ΚΟΥΙΖ

Γιατί Κώωτση αποκαλείς τον Παύλο Παύλου αχάριστο; Σου έδωσε κάνοντάς σε δήμαρχο, όπως τόνισε την Παρασκευή και ο Δημήτρης Πρωτονοτάριος. Ποίου είναι λοιπόν η αχαριστία;
(240112)




Είπαν…

«Μήπως ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Νικολάου δεν μπορεί να παράξει ακόμη έργο, επειδή δεν έχει μετακινηθεί από την Ιάσωνος στα γραφεία της Λουτράκι Α.Ε.;»
(240112)




ΟΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ
ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΟ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.

Κάθε ημέρα που περνάει - και δεν είναι υπερβολή, οι σε διατεταγμένη υπηρεσία άνθρωποι του επικίνδυνου για τον τόπο Κώωτση, λαμβάνουν και μία απόφαση που διευρύνει και οξύνει στο έπακρο τα προβλήματα που ήδη πλέον έχουν δημιουργήσει ή από την αδράνειά τους έχουν αφήσει να διευρυνθούν, με πολύ πιθανή τη σκοπιμότητα να επισπευσθεί η καταστροφή της εταιρείας.
Είτε αρέσει, είτε όχι, αυτή είναι η εικόνα, πολύ κακώς, που έχουν δημιουργήσει σε βάρος της Λουτράκι Α.Ε. Όλα δείχνουν ότι δεν κάνουν τίποτε και πολύ χειρότερα δεν έχουν διάθεση να κάνουν, για να αποτρέψουν αρνητικές προοπτικές και γεγονότα. Αντίθετα, σε γνωρίζοντες και σ’ όσους αντιλαμβάνονται τις επιπτώσεις των πράξεών τους προκαλούν σοκ, γιατί διακρίνουν και προβλέπουν τη βέβαιη καταστροφή.
Θα πρέπει να γνωρίζουν και να έχουν υπόψη τους όλοι αυτοί οι σύμβουλοι, ότι οι ίδιοι απ’ όποια θέση κι αν εμπλέκονται, από τη στιγμή που διαμορφώνουν τις αρνητικές εξελίξεις ή με την αδράνειά τους συναινούν σ’ αυτές, έχουν ευθύνες. Όλοι αυτοί οι σύμβουλοι, καθ’ ότι έχουν ονοματεπώνυμο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κάποιοι θα στραφούν σε βάρος τους, άσχετα αν είναι αιρετοί ή έχουν επιλεγεί από τον πρόεδρο της εταιρείας. Γιατί, από την άσκηση της εξουσίας ή από τη διοίκηση μιας εταιρείας όπως είναι αυτονόητο προκύπτουν τόσο ποινικές, όσο και αστικές ευθύνες κα δεν καλύπτονται όλα από την εταιρεία.
Στο πλαίσιο της σειράς των εγκληματικών αποφάσεων για την εταιρεία και τον τόπο που έχουν λάβει στον ένα χρόνο παρουσίας τους, περιλαμβάνεται και η απόφαση να αλλάξουν το καθεστώς της εταιρείας με τη δημιουργία θυγατρικής, είτε να αποπειραθούν να εκποιήσουν κάποιο περιουσιακό στοιχείο.
Κατ’ αρχήν για να αντιληφθεί και ο τελευταίος πολίτης πόσο άφρονες είναι οι άνθρωποι, που δεν αντιλαμβάνονται το στοιχειώδες. Κανόνας στην οικονομία είναι ότι: Όταν πτωχεύει η μητρική εταιρεία, συμπαρασύρει κι όλο το δένδρο που είναι από κάτω, άσχετα αν οι θυγατρικές επιχειρήσεις είναι υγιείς και κερδοφόρες, αλλά δεν μπορούν να υπερκαλύψουν τα αρνητικά αποτελέσματα της μητρικής.
Κατά δεύτερο λόγο, στη δανειακή σύμβαση με την Εθνική τράπεζα, απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε μεταβολή του καθεστώτος της εταιρείας σε σχέση με την κατάσταση που βρισκόταν την ώρα υπογραφής, άλλως οποιαδήποτε μεταβολή καθιστά ληξιπρόθεσμη τη δανειακή σύμβαση κι άμεσα απαιτητό το υπόλοιπο του κεφαλαίου.
Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι μπλοκάρεται ο λογαριασμός κι αν δεν υπάρχει το απαιτούμενο αντίκρισμα η τράπεζα είτε θα προχωρήσει στην έκδοση διαταγής πληρωμής για την είσπραξη του κεφαλαίου της με φυσική συνέπεια ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων, είτε με την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με δυσβάσταχτους έναντι των σημερινών κι ευνοϊκών όρων του επιτοκίου 0,45%.
Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας που έχει προβεί στη χορήγηση του δανείου παρακολουθεί στενά κι ανελλιπώς τις εξελίξεις στη Λουτράκι Α.Ε. και καλόν θα είναι οι άνθρωποι του Κώωτση να σταματήσουν να συμπεριφέρονται βλακωδώς για να μην προκληθεί κάποια καταστροφή στα περιουσιακά στοιχεία του δήμου Λουτρακίου.
(240112)




ΜΑΡΙΝΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ «ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.»
ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Μετά το ναυάγιο που έχει υποστεί ο δήμος Λουτρακίου από τη δημοτική αρχή του Κώωτση και του συνδυασμού Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω, άλλο ένα ναυάγιο έρχεται να εξετασθεί με πρωτοβουλία του επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλου Παύλου.
Πρόκειται για το ναυάγιο και τα εγκλήματα που έχουν γίνει από τον Κώωτση και τους συμβούλους του σε βάρος της Λουτράκι Α.Ε. και θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 στις 17:00.
Την ίδια ημερομηνία ι Κώωτσης έχει προσδιορίσει για συζήτηση και την υπόθεση του Τουριστικού Λιμένα Λουτρακίου, του οποίου η τύχη συζητείται την επομένη ημέρα στο Συμβούλιο Επικρατείας, για την αναίρεση της κατευθυνόμενης εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων και ιδιωτικών συμφερόντων απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος και της Εθνικής Οικονομίας, σε μια φάση μάλιστα που χτυπιέται αλύπητα εξαιτίας φοροδιαφυγών και μη εκτέλεσης συμβατικών υποχρεώσεων οφειλετών που έχουν καρπωθεί κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ.
Καλόν θα είναι, η αντιπολίτευση να έχει υπόψη της ότι ο ηθοποιός Κώωτσης, θα προσπαθήσει με τα γνωστά του κακοστημένα σόου και το σπαραξικάρδιο ύφος του να επισκιάσει το άλλο θέμα, ευελπιστώντας ότι θα μπορέσει να κρύψει μαζί με τους συμβούλους του, τα εγκλήματα που έχουν κάνει σε βάρος της Λουτράκι Α.Ε., γιατί πλέον, δεν υπάρχει και δεν χωράει η δικαιολογία της βλακείας, αλλά της ενδεχόμενης σκοπιμότητας για να υποστεί ζημία ο τόπος.
Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, τα θέματα ημερήσιας διάταξης θα είναι τα ακόλουθα δύο:
1 Ενημέρωση σχετικά με συμβατική υποχρέωση, έναντι του Δημοσίου, της Club Hotel Loutraki A.E. για κατασκευή τουριστικού λιμένα σκαφών αναψυχής (Μαρίνα), σύμφωνα με τον Ν. 2160/1993 (ΦΕΚ 118/τ.Α’/19-7-1993).
2 Εξέταση αιτήματος δέκα (10) δημοτικών συμβούλων για συζήτηση και λήψη απόφασης επί της ακολουθητέας πολιτικής του δημάρχου - προέδρου και μελών της πλειοψηφίας της δημοτικής επιχείρησης «ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.».
(240112)
Return top