ΚΟΥΙΖ

Γιατί όλοι οι εντολοδόχοι μεγαλοεπενδυτή στη Λουτράκι Α.Ε. τα έχουν κάνει μούτι κι απεμπολούν τα συμφέροντα του τόπου;
Τι τους έχει υποσχεθεί ή μήπως έχουν εισπράξει ήδη;
(030112)




Είπαν…

«Κώωτση έχεις αντιληφθεί ότι μ’ αυτά που κάνεις σήμερα είσαι σαν σκάφος με χαλασμένο πηδάλιο στη μέση του ωκεανού; Πρωτίστως, λειτουργείς σε βάρος των συμφερόντων του Λουτρακίου και των πολιτών του, αλλά είσαι στο ενδιάμεσο μιας αντιπαράθεσης που στο τέλος θα σε βαράνε όλοι…»
(030112)




ΚΩΩΤΣΗ Σ’ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΟΥ
ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ!

Κώωτση κατάλαβες τώρα γιατί ποτέ δεν πρόκειται να συμπορευθούμε και το «Πάνο, έλα να τ’ αλλάξουμε όλα» ήταν κάλπικο με μόνη στόχευση να με εξαπατήσεις άλλη μια φορά;
Κώωτση και σ’ αυτή τη συνάντηση διέγνωσα ότι έλεγες πάλι ψέματα, αλλά με πολύ μεγαλύτερη ένταση. Όμως δεν είναι αυτό. Αυτό που διέγνωσα εκείνη τη φορά και ανέμενα να αναδειχθεί αν και σε προειδοποιούσα για περισσότερους από δύο μήνες, είναι ότι έχεις ιδιοτελείς και μόνο σκοπιμότητες.
Κώωτση ευθέως και ευθαρσώς σ’ ενδιαφέρει να εξυπηρετήσεις τα προσωπικά συμφέροντά σου και δεν βλέπεις τίποτε άλλο. Όσο δε για το καλό του τόπου, ούτε λόγος να γίνεται. Ούτε καν σ’ ενδιαφέρει… Έχω πλέον την αίσθηση ότι σε κουράζει και να το αναφέρεις…
Αντίθετα Κώωτση, αυτό που βάζω εγώ μπροστά είναι το συμφέρον του τόπου κι όχι οι ιδιοτελείς σκοπιμότητες, γιατί τις υποσχέσεις που ελάμβανα ακόμη και πολύ πρόσφατα -μόλις πριν λίγες εβδομάδες- τις άφησα προς χάριν του τόπου να τις πνίξει ο μαΐστρος!
Αυτός είναι και ο λόγος που ποτέ δεν πρόκειται να συμπορευθούμε, γιατί δεν είσαι πατριώτης και δεν σ’ ενδιαφέρει πρωτίστως το καλό και η πρόοδος του τόπου σου.
Από τέτοιους «Λουτρακιώτες», δυστυχώς, το Λουτράκι έφτασε εδώ που είναι σήμερα και δεν επωφελήθηκε των πολύ μεγάλων, μοναδικών ευκαιριών που του παρουσιάσθηκαν!
Πάνος Ηλιακόπουλος
(030112)




ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΕΧΕΙ ΣΥΝΥΦΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Του Δημήτρη Καραπατά*

Εδραιώνεται η ισονομία, περιφρουρείται η δημοκρατία από τον θύλακα της -όπως εξελίσσεται- Πέτρο Τατούλη, αφού από την θέση του περιφερειάρχη έχει ήδη εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας και δικαιοσύνης στους πολίτες της Πελοποννήσου.
Είναι πλέον ορατό ότι διαχωριστικές γραμμές του περιφερειάρχη σε σχέση με την επίλυση των προβλημάτων του πολίτη δεν υπάρχουν, με συνέπεια η νέα προσέγγιση και πολιτική να αποδίδουν από την χαραυγή της θητείας του απτά και συναφή οφέλη.
Με πολιτικές επιλογές που είναι ξεκάθαρο ότι δεν χειραγωγούνται, αποδεικνύεται ότι στόχος του Πέτρου Τατούλη είναι όχι απλά η θέσπιση αλλά η εν τη ουσία εφαρμογή των αποφάσεων του περιφερειακού συμβουλίου. Αποφάσεις που βρίσκονται πάντα σε αντιστοιχία με το φρόνημα και το συμφέρον του πολίτη και μένουν σταθερά προσηλωμένες στον πυρήνα των προεκλογικών του δεσμεύσεων.
Η μέγιστη διοικητική σταθερότητα που επιβάλει ο ανώτατος θεσμικός άρχοντας της Πελοποννήσου, έχει σαν αποτέλεσμα χρόνια προβλήματα της περιφέρειας να βγαίνουν από το τέλμα και να οδηγούνται... στη μέγγενη της επίλυσης για να αφανιστούν.
Με περιφερειάρχη τον Πέτρο Τατούλη διασφαλίζεται το αδιάβλητο της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας, που οδηγούν την περιφέρεια στην εξωστρέφεια και στον εκσυγχρονισμό.
Ακομμάτιστος, αταλάντευτος, ακέραιος, και πάντα ενημερωμένος βρίσκεται πάντα σε εκπληκτική συζυγία με τους πολίτες και οι πολιτικές του εκφάνσεις αποτελούν την πεμπτουσία των στοχευμένων επιλογών. Επιλογές που σαρώνουν το παλιό, το ξεθωριασμένο και το αναχρονιστικό, επιβάλλοντας το νέο και το δημιουργικό.

