ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ




Είπαν…

«Το θράσος του ηθοποιού παρλαπίπα δεν έχει προηγούμενο. Μιλάει και κατηγορεί ανερυθρίαστα τους άλλους για ψέματα, αυτός που έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης, ωα ο άνθρωπος που μεγαλύτερος εχθρός του είναι η αλήθεια…»

(010212)




ΤΟ ΙΚΡΙΩΜΑ ΚΛΥΔΩΝΙΖΕΤΑΙ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Μειδίασε το κονκλάβιο με αφορμή το προηγούμενο άρθρο του γράφοντα, που με γλαφυρό τρόπο αποτύπωνε την οικτρή πραγματικότητα του τόπου μας.
Με την εκτενή αναφορά για τους ιδεολογικά κάπηλους, λιπόψυχους και ριψάσπιδες του τόπου μας, που θυμίζουν ιδεολογικά κουφάρια, που αποτελούν τα παράσιτα της κοινωνίας μας, οι οποίοι δρουν κατά κόρον χωρίς όραμα και αγάπη για αυτόν τον τόπο, είναι αυτοί που έχουνε συνθηκολογήσει με εξωθεσμικούς «παράγοντες» και ως άλλοι πατριδοκάπηλοι, «πατριδοκοπούν» για να επωφεληθούν οι μέντορες τους, εκποιώντας τα συμφέροντα του τόπου τους.
Οι θρασύτατες τοποθετήσεις τους που βρίσκονται σε αντιδιαστολή με το κοινωνικό όφελος, πολώνουν τους πολίτες και υποκρύπτουν κολοσσιαία ηθικά ζητήματα, τα οποία προκαλούν ασφυξία και εξελκώσεις στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Αυτά τα σάπια στόματα με την πλημμυρίδα ανορθολογικών τοποθετήσεων δεν θέλουν να κατανοήσουν ότι αυτά τα κακέκτυπα οδήγησαν την χώρα στο έσχατο σημείο. Συνεχίζουν απτόητοι το γαϊτανάκι της καταστροφής αδιαφορώντας αν θα τελματώσουν τον τόπο μας, με μόνο κίνητρο το ίδιον όφελος.
Η απροσμέτρητη θεατρικότητα και φαιδρότητα τους με τις τοποθετήσεις της αμειψισποράς ναρκοθετούν ακόμη και το μέλλον των επερχόμενων γενεών.
Όλοι αυτοί συγκροτούν ένα μόρφωμα, το οποίο πλέον έχει αποκτήσει διαστάσεις μαμούθ για τα τοπικά δεδομένα και διακρίνεται για την άμβλυνση συνείδησης και αποφεύγει εντέχνως να αποκρυπτογραφήσει τα στεντόρεια μηνύματα φωνών που δεν πατρονάρονται, δεν συνθηκολογούν και δεν συμβιβάζονται με αυτούς που λυμαίνονται τις τύχες του τόπου και αιώνια θα έχουν αντιπάλους. Η σπείρα αυτή, κάνει λάβαρο, προκλητικές συμπεριφορές και δεν διστάζει να ελεεινολογήσει με ενορχηστρωμένες, χυδαίες και άνανδρες επιθέσεις ακόμη και ενάντια σε πολίτες. Αυτοί οι σφετεριστές της ανοχής των πολιτών εκλαμβάνουν την ευγένεια ως αδυναμία. Η κάστα αυτή των προβληματοποιών σ’ όλο της το φάσμα απαρτίζεται από δειλά, εμπαθή, κοντόφθαλμα μυαλά, πολυμυωπικά, κακόφωνα μονότονα κι αμειβόμενα τσιράκια (χρυσοκάνθαρους), που εγκλωβισμένοι στην ατομικότητα τους επιδιώκουν και την λαφυραγώγηση τους.
Ο εντοπισμός αυτών, που δεν αναβλύζουν ποιότητα, είναι απλός για τον πολίτη. Αφού αυτοί οι κομιστές συμφορών στην ολότητα τους δεν διεκδικούν τίποτα για το γενικό συμφέρον και βρίσκονται σε ωκεάνια παράλυση όταν πρόκειται γι’ αυτό. Άλλες φορές πνέουν τα λοίσθια σε όποιον με τις τοποθετήσεις του δεν εξυπηρετεί τα ίδια συμφέροντα με αυτούς και κλονίζει τα σαθρό τους ικρίωμα.
Στο γραπτό Τύπο με προσεχτική ματιά αρκεί για να κυοφορηθούν υποψίες για την εκπληκτική συζυγία διαφημιστικών καταχωρήσεων και γραφομένων. Οι ακολουθίες αυτές είναι που πρέπει να μας οδηγήσουν στο συμπέρασμα για το τι διακυβεύεται πίσω από τις πλάτες μας. Σε τηλεοπτικές ή κοινωνικοπολιτικές διαλογικές συζητήσεις τα πειθήνια όργανα απέχουν παρασάγγας από τα συμφέροντα των πολιτών, πίσω από τους οποίους κρύβονται λομπίστες που προάγουν με στόμφο αυτά που εκπροσωπούνε. Μια ενδελεχής ανάλυση σε γραπτές και προφορικές συζητήσεις των αναπτυξιακά στείρων αυτών προσώπων, προάγουν αβίαστα το συμπέρασμα για την καταστροφική διάθεση που θέλουν να μας επιβάλουνε, κάνοντας επάγγελμα την αποδρομολόγηση του τόπου από την πρόοδο.
Πάντοτε, με αλαζονικό επιτηδευμένο ύφος του παντογνώστη και του επιδέξιου ρήτορα, νομίζουν ότι απευθύνονται σε κατώτερης νοημοσύνης άτομα και προσπαθούν να κρατήσουν τον τόπο σε ομηρία.
Αυτές είναι οι λεόντειες πρακτικές που προάγουν τον κίνδυνο της αποδόμησης του τόπου και πρέπει να σμπαραλιαστούν.
Επιβάλλεται το πόπολο να εκπέμψει μηνύματα ανυπακοής. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναβιώσει μια ινδική παροιμία που λέει: «Όταν βρίσκεσαι πάνω σε ένα άλογο και ψοφήσει πρέπει αμέσως να κατεβείς. Αν δεν το κάνεις έχεις ψοφήσει και εσύ».
Επειδή το πόπολο πρόσφατα έδειξε σε μείζων θέμα τα αντανακλαστικά του, ως θέσφατο εκλαμβάνεται και η ενεργοποίηση των ασφαλιστικών του δικλίδων, απομονώνοντας και τους συγκεκριμένους ατροφικούς παράγοντες με τους ανθισμένους συλλογισμούς.
Γιατί το κωμηδήλιον πρέπει να πάρει τέλος.

