ΚΟΥΙΖ

Ποιά είναι κατά την άποψη του Κώωτση η αιτία που η τοπική κοινωνία του έχει γυρίσει την πλάτη;
(310112)




Είπαν…

«Μνημόσυνο μεταναστών στα Τίρανα θύμιζε την Κυριακή η συνεδρίαση του συνδυασμού Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω, αφού πλέον μετριούνται στους βολεμένους…»
(310112)




ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ
ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ ΣΤΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. ΑΠΟ ΤΟN ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΚΑΒΑ

Τα ψέματα τελείωσαν. Η ευθύνη σήμερα ανήκει πρώτα απ’ όλα σ’ ένα και μόνον πρόσωπο και δεν υπάρχει δεύτερο. Δεν υπάρχει, δεν ήξερα, δεν γνώριζα. Υπάρχει μόνον το συγκαλύπτω και συναινώ στο τεραστίας εκτάσεως σκάνδαλο σε βάρος των συμφερόντων του τόπου.
Από το συγκεκριμένο πρόσωπο επιβάλλεται και πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση για τη Λουτράκι Α.Ε., αφενός λόγω του θεσμικού του ρόλου, αφετέρου γιατί έχει προϋπάρξει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, προτίμησε το στρίβειν μ’ ελαφρά πηδηματάκια, αντί να παραμείνει και να βάλει τον Κώωτση στη θέση του, εν ανάγκη να είναι και ο άνθρωπος που θα τον καταγγείλει.
Ο λόγος λοιπόν, για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Κακαβά, ο οποίος στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, επιβάλλεται να τοποθετηθεί ευθαρσώς, να βάλει τα δάκτυλα επί τον τύπο των ήλων και να θέσει τον Κώωτση ενώπιο ενωπίω στα μέλη της γενικής συνέλευσης της Λουτράκι Α.Ε., αλλά πολύ περισσότερο ενώπιον της τοπικής κοινωνίας.
Δεν είναι δυνατόν, κάποιος να γνωρίζει και να κλείνει τα μάτια σ’ ένα εξόφθαλμο σκάνδαλο που πλήττει κατάφωρα -με πολύ πιθανό τον ενδεχόμενο προσπορισμό οικονομικού οφέλους, γιατί σ’ αυτή την έκταση δεν μπορεί να είναι μόνον βλακεία- τα συμφέροντα μιας δημοτικής επιχείρησης, τα συμφέροντα των δημοσίων πραγμάτων.
Σ’ ένα πλέον επίορκο πρόσωπο, τον Κώωτση, αφού έχει αναλάβει μέσα στην ίδια αίθουσα και ολόκληρη την ευθύνη των σκανδάλων που συγκλονίζουν τη Λουτράκι Α.Ε., έστω κι αν καλύπτονται υπό το μανδύα της νομιμότητας λόγω αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου και μιας πλειοψηφίας που στηρίζεται στα «βαλσαμωμένα πουλιά» και στα οποία αναλογούν πλέον ποινικές κι αστικές ευθύνες, δεν του επιτρέπεις να κάνει σώου και ως κακόγουστος ηθοποιός να προσπαθεί να κερδίσει τη συμπάθεια του φιλοθεάμονος κοινού, κατά την προσφιλή του τακτική μη ομιλώντας επί της ουσίας, αλλά περί άλλων να τυρβάζει.
Τον… στήνεις με την πλάτη στον τοίχο και του παρέχεις το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να απολογηθεί και να εξηγήσει γιατί με συνείδηση, γνώση και σκοπιμότητα ζημίωσε τη Λουτράκι Α.Ε., με την απώλεια των τόκων υπερημερίας, ενώ και γιατί πετάει στην κυριολεξία από το παράθυρο τα λεφτά της εταιρείας δαπανώντας τρελά χρήματα σε δικηγόρους για να την οδηγήσουν μια ώρα αρχύτερα στο γκρεμό.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να πάρει θέση και να καταγγείλει την άκρως παράνομη τακτική που ακολουθείται με το «συγγενή» κουμπάρο του Κώωτση Δημήτρη Κονομόδη, στον οποίο εκχωρεί σκανδαλώδεις αμοιβές μέσω της Club Hotel Casino Loutraki, ενώ πλέον στο πλαίσιο των συνθηκών που διαμορφώνουν «βολεύονται» τα μέλη και η θυγατήρ του «συγγενή» κουμπάρου.
Αυτή, δυστυχώς, είναι η προκλητική νοοτροπία που διέπει τη δημοτική αρχή και η τοπική κοινωνία άρχισε πλέον να την καταδικάζει, επιδεικνύοντας πλέον την αποστροφή της προς τη σημερινή «κάλπικη» πλειοψηφία του 24%.
Από την πλευρά του ι Κώωτσης, με το γνωστό σπαραξικάρδιο ύφος του, αν κι έχει γίνει αντιληπτό από την τοπική κοινωνία το στιλάκι, η μεθοδολογία του και πλέον δεν πείθει κανένα, ωστόσο, θα επιχειρήσει να αποδώσει δεκατρείς μήνες μετά, τις ευθύνες στον προκάτοχό του Γιώργο Γκιώνη μην παρουσιάζοντας την αλήθεια, αλλά διαστρεβλώνοντάς τη, γιατί δεν έχει προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες. Η ιδεοληψία του ίδιου και των συμβούλων του με τις ακολουθούμενες πρακτικές τους για να εξυπηρετηθούν ξένα - τρίτα συμφέροντα έναντι της Λουτράκι Α.Ε., κάνουν ότι είναι δυνατόν για να ζημιωθεί η εταιρεία.
Με πρόσχημα το σχεδιασμό που θα επικαλεσθούν αν και δεν λαμβάνουν υπόψη τους την τρέχουσα πραγματικότητα σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο στηριζόμενοι σε συνθήκες και συμπεριφορές που επικρατούσαν πριν το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, θα παρουσιάσουν ουτοπικούς στόχους για να αντιπαρέλθουν την αδράνεια και απραξία τους θολώνοντας το τοπίο, αφού οδήγησαν την εταιρεία πάνω στο χείλος του γκρεμού.

