ΚΟΥΙΖ

Γιατί ι Κώωτσης, έχει χάσει την αυτοκυριαρχία του τώρα που διαπιστώνει ότι τα ψέματα που εκστομίζει δεν έχουν απήχηση στους απλούς πολίτες;
(070612)




Είπαν…

«Κώωτση, τους Αγ. Θεοδώρους τους έχεις χάσει πλέον εντελώς! Τι κάνουν πλέον τα πρωτοπαλίκαρά σου Δημήτρης Δέδες και Σπύρος Νικολάου που σου υπόσχονται και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι οι Αγ. Θεόδωροι θα σε ξαναβγάλουν δήμαρχο; Ακόμη και οι ίδιοι, ούτε τη ψήφο τους δεν θα βρουν στις εκλογές του 2014!»
(070612)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Μ’ ΕΝΑ ΠΟΝΗΡΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ!

Μ’ ένα πονηρό θέμα, το οποίο θα παρουσιασθεί και θ’ αναλυθεί το γεγονός σε σχόλιο την Δευτέρα, εκδόθηκε πριν από λίγη ώρα η ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την πρώτη ημέρα της προσεχούς εβδομάδος και περί ώραν 17:00.
Πάντως, δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός ότι μέσα στο μήνα, στο τέλος του, είναι και η γενική συνέλευση της Λουτράκι Α.Ε., που εκεί θα πέσει το μεγάλο γέλιο με τον ήρωα Κώωτση που έλυσε την κρίση στο casino Λουτρακίου.
1 Έγκριση ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στους τομείς αρμοδιότητάς της, για το έτος 2011.
2 Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης εσόδων - εξόδων δημοτικού προϋπολογισμού 2012 (α΄ τριμήνου 2012).
3 Τροποποίηση ή μη του «Κανονισμού χορήγησης αδειών σε εταιρείες εμφιάλωσης και είσπραξης εμπορίας νερού».
4 Λήψη απόφασης για εκμίσθωση τμήματος αιγιαλού στη δημοτική κοινότητα Αγ. Θεοδώρων προς τοποθέτηση ξαπλώστρων και ομπρελών.
5 Λήψη απόφασης περί επιβολής ή μη διοικητικού προστίμου στους παραβάτες του άρθρου 5 Ν. 2323/95, όπως έχει αντικατασταθεί και ισχύει.
6 Αποδοχή ποσού € 45,00 προερχομένου από το υπουργείο Εσωτερικών (ΚΑΠ 2012) για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών και κατανομή αυτού.
7 Επιστροφή ή μη ποσού € 45,00 στον Valentin Nika του Mhill από παράβολο διαμονής αλλοδαπού, ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.
8 Αποδοχή ή μη φοιτήτριας του Τμήματος Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού της Σχολής Επιστημών - Ανθρώπινης Κίνησης & Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γεωργίας Σιάτου για πρακτική άσκηση στο δήμο μας.
9 Έγκριση μετακινήσεων δημάρχου εκτός έδρας (Ιούλιος 2012).
(070612)




Ο ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ
ΝΑ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΩΣ ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ

Αν και με 15νθήμερη καθυστέρηση, από την ημερομηνία συζήτησης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου δήμου Λουτρακίου, χθες εκδόθηκε από την Ομοσπονδία Συλλόγων Εκτός Σχεδίου Περιοχών Δήμου Λουτρακίου, οι οποίοι ζητούν την πλήρη νομιμοποίηση κι αποκατάστασή τους.
Η ομοσπονδία αντιδρά στην πρόβλεψη του ΓΠΣ οργανωμένης μετεγκατάστασης όσων κατοικούν επί του Υδροφόρου Ορίζοντα Μεταλλικού Νερού Λουτρακίου, ενώ το κόστος που θα επιβαρύνει το δήμο εισπράττεται όλα αυτά τα χρόνια κι ενδεχομένως να χρειασθεί και μία ανεπαίσθητη οικονομική επιβάρυνση προκειμένου να υλοποιηθούν αυτά τα προγράμματα.
Η ομοσπονδία μπορεί να υποστηρίζει τις απόψεις των μελών της και κατά την άποψή τους να θεωρούν ότι έχουν δίκιο, ειδικότερα αυτοί που έκτισαν νόμιμα και πριν την έκδοση του εν λόγω Π.Δ., αλλά αυτοί που έχουν κτίσει αυθαίρετα και παρανόμως και παράλληλα απολαμβάνουν των κοινωνικών παροχών παράνομα για τις γνωστές ψηφοθηρικές σκοπιμότητες, θα πρέπει να αναλογισθούν τις δεκάδες στρεμματικές εκτάσεις γηγενών που έχουν εξαγορασθεί από το δήμο Λουτρακίου, με βάση το ανταποδοτικό τέλος που εισπράττετε μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ύδατος. Η ομοσπονδία έχει αναλογισθεί σ’ αυτούς τους γηγενείς, ποιός θα αποκαταστήσει αυτή την τεραστίων διατάσεων περιουσιακή απώλεια; Εκτός αν θα πρέπει να τους επιστραφούν οι περιουσίες και ο δήμος Λουτρακίου να επιβαρυνθεί ακόμη και με το κόστος γιατί επί τόσα χρόνια δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία είτε που εξαγοράσθηκαν τσάμπα προς € 2.000 περίπου το στρέμμα, είτε που παραμένουν δεσμευμένα και αναμένουν πότε θα έλθει η σειρά τους να εξαγορασθούν για να εισπράξουν ψίχουλα. Όλοι αυτοί οι ιδιοκτήτες δεν θα μπορούσαν να τα είχαν κόψει σε οικόπεδα και να έχουν κτισθεί πολυτελείς βίλες;
Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι προηγούμενες δημοτικές αρχές με τους συμβούλους τους, εκ των οποίων κάποιοι είναι και πρωταθλητές στο σπορ, καθώς επίσης και η σημερινή δημοτική αρχή, που έκλειναν τα μάτια στην αυθαίρετη δόμηση και χορηγούσαν ανεξέλεγκτα κοινωνικές παροχές, έχουν εγκληματίσει κατά του ίδιου τους του τόπου, έχουν εγκληματίσει κατά του φυσικού πλούτου του Λουτρακίου και καλόν θα είναι να σταματήσουν να το παίζουν πατριώτες, γιατί απλά μόνον πατριώτες δεν είναι! Γιατί στην ουσία εξέθεσαν συνειδητά και δεν προασπίσθηκαν τα συμφέροντα του τόπου, προκειμένου ν’ απολάβουν και να προσθέσουν κάποιους ψήφους στον εκλογικό κουμπαρά για να καταφέρουν να επανεκλεγούν και να ξαναδιαχειρισθούν την εξουσία.
(Εν πλήρη συνειδήσει ο γράφων γνωρίζει ότι κάποιοι θα παρεξηγηθούν, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, αρέσει δεν αρέσει… πρέπει να λέγονται και να γράφονται τα πράγματα και οι καταστάσεις με τ’ όνομά τους και καλόν θα είναι να κόψουν όλοι ανεξαιρέτως το συγκεκριμένο σπορ.)

