ΚΟΥΙΖ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατεβάσει δικό του υποψήφιο δήμαρχο και δικό του ψηφοδέλτιο στις δημοτικές εκλογές του 2014;
(160612)




Είπαν…

«Μην ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ για να κάτσουν στο σκαμνί για εσχάτη προδοσία οι δύο Γιώργηδες. Το βλαμμένο το παιντί, ο Γιωργάκης -που απ’ αυτόν εμπνέεται ο δικός μας Κώωτσης- κι ο άλλος με το βαρύγδουπο ύφος, ο Παπακωνσταντίνου που συμπεριφέρεται σαν να μην έχει καταλάβει ακόμη την εθνική συμφορά που προκάλεσαν…»
(160612)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Σε λίγες ώρες, οι ηλικιακά ώριμοι προσερχόμεθα στις κάλπες, προκειμένου να αναδείξουμε τους νέους εθνοσωτήρες μας, που θα αναλάβουν να βγάλουν τη χώρα στην ιδανικότερη των περιπτώσεων ή στην καλύτερη θα διαπραγματευθούν σε μια πιο ορθολογική βάση την κατάντια και την εξαθλίωση που μας έχουν οδηγήσει ΠΑΣΟΚ με τους Γιωργάκη και το Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Είναι υπέρ του δέοντος επιβεβλημένο οι αυριανές εκλογές να αναδείξουν μια οικουμενική κυβέρνηση -μακάρι και το ΚΚΕ που έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να συμμετάσχει σε καμία είδους κυβέρνηση- έτσι ώστε ολόκληρη η Ελλάδα ως μια γροθιά -μόνον έτσι έχει διαπρέψει ο Ελληνισμός- να διαπραγματευθεί εξ υπαρχής το περιβόητο μνημόνιο που ξεπούλησε τη χώρα κι εξαθλίωσε τους Έλληνες.
Σ’ αυτό το κάλεσμα δεν πρέπει να λείπει κανείς, δεν περισσεύει κανείς. Όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα, ακόμη και η Χρυσή Αυγή (που ανέδειξαν αφενός η πολιτική ανεπάρκεια και ανικανότητα, αφετέρου τα δήθεν δημοκρατικά Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης που είναι απείρως πιο φασιστικά από το εν λόγω δημοκρατικά εκλεγμένο κόμμα με κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους πίσω του κι όλα δείχνουν ότι και πάλι θα είναι κοινοβουλευτικό κόμμα), θα πρέπει να συνδιαμορφώσουν τις θέσεις της χώρας μας και τον τρόπο εξόδου από το λαβύρινθο που σκόπιμα μα έβαλαν Γιωργάκης και Γιώργος.
Οι επικεφαλής όσων κομμάτων μπουν στη Βουλή, υπό το πρώτο κόμμα θα πρέπει να συνδιαμορφώσουν ένα βιώσιμο κι αναπτυξιακό σχέδιο που θα βγάζει τη χώρα από το τούνελ, αλλά θα βεβαιεί τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ως χώρα έχουμε τη διάθεση κι είμαστε αποφασισμένοι ν’ ανταποκριθούμε και να υλοποιήσουμε τις υποχρεώσεις μας. Αυτό φυσικά ισχύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα, που σε τούτη τη φάση δεν δικαιούται και σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να επιδοθεί σε ασκήσεις πεζοδρομίου, αν δεν είναι αυτός και το κόμμα του οι πρώτοι. Τις διαφορετικές του θέσεις κι απόψεις, εφ’ όσον έχουν αντίκρισμα, θα πρέπει να τις επιβάλλει στην ενιαία κι αδιάρρηκτη ελληνική θέση. Σίγουρα, θα πιστωθεί πολύ περισσότερα και σε μακροπρόθεσμη βάση, από το να κερδίσει τις εκλογές του Φθινοπώρου, γιατί με τις μέχρι σήμερα αντιλήψεις και μυαλά, πάμε πρόσω ολοταχώς σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση.