Σε καταπληκτική όσμωση και αγαστή συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη της Κορινθιακής ενότητας Γιώργο Δέδε, το προαναφερόμενο πολιτικό δίδυμο αποτελεί το απάνεμο λιμάνι, αλλά και καλύτερο εχέγγυο για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών.
Ο αντιπεριφερειάρχης της ενότητας μας με το χαμηλό προφίλ και χωρίς να εκτοξεύει κορώνες για επικοινωνιακούς λόγους, καθημερινά με μεθοδική, ακατάπαυστη και αθόρυβη δουλειά εργάζεται για το συμφέρον του πολίτη. Με καίριες και ορθολογικές τοποθετήσεις μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο που δεν χωράνε διασταλτικές ερμηνείες, ξεδιαλύνει όλα τα δυσεξήγητα νεφελώματα ιδεών που ορισμένα ατάσθαλα πρόσωπα του περιφερειακού συμβουλίου εντέχνως προσπαθούν να διοχετεύσουν στην ατμόσφαιρα.
Ο Γιώργος ο Δέδες και ως άνθρωπος αναβλύζει ποιότητα και εκ των λόγο αυτών πρέπει να θεωρείται αυτονόητη η στήριξη των πολιτών στα προαναφερόμενα πρόσωπα, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Με τέτοιους πολιτικούς άνδρες ρηχαίνει η ανισομετρία ανάμεσα στους πολίτες και στους ισχυρούς και φωτίζονται τα πραγματικά οφέλη για τον τόπο.
Έτσι, ο πολιτικός καιροσκοπισμός θα αποτελέσει είδος εν ανεπαρκεία.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(030112)




ΚΗΡΥΚΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΠΟΥΚΛΗΣ

Όταν νοιάζεσαι για τον τόπο σου, για τους συμπολίτες σου, έχεις διορατικότητα, πολιτική οξυδέρκεια και δεν διακατέχεσαι από ιδιοτελείς ή μικροπολιτικούς σκοπούς, κάνεις ηράκλειες προσπάθειες για να τους ωφελήσεις και δεν υπολογίζεις προσωπικά ή άλλα κόστη.
Ο λόγος για τον περιφερειακό σύμβουλο της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά και γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου Λάμπρο Μπούκλη. Ένα πολιτικό πρόσωπο που με την ευγενική του παρουσία, την εντιμότητα του, την δημοκρατικότητα του, κοσμεί το περιφερειακό συμβούλιο και αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για το σώμα, διασφαλίζοντας παράλληλα, θεσμική ομαλότητα.
Πάντα ενημερωμένος, πάντα σε ωκεάνια εγρήγορση με διαπραγματευτική ισχύ, προωθεί ότι είναι προς όφελος των πολιτών μέσα από σαφή και ενδελεχή ενημέρωση.
Ο Λάμπρος Μπούκλης αποτελεί αντίβαρο σε ορισμένους κακόηχους περιφερειακούς συμβούλους, που στην προμετωπίδα τους προβάλουν διαρκώς την αντίδραση και την άρνηση με μοναδικό σκοπό να στρέψουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας για να προβληθούν.
Ο περιφερειακός σύμβουλός των Οικολόγων, ανοίγει δίαυλους επικοινωνίας με τους πολίτες, αφουγκράζεται τα αιτήματα των πολιτών, δικαιώνει την επιλογή τους να τον εκλέξουν στο περιφερειακό συμβούλιο και μεταλαμπαδεύει την εμπιστοσύνη τους σε δημιουργικό οίστρο, κερδίζοντας όλες τις μάχες στο πεδίο των εντυπώσεων και της ουσίας.
Χωρίς προκατάληψη, χωρίς χειραγώγηση, με σεβασμό στην διαφορετική άποψη από όποιο πολιτικό φάσμα και αν προέρχεται, προωθεί βέλτιστες λύσεις σε ακανθώδη ζητήματα που απασχολούν ολόκληρη την περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ταυτόχρονα, ο Λάμπρος Μπούκλης αγαπάει την ευθύνη, οικοδομεί πάνω στο δίκιο και στην πλευρά των πολιτών εφαρμόζοντας πετυχημένα μίγματα πολιτικών.
Η υπεροχή του Λάμπρου Μπούκλη με άλλους πολιτικούς είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού και καταδεικνύει το εύλογο της όλης επιχειρηματολογίας.
Στον πλούσιο καμβά των επιτυχιών του πιστώνονται μεγάλα θέματα της περιφέρειας με έμφαση και στο περιβάλλον και με αιχμή του δόρατος για το Λουτράκι, το έργο του προαστιακού σιδηροδρόμου. Θέμα που κι αυτό, με διεξοδική παρουσίαση που έκανε ο επικεφαλής των Οικολόγων στο προτζέκτορα του περιφερειακού συμβουλίου μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και κομπιουτεράιζ προσομοίωση, καθήλωσε τους παριστάμενους στη συγκεκριμένη συνεδρίαση κι απέσπασε το προσδοκώμενο όφελος που ήταν η στήριξη του περιφερειάρχη.
Εν κατακλείδι, η παρουσία του Λάμπρου Μπούκλη στο περιφερειακό συμβούλιο, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών και συνδιαμορφώνει τις θετικές εξελίξεις χαλυβδώνοντας την ραχοκοκαλιά της κοινωνικής συνοχής.
Δ. Κ.
(030112)
Return top