ΚΟΥΙΖ

Μετά το δημοτικό σύμβουλο που είναι έτοιμος να πλύνει πιάτα, ποιός είναι ο αντιδήμαρχος που κάνει μεροκάματο στο γλείψιμο για να παραμένει στη θεσούλα του; Οι δυο τους επ’ εσχάτοις έχουν συγκροτήσει δίδυμο…
(100112)




Είπαν…

«Αποτελεί ασυμβίβαστο, υπάλληλος εταιρείας εμπορίας επιτραπέζιου νερού, να θέλει να γίνει πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ. Δεν πρέπει να επαναληφθεί το λάθος του άμεσου παρελθόντος.»
(100112)




ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΣΩ ΜΚΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΕΡΓΩΝ
ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΕΝΤΑΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους δήμους της χώρας να προχωρήσουν στην πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ συμβασιούχων διάρκειας πέντε μηνών για κοινωνικές δράσεις, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.
Πρόκειται για δράση την οποία αναλαμβάνουν και προωθούν πιστοποιημένες με ISO Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) κι αφού εξαχθούν τα αποτελέσματα, το προσωπικό διοχετεύεται στους δήμους για να του ανατεθούν καθήκοντα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μισθός στους υπό επιλογήν συμβασιούχους, οι οποίοι είναι άνεργοι, θα διαμορφώνεται στα € 650 περίπου, ενώ η αξιολόγηση των προσόντων των υποψηφίων για την αποστολή των φακέλων των ενδιαφερομένων στο ΑΣΕΠ, θα γίνει καθαρά από τις συγκεκριμένες ΜΚΟ.
Σ’ ολόκληρη τη διαδικασία δεν εμπλέκεται πουθενά ο εκάστοτε δήμος, με συνέπεια να μην μπορεί να αξιοποιηθεί ψηφοθηρικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης από τους τοπικούς άρχοντες, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση απερίφραστα επιδεικνύει την εμπιστοσύνη της στις ΜΚΟ, έναντι της ευρύτερης δημόσιας διοίκησης την οποία δείχνει να μην εμπιστεύεται.
Στο δήμο Λουτρακίου από τις συνεννοήσεις που έχουν γίνει μεταξύ δήμου και ΜΚΟ, προβλέπεται να προσληφθούν περίπου 120 άτομα, με κυρίαρχο κριτήριο να βρίσκονται στην ανεργία, ενώ τίθενται και μια σειρά άλλων κριτηρίων μοριοδότησης για την τελική διαμόρφωση της λίστας με τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.
Καλόν θα είναι να μην ακουσθεί από τη δημοτική αρχή ότι κάναμε το ένα ή το άλλο και πετύχαμε παρά την κρίση να προσλάβουμε εκατόν είκοσι άτομα, δεδομένου ότι θα πρόκειται για εξόφθαλμη καπηλεία ενός ευρωπαϊκού προγράμματος, για το οποίο ο δήμος δεν έχει κουνήσει το δαχτυλάκι του.
(100112)
Return top