως αυτές, έδειξε πως αν θέλει... μπορεί.
Έδωσε 17% σ’ ένα κόμμα που μέχρι τώρα έκανε βόλτες στους δρόμους και που είναι κομμάτι από το ΚΚΕ, αλλά στο πιο δυτικό προφίλ, πιο μοντέρνο, πολύ θα έλεγα.
Είδε "φως" λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ και μπήκε. Μπήκε και στρογγυλοκάθησε, μάλιστα, εκτοπίζοντας το ένα από τα δύο παραδοσιακά κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ. Εκτίμησε ο Έλληνας πως μόνο κάτι καινούργιο θα μπορούσε να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση, από τα τάρταρα που τον έριξαν, δίνοντας ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ -τους πιο πολλούς- αλλά και στ’ άλλα δύο κόμματα που πήραν λιγότερες μεν, αλλά αρκετές ψήφους για να μπουν στη Βουλή.
Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, έχουμε πάλι εκλογές. Καλείται ο λαός να ψηφίσει υπό καθεστώς εκφοβισμού, τρομοκρατίας, κι ότι άλλο περιλαμβάνει το "μενού" ενός προεκλογικού αγώνα. Έχει πολλά να σκεφθεί το μυαλό του τώρα.
Του είπαν πως αν φύγει από την Ευρώπη, τον περιμένει πείνα και δυστυχία.
Του είπαν πως αν μείνει, θα έλθουν χειρότερες ημέρες απ` αυτές που περνάει.
Τον κατηγόρησαν για τεμπέλη, ωχαδερφιστή, βολεμένο, άλλα πολλά και διάφορα.
Τον έχουν κατηγορήσει:
- πως πήγαινε διακοπές με δανεικά,
- πως κατανάλωνε πολλά περισσότερα απ’ ότι έβγαζε,
- πως ήταν μονίμως «παραλίας»,
- πως μονίμως έπιανε "μα@@@ες" τους ξένους που έστελναν τα λεφτά τους για αναπτυξιακά έργα κι αυτός τα ’κανε βίλες, αυτοκίνητα κ.λπ. κ.λπ.
Προσωπικά, δεν έχω ξαναδεί τέτοια ολοκληρωτική επίθεση και με συνεχείς εκτοξεύσεις απειλών και ύβρεων, σε μια χώρα ίσα που φαίνεται στον παγκόσμιο χάρτη. Όλη η Ευρώπη έχει πέσει πάνω στην Ελλάδα, την έχουν ξεσκίσει κυριολεκτικά, την απειλούν συνεχώς. Ο Έλληνας, κάθεται κι απλά παρακολουθεί. Περιμένει, τι περιμένει ήθελα να ήξερα;..
Περιμένει από τον Αντώνη Σαμαρά που έχει υπογράψει μέχρι και σε χαρτοπετσέτες ότι του έδιναν; Από τον Ευάγγελο Βενιζέλο που μ’ αυτό το φασιστικό ύφος, απειλούσε Θεούς και δαίμονες πως πρέπει να παρθούν όλα αυτά που αποφάσισαν, γιατί αλλιώς "αντίο ζωή";
Να ψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα, που έχει αρχίσει να "στρογγυλεύει" κι αυτός κάποια πραγματάκια; Αν και λογικό είναι, άλλο στο πεζοδρόμιο, άλλο μέσα...
Σε τελική περίπτωση, να ψηφίσει εντός μνημονίου; Εκτός μνημονίου; Εντός, εκτός και επί τ` αυτά;
Εδώ του ’χουνε κάνει το κεφάλι τόσο καιρό να προχωράει και να παραμιλάει. Αλλού πατάει κι αλλού βρίσκεται. Ξεκινάει για καφέ στη θάλασσα και καταλήγει στον Προφήτη Ηλία.
Έχει καταλάβει ο Έλληνας ότι έφτασε ο καιρός να αποφασίσει μόνος του για το τί πρέπει να ψηφίσει;
Έχει καταλάβει τι γίνεται γύρω του; Επιτρέψτε μου να έχω κάποιες αμφιβολίες...
Είναι πάνω από τον Έλληνα, να δει τι γίνεται πραγματικά στην Ευρώπη. Πως μετά απ’ αυτόν, θ’ ακολουθήσει ο Ισπανός, ο Πορτογάλος, αλλά… και ο Γερμανός που ήδη έχει αρχίσει και ξυπνάει γι’ αυτά που γίνονται στη χώρα του.
Ας μην περιμένει πλέον βοήθεια και προστασία από κανέναν.
Άλλαξαν άρδην, οι καταστάσεις παγκοσμίως.
Αν έχει καταλάβει, πως βγαίνοντας πρώτος από το λάκκο με τους πολλούς, θα ξεκινήσει πρώτος την αναγέννησή του, έχει καλώς.
Αν νομίζει πως θα βρεθεί κάποιος "προστάτης" να τον σώσει γιατί δηλώνει αδυναμία για μια ακόμα φορά να κάτσει να σκέφτεται κάποια πράγματα, τότε ας τον φάει το σκοτάδι και ας είναι μονίμως τελευταίος και ζήτουλας. Όπως ήταν πάντα...
(040612)




ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΟΞΥΛΟ!

Του Έντιμου Ψηφοφόρου

Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Περλεπέ Σηφουνάκη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διευρυμένης νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος στη Χαλκίδα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιωργάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην βουλευτής που είχε μάλιστα υποστηρίξει τον Γιωργάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 2007, αναφερόμενη στον πρώην πρωθυπουργό είπε: «Ο Παπανδρέου διέλυσε το κόμμα. Εάν τον έβρισκα στο δρόμο θα τον πλάκωνα στις σφαλιάρες».
Καλά μάς τα λες μαντάμ Περλεπέ. Λυπάσαι που διέλυσε το κόμμα (ίσως επειδή δεν ξαναβγαίνεις βουλευτής). Για την Ελλάδα που διέλυσε δεν μας λες τίποτε; Δεν μάς λες αν λυπάσαι κι αν θα του έδινες ένα… «βρωμόξυλο» με βρεγμένη σανίδα;
Εμείς, πάντως, μαντάμ Περλεπέ Σηφουνάκη, σας περιμένουμε όλους σας στη γωνία.
Κι’ όταν λέμε όλους, εννοούμε όλους ανεξαιρέτως, τους εραστές του μνημονίου!
(040612)




ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Συνεδριάζει αύριο Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 η δημοτική κοινότητα Αγ. Θεοδώρων για την εκλογή και πλήρωση της θέσης του παραιτηθέντος αντιπροέδρου της Δημήτρη Κυριάκη. (Θύμα του Κώωτση κι αυτός…)
Στη συνέχεια στην τακτική του συνεδρίαση και σε πλήρη σύνθεση το σώμα, έχει προς συζήτηση πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξή του:
1 Προέγκριση άδειας ίδρυσης καταστήματος «Αναψυκτήριο» του Σπυρίδωνα Ράτη του Γεωργίου, το οποίο θα λειτουργήσει επί της οδού ΠΕΟΑΚ στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.
2 Διαγραφή ή μη λογαριασμών ύδρευσης λόγω λάθους μηχανογράφησης κατόπιν ενστάσεων που αφορούν το έτος 2010.
3 Εξέταση αιτήματος Αντωνίας Φραγκούλη του Ελευθερίου για διαγραφή ή μη χρεών ύδρευσης λόγω λάθους μηχανογράφησης.
4 Εξέταση αιτήματος Δημητρίου Θεοχάρη του Αναστασίου για διαγραφή ή μη ποσού από βεβαιωτικό κατάλογο βυτιοφορέων λόγω λάθους μηχανογράφησης.
5 Λήψη περιοριστικών μέτρων λόγω λειψυδρίας στην δημοτική ενότητα Αγίων Θεοδώρων.
(040612)
Return top