ΚΟΥΙΖ

Γιατί οι υπάλληλοι της Λουτράκι Α.Ε. χαρακτηρίζουν με καταγγελίες τους στο loutraki-press ανεκδιήγητο τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Δημήτρη Λογοθέτη, ξάδελφο κατά τον Κώωτση που το αρνείται ο ίδιος;
(030112)




Είπαν…

«Ο Γιαννάκης με το σφυροδρέπανο έχει βγει κι έχει αλώσει τα blogs, με συνέπεια οι εντολοδόχοι των μεγαλοσυμφερόντων στη Λουτράκι Α.Ε. να έχουν χάσει τα αυγά και τα καλάθια…
Είναι άφρονες και υπερφίαλοι και θα γίνει μεγάλο πάρτι…»
(030112)




ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΙ ΔΙΕΡΕΥΝΟΥΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΩΝ
ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ(;) ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ € 498.000 ΠΕΡΙΠΟΥ!

Επειδή γεγονότα και εξελίξεις τρέχουν με πολλαπλάσια ταχύτητα, το δημοτικό συμβούλιο είναι πλέον πεπερασμένο κι αυτός είναι ο λόγος που δεν βλέπουμε να σημειώνεται αντίδραση από την αντιπολίτευση.
Ι Κώωτσης, ως ώρας, έχει επιτύχει να την αποπροσανατολίσει και να κοιτούν απέναντί τους τα «βαλσαμωμένα πουλιά» και να μην αρθρώνεται έντονος και σκληρός λόγος μ’ όσα πράττει η πλειοψηφία που είναι όλοι τους συνένοχοι.
Επειδή λοιπόν η αντιπολίτευση βρίσκεται σε μια φάση «ωσεί απούσα», έγκριτοι ποινικολόγοι, μετά την ανάδειξη και των θεμάτων από το loutraki-press, έχουν συστήσει ομάδα και μελετούν το ενδεχόμενο τέλεσης κακουργηματικών πράξεων με τη ματαίωση της αγωγής που είχε υποβάλλει κατά της Club Hotel Loutraki S.A. ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΔΑΕΤ Α.Ε. Γιάννης Στάμου.
Επισημαίνεται ότι με τη ματαίωση της αγωγής η εταιρεία του δήμου Λουτράκι Α.Ε. -εταιρεία που λειτουργεί αποκλειστικά και μόνον με δημοτικό χρήμα, κάτι που είναι σε γνώση του Κώωτση και των δύο κυρίαρχων συμβούλων του- είναι πολύ πιθανόν να έχει απολέσει μόνον από τόκους το ποσόν των € 498.000 περίπου, λαμβανομένου υπόψη ότι και στη νέα αγωγή συμπεριλαμβάνεται εμπλουτισμένο το ποσόν του € 1.660.000.
Η ομάδα των ποινικολόγων, σ’ αυτό που θα στρέψει την προσοχή της είναι πέραν του ενδεχομένου να έχουν απολεσθεί τόκοι € 498.000 περίπου, ιδιαίτερα θα διερευνήσει αν υπήρχε ενδεχόμενος δόλος να απολέσει το παραπάνω ποσό η Λουτράκι Α.Ε., υπέρ της Club Hotel Loutraki S.A., γιατί άλλως πρόκειται για πεντακάθαρη και προφανή βλακεία!
Όπως επισημαίνουν οι έγκριτοι νομικοί, αν υπήρχαν ευθύς εξ’ αρχής αγαθές προθέσεις θα άφηναν τη συγκεκριμένη υπόθεση να τρέξει. Αν υπήρχαν διαφωνίες ως προς το περιεχόμενο του κειμένου θα μπορούσαν να βελτιώσουν και να διορθώσουν τα σημεία εκείνα που παρουσίαζαν ενδεχομένως ελλείψεις με τις προτάσεις και στη συνέχεια με την προσθήκη αντίκρουση. Όσον αφορά το υπόλοιπο ποσό των € 340.000 περίπου, θα μπορούσαν να υποβάλλουν νέα συμπληρωματική αγωγή και να συνεκδικασθούν με την προηγούμενη.
Η ομάδα των νομικών θα μελετήσει τη νέα αγωγή που υποβλήθηκε, προκειμένου να διερευνήσει αν υπάρχει ενδεχόμενος δόλος και σκοπιμότητα να χαθεί η συγκεκριμένη αγωγή, προκειμένου να δημιουργήσει προηγούμενο και για τα υπόλοιπα έτη που προτείνονται μέσα από τη γνωμοδότηση Τσοβόλα.
Πάντως, στις άμεσες προθέσεις είναι κι εξετάζεται να υποβληθούν ονομαστικές μηνύσεις στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για ενδεχόμενη διασπάθιση καθώς επίσης και απεμπόληση δημοτικού - δημοσίου χρήματος, καθ’ ότι δεν ακολουθούνται οι διαδικασίες όπως προτείνονται μέσα από τη γνωμοδότηση Τσοβόλα.
Στόχος των νομικών είναι να κινηθούν οι διαδικασίες με ταχείς ρυθμούς και να αποφευχθούν οι γνωστοί ρυθμοί της τακτικής Δικαιοσύνης.
«Πρόκειται για καραμπινάτες κακουργηματικές πράξεις», επισημαίνουν, «οπότε αν αναδειχθεί από τη Δικαιοσύνη υπεύθυνος, να κάτσει στο σκαμνί και να του καταλογισθούν και η ζημία που θα υποστούν τα δημοτικά ταμεία».
(030112)
Return top