ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, σε ποιόν χρωστάτε € 700 - 800, στον οποίο οι παλικαράδες σου του έχουν δημιουργήσει και τεράστιο πρόβλημα υγείας και για το λόγο αυτό τον ανταμείψατε αναγνωρίζοντάς τον ως διακεκριμένο πολίτη;
(060612)




Είπαν…

«Κώωτση, όταν πιάνεις τον καθένα και λες τερατολογίες κι αμολάς φίδια για να σε λυπηθούν, όπως έγινε χθες το μεσημέρι στην Ιάσωνος, αυτό δεν παραπέμπει στις πρακτικές που ακολουθούν οι γυναικουλίτσες; Επειδή κάνεις έτσι, στείλε την άποψή σου να τη δημοσιοποιήσω, χωρίς να υποχρεούσαι να καταβάλεις χρήματα. Εδώ είναι δωρεάν!»
Π. Η.
(060612)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Του Δημήτρη Καραπατά*

Κατάντημα πανικόβλητων θυμίζει, πλέον, η δημοτική αρχή Λογοθέτη, που άρχισε να συνειδητοποιεί πως χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια της και στην προσπάθειά της να παραμείνει ζωντανή στην εξουσία, μεταχειρίζεται μέσα σ’ ένα εύφλεκτο περιβάλλον, όλες τις κατάπτυστες μεθόδους, που φτάνουν έως και την επιβολή φοβικού συνδρόμου, προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία και τη νομή της.
Συγκεκριμένα, ο ψευδεπίγραφος δημοκράτης δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, με την εκδικητική και χείριστη εξουσία του και την «παιδική χαρά» αντιδημάρχων και συμβούλων του, π.χ. Γιώργος Δέδες - Θανάσης Μουζάκης, που συλλήβδην, κατά το παρελθόν, προσπάθησαν, με μεθόδους Γκέμπελς, ανεπιτυχώς, να χειραγωγήσουν και να κατευθύνουν προς όφελός τους ή έστω, να μειώσουν την ακατάπαυστη ροή επικριτικών κειμένων του γράφοντα, που αναδείκνυαν τις αμέτρητες αβελτηρίες, αλλά και τις επικίνδυνες για τον τόπο πολιτικές τους, κατέφυγαν σ’ άλλη μία επαίσχυντη πράξη, που στόχο είχε να κάμψει το γράφοντα.
Παίζοντας με τη φωτιά, απέστειλαν, για ασήμαντο αφορμή (ζαρντινιέρες που βρίσκονταν έξω από το κατάστημα), στην επαγγελματική στέγη του γράφοντος τη δημοτική αστυνομία και στη συνέχεια αφίχθη και η Ελληνική Αστυνομία, για να δημιουργηθεί όχληση στην εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησής του και να παρεμποδιστεί αυτή. Μάλιστα, παρουσία εμβρόντητων πελατών - μαρτύρων, όπως αυτή του πρώην υποψηφίου με το συνδυασμό του Κώστα Λογοθέτη, Παρασκευά Παύλου.
Στο σημείο αυτό, ο γράφων δηλώνει ότι, αν η εν λόγω κίνηση ήταν ενταγμένη σ’ ένα γενικότερο σχέδιο επιβολής της νομιμότητας σε όλα τα πεδία στο δήμο, όχι μόνο θα συμμορφωνόταν, αλλά θα ήταν ο πρώτος που και θα ήταν ένθερμος υποστηρικτής της. Όμως, ξεκάθαρα, αυτή η αψυχολόγητη κίνηση, δεν εντάχθηκε ποτέ σε τέτοιο σχέδιο και στόχο είχε αποκλειστικά το γράφοντα!