Η συζήτηση για τον Τουριστικό Λιμένα Λουτρακίου
Ι Κώωτσης, κατά την προσφιλή τακτική του, της καπηλείας έργων και δραστηριοτήτων άλλων, θα προσπαθήσει να πείσει ότι ενδιαφέρεται έμπρακτα για την υλοποίηση και κατασκευή της μαρίνας.
Πρέπει να θεωρείται υπέρ του δέοντος σίγουρο ότι, ι Κώωτσης, θα επιτεθεί στους δύο προκατόχους του, Γιώργο Γκιώνη και Παύλο Παύλου κατηγορώντας τους ότι εξ’ αιτίας τους δεν κατασκευάσθηκε η μαρίνα γιατί δεν τη διεκδίκησαν, ενώ το μόνο που έχει να αντιπαραβάλει είναι ότι παρέστη πριν λίγες ημέρες σε συνάντηση με την αρμόδια εισηγήτρια του Συμβουλίου Επικρατείας, ενώ θα ισχυρισθεί ότι ο δήμος Λουτρακίου θα καταβάλει τα έξοδα υπεράσπισης.
Στην ουσία πρόκειται για μια απόφαση που έχει ληφθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, οπότε καλόν θα είναι ι Κώωτσης να μην προσπαθήσει να αξιοποιήσει τέτοιου είδους επιχειρηματολογία.
Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι μία και μοναδική και το ερώτημα αυτονόητο: Ποια πρωτοβουλία έχει αναλάβει στους ολοκληρωμένους δεκατρείς μήνες της θητείας του για να μπορέσει να προωθήσει τη μαρίνα Λουτρακίου και ποιές διαπραγματεύσεις έχει κάνει με τους επενδυτές, προκειμένου να τηρήσουν τη συμβατική τους υποχρέωση, ως άλλωστε οφείλουν έναντι του δήμου Λουτρακίου και του ελληνικού δημοσίου;
Η απάντηση είναι αυτονόητη, όταν χαρίζονται τόκοι υπερημερίας € 650.000 ή κατατίθεται αίτημα ασφαλιστικών μέτρων μ’ αυτό το περιεχόμενο που φαλκιδεύει το μέλλον της εταιρείας.
Καλύτερα το θέμα παντός άλλου το γνωρίζει ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού - Αθλητισμού - Περιβάλλοντος ο «Προμηθέας»Νίκος Λόης, ο οποίος δεν θα πρέπει να μακρηγορήσει και να αποπροσανατολίσει για να ευνοηθεί η δημοτική αρχή, αλλά θα πρέπει να είναι σαφής κι επί της ουσίας και περιεκτικός για να αντιληφθεί την πραγματικότητα και η παραπληροφορημένη κοινή γνώμη.
(310112)
Return top