ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ




ΚΟΥΙΖ

Για ποιόν τέως αξιωματούχο του δήμου Λουτρακίου εκκολαπτόμενος «εφημεριδάς» ισχυρίζεται ότι για να κατανοήσει ένα κείμενο πρέπει να  το διαβάσει τρεις - τέσσερις φορές;
(010612)




Είπαν…

«ΟΕΣΙΚ και ΣΕΚΑΛ θα είναι ο... στρατός του Κώωτση στην προεκλογική περίοδο;»
(010612)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΔΕΝ ΘΑ
ΞΕΧΑΣΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ

Τελευταία ημέρα των gallop σήμερα και απ` ότι φαίνεται πάμε για μάχη στήθος με στήθος μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.
Το γύρισαν το «βιολί» οι Έλληνες, το γύρισαν και οι Ευρωπαίοι. Από το 5% πού είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, το έφτασε στο 17 και -άποψη μου- στις 17 Ιουνίου θα τερματίσει γύρω στο 28-30%. Η Ν.Δ., αφού ξαναγύρισαν τα πρόβατα που είχαν φύγει από το μαντρί, εκτός από μερικά, έχει μια άνοδο πού της επιτρέπει να ελπίζει για την πρωτιά.
Όλα τα κόμματα ελπίζουν, για τους Έλληνες δεν ξέρω, τον απλό κόσμο που έχει φτάσει πλέον σε απελπιστική κατάσταση, σε κατάσταση ανέχειας. Μια κατάσταση που είναι δύσκολο να αντιστραφεί, παρ` όλο τις αγωνιώδεις προσπάθειες Ελλήνων και Ευρωπαίων να πείσουν τον κόσμο για το απαραίτητο των μνημονίων και των μέτρων, που ναι μεν πρέπει να συνεχιστούν, αλλά από την άλλη «στρογγυλεύουν» τις γωνίες για να μην χαρακωθεί κανείς.
Εδώ και μια εβδομάδα, βάλθηκαν όλοι να μας πείσουν πως πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές, με πρώτους και καλύτερους τους δυο αρχηγούς κομμάτων που υπέγραψαν ότι τους έδιναν οι τοκογλύφοι -λίγο ακόμα θα υπέγραφαν σε χαρτοπετσέτες- και τους οποίους ακολουθούν κατά πόδας έγκριτοι ευρωπαίοι οικονομολόγοι, που έχουν χωριστεί σε ομάδες, αφού Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή τονίζουν πως η Ελλάδα φεύγει από το ευρώ, Τρίτη - Πέμπτη αναλαμβάνει η άλλη ομάδα που δηλώνει μ’ έμφαση πως φεύγοντας η Ελλάδα από το ευρώ θα παρασύρει κι άλλες χώρες μαζί της.
Εσχάτως, είχαμε και την Άνγκελα Μέρκελ, που πολύ θα ήθελε να έφευγε τώρα η Γερμανία από το ευρώ κι όχι αργότερα όπως το έχει σχεδιάσει, να δηλώνει πως κάποιες αλλαγές είναι εφικτές, αρκεί να υπάρχει κυβέρνηση που να συμφωνεί με ό,τι έχει υπογραφτεί μέχρι τώρα μεταξύ Βενιζέλου - Σαμαρά και Ευρώπης - ΔΝΤ.
Δυο χρόνια τώρα, έχουν φέρει τον Έλληνα στα πρόθυρα αυτοκτονίας, γιατί δεν χωρούσαν αλλαγές στα συμφωνηθέντα. Και μάλιστα, πρώτος και καλύτερος ο πολύς Ευάγγελος Βενιζέλος, ακολουθούμενος από τον πιο light Αντώνη Σαμαρά, έκαναν τα αδύνατα δυνατά να πειστεί ο κόσμος ότι του έκοψαν τη σύνταξη, του μείωσαν το μισθό, τον απέλυσαν, του διέλυσαν την οικογένεια, γιατί δεν γινόταν κάτι άλλο για να μαζέψει λεφτά το κράτος. Δεν υπήρχε καμία άλλη λύση! Έτσι έλεγαν... Μόνο που βλέποντας τώρα ότι ο κόσμος τους «έγραψε» κανονικά, ως δια μαγείας ανακάλυψαν πως πρέπει να διαπραγματευθούν με την τρόικα και τ’ άλλα λιμά της Ευρώπης, φθάνοντας σε σημείο να παρουσιάζονται και σαν «αντιστασιακοί» έναντι όλων αυτών!..
