ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, ο Σπύρος Νικολάου είναι αποφασισμένος να φθάσει ακόμη και στην παραίτηση από το δημαρχιακό αξίωμα με παράλληλη ανεξαρτητοποίησή του;
(190612)




Είπαν…

«Κώωτση, κόψε τις εντολές σε ανεγκέφαλους φρεσκολιγδωμένους κονδυλοφόρους, γιατί θα γελάσει κάθε πικραμένος...»
(190612)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΤΟ LOUTRAKI THERMAL
SPA ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΩΤΣΗ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Στο πλαίσιο του μπάχαλου που έχει επιβάλλει και εγκαθιδρύσει στο δήμο Λουτρακίου ι Κώωτσης, το στολίδι της πόλης, το μεγαλύτερο έως σήμερα αναπτυξιακό έργο αιχμής για τον τουρισμό, το ’χει καταστήσει ακυβέρνητο και χωρίς προσανατολισμό καράβι, ενώ δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την τύχη του.
Πρωτοφανής η εγκατάλειψη λένε παλαιοί με μακρά εμπειρία πρώην εργαζόμενοι, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι για τη φετινή περίοδο δεν έχουν μπει καν στον κόπο να προκηρύξουν ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού το οποίο θα μπορέσει να εξυπηρετήσει την αυξημένη ζήτηση που λογικά θα εκδηλωθεί για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο.
Οι αστείοι χειρισμοί του Κώωτση, σε συνδυασμό με την αδράνειά του λόγω ανικανότητας, μια σημαντική επένδυση, ίσως και την καλύτερη σε spa με ιαματικό νερό, τείνουν να την οδηγήσουν σε μαρασμό, καθ’ ότι δεν έχουν να επιδείξουν ούτε ένα σχεδιασμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα προβολής και προώθησης της εν λόγω επένδυσης τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στη διεθνή ιατρική αγορά για πολίτες προκειμένου να ανακουφισθούν από συγκεκριμένες παθήσεις, για τις οποίες το ιαματικό νερό Λουτρακίου δρα καταλυτικά.
Με την αδιαφορία που επιδεικνύει η δημοτική αρχή, την εικόνα εγκατάλειψης νιώθουν νοιώθουν και οι απλοί εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι πιο μυημένοι αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνον την τοποθέτηση του Κώωτση και το σχεδιασμό του, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα δεν θα στηρίζεται σε κάποια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη μελέτη, αλλά θα είναι ένα μάζεμα ευχολογίων και καλών προθέσεων, ενώ κατά την προσφιλή του τακτική δεν θα παραλείψει να επισκεφθεί και στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Γκιώνη, θεωρώντας ότι έτσι μπορεί και καλύπτει την ανεπάρκεια και την ανικανότητά του.
Ι Κώωτσης λοιπόν, είναι γνωστό, προβλέψιμο κι αναμενόμενο λίγο πολύ τι θα πει και τι θα προσπαθήσει να ισχυρισθεί. Ζητούμενο είναι τι θα κάνει η αντιπολίτευση και πως θα τοποθετηθούν αφενός ο Γιώργος Γκιώνης, αφετέρου ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλος Παύλου, για τον οποίο η εκτίμηση στην πόλη είναι ότι έχει ρίξει κατά πολύ τους τόνους έναντι του Κώωτση.
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα που θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της Λουτράκι Α.Ε., θα αποκαλυφθούν ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις του Κώωτση, τόσο για αυτή καθ’ εαυτή την εταιρεία, όσο και το Loutraki Thermal Spa.

Υ.Γ.: Την περασμένη εβδομάδα είχε γίνει λόγος για δύο βόμβες. Η πρώτη αφορούσε την επιστολή για τα κολωνάκια, η οποία τελικά απεστάλη με μία ημέρα καθυστέρηση και η δεύτερη βόμβα το άρθρο του αντιδημάρχου Σπύρου Νικολάου στην τοπική εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα.
(190612)




ΓΑΛΑΝΤΟΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΑΓΑΡΑΣ

Του Δημήτρη Καραπατά*

Σοκ, αλγεινή εντύπωση και κοινωνική έκρηξη προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η περιφερειακή ενότητα Κορινθίας για το νυν βουλευτή και πρώην νομάρχη του νομού Κορινθίας Νίκο Ταγαρά και αφορούν τον κωδικό: «Δημοσιεύσεις, εκδόσεις και λοιπές δαπάνες δημοσίων σχέσεων» από τα κονδύλια που έχουν διατεθεί γι’ αυτό το λόγο.
Το ποσό, μόνο για την τριετία 2008 - 2010 που κατασπαταλήθηκε για την προβολή και τα «πληρωμένα παλαμάκια» του τέως νομάρχη, ανέρχεται στο ιλιγγιώδες 1.220.000 ευρώ περίπου. Και μάλιστα, την ίδια στιγμή που όταν η χώρα βρίσκονταν ήδη στο κατώφλι της οικονομικής καταστροφής. Δυστυχώς, δεν δόθηκαν στοιχεία για τα προηγούμενα πέντε χρόνια της θητείας του Νίκου Ταγαρά ως νομάρχου, για να διαπιστωθεί τι εισέπραξαν συνολικά τα μιντιακά σαΐνια του Νίκου Ταγαρά.
Το χειραγωγημένο αυτό άθλιο εξαγώγιμο προϊόν αποτελεί κόλαφο για την εικόνα του σημερινού βουλευτή που καλείται να εργαστεί για να μην καταρρεύσει η χώρα.
Θυμίζουμε επίσης, ότι επί θητείας του ως νομάρχης ο Νίκος Ταγαράς ένας εκ των αντινομαρχών του ήταν και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κορινθίας και στην δημόσια διαβούλευση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου το καλοκαίρι του 2009 για το θέμα του προαστιακού, ο Νίκος Ταγαράς αν και προσκλήθηκε με αριθμό πρωτοκόλλου δεν παραβρέθηκε.
Ο Νίκος Ταγαράς υποστηριζόμενος από το τοπικό μιντιακό σύστημα, κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για να μας σώσει από τους προηγούμενους ατάσθαλους πολιτικούς που διασπάθησαν το δημόσιο χρήμα χωρίς αυτοκριτική και ίχνος μεταμέλειας κι επέλεξε το κόμμα που ο αρχηγός του υπέγραψε την απόφαση - σκάνδαλο του ΚΑΣ που στερείται λογικής κι απαγορεύει να υλοποιηθεί η συμβατική υποχρέωση του Καζίνο που είναι η μαρίνα Λουτρακίου, ενώ πρόσφατα στο προηγούμενο Ζάππειο ισχυριζόταν ότι οι μαρίνες είναι ακρογωνιαίος λίθος για την τουριστική ανάπτυξη.
Το ίδιο μιντιακό σύστημα που έτρεφε τόσα χρόνια ο Νίκος Ταγαράς με το αιματηρό υστέρημα του κόσμου, συμπτωματικά δεν επιχειρηματολογούσε ποτέ για την αναγκαιότητα και τα πλεονεκτήματα της μαρίνας Λουτρακίου, ενώ έκαναν και βρώμικες, κατάπτυστες και ανήθικες επιθέσεις μ’ αισχρά υπονοούμενα κατά πολιτών και φορέων του Λουτρακίου που με άοκνες κι έντιμες προσπάθειες πάλευαν για να υλοποιηθεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο του Λουτρακίου που είναι η σύνδεση της πόλης με τον προαστιακό σιδηρόδρομο.
Τα εύσημα πρέπει να δοθούν στο σημερινό αντιπεριφερειάρχη της Κορινθιακής ενότητας Γιώργο Δέδε, που σεμνά κι αθόρυβα δούλεψε και σε αυτό το πεδίο και κατάφερε να περιορίσει στο ελάχιστο, κατά 96% αυτήν την οικονομική αιμορραγία του πρώην νομάρχη.
Αναφανδόν υπέρ αυτών των κινήσεων κι υπέρ του Γιώργου Δέδε πρέπει να τάσσονται όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες που υπερασπίζονται τα δημόσια συμφέροντα και δεν τα σμπαραλιάζουν.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(190612)




ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΓΙΑ 8 ΜΗΝΕΣ

Σχεδόν ολοκληρώνεται ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού και τώρα έρχεται η δημοτική αρχή της καταστροφής του τόπου να προσλάβει προσωπικό για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών, λόγω της εν εξελίξει θερινής περιόδου.
Αυτό προκύπτει από την πρόσκληση που εξέδωσε ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου για έκτακτη συνεδρίαση σήμερα το απόγευμα στις 18:00 με μοναδικό θέμα τον «Καθορισμό ειδικοτήτων προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, έως οκτώ (8) μήνες, για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες του δήμου, καθότι θα πρέπει άμεσα και έγκαιρα να ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσλήψεων, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της θερινής τουριστικής περιόδου.»
Δηλαδή θα ξεκινήσουν να προσλαμβάνουν προσωπικό οκτάμηνης διάρκειας που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του δήμου Λουτρακίου τη θερινή περίοδο κατά τους μήνες Οκτώβριο έως Μάρτιο!
Κώωτση, μήπως ήταν καλύτερα την απόφαση αυτή να την πάρετε στα μέσα Σεπτεμβρίου;
Τελικά, τι είναι αυτό που πίνετε στο δεύτερο όροφο της Ιάσωνος και δεν μας δίνεται;
(190612)
Return top