ΚΟΥΙΖ

Πότε θα αντιδράσει και θα μιλήσει η επίσημη κι εκλεγμένη από το λαό αντιπολίτευση; Ή ενδεχομένως κάποιοι άλλοι λόγοι για κάποιους λειτουργούν ως γλωσσοδέτης;
(110112)




Είπαν…

«Ποιός είπε ότι ι Κώωτσης δεν κάνει έργα; Το φυλάει ως δώρο έκπληξη για τα "βαλσαμωμένα πουλιά" προκειμένου να τους τονώσει το ηθικό. Έχει δεσμευθεί να μετατρέψει το Λουτράκι σε "σκαταποθήκη" του Κορινθιακού. Ποιοί είναι πανέτοιμοι να κάνουν και την "κωλοτούμπα" για να ικανοποιήσουν τον "αυτοκράτορα" στην ιστορία που γράφει»;
(110112)




ΜΕΘΟΔΕΥΕΤΑΙ Η «ΠΡΟΔΟΣΙΑ;» ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΓΙΑ
ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ «ΣΚΑΤΑΠΟΘΗΚΗ» ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Όλοι θα θυμούνται τον Κώωτση και το συνδυασμό Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω, που πριν από μήνες, μεσάνυχτα, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, με πρόσχημα ότι θα εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία του δήμου, πήγαν να μετατρέψουν το Λουτράκι σε «σκαταποθήκη» της Βορειοανατολικής Κορινθίας.
Ισχυριζόντουσαν, μάλιστα, ότι δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για περαιτέρω και πιο διεξοδική συζήτηση του θέματος, καθ’ ότι ο φάκελος των προθεσμιών για τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προγράμματος έληγε την επομένη ή τη μεθεπομένη.
Το θέμα, η μετατροπή δηλαδή του Λουτρακίου σε «σκαταποθήκη» της Βορειοανατολικής Κορινθίας, έχει αναβιώσει. Από τη μία φαίνεται ότι κάποιοι κόπτονται ενδεχομένως να πέσουν προμήθειες και γρήγορα, λαμβανομένου υπόψη ότι το έργο επιδιώκεται να περάσει πακέτο και μη σπάσει, γιατί κάποιοι που ίσως έχουν αυτές τις επιδιώξεις, να κινδυνεύουν να τους πάρουν πρέφα, κατά το κοινώς λεγόμενο. Μήπως θα πρέπει να παρέμβει και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, να μπλοκάρει το φάκελο όπως τον έχουν μεθοδεύσει, δεδομένου ότι το έργο θα υποβληθεί για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Πελοποννήσου; Από την άλλη, άλλη μια φορά αναδείχθηκε το ένα από τα δύο μοναδικά ταλέντα του Κώωτση. Συνελήφθη και πάλι να λέει ψέματα! (Αποτελεί είδηση; Όχι. Απλά η αναφορά γίνεται για την ιστορία. Γιατί στις τρεις αλήθειες καίγεσαι και ι Κώωτσης μέχρι σήμερα δεν έχει χρησιμοποιήσει καμία…)

Το τι παραμύθι ακούγεται για να μην υπάρξει αντίδραση της κοινής γνώμης δεν έχει προηγούμενο, δεδομένου ότι θέλουν να περάσουν άρον - άρον το έργο για να πετύχουν παράλληλα να υποβαθμίσουν έτι περαιτέρω το Λουτράκι προς όφελος των αναπτυσσόμενων χωριών της Βόχας.
Όσα «βαλσαμωμένα πουλιά» υπερψηφίσουν το συγκεκριμένο έργο, θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι συμπεριφέρονται σαν να προδίδουν τον τόπο τους, δεδομένου ότι από αυτό το έργο δεν θίγεται και δεν πλήγεται καμία άλλη περιοχή, ει μη μόνον το Λουτράκι, σε ολόκληρη τη Βορειοανατολική Κορινθία και τον Κορινθιακό κόλπο γενικότερα.