Χρειάσθηκε να κουνήσει λίγο το δακτυλάκι της η Αμερική για να ισιώσουν λίγο τα πράγματα. Άλλωστε, αρκετά έπαιξε μόνη της η Άνγκελα Μέρκελ, με κίνδυνο να τινάξει στον αέρα όλη την Ευρώπη. Έχει τον τρόπο της, πάντα τον είχε....
Τελικά, ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει κάποιος. Να ταράξει τα νερά. Να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά για να αλλάξουν κάποια πραγματάκια που τα έβλεπαν όπως ήθελαν κάποιοι ανά την Ευρώπη. Βλέπουν οι Ισπανοί και οι Ιταλοί, πως επιτέλους, τα ζωντανά που κατοικούν σ’ αυτήν τη χώρα ξύπνησαν κάπως, με τον κίνδυνο να ξεσηκωθεί κι εκεί ο κόσμος, να είναι πλέον μεγάλος.
Άλλωστε, η Ισπανία, είναι με το ένα πόδι στον «τάφο», απλά την κρατάνε διασωληνωμένη, γιατί αν κάνει πως ζητάει κάποιες βοήθειες όπως η Ελλάδα, προβλέπω να της κουνάνε μαντήλι η ΕΚΤ, η Άνγκελα Μερκελ και οι συνήθως ψύχραιμοι Μανουέλ Ζοζέ Μπαροζο και Όλι Ρεν.
Αφού δεν υπάρχει σάλιο στα ταμεία τους, τα πανωτόκια τα `χει η Γερμανία κερδισμένα και δεν πρόκειται να τα διαθέσει πουθενά και σε κανέναν. Από κει και πέρα, ποιός να δανείσει λεφτά, αφού όλοι βάζουν το χέρι στην τσέπη και πιάνουν το… παπούτσι; Για χώρες μιλάω, έτσι;..
Θα πάμε να ψηφίσουμε στις 17 Ιουνίου. Ας ελπίσουμε, αυτό το βήμα που έκανε ο Έλληνας να το συνεχίσει… Δεν θεωρώ πως μπορεί να πειστεί κάποιος που του έλεγαν συνέχεια τα δυο μεγάλα κόμματα ότι είναι μα@@@ας, ξαφνικά να του χαϊδεύουν το κεφάλι και να του ζητούν τη ψήφο του.
Βέβαια, εδώ είναι Ελλάδα. Τίποτα δεν εκπλήσσει κανέναν πια. Αλλά θέλω να πιστεύω πως δεν θα ξεχάσει τόσο εύκολα και γρήγορα ο κόσμος τα πόσα ψέματα του είπαν, πόσο τον εκβίασαν, τον τρομοκράτησαν, μόνο και μόνο γιατί αυτές τις εντολές είχαν πάρει οι τότε κυβερνώντες. Οι οποίοι, μπρος στο φόβο μην βγάλουν οι Γερμανοί τ’ άπλυτά τους στη φόρα, τις συναλλαγές τους σε οικονομικά σκάνδαλα, τις μίζες τους, δεν δίστασαν να πουλήσουν τη χώρα, δεν δίστασαν να στείλουν στην αυτοκτονία 2000 Έλληνες, δεν δίστασαν να κλέψουν τα λεφτά του κοσμάκη με τα κουρέματα των ομολόγων, το κόψιμο των συντάξεων και των μισθών, δεν δίστασαν να στέλνουν τον κόσμο στα συσσίτια της κάθε εκκλησίας, δεν δίστασαν να τον φορτώσουν με χαράτσια και φόρους που δεν μπορεί να πληρώσει.
Ότι και να πουν, ότι και να τάξουν, οι ίδιοι θα μείνουν! Κι αν όχι, χειρότεροι ίσως γίνουν, καλύτεροι αποκλείεται...

Σ.Σ.: Πρόκειται για άρθρο φίλου του loutraki-press που επιθυμεί την ανωνυμία του.
(010612)
Return top