ΚΟΥΙΖ

Γιατί τα «παπαγαλάκια» του Κώωτση λένε ότι έχουν στο χέρι τον Παύλο Παύλου και δεν τον φοβούνται.
(170112)




Είπαν…

«Κάτι ήξερε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς και απάντησε στον Κώωτση "ευχαριστώ δεν θα πάρω" όταν του πρότεινε να γνωρίσει τον Yigal Zilkha
(170112)




ΚΩΩΤΣΗ ΕΧΕΙΣ ΘΕΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ»
ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ;

Την προσεχή Παρασκευή συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου, με σοβαρότερο θέμα στην ημερήσια διάταξή του το τεχνικό πρόγραμμα εκτελεστέων έργων για το 2012. Πάλι καλά που δεν άφησαν να μπει το 2013 για να συζητήσουν για τα εκτελεστέα του 2012.
Κώωτση, υπάρχει μια παροιμία που λέει: «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», αλλά αυτό το κάνει κάποιος που έχει όραμα, διαθέτει μυαλό, έχει σχεδιασμό και δεν κινείται με δόγμα την τσαπατσουλιά. Επομένως, Κώωτση, από σένα είναι θαύμα που έρχεται το θέμα να συζητηθεί Ιανουάριο μήνα.
Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει στα προ ημερησίας συζήτησης θέματα, που εκεί αναμένεται να έχει αποκαλυπτήρια και θα δημιουργηθεί αίσθηση στην κοινή γνώμη για την ταπεινωτική θέση που έχει καταντήσει επί των ημερών του Κώωτση ο δήμος Λουτρακίου.
Δυστυχώς, για ένα τόσο φημισμένο τόπο, δεν περιποιεί τιμή στο τιμόνι του να βρίσκεται ι Κώωτσης, γιατί για να του προκαλεί αυτή την καταστροφή, ή το κάνει πλέον βάσει σχεδίου ή ο άνθρωπος είναι πάρα πολύ ανόητος;

Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός, ότι θέματα που τον απασχολούν κι έχει ο ίδιος ι Κώωτσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον, φροντίζει με οποιοδήποτε κόστος, -ακόμη και με παραβάσεις καθήκοντος- να τα φέρει σε πέρας, προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιδιωκόμενες στοχεύσεις.
Πάντως, στο δέκατο τρίτο μήνα της θητείας του, αυτό που προκύπτει καθημερινά είναι η διευρυνόμενη καταστροφή, δεδομένου ότι τίποτε δεν γίνεται στον τόπο και μόνον ενδιαφέρον του Κώωτση είναι να εισπράττει χρήματα, αν και παράνομα(;) ο «συγγενής» κουμπάρος του Δημήτρης Κονομόδης.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ι Κώωτσης στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, έχει αποστείλει -από τις πολύ σπάνιες φορές, που επιβάλλεται να αναγραφεί στα χρονικά του Λουτρακίου- το προτεινόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων του 2012.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα ακόλουθα:
1 Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων του δήμου, για το έτος 2012.
2 Λήψη απόφασης για δέσμευση εγγραφής πιστώσεων στο δημοτικό προϋπολογισμό έτους 2012, αναφορικά με τη μεταφορά μαθητών από το δήμο για το σχολικό έτος 2011 -2012.
3 Λήψη απόφασης για δέσμευση εγγραφής πιστώσεων στο δημοτικό προϋπολογισμό έτους 2012.
4 Λήψη απόφασης για επιβολή ή μη προστίμων για ληξιπρόθεσμες οφειλές εμφιαλωτηρίων από δικαίωμα εμπορίας νερού.
5 Καθορισμός ωραρίου λειτουργίας υπηρεσιών δήμου για το έτος 2012.
6 Αποδοχή ποσού € 1.296,00 από τους ΚΑΠ προς υλοποίηση του Προγράμματος Εθελοντή Σχολικού Τροχονόμου στο δήμο μας, κατά το έτος 2011 (Σεπτέμβριος έως και Δεκέμβριος) και κατανομή αυτού.
7 Διαγραφή ή μη οφειλών από το υπ’ αριθ. 2/2011 τριπλότυπο επαναβεβαίωσης ανείσπρακτων εσόδων, από πρόστιμα του ΚΟΚ, ετών 2006, 2007 & 2008, και από τον υπ’ αριθ. 21449/2011 Βεβαιωτικό Κατάλογο ετών 2006, 2007, 2008, 2009 & 2010, ως αχρεωστήτως βεβαιωθέντων.
8 Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών ακαθαρίστων εσόδων & παρεπιδημούντων των Φρόσως Κόντη και Ιωάννη Μαντά, έτους 2009, και Ουρανίας Μωραΐτη για το έτος 2008.
9 Απαλλαγή ή μη προσαυξήσεων από οφειλή στον υπ’ αριθ. 81/2005 βεβαιωτικό κατάλογο αυθαιρέτων, επ’ ονόματι Γιαννούλας Καλαμαρά.
10 Έγκριση προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργου: «Αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών από θεομηνίες (αποκατάσταση τεχνικών έργων στο Λουτράκι)» (αρ. μελ. 111/09).
11 Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: «Επέκταση αλιευτικού καταφυγίου Λουτρακίου».
(170112)