Να φτιάξουν το έργο στον τόπο τους…
Επισημαίνεται, ότι όλοι αυτοί που κόπτονται να φορτωθεί το Λουτράκι ολόκληρο το αποχετευτικό δίκτυο της Βορειοανατολικής Κορινθίας, γιατί δεν φροντίζουν να το πάρει ο τόπος τους και να εκμεταλλευθούν τα συγκεκριμένα κονδύλια; Αλλά οι εν λόγω κύριοι, ένας υπηρεσιακός παράγοντας κι ένα πολιτικό πρόσωπο προέρχονται από τη Βόχα, με συνέπεια να έχουν βρει ευάλωτο τούτο το δικό μας και έχουν καταλήξει να του φορτώσουν όλα τα αφοδεύματα.
Μάλιστα, του έχουν φτιάξει κι ένα ποιηματάκι, το οποίο τ’ ανεγκέφαλα «βαλσαμωμένα πουλιά» του έχουν βγει και το «παπαγαλίζουν», χωρίς να μπορούν ούτε κατά διάνοια να αντιληφθούν τις επιπτώσεις του εγχειρήματος που υποστηρίζουν.
Το σενάριο θέλει ότι θα εκσυγχρονισθεί και θα αναβαθμισθεί ο υπάρχον βιολογικός καθαρισμός σε τριτοβάθμιας επεξεργασίας, οπότε θα μπορέσει να επωφεληθεί το Λουτράκι νερό για δευτερεύουσα χρήση. Παράλληλα, ισχυρίζονται, ότι με την επέκταση που θα γίνει, διπλασιασμός του υπάρχοντος όγκου για την ακρίβεια η Κόρινθος θα ασχοληθεί σοβαρά με τη συντήρηση του έργου.
Αλήθεια λοιπόν. Μήπως είδε κανείς την Κόρινθο στην προηγούμενη τετραετία να έχει ασχοληθεί σοβαρά μ’ αυτό το θέμα; Έχει ενδιαφερθεί στην ουσία αν μυρίζει κι αν βρωμοκοπάει η γύρω περιοχή; Για παράδειγμα, πριν λίγες ημέρες, που έπνεαν νότιοι άνεμοι, δεν μπορούσες να σταθείς στη γύρω περιοχή, αν και βαρυχειμωνιά. Τι θαγίνει τους από την άνοιξη και μετά;
Σ’ όλα αυτά τα «παπαγαλάκια» θα πρέπει κάποιος να τους πει ότι η Κόρινθος χρωστάει και την αναλογία της σε ρεύμα που καταβάλλει η ΔΕΥΑΛ για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και αδυνατεί να καταβάλλει το κόστος.
Τα «βαλσαμωμένα πουλιά» το δεύτερο που τους έχουν πει να «παπαγαλίζουν» είναι ότι το δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου έχει πάρει απόφαση και θα προχωρήσει μόνο του. Το δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου λοιπόν, πολύ καλά έχει κάνει κι έχει πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση. Ωστόσο, τις αποφάσεις να τις εκτελέσει στα διοικητικά του όρια. Κατά δεύτερο λόγο η λειτουργία του βιολογικού σταθμού είναι ενιαία και αδιαίρετη, οπότε η Κόρινθος δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να προχωρήσει μόνη της στην επέκταση του συγκεκριμένου βιολογικού καθαρισμού.

Ποιά είναι η αποτελεσματική κι ασφαλής λύση
Επειδή ι Κώωτσης έχει το μειονέκτημα να μην αντιλαμβάνεται και να αδυνατεί να προβλέψει τις επιπτώσεις των πράξεών του, δεν έχει και τη δυνατότητα να σκεφθεί ποιές θα είναι οι επιπτώσεις σε μια ακραία περίπτωση ατυχήματος, δεδομένου ότι κανείς δεν λαμβάνει υπόψη του το απρόβλεπτο γεγονός.