Της γκεμπελίστικης νοοτροπίας που επικρατεί και χρησιμοποιείται σε κάθε ευκαιρία, ενισχύει η αποκάλυψη φερέγγυας πηγής στο loutraki-press πριν λίγες ημέρες από το χώρο του δημαρχείου, ότι αντιδήμαρχος κι ενδεχομένως μέντορας του Κώστα Λογοθέτη, έχει στοχοποιήσει τα νομίμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα της οικογένειας του γράφοντος. Η εν λόγω πηγή αναφερόταν με σκαιότατο τρόπο για τον εν λόγω αξιωματούχο, γιατί δεν έχει συνειδητοποιήσει πως έχει γίνει αντιδήμαρχος σ’ έναν από τους πιο φημισμένους δήμους της χώρας. Έναν δήμο που τον αμαύρωσε με τις κατάπτυστες επιστολές, όπως αυτή που απέστειλε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, βάζοντας σε κίνδυνο χρήσιμες συμμαχίες και, μάλιστα, τη στιγμή που μεγάλα έργα του δήμου εξαρτώνται αποκλειστικά από την περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο λόγος, φυσικά, για τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρο Νικολάου, που γι’ αυτόν δεν αποτελούν πρόβλημα τα αυθαίρετα σπίτια που ξεκίνησαν να χτίζονται επί των ημερών του(;) στον υδροφόρο ορίζοντα και στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου. Ο Σπύρος Νικολάου δεν ενοχλείται ούτε με το τμήμα του δρόμου από το εργοστάσιο του Θρουβάλα έως το δρόμο του Εκκλησιαστικού λυκείου, που όποιο όχημα διέλθει, παίζει πόκερ με το χάρο.
Ακόμη τον Σπύρο Νικολάου φαίνεται ότι δεν τον ενοχλούν οι παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην κεντρική λεωφόρο του Λουτρακίου, που «ξερνάνε» καρκίνο και θάνατο.
Προφανώς, καμία βούληση δεν θα έχει ο Σπύρος Νικολάου να ελέγξει τον πρώτο πολίτη του τόπου, που έχει χτίσει το σπίτι του δίπλα από ρέμα που πλημμυρίζει συνεχώς κι έχει φυτέψει δεκάδες ελιές στην κοίτη του ρέματος, όπου έντεχνα έχουν επιχωματωθεί έως τη μέση κι όταν βρέχει, το νερό, μαζί με τα φερτά υλικά, εκτρέπεται έξω από την κοίτη, στον παράπλευρο δρόμο και σε αντίθετη φορά από το σπίτι του Κώστα Λογοθέτη, μ’ αποτέλεσμα να πλημμυρίζει ο παρακείμενος και ο κεντρικός δρόμος της περιοχής (Λ. Αθηνών).
Ο Σπύρος Νικολάου, φυσικά και δεν θεωρεί μείζον πρόβλημα ότι το Λουτράκι θυμίζει εγκαταλελειμμένη πόλη, με χαλασμένες όλες τις ψηφιακές πινακίδες, αποχρωματισμένες όλες τις διαγραμμίσεις των δρόμων, γεγονότα που έχουν αποτέλεσμα να μην τηρείται ο ΚΟΚ.
Τι θεωρεί και τι είναι μείζον πρόβλημα για τον εξωραϊσμό του Λουτρακίου κατά τον Σπύρο Νικολάου; Μα, φυσικά, τα αυτοκίνητα της οικογένειας του γράφοντος, που σημειωτέον, σταθμεύουν σε σημείο που επιτρέπεται η στάθμευση.
Λες κι αποκτήθηκαν από χρήματα ανθρώπων της δημοτικής αρχής ή έχουν εκχωρηθεί από το δήμο Λουτρακίου και τα στερούνται οι σημερινοί αξιωματούχοι του. Ή μήπως έχουν διορίσει σε δημοτικές θέσεις ολόκληρη την οικογένεια κι ο επιούσιος τους προέρχεται χάριν αυτών.