ΚΩΩΤΣΗ, ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΚΑ! ΕΣΥ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ;

«Ι Κώωτσης τρώει από τα έτοιμα». Αυτό τονίζεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών με αφορμή την κατακύρωση υπέρ του δήμου προγράμματος € 491.000 δημόσιας δαπάνης και € 209.000 δημοτικής δαπάνης για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακος.
Στην ανακοίνωση της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών, επισημαίνεται ιδιαίτερα η απραξία του Κώωτση και η αδράνεια του ιδίου και του συνόλου της δημοτικής αρχής του, συνέβαλαν να παραλείψει να καταθέσει αντίστοιχη πρόταση σε νέο πρόγραμμα το όποιο είχε καταληκτική ημερομηνία στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 και αφορούσε σε επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολικά κτήρια με 100% κάλυψη του κόστους από το ΕΣΠΑ.
Έχει πραγματικά ενδιαφέρον το κείμενο της ανακοίνωσης του συνδυασμού του Γιώργου Γκιώνη, ενώ παράλληλα η παντελής ανικανότητα και η ανάδειξη του Κώωτση ως ώρας του χειρότερου δημάρχου που πέρασε από τον τόπο, τουλάχιστον το γράφοντα τον κάνει να αισθάνεται άσχημα που συνέβαλε σε σημαντικό βαθμό να ανατραπεί ο Γιώργος Γκιώνης και από την άλλη υπεραμυνόταν και μοχθούσε να εκλεγεί ι Κώωτσης με το συνονθύλευμα που είναι σήμερα στα πράγματα.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών, έχει ως ακολούθως:
«Η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών έχει αφήσει στο δήμο μας γερή προίκα και ας κόπτεται ο Κώστας Λογοθέτης ότι τα συρτάρια του δήμου ήταν άδεια από μελέτες…
Μία από τις πολλές προίκες ήταν και η υποβολή πρότασης το 2009 στο τότε υπουργείο Ανάπτυξης για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ». Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012 ανακοίνωσε την έγκριση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης των προτάσεων. Ανάμεσα στις προτάσεις που εγκρίθηκαν είναι και αυτή που είχε υποβάλει ο δήμος μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα, είχαν υποβληθεί 191 προτάσεις από τους πρώην καποδιστριακούς δήμους και αξιολογήθηκαν θετικά 106 προτάσεις.
Ο δήμος μας ήταν μέσα στους 5 συνολικά δήμους της Πελοποννήσου που εντάχθηκαν, με τον δεύτερο καλύτερο βαθμό αξιολόγησης και ο μοναδικός δήμος που αξιολογήθηκε θετικά από την Κορινθία. Ο συνολικός προϋπολογισμός των δράσεων είναι 700.000 ευρώ κι από αυτά τα 491.000 ευρώ θα είναι δημόσια δαπάνη και το υπόλοιπο δαπάνη του δήμου.
Η πρόταση που είχε υποβληθεί αφορούσε σε αναγκαίες παρεμβάσεις, ώστε να μειωθεί η καταναλισκόμενη ενέργεια και παράλληλα να επιτευχθεί σημαντική μείωση εκπομπής του διοξειδίου του άνθρακα. Σύμφωνα με τον φάκελο υποβολής θα γίνουν δράσεις σε 4 δημοτικά κτίρια: Γυμνάσιο Λουτρακίου, Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου, κλειστό γυμναστήριο Λουτρακίου και κτίριο της Λουτράκι Α.Ε.
