ΚΟΥΙΖ

Ποιοί είναι οι δύο σύμβουλοι του Κώωτση οι οποίοι στο συμβούλιο της Παρασκευής μόλις είδαν την Φωτεινή Ανδρέου έσπευσαν με σπασμένη μέση να της υποβάλλουν την αφοσίωσή τους; Ο ένας εξ’ αυτών και πολύ άνδρας λέει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί «εγώ τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου θα τον ……», ενώ για τον έταιρο ο τελευταίος κουτός στη Γη φαντάζει μπροστά του Αϊνστάιν;
(230112)




Είπαν…

«Τη μόνη ημέρα που θα πει αλήθεια ι Κώωτσης, αλλά θα έχει μπερδευτεί, είναι η Πρωταπριλιά.»
(230112)




ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ ΕΊΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΚΙ ΟΧΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΩΤΗΣ

Η λυσσαλέα επίθεση του Κώωτση που συμπεριλαμβάνει και εμπλοκή της Δικαιοσύνης, δεν θα ήταν σ’ αυτό το βαθμό και την έκταση, εάν δεν υποκρύπτοντο προσωπικές έχθρες, τις οποίες εργολαβικά έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στο δήμο Λουτρακίου, ο κρατών τις τύχες του.
Η υπόθεση δικαιολογείτο να είχε φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο, μόνο αν είχε προηγηθεί μεταξύ των δύο πλευρών Λουτράκι Α.Ε. και Club Hotel Loutraki S.A. ενδελεχής διάλογος, ότι κονδύλι αμφισβητείται από την πλευρά του Λουτρακίου να είχε τεθεί επί τάπητος από την πρώτη κιόλας στιγμή, να είχε συζητηθεί με την άλλη πλευρά, κι αν είχε απορριφθεί και δεν αναγνωριζόταν, με την προϋπόθεση ότι το αίτημα ήταν ακλόνητο, τότε θα προσέφευγε στη Δικαιοσύνη.
Απεναντίας, ι Κώωτσης, από την πρώτη φορά που πήγε στο διαχειριστικό συμβούλιο, χωρίς καν προηγουμένως να έχει μπει επί της ουσίας των αιτημάτων και χωρίς προηγουμένως να ξέρει επ’ ακριβώς τι είναι αυτό που διεκδικεί, με το καλημέρα ζήτησε την παραίτηση του Αντώνη Στεργιώτη.
Αυτό, σε απλά ελληνικά, σημαίνει ότι από τον Κώωτση πηγάζει μια εμπάθεια που δεν στρέφεται κατά του διαχειριστή, αλλά κατά του ανθρώπου Αντώνη Στεργιώτη.
Μ’ αυτή την αναφορά το loutraki-press και ο γράφων δεν παίρνουν θέση υπέρ του Αντώνη Στεργιώτη. Ωστόσο, επειδή από αυτό το βήμα έχει γίνει πάρα πολλές φορές κριτική στο πρόσωπό του, είναι αναγκαίο, επειδή ι Κώωτσης έχει κάνει τα πάντα μπάχαλο να διευκρινισθούν ορισμένα πράγματα.
Ο Αντώνης Στεργιώτης είναι ο πλέον κορυφαίος υπάλληλος της Club Hotel Loutraki S.A., λογοδοτεί μόνον στη γενική συνέλευση της εταιρείας του και ως αφεντικό της εταιρείας, δικαίως, λόγω της πλειοψηφίας, αλλά και του καταστατικού της κοινοπραξίας, έχει επιλεγεί διαχειριστής της Club Hotel Casino Loutraki. Ο Αντώνης Στεργιώτης για τους μετόχους της είναι η Club Hotel Loutraki S.A.
Από αυτή του τη θέση, φυσικό κι επόμενο είναι να φροντίζει και να προασπίζει τα συμφέροντα της CHCL, ωστόσο, στις διαφορές ή την αντιπαράθεση CHL S.A. και Λουτράκι Α.Ε. δικαίως υπεραμύνεται των θέσεων της εταιρείας του, φροντίζοντας για τα συμφέροντα των μετοχών της. Παραμένει στο τιμόνι της επί τόσα χρόνια ακλόνητος, γιατί είναι προφανές ότι κάνει καλά τη δουλειά του και ικανοποιεί τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των μετόχων της. Αυτό είναι ένα θέμα που περισσότερο δεν ενδιαφέρει και σε καμία των περιπτώσεων δεν θα πρέπει να ενδιαφέρει την Λουτράκι Α.Ε. τι συμβαίνει στα του οίκου της CHL S.A.
Το ζητούμενο, για το οποίο αλληθωρίζουμε και εθελοτυφλούμε, είναι τι κάνει το Λουτράκι για να προασπίσει τα συμφέροντά του στην CHCL. Η απάντηση μέχρι του τέλους του 2010 είναι πολύ λίγα, ενώ με τον Κώωτση στο τιμόνι της, η Λουτράκι Α.Ε. απεμπολεί και με βάναυσο και προκλητικό τρόπο ακόμη και τα αυτονόητα συμφέροντα της.
Επιπρόσθετα μ’ όλες τις ενέργειές του, ι Κώωτσης αν κι αδυνατεί να αντιληφθεί τις επιπτώσεις, ανοίγει το δρόμο να μετατραπεί η κοινοπραξία σε ανώνυμη εταιρεία και η Λουτράκι Α.Ε. να χάσει το ποσοστό του 16% που κατέχει σήμερα κι αυτό να συρρικνωθεί σημαντικότατα.

