ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, ο άνδρας που δεν κρατάει το λόγο του και δεν σέβεται την υπογραφή του δεν είναι γυναικουλίτσα; Ξέρεις εσύ Κώωτση, κάτι απ’ όλα αυτά;
(070612)




Είπαν…

«Κώωτση, προχθές το μεσημέρι κατά την επίσκεψη που είχες, το κατάλαβες ότι όλοι σ’ έχουν αντιληφθεί που το πας και τι καπνό φουμάρεις; Ακόμη, έχεις αντιληφθεί Κώωτση με τα φίδια που εκστομίζεις σαν ταχυδακτυλουργός, πέφτεις μόνος σου σε βαθύτερη ανυποληψία;»
(070612)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΒΑΡΙΑ ΑΣΘΜΑΙΝΟΥΣΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ
ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Χωρίς εννοιολογικές διευκρινίσεις, θυμίζοντας άνυδρη γη μ’ όλες τις εκφάνσεις της, η δημοτική αρχή του δημάρχου με το κακόφημο πολιτικό όνομα, που δεν είναι βιρτουόζος της πολιτικής και η εξουσία του φαντάζει χείριστη και εκδικητική, αρχίζει να συνειδητοποιεί, πως ο πολιτικός της χρόνος έχει τελειώσει και ο τόπος δεν θα χάσει κάποιο επίλεκτο πολιτικό σχήμα.
Είναι ανεπίδεκτο πάσης παρερμηνείας πώς ο γόρδιος δεσμός που έδεσε την τοπική κοινωνία ο Κώστας Λογοθέτης δεν λύνεται, αλλά θα κοπεί από τη ψήφο των πολιτών, προκειμένου να απαλλαγεί από το πιο άθλιο εξαγώγιμο πολιτικό προϊόν που δεν διαθέτει ίχνος συγκροτημένης και επεξεργασμένης πολιτικής και κανένα άξονα αρχών που να ωφελεί το κοινωνικό σύνολο.
Ο αδιάλλακτος δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, άλλαξε άρδην την εικόνα ολόκληρου του δήμου προς το χειρότερο με την χωροταξική εξειδίκευση της πολιτικής του ανεπάρκειας, ενώ είναι ξεκάθαρο πως δεν διαθέτει κανέναν απολύτως πολιτικό ανατροφοδότη και με τις διπολικές του αντιπαραθέσεις τραυματίζει βάναυσα τον τόπο.
Ο Κώστας Λογοθέτης δεν αντλεί τίποτα από την πραγματική άνθιση του τόπου και η συγκόλληση επικίνδυνων πολιτικών στη δημοτική του αρχή κυοφορεί την επιτακτική ανάγκη της άμεσης και όχι έμμεσης αποκήρυξης τους, αλλά και της ανάπτυξης κοινωνικού προστατευτισμού για να επαναπατριστούν οι συνθήκες ομαλότητας και να αναχαιτιστούν οι πολιτικές αυθαιρεσίες.
Ο δήμαρχος που θυμίζει φεντεραλιστή σε ορισμένες περιπτώσεις, κρύβεται διαρκώς πίσω από μικροπολιτική επισκόπηση των πεπραγμένων ή καλύτερα των παραλήψεων της διοίκησης του και διαρκώς παθαίνει, αλλά δεν μαθαίνει από τις αβελτηρίες του.
Συνεχίζει να πορεύεται με γονατογραφίες και με ακροβατικές πολιτικές που αποτελούν ταυτόχρονα και την δεδηλωμένη του πρόθεση, ενώ επιμένει εμφατικά σε επιλογές που προφανή σκοπό έχουν να φτάσουν τα επίπεδα του δήμου σ’ αυτό της υποσαχάριας Αφρικής.
Η οριστική πολιτική καταδίκη της δημοτικής αρχής που θυμίζει λόμπι προστασίας συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, θα σημάνει ταυτόχρονα και το (ας μου επιτραπεί ο αδόκιμος όρος που αγγίζει τα όρια του συρμού) «ξεμπάζωμα» της διοίκησης από τους καταθορυβημένους πολίτες που είναι ταυτόχρονα και λήπτες επικίνδυνων πολιτικών, όπως αυτές του ανεκδιήγητου δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, σμπαραλιάζοντας παράλληλα, τις πολιτικές ζώνες εξαθλίωσης και αντιστρέφοντας επιτέλους το καταστροφικό σπιράλ της δημοτικής αρχής.
Οι πολίτες με αδημονία περιμένουν την καταληκτική ημερομηνία που η θητεία της βαριάς ασθμαίνουσας δημοτικής αρχής Λογοθέτη θα αποχωρήσει από τους δημαρχιακούς θώκους, ώστε να αρχίσει επιτέλους για τον τόπο η μεταπελευθερωτική περίοδος και να ανασάνει ο τόπος από την μπότα του δημάρχου με το μουστάκι.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(070612)




ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤ’ ΟΝΟΜΑ,
ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΝΟΜΙΑ ΤΥΡΑΝΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ...

Η περίπτωση της διοίκησης Λογοθέτη η οποία τελεί υπό κατάφωρη δημοκρατική εκτροπή μπορεί να θεωρηθεί de facto δικτατορική διοίκηση που δρα σε αρκετές περιπτώσεις, χωρίς την βούληση του λαού και ιδιαιτέρως της δεδομένης εκτεταμένης λαϊκής οργής αλλά και της έκρυθμης πολιτικής κατάστασης.
Μέχρι σήμερα, επιχειρείται από τη δημοτική αρχή Λογοθέτη η συστηματική εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, ώστε να διατηρηθεί το σύνολο των δημοκρατικών και νομικών εκτροπών που έχουν μεταβάλει και αδρανοποιήσει το δημοκρατικό μας πολίτευμα, αλλά και η νομή που φέρει η άσκηση τέτοιας εξουσίας.
Η υφαρπαγή των ψήφων από την δημοτική αρχή Λογοθέτη έχει προκύψει από ενεργή άρνηση παροχής ορθής πληροφόρησης των εκλογέων και από δημιουργία ασαφειών, προκειμένου να επιτύχουν τη σαφή εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, που σημαίνει αυτοδικαίως ότι έχουν τελεσθεί τα εγκλήματα των άρθρων 161 και 162 του Ποινικού Κώδικα με σαφείς ηθικούς αυτουργούς.
Ατράνταχτα επιχειρήματα για όλα τα προαναφερόμενα, αποτελούν η μεταφορά των βοθρολυμάτων της Βόχας σ’ έναν από τους πιο τουριστικούς δήμους της χώρας  και που δεν είχε συμπεριληφθεί στο προεκλογικό τους πρόγραμμα κι αποτελεί την κορωνίδα των δυσάρεστων μετεκλογικών εκπλήξεων της δημοτικής αρχής Λογοθέτη.
Στον αντίποδα, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της πόλης που απολαμβάνει της καθολικής αποδοχής της τοπικής κοινωνίας και δεν είναι άλλο από τη σύνδεση με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, για λόγους ιδιοτελείς  και προστασίας συμφερόντων των λίγων, ο Κώστας Λογοθέτης και η δημοτική του αρχή παρά το γεγονός ότι το είχαν εντάξει στις κομβικές προεκλογικές τους δεσμεύσεις, προσπαθούν να το παραπέμψουν στις ελληνικές καλένδες.
Αδιαφορώντας επιδεικτικά, πως με την έντεχνη απεμπόληση της αναβάθμισης των υποδομών που εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα διοχετεύοντας τουρισμό στον τόπο, την ώρα που η αγορά και η κοινωνία της πόλης χειμάζονται, ενώ δημιουργείται και πόλωση των πολιτών, εξαιτίας του αποκλεισμού τους από μέσα σταθερής τροχιάς που εν κατακλείδι συμβάλουν στην μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων ανάμεσα στους πολίτες της Κορινθίας.
Δ. Κ.
(070612)
Return top