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας
Την Τρίτη 22/05/2012, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων με θέμα «Γ.Π.Σ. Λουτρακίου», παρευρέθηκαν και οι κάτοικοι της χαρακτηριζόμενης περιοχής ως «υδροφόρος ορίζοντας» Λουτρακίου, για τους οποίους το ΓΠΣ προβλέπει «μετεγκατάσταση» μέσω οικιστικών προγραμμάτων του δήμου. Δηλαδή, απομάκρυνση χιλιάδων κατοίκων και πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση του δήμου εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ.
Για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι έκαναν λόγο για την ομηρία την οποία βιώνουν επί 30 σχεδόν χρόνια και την υποβάθμιση της περιοχής. Δηλαδή, την έλλειψη παροχών (νερό, τηλέφωνο) που νομίμως δικαιούνταν και υποδομών (δημοτικός φωτισμός, δρόμοι, υπηρεσίες καθαριότητας) για τις οποίες πλήρωναν και πληρώνουν δημοτικά ανταποδοτικά τέλη, και κυρίως χωρίς να τους επιτρέπεται να προστατέψουν έστω και με στεγανούς βόθρους την περιοχή.
Δια της προέδρου της Ομοσπονδίας των Συλλογών των Εκτός Σχεδίου Περιοχών Λουτρακίου κατατέθηκε στον δήμαρχο - πρόεδρο και στα μέλη της Επιτροπής σχετικό υπόμνημα με τις ενστάσεις, θέσεις και προτάσεις τους για πραγματική προστασία του μεταλλικού υδροφορέα του Λουτρακίου, ο οποίος τόσα χρόνια δεν έχει υποστεί καμία αλλοίωση παρ’ ότι έχει αφεθεί χωρίς την παραμικρή προστασία. Αυτή η αδιάψευστη διαπίστωση αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο και επί του πρακτέου τα επιστημονικά συμπεράσματα των μελετών των καθηγητών Ελληνικών Πανεπιστήμιων που έχουν γίνει για την περιοχή.
Όλοι θέλουμε την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικά των νερών που είναι πηγή ζωής για τον άνθρωπο, αλλά η προστασία του δεν μπορεί να έχει ως πρώτη και μοναδική λύση -ενώ αποδεδειγμένα υπάρχουν πολλές εναλλακτικές- τον ξεριζωμό των κατοίκων που στην πλειοψηφία τους δεν γνώριζαν την ιδιαιτερότητα της περιοχής όταν εγκαταστάθηκαν εκεί. Το 95% αυτών έχουν αγοράσει τα οικόπεδα τους πριν το 1980 (οι δε γηγενείς προϋπήρχαν), οι οικοδομές σε ποσοστό 75 - 80% έχουν γίνει πριν το 1985, ενώ το ½ εξ αυτών έχει νόμιμη οικοδομική άδεια. Στη σημερινή εποχή της τεχνολογικής ανάπτυξης υπάρχουν πολλαπλά μέσα και λύσεις για την απόλυτη προστασία του υδροφόρου ορίζοντα όπως και για τον εμπλουτισμό του.
Ελπίζουμε τα συμπεράσματα και οι προτάσεις να μελετηθούν με κοινωνική ευαισθησία από τους έχοντες την αρμοδιότητα και να ληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για τη λύση του προβλήματος με σεβασμό τόσο στον άνθρωπο όσο και στο περιβάλλον.
(070612)
Return top