Πρέπει να είναι ο νυν υπέρ πάντων αγών, δεδομένου ότι πρέπει να κρατηθούμε μέσα στη στενή οικογένεια της ευρωζώνης. Πρέπει να έχουμε το ίδιο νόμισμα. Στους πολιτικούς μας ταγούς, σε τούτη τουλάχιστον τη φάση, για μια φορά, θα πρέπει να πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον, το εθνικό καλό, το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων.
Η κρίση που διαπερνάει σήμερα την Ελλάδα δεν είναι αποσπασματική. Είναι κρίση πανευρωπαϊκή, είναι κρίση παγκόσμια. Οι σημερινές γενιές θα κληθούμε ή πιο ορθά έχουμε μπει στο μονόδρομο να ζήσουμε γεγονότα που έχουμε διαβάσει στην ιστορία. Μια ιστορία που κύκλους κάνει κι επαναλαμβάνεται.
Είτε θέλουμε, είτε όχι, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο πλανήτης Γη βρίσκεται ενώπιον ενός νέου παγκόσμιου κραχ κι όλα δείχνουν ότι αυτός που θα το έχει προκαλέσει, θα είναι άλλη μια φορά -αυτή οικονομικό- η Γερμανία με το Γ΄ Ράϊχ της Αδόλφου Μέρκελ. Όταν θα έλθει εκείνη η ώρα, είναι σύντομα μπροστά μας, η Ελλάδα θα πρέπει κι επιβάλλεται να είναι αναπόσπαστο μέρος μιας οντότητας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση αν είναι μόνη κι αυτόνομη δεν θα τη γνωρίζει κανείς ή στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν θα έχει διάθεση κανείς ν’ ασχοληθεί μαζί της, δεδομένου ότι θ’ έχουν να επιλύσουν τα δικά τους προβλήματα.
Πάση θυσία λοιπόν, όλοι θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι δεν πρέπει να υπάρχει μία περίπτωση στο τρισεκατομμύριο η χώρα μας, η Ελλάδα μας, να βρεθεί εκτός ευρωζώνης, να βρεθεί εκτός ευρώ.
Ο εν δυνάμει πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει ν’ αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως ο ηγέτης ενός μικρού κόμματος της αντίστασης, του δρόμου. Πρέπει να έχει κατανοήσει ότι αν δεν ανταποκριθεί του θεσμικού του ρόλου, θα καταντήσει Γιωργάκης. Έτσι θα πρέπει να συνεργασθεί με όλους τους ομολόγους του για να κρατήσουν τη χώρα στην ευρωπαϊκή κοινή πορεία, στην ευρωπαϊκή κοινή τροχιά, παρά το γεγονός ότι έρχεται καταστροφή. Τουλάχιστον, οι επιπτώσεις της να είναι λιγότερο επώδυνες, έναντι αυτών που θα είχαμε να υποστούμε, αν κινούμεθα σε μία ανεξάρτητη, αυτόνομη και μοναχική πορεία.
Όπως έλεγε και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής: «Ανήκομεν εις την Δύσιν».
(160612)




ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ!..

Γράφει ο conpater*

Φθάσαμε λοιπόν μία ημέρα πριν τις πιο κρίσιμες εκλογές από την μεταπολίτευση και μετά. Έτσι, τουλάχιστον έχουν πείσει τον κόσμο, πως είναι οι πιο κρίσιμες, λες και δεν είναι κρίσιμες οι εκλογές όποτε κι αν γίνονται.
Μνημόνιο ή δραχμή; Ευρώπη η απομόνωση; Μέσα η έξω; Λεφτά η πείνα; Λίγα στην τσέπη η τίποτα;
Αυτά είναι τα διλήμματα που έχουν θέσει στον Έλληνα, όλοι όσοι έχουν ακουμπήσει τα συμφέροντα τους πάνω στα - κατά παράδοση - δύο μεγάλα κόμματα. Που έχουν υπογράψει την παράδοση της χώρας, αλλά και του ελληνικού λαού και μάλιστα χωρίς μάχη!.. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ένα 32% των πολιτών που ψήφισαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, δέχθηκαν όλα αυτά τα μέτρα που τους βύθισαν στην απελπισία και στην αβεβαιότητα. Δέχθηκαν, την υποδούλωση της χώρας, αλλά και των ιδίων και των παιδιών τους, φοβούμενοι ίσως τα χειρότερα που θα μπορούσαν να τους συμβούν.
Εδώ και 15 ημέρες, έχουν επιδοθεί όλοι σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στον κόσμο, τρομοκρατώντας τον πως ψήφος που δεν θα είναι υπέρ αυτών που παρέδωσαν άνευ όρων τη χώρα και τους πολίτες της, σημαίνει έξοδος από το ευρώ ακολουθούμενη από φτώχεια και δυστυχία. Τα ελληνικά κανάλια, πλήρως διαπλεκόμενα, από το πρωί μέχρι το βράδυ, δείχνουν ρεπορτάζ από χώρες που ήσαν στο ΔΝΤ και που αποχώρησαν βιαίως. Άδεια ράφια, δουλειές να μην υπάρχουν, φτώχεια, κακομοιριά και ότι άλλο κρίνεται ως απαραίτητο, προκειμένου να πειστεί ο ψηφοφόρος.
Όταν η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ έχει δηλώσει πως καμιά χώρα δεν μπορεί να διωχτεί από το ευρώ και την ευρωζώνη, όταν ήδη έχουν αρχίσει οι Ευρωπαίοι να συζητούν για ελάφρυνση των μέτρων, όταν μετά την Ισπανία ακολουθεί η Ιταλία και η Κύπρος με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια από την Ε.Ε. για τη «σωτηρία» αυτών των χωρών, όταν οι ΗΠΑ απαιτούν από την Ευρώπη χαλάρωση των μέτρων γιατί οδηγούμαστε σε αδιέξοδο, όταν λοιπόν όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, τα κόμματα τα δικά μας, απειλούν και τρομοκρατούν τον κόσμο πως αν δεν τους ψηφίσουμε κινδυνεύουμε με νέα φτώχεια και μιζέρια. Να τους ψηφίσουμε για να συνεχίζουν να βάζουν νέα μέτρα, νέους φόρους, να εξαθλιώνουν τον Έλληνα πολίτη, να δημιουργούν περισσότερους ανέργους, να κλείνουν όσες επιχειρήσεις είναι ακόμα ανοιχτές.
Ένα 32% δέχθηκε ότι όλα αυτά είναι για το καλό του!..
Αν σ’ αυτές τις εκλογές, αύριο, το 32% γίνει 40% ή έστω 35%, τότε μπορούμε να πούμε πλέον, πως είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Αυτοί είμαστε, αυτοί μας αξίζουν να έχουμε…

* Ο conpater, είναι φίλος αναγνώστης του loutraki-press.
(160612)




ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Συγκροτήθηκε την Πέμπτη σε σώμα το νέο διοικητικό συµβούλιο του Π.Α.Ο Λουτράκι που προέκυψε από τις εκλογές της 10/6/2012.
Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. έχει ως ακολούθως:
Θωμάς Καναβός, πρόεδρος, Γεώργιος Οικονόμου, α΄ αντιπρόεδρος, Ηλίας Κουλουμέντας, β' αντιπρόεδρος, Δημήτριος Γέρου, γραμματέας, Παναγιώτης Δημάκης, ταμίας, Χαράλαμπος Βλάχος, βοηθός ταμίας, Ιωάννης Παπαδημητρίου, γενικός αρχηγός, Δημήτρης Κυττάκης, έφορος υλικού, Ιωάννης Βλάχος, ειδικός γραμματέας υπεύθυνος Επικοινωνίας και ως μέλη οι Φάνης Σιτές και Παναγιώτης Τσιμπίκος.
(160612)
Return top