Υ.Γ.: Η έντιμη δημοσιογραφία δεν υπηρετείται με παραχωρήσεις.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.

(010212)




ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ι ΚΩΩΤΣΗΣ,
ΑΛΛΑ ΕΔΩΣΕ 120 ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ…



Ένα χρόνο δήμαρχος είναι ο Κώστας Λογοθέτης, αλλά ακόμη δεν έχει υπογράψει ούτε ένα έργο ανάπτυξης για τον δήμο Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων. Αντίθετα έχει κάνει 120 αναθέσεις προμηθειών!
Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών, που εξεδόθη λίγη ώρα πριν την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης, επισημαίνοντας ότι η ακολουθούμενη πρακτική της δημοτικής αρχής αποδεικνύει έμπρακτα ότι χάθηκε ένας χρόνος για τον τόπο μας.
Στην ανακοίνωση λοιπόν της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών, αναλυτικά αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου 2012 δεν υπάρχει ούτε μία ανάρτηση που να αφορά έργο του δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων.
Ο Κώστας Λογοθέτης δεν έχει υπογράψει ούτε ένα συμφωνητικό για έργο!
Ωστόσο, υπέγραψε 120 αναθέσεις και συμφωνητικά για προμήθεια και διάφορες υπηρεσίες μέσα σε 8 μήνες, ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα έδωσε 670.000 ευρώ για προμήθειες και 730.000 ευρώ για διάφορες υπηρεσίες.
Αλήθεια, δήμαρχε, νομίζετε ότι ο τόπος θα πάει μπροστά δίνοντας για έργα ένα ολοστρόγγυλο μηδέν και για προμήθειες 1,4 εκατ. ευρώ;
Πως μπορεί να δικαιολογηθεί η απουσία έργου, πέρα από την ανικανότητα, την άγνοια και την έλλειψη οράματος;
Ως πότε θα τρώτε «από τα έτοιμα»;
Κάποια στιγμή τα έργα του Γιώργου Γκιώνη θα τελειώσουν και ο τόπος δεν μπορεί να προχωρήσει με τους χρόνους του Κώστα Λογοθέτη.»

(010212)
Return top