Κριτική με κριτήριο και μόνον τα συμφέροντα του δήμου Λουτρακίου
Το loutraki-press και ο γράφων, τον Αντώνη Στεργιώτη τον έκριναν ως διαχειριστή της CHCL είτε για τις 23 απολύσεις το Νοέμβριο του 2009, είτε για τους χειρισμούς που κάνουν στενοί συνεργάτες του και ζημιώνεται η εταιρεία, ενώ θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί επιβαρυντικές ενέργειες, που ενδεχομένως ο Αντώνης Στεργιώτης σε κάποιους διευθυντές - ευνοούμενούς του θα έπρεπε να τους έχει είτε τραβήξει και τα δύο αυτιά, είτε να τους έχει θέσει εκτός εταιρείας με την ίδια ευκολία που κι αυτοί απολύουν προσωπικό. Εξ’ όσων είναι γνωστό, ουδέποτε έχει προβεί κι αναλάβει αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες για τους ευνοούμενούς του.
Ο Αντώνης Στεργιώτης κρίθηκε και για τη στάση του έναντι του προσωπικού της εταιρείας, ενώ αν δεν υπήρχε αδιαλλαξία θα είχαν αποφευχθεί απεργίες που ζημίωσαν τα έσοδα της εταιρείας.
Κριτική έχει ασκηθεί, επίσης, τόσο για τις δωρεές και τις χορηγίες, όσο και τις δαπάνες για διαφόρων ειδών εργασίες των οποίων το κόστος έχει περάσει το φεγγάρι, όσο και διάφορες μελέτες, για τις οποίες στελέχη της εταιρείας τις θεωρούν αδικαιολόγητες, αλλά η κοινοπραξία υποβαλλόταν σ’ αυτή τη δαπάνη.
Αξίζει να επισημανθεί ότι το loutraki-press και ο γράφων τους ενοχλούν και τους προκαλούν με τις αποκαλύψεις εντονότατη δυσφορία. Στην περίπτωση, όμως, που κάτι γραφόταν και δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, αμέσως υπήρχε έμμεση ή άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, δεδομένου ότι για το loutraki-press η πραγματικότητα και η αλήθεια είναι αδιαπραγμάτευτα, με αποτέλεσμα η ανταπόκριση να είναι ακαριαία.
Πρόσφατο παράδειγμα, προ διμήνου περίπου, αναφορά για μία χορηγία που δεν αποτυπώθηκε ορθώς, η παρέμβαση ήταν έμμεση, μέσω προέδρου του χορηγούμενου οργανισμού, για δε τη χριστουγεννιάτικη οικονομική βοήθεια -προ μηνός- η παρέμβαση ήταν άμεση κι απευθείας από το διευθυντή επικοινωνίας της κοινοπραξίας. Και στις δύο προαναφερόμενες περιπτώσεις η αποκατάσταση της αλήθειας ήταν αυτοστιγμή.
Όμως, σε καμία των περιπτώσεων η κριτική που πραγματοποιείτο και θα πραγματοποιείται δεν αφορά τι συμβαίνει στα του οίκου τους, αλλά ως προς το μέρος που θίγεται ο δήμος Λουτρακίου.

Πώς έχουν μπλέξει τον αδυνατούντα να σκεφθεί Κώωτση…
Ι Κώωτσης, από την πλευρά του έχει εμπλακεί στα του οίκου τους και το κυριότερο έχει εμπλακεί στην προσωπική αντιπαράθεση των δύο μεγαλοεπενδυτών Yigal Zilkha και Moshe Bublil. Και δεν φθάνει μόνον αυτό. Έχει ταυτισθεί με την προσωπική έχθρα που εκδηλώνουν και διατυπώνουν ως προς τον άνθρωπο Αντώνη Στεργιώτη κι όχι ως προς το διαχειριστή Αντώνη Στεργιώτη. Κι αυτό, δεδομένου ότι προσωπικό πρόβλημα εκδηλώνεται και διατυπώνεται τόσο από τον ανεπίσημο σύμβουλο του Κώωτση, Γιώργο Γιαννιτσόπουλο, όσο και από το μεγαλοεπενδυτή Yigal Zilkha που επιθυμεί κι επιδιώκει ν’ αντικαταστήσει τον Αντώνη Στεργιώτη γιατί διαφωνεί με τη διαχείριση που ασκεί, κάτι που έχει αναλάβει εργολαβικά να υλοποιήσει ι Κώωτσης, αλλά με λάθος τρόπο!
Αυτός είναι πολύ απλά και ο λόγος ότι το αίτημα των ασφαλιστικών μέτρων όπως διατυπώθηκε ήταν εξ’ υπαρχής χαμένο γιατί δεν στηριζόταν σε ουσία, αλλά μέσω αυτών προσπαθούσε να βγει εκδικητικότητα στο πρόσωπο του Αντώνη Στεργιώτη.
Όμως, η υποβολή του αιτήματος των ασφαλιστικών μέτρων, τελικά, δείχνει ότι ι Κώωτσης δεν έχει γύρω του ανθρώπους που θα του κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά αντίθετα τον αφήνουν να αυτοκτονεί, είτε για να βγάλουν την προσωπική τους εμπάθεια στο πρόσωπο του Αντώνη Στεργιώτη, είτε για να πλουτίσουν οι ίδιοι σε βάρος της Λουτράκι Α.Ε.
Ι Κώωτσης, όμως, αγέρωχος, δεν καταλαβαίνει τίποτε και δεν παίρνει χαμπάρι από τίποτε… με τη Λουτράκι Α.Ε. να την έχει φέρει πάνω στο χείλος της αβύσσου για να εξαφανισθεί από το χάρτη!
(230112)




ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΠΑΛΙ κ ΔΗΜΑΡΧΕ;