Ίσως ακόμα, θα περίμεναν να τους απονείμουμε το χρυσό μετάλλιο της καλύτερης διοίκησης που πέρασε από τον τόπο; Κι όλα αυτά, όταν εν γνώσει του Σπύρου Νικολάου, επί μονίμου βάσεως, στο πεζοδρόμιο του σπιτιού ενός άλλου αντιδημάρχου, του Θανάση Μουζάκη, βρίσκονται σταθμευμένα τα οχήματα με αρ. κυκλοφορίας ΚΡΗ 7237 (μαύρο SEAT), ιδιοκτησίας του αδελφού του αντιδημάρχου κι ακόμα, ένα λευκό φορτηγάκι, με αρ. κυκλοφορίας ΚΡΑ 9727, που αναγκάζουν τους πεζούς στο συγκεκριμένο σημείο να κατεβαίνουν και να εκτίθενται στο δρόμο, βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.
Σημειωτέον ότι, ο Θανάσης Μουζάκης είναι ένας από τους δύο αντιδημάρχους (ο άλλος είναι ο Γιώργος Δέδες) που, στην προσπάθεια να απομακρύνουν τους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται στον κεντρικό δρόμο κι αυτοί να μεταφερθούν στην οδό Χατζοπούλου, απέναντι από την επιχείρηση του γράφοντος, που συμφώνησε για την ευταξία στον κεντρικό δρόμο, κιότεψαν και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να καλέσουν ούτε αστυνομία ούτε δημοτική αστυνομία, όταν άλλος καταστηματάρχης διαφώνησε για την τοποθέτηση και όχι μόνο αναποδογύρισε και έσπασε τους κάδους, αλλά έριξε τα απορρίμματα «στα μούτρα» των εν λόγω δύο αντιδημάρχων.
Κατά περίεργο τρόπο, από άλλες επιχειρήσεις, όπως κρεοπωλείο στην πλατεία του ΚΤΕΛ, που δεν συμφώνησε με την τοποθέτηση των κάδων, αυτοί απομακρύνθηκαν σύμφωνα με την επιθυμία του ιδιοκτήτη, ενώ έχει συμβεί υπολείμματα σφάγιων να έχουν πεταχθεί στους τέσσερις κάδους που βρίσκονται δίπλα στα γραφεία του ΚΤΕΛ.
Κάποια άλλη επιχείρηση, βρίσκεται κι αυτή υπό διωγμόν, όπως του Hotel Ίσθμια του που οι κάδοι απορριμμάτων έχουν τοποθετηθεί σε απόσταση αναπνοής από το καφέ του ξενοδοχείου.
Κραυγαλέες ποικιλώνυμες παρανομίες παρατηρούνται σε πολλές επιχειρήσεις της πόλης, με τη δημοτική αρχή να πέφτει σε ωκεάνια παράλυση, που αγγίζει τα όρια της επιλεκτικής προστασίας.
Η δημοτική αρχή και ο καθρέπτης της, η δημοτική αστυνομία, διαπράττει κατά συρροή παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας και κραυγαλέα προστατεύει το λαθρεμπόριο των λαθρομεταναστών, που όχι μόνο αποτελεί πληγή για τα καταστήματα της πόλης μας, αλλά υποβαθμίζει και απαξιώνει περαιτέρω αισθητικά την πόλη.
Σ’ όλες τις εκφάνσεις της δημοτικής αρχής Λογοθέτη δεν υπάρχει λογική ακολουθία, εγείροντας κεφαλαιώδη ερωτήματα για τον τελικό στόχο τον οποίο επιδιώκει, δεδομένου ότι με τις πρακτικές της τραυματίζει τον τόπο.
Ο Κώστας Λογοθέτης, που δεν είναι δήμαρχος ονομαστός και προσοδοφόρος, με τις πολιτικές του μπλόφες να μην πείθουν κανέναν, μοναδικό αποτέλεσμα θα έχουν την περαιτέρω περιθωριοποίηση και διαπόμπευση της δημοτικής του αρχής, που έχει ήδη καταστεί περίγελος και παράδειγμα προς αποφυγήν.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(060612)
Return top