Η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού ισοδυναμεί με μία πυροδοτημένη βόμβα, που αν κάποια στιγμή σκάσει, γιατί κανείς δεν θα μπορεί να το ελέγξει αυτό, τότε θα καταστρέψει οριστικά τον τόπο και την ευρύτερη περιοχή.
Όλοι αυτοί, αντί να σκέφτονται και να προβληματίζονται πώς θα αναδείξουν μια αρχαιολογική περιοχή κι ένα νεώτερο μνημείο όπως η Διώρυγα Κορίνθου, επιδιώκουν να την υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο.
Αλήθεια, εκείνο το «ευαίσθητο» Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο με τις κατευθυνόμενες αποφάσεις του εξυπηρέτησης συμφερόντων, που είναι να αντιδράσει γιατί πλήγεται μια ολόκληρη αρχαιολογική περιοχή;
Έτσι, όπως είναι σήμερα η κατάσταση, οι επιτήδειοι που μπροστά τους βλέπουν μόνο το μαγικό νούμερο των € 50.000.000, θα πρέπει να βάλουν και λίγο νερό στο κρασί τους και ο φάκελος του έργου να υποβληθεί με τρεις υποφακέλους.
Ο πρώτος φάκελος να αφορά τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του υφιστάμενου βιολογικού καθαρισμού Λουτρακίου, ο οποίος είναι έτοιμος από την εποχή του Γιώργου Γκιώνη ως προέδρου της ΔΕΥΑΛ.
Ο δεύτερος φάκελος να αφορά την κατασκευή νέας μονάδας βιολογικού καθαρισμού στη Δυτική πλευρά της Κορινθίας και συγκεκριμένα σε περιοχή της Βόχας, λαμβανομένου υπόψη ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει την ανάγκη δημιουργίας αποχετευτικού δικτύου που θα διασυνδεθεί μ’ αυτό της Κορίνθου. Αυτό σημαίνει ότι όλο το αποχετευτικό δίκτυο της περιοχής θα στηρίζεται σε δύο κι όχι έναν βιολογικό καθαρισμό, οπότε και σε περίπτωση βλάβης του ενός εργοστασίου, η επεξεργασία θα μπορεί να υποστηρίζεται από τον άλλον.
Ο τρίτος φάκελος να αφορά την αποκατάσταση λειτουργίας και αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού των Αγ. Θεοδώρων. Όσον αφορά το πρόβλημα της μειωμένης τροφοδότησής του αυτό μπορεί να γίνει με τη δημιουργία αποχετευτικού δικτύου στις δημοτικές κοινότητες Ισθμίας και Καλαμακίου και παράλληλα να εξυπηρετηθούν και οι περιοχές στο Σαρωνικό κόλπο που ανήκουν στο δήμο Κορινθίων. Επίσης και για το συγκεκριμένο βιολογικό καθαρισμό μπορεί να υπάρξει η πρόβλεψη να διασυνδεθεί με τους άλλους δύο, οπότε η ευρύτερη περιοχή δεν θα στηρίζεται σε ενάμιση βιολογικό καθαρισμό, αλλά σε τρεις.
Ας κοιτάξουμε και λίγο το συμφέρον της πατρίδας μας και αυτοί που βλέπουν νούμερα, ας τα ξεχάσουν για λίγο, γιατί η Ελλάδα έχει καταστραφεί από αυτή τη λαίλαπα.
(110112)




ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Των καθηκόντων τους θα απέχουν μέχρι και την Παρασκευή οι δικηγόροι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τους συναδέλφους τους σ’ ολόκληρη της ελληνική επικράτεια.
Οι δικηγόροι όλης της χώρας διαμαρτύρονται για την νέα απόπειρα εισαγωγής προς ψήφιση με την διαδικασία του κατεπείγοντος, διατάξεων, που αφορούν την απελευθέρωση της ίδρυσης δικηγορικών εταιριών, την διαφήμιση των δικηγόρων και την αυτοτέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων.
(110112)
Return top