Του Γιώργου Παπαγεωργίου*

«…ο Κώστας Λογοθέτης και η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση "Με τους πολίτες μπροστά" ανοίγουν το δρόμο και εγγυώνται την επόμενη ημέρα για το δήμο μας.
Ανοίγουν το δρόμο ώστε και οι Άγιοι Θεόδωροι να αναπτυχθούν, να εξελιχθούν σε μία ισχυρή διοικητική μονάδα, ώστε όλοι μας να απολαύσουμε μια άλλη ποιότητα ζωής, αλλά και προηγμένες υπηρεσίες.»
"Με τους Πολίτες Μπροστά 2010"
Ναι, τα παραπάνω λόγια δεν είναι αστείο, ανέκδοτο ή καλαμπούρι, άλλωστε η πρωταπριλιά απέχει ακόμα αρκετά… Είναι όμως μια από τις πολλές προεκλογικές δηλώσεις- υποσχέσεις της παράταξης Λογοθέτη που σήμερα πια φαντάζουν εξωφρενικά κούφιες, ψεύτικες και παρελκυστικές.
Mε την υπό αριθμό 363/22-12-2011 απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο μείωσε τα δημοτικά τέλη του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων σε όλες τις περιοχές του δήμου, πλην των διοικητικών ορίων του πρώην δήμου των Αγίων Θεοδώρων!..
Γιατί το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Αγίων Θεοδώρων, στην πρωινή συνεδρίαση στις 17-12-2011, χωρίς στοιχεία για το δημοσιονομικό κόστος που θα έχει η όποια πρόταση του, χωρίς τους φορείς ή την Ομοσπονδία Οικιστών να είναι παρόντες, χωρίς να υπάρχει μελετημένη πρόταση για τις ευπαθείς ομάδες της πόλης, χωρίς να παρίστανται ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίων Θεοδώρων και χωρίς να γνωρίζει το συμβούλιο η έστω να έχει λάβει υπ όψιν του τις προτάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων στην οποία προεδρεύει ο ίδιος ο δήμαρχος, αποφάσισε να διατηρηθούν τα δημοτικά τέλη στα επίπεδα του 2006!..
Εντάξει, οι άνθρωποι δήλωσαν ότι τους είχε έρθει εντολή από «πάνω» από την Ιάσονος να διατηρηθούν τα δημοτικά τέλη όπως ήταν. Και για αυτό θα κριθούν από τους πολίτες όταν έρθει η ώρα.
Όμως, πώς γίνεται να ισχυρίζεται ο δήμαρχος ότι στηρίζει τους αδύναμους πολίτες, όπως λέει, στο δελτίο τύπου της 18-1-2012, όταν στη πόλη των Αγίων Θεοδώρων αφήνει τα ίδια τέλη που είχε η πόλη το 2006;
Είναι στήριξη αυτή ή καταδίκη;
Και πώς γίνετε να είναι δίκαιο και πολιτικά ορθό να εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά σε μία κοινωνία της οποία το μεγαλύτερο πρόβλημα, ίσως είναι οι κοινωνικές ανισότητες που υπάρχουν;
Και στους Αγίους κ. δήμαρχε τι είμαστε παραπαίδια και μας αφήσατε στη τύχη μας; Είναι δυνατόν;
Και πώς γίνεται να ισχυρίζεται ο δήμαρχος στο ίδιο δελτίο Τύπου ότι στηρίζει σοβαρά τον εμπορικό κόσμο, όταν ας πούμε στην παραλία των Αγίων Θεοδώρων το τετραγωνικό μέτρο θα αξίζει το 2012 όσο άξιζε το 2006, σε εποχές δηλαδή ανάπτυξης και πλούτου;
Ας είναι τουλάχιστον εκτός τόπου μα κι εκτός χρόνου;
Δεν αντιλαμβάνεται ότι σήμερα οικονομικά ζούμε τη χειρότερη μεταπολεμική εποχή;
Και δε γνωρίζει από τις υπηρεσίες του δήμου, ότι ακόμα και αυτά τα τέλη που υπάρχουν σήμερα, ο δήμος αδυνατεί σε μεγάλο βαθμό να τα εισπράξει;
Δεν έπρεπε λοιπόν να μειώσει τα τέλη για να καταφέρει να εισπράξει επιπλέον ζεστό χρήμα από τους δημότες που τόσο έχει ανάγκη ο δήμος;
Αφήστε που στο ίδιο δελτίο Τύπου με εμφανές έλλειμμα λογικής κι αρκετή δόση υποκρισίας, ο δήμαρχος ισχυρίζεται το πρωτοφανές, ότι μειώνοντας τα δημοτικά τέλη στο μισό δήμο, βοηθά την ανάπτυξη όλου του δήμου…
Έλεος κύριε δήμαρχε. Πες τε και μια φορά την αλήθεια ότι ψάχνετε τα έσοδα που σας λείπουν στο κεφάλι του δημότη.
Γιατί στην πραγματικότητα, αντί να μειωθούν ή να εξορθολογισθούν τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν σήμερα οι δημότες στους Αγίους Θεοδώρους, αντί να βοηθηθούν οι δημότες μας από τα δυσβάσταχτα βάρη των δημοτικών τελών, ή αντί να μειωθούν όσο είναι δυνατόν τα πάγια λειτουργικά έξοδα των μικρών επιχειρήσεων που επιχειρούν στη πόλη, μπας και βοηθηθεί αναπτυξιακά, επιλέχθηκε πρόχειρα χωρίς προϋπολογιστική μελέτη -με τις όποιες συνέπειες έχει αυτό για το μέλλον της πόλης- για καθαρά εισπρακτικούς λόγους η λύση της μη αναπροσαρμογής. Και ο Θεός να βάλλει το χέρι του… γιατί τα θύματα αυτής της πολιτικής θα είναι πολλά.
Όμως, τελικά, αν έτσι εννοεί την «άλλη διάσταση στη δημοτική κοινωνική πολιτική» ο Κ. Λογοθέτης, αν η άποψη του δηλαδή είναι ότι μόνο ο μισός δήμος έχει ανάγκη για βοήθεια… τότε κύριοι της δημοτικής αρχής σας ευχαριστούμε αλλά δε θα πάρουμε…
Αφήστε μας στην ησυχία μας και σε τελική ανάλυση, μη μας δουλεύετε άλλο «ψιλό γαζί» όπως προεκλογικά το 2010, ότι τάχα μοχθείτε… να αναπτυχθούμε και να εξελιχθούμε σε μία ισχυρή διοικητική μονάδα, ώστε όλοι μας να απολαύσουμε μια άλλη ποιότητα ζωής, αλλά και προηγμένες υπηρεσίες…
Έλεος κύριε δήμαρχε, φτάνει πια το παραμύθι.
Και στο τέλος - τέλος, αν τελικά με τους ερασιτεχνισμούς σας δεν μπορείτε να κάνετε καλό στο τόπο μας, τουλάχιστον σας παρακαλούμε προσπαθήστε να περιορίσετε το κακό που μας προκαλείτε…

* Ο Γιώργος Παπαγεωργίου είναι πρόεδρος της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Αγ. Θεοδώρων.
(230112)
Return top