Επίσης, θα γίνει βιοκλιματική ανάπλαση όλου του οικοδομικού τετραγώνου του Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου - κι εδώ οφείλουμε να τονίσουμε τη συμβολή του αρχιτέκτονα μηχανικού του δήμου Μίλτου Παπαδημητρόπουλου, ο οποίος έχει εκπονήσει την σχετική μελέτη της ανάπλασης. Προβλέπεται, ακόμη, επέμβαση εξοικονόμησης ενέργειας στο φωτισμό της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών και των δημοτικών υπαλλήλων σε θέματα περιβάλλοντος.
Τέλος είναι λυπηρό και ανησυχητικό ότι η νέα δημοτική αρχή, παρέλειψε να καταθέσει αντίστοιχη πρόταση σε νέο πρόγραμμα, το όποιο είχε καταληκτική ημερομηνία στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 κι αφορούσε σε επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολικά κτήρια με 100% κάλυψη του κόστους από το ΕΣΠΑ, παρ’ όλο που ο Γιώργος Γκιώνης το είχε επισημάνει εγκαίρως σε δημοτικά συμβούλια.
Μετά από αυτό αναρωτιέται κανείς: «Αν ο δήμαρχος δείχνει ολιγωρία σε θέματα της ειδικότητάς του, τι να κάνει άραγε με τα υπόλοιπα θέματα του δήμου μας;»
Επειδή «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» αποδεικνύεται σήμερα ότι τα συρτάρια λοιπόν του δήμου μας δεν ήταν άδεια ούτε από χρήματα, αλλά και ούτε από μελέτες. Αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι στο δήμο μας είναι ικανότατοι και χρειάζονται μία δημοτική αρχή με όραμα και εργατικότητα, που να μπορεί να τους εμπνεύσει. Ατυχώς για τον τόπο ο Κώστας Λογοθέτης δεν κάνει τίποτα άλλο από το να «τρώει από τα έτοιμα»…
(170112)




ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Συλλόγους και φορείς του δήμου Λουτρακίου προσκαλεί την προσεχή Κυριακή στις 11.30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στη Βιομηχανική Παραγωγή Ενέργειας στα Γεράνεια, προκειμένου ν α τους ενημερώσει σχετικά με το θέμα της έγκρισης βιομηχανικής παραγωγής ρεύματος από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) με αντικείμενο την τοποθέτηση 65 Ανεμογεννητριών στη κορυφογραμμή των Γερανείων.
Επίσης, θα ζητηθεί να γίνει διεύρυνση της Επιτροπής Αγώνα από εκπροσώπους όλων των συλλόγων και φορέων του δήμου.
Πάντως, το Λουτράκι, μπορεί να κάλλιστα να απορρίψει την ασχήμια που θα προκαλούν οι ανεμογεννήτριες, λαμβανομένου υπόψη ότι μπορεί να συμβάλλει στο εθνικό ισοζύγιο πράσινης ενέργειας, με την ανάπτυξη ενός περιφραγμένου και φυλασσόμενου φωτοβολταϊκού πάρκου στον υδροφόρο ορίζοντα, οπότε το όφελος θα είναι διπλό, δεδομένου ότι θα προστατεύεται το μοναδικό παγκοσμίως, νερό Λουτρακίου.
(